На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Юрій Бойко вкрав у України більше мільярду гривень на одній покупці

29 травня 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2917 | Коментарів: 10
Новина  Юрій Бойко вкрав у України більше мільярду гривень на одній покупці
Юрій Бойко вкрав у України більше мільярду гривень на одній покупці ДАК "Чорноморнафтогаз" у березні 2011 року придбав на тендері морську бурову установку на 150 мільйонів доларів дорожче, ніж вона коштує на закордонних ринках.

Про це йдеться у розслідуванні "Дзеркала тижня", опублікованому в суботу.

Подібні установки фірми Seadrill, дилера сінгапурської корпорації Keppel, коштують 248 мільйонів доларів, у той час як "Чорноморнафтогаз" придбав її на відкритому тендері за 400 мільйонів.
У тендері брали участь дві фірми, в менеджменті яких згадується один і той же директор: латвійський підприємець Ерік Ванагельс.

Компанія, що виграла тендер - Highway Investment Processing Llp (Кардіфф, Великобританія), як з‘ясувалося, була заснована двома офшорними компаніями з Віргінських Островів.

Власником сайту цієї компанії виявилася дизайнерська фірма Delta-X (вул. Лепсе, Київ, Україна), реєстратором імені — Center of Ukrainian Internet Names, хостинг — теж в Україні. Сайт було створено 15 лютого 2011 року, тобто за два тижні до рішення про переможця тендера.

Директором Highway Investment Processing Llp є Стан Горін. Він разом із Ванагельсом згадувався в нещодавньому розслідуванні американської юридичної компанії Trout cacheris, що було проведене на замовлення уряду України.

http://www.pravda.com.ua/news/2011/05/28/6249821/
http://dt.ua/articles/81790


Коментарі (10 шт.):

1 Дивитися профіль crok crok Дата: 30 травня 2011 р., 17:27:47  Цитувати
Ну так... а що ж ви хотіли? Що вибрали - те й маєте!
2 che (гость) Дата: 31 травня 2011 р., 17:41:39  Цитувати
Цитата:Юрій Бойко вкрав у України більше мільярду

Дорогие друзья, когда вы уже научитесь видеть дальше своего носа. Такой пасквель можно навоять на ЛЮБОГО отечественного политика, вне зависимости от цвета. Ну включите хоть на мгновение мозг, наконец. Проанализируйте ситуацию! И тогда вы поймете, что Юрий Бойко один из самых реальных кандидатов на премьерство, и этот ушат грази появился сейчас совсем не случайно, и сведетельствует о том, что борьба обостряется. Перестаньте быть жертвами информационных спецопераций, наконец.))))))))))
3 Дивитися профіль crok crok Дата: 31 травня 2011 р., 19:56:40  Цитувати
che (гость), не зациклюйся на особистостях!
Яка мені різниця - хто тягне до карману, Бойко чи Янукович?
Головне тут те, що є реальні факти, за які треба голови відбивати! А на кого чи проти кого це працює - то вже взагалі не питання! Є СБУ, є ГПУ, вони повинні цими фактами ДУЖЕ зацікавитись незалежно від прізвищ і партійності бандюків. От якби у нас була дійсно демократична держава - так би й було! А у зв’язку з тим, що у нас Буратінія, тому прокуратуру ДУЖЕ цікавить Луценко, який наніс збитків аж на 40 тис грн, і НЕ ЦІКАВИТЬ Колєсніков, який списує на Євро-2012 мільярдами доларів!
4 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 31 травня 2011 р., 23:09:54  Цитувати
crok, +5
5 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 1 червня 2011 р., 01:56:01  Цитувати
Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій БОЙКО вважає замовним матеріал про закупівлю «Чорноморнафтогазом» самопідйомної плавучої бурової установки, опублікований у газеті «Дзеркало тижня. Україна» 27 травня, і просить СБУ з‘ясувати, хто може бути замовником.

Про це він заявив у коментарі УНІАН.

«Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з‘ясували, хто замовник… Це заказуха – сто відсотків», - заявив Ю.БОЙКО.

Він припустив, що замовлення могло бути викликане бажанням зірвати терміни початку видобутку Україною нафти і газу на Чорноморському шельфі.

«Прихід платформи у Чорне море, яка може бурити на глибині понад 100 метрів, – це реальна зміна всієї геополітичної ситуації. Це насправді реально початок великого видобутку (нафти і газу – УНІАН) на Чорному морі. Насправді це дискредитація, щоб вона не доїхала, наприклад», - відзначив Ю.БОЙКО.

Коментуючи інформацію, висловлену в публікації, Ю.БОЙКО не виключив, що установка може коштувати близько 250 млн. дол., проте ця сума не враховує додаткових витрат.

«Насправді там вартість установки може бути 250 мільйонів, але там же не врахована вартість ні вертольотів рятувальних, ні кораблів, а це додаткові гроші… З боку виглядає ефектно. З одного боку, 400 мільйонів, з іншою - 250. А всі запчастини і додаткове обладнання вони забули приписати. Я роблю з цього висновок, що це заказуха. Ніхто не розбирався детально, а просто (все бути зроблено – УНІАН), щоб розгорнути скандал і зупинити процес», - сказав Ю.БОЙКО.

Він також повідомив, що транспортування платформи проходитиме через Босфор і може зайняти ще 3 місяці.

Нагадаємо, що 27 травня в статті під назвою «Вишка для Бойка» в газеті «Дзеркало тижня. Україна» висловлювалося припущення, що компанія «Чорноморнафтогаз» придбала сінгапурську бурову установку за завищеною на 150 млн. дол. ціною через британську фірму, яка перемогла у тендері.
За ціни установки у першого продавця в 248,5 млн. дол. «Чорноморнафтогазу» вона обійшлася у 400 млн. дол.

http://www.unian.net/ukr/news/news-438748.html
6 Дивитися профіль crok crok Дата: 1 червня 2011 р., 15:02:32  Цитувати
Цитата:компанія «Чорноморнафтогаз» придбала сінгапурську бурову установку за завищеною на 150 млн. дол. ціною через британську фірму, яка перемогла у тендері.

А от мені й цікаво - якщо вони там у кабміні знають, що теє обладнання - сінгапурське, то чого ж купували її не напряму, у Сінгапурі, а через посередника? Питання!
Це вже ПР так всю Україну за дураків має, що й не переймається такими дріб’язками!
Вчора он взагалі - дурілка всесвітня у нашому чудо-парламенті... Ні на яку голову не налазить - кабінет міністрів запропонував на розгляд парламенту пенсійну реформу, і сам же її (так виходить із пояснень партії ригіонів!) й відізвав,.. мовляв - антинародна! Сміх та й годі!!! Якщо ж антинародна - то чого ж ви її пропонуєте?! Але на 5 каналі цей крок регіАнали розпіарили як нечувану турботу про народ!!! Мовляв - ми навіть самі із собою не погоджуємося! Але виходить - права рука хоче загрібати, а ліва їй не дає... Здається це відгонить психічним розладом!
Тому я не здивуюся, коли навіть такі придбання платформ - через незрозумілих посередників - будуть розпіарені як нечувана турбота про Україну!
Хотілося б спитати у партії ригіонів - ви ж, товарищі регіанали, на всі заставки завиваєте, що у вас найбільш професійні професіонали в уряді,.. так куди ж ви дивитеся, де ж ваш суворий діловий підхід і професіоналізм???
7 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 1 червня 2011 р., 15:19:20  Цитувати
Цитата:куди ж ви дивитеся
в твою кишеню, куди ж іще
8 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 5 червня 2011 р., 11:08:28  Цитувати
"Дзеркало тижня. Україна" і журналісти Юрій Ніколов та Олексій Шалайський подадуть до суду на міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка за його висловлювання про замовність статті "Вишка для Бойка".

Про це повідомляється в новій статті на цю тему в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна".

Видання повідомляє з посиланням на джерела, що президент Віктор Янукович звернувся до СБУ із запитанням, чи справді "Чорноморнафтогаз" купив бурильну установку за 400 мільйонів доларів, переплативши на одній операції 150 мільйонів, і, "якщо так — то чия схема".

У новому матеріалі також повідомляється, що купівля бурильної установки "Чорноморнафтогазом" пройшла з 80%-ю передоплатою.

Автори статті також стверджують, що в документації конкурсних торгів об‘єктом купівлі виступає виключно установка без додаткових транспортних засобів.

Крім того, видання повідомляє, що отримало офіційну відповідь від "Чорноморнафтогазу" про те, що бурильну установку, яку купили на тендері, справді виготовлено на верфі сінгапурської компанії Keppel. При цьому при перепродажу вона отримала власне ім’я: "Петро Годованець".

Як повідомлялося, Бойко назвав статтю в "Дзеркалі тижня" "стовідсотковою заказухою" і звернувся до СБУ з проханням розшукати її замовників. За словами міністра, в ціну бурильної установки могли входити також кораблі і вертольоти.

http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/4/6269618/
9 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 20 січня 2012 р., 17:38:38  Цитувати
Фіктивна британська компанія, яка отримала 400 мільйонів від України, почала процес ліквідації

Вчора опублікував на "Українській правді" статтю про те, що "Нафтогаз" перерахував 400 мільйонів доларів за скандально відому вишку на рахунок компанії латвійських бомжів Highway Investment Processing LLP у ризькому Trasta Komercbanka. http://www.pravda.com.ua/articles/2012/01/19/6919527/

Цей же банк, за дивним збігом обставин, виявився пов‘язаним з українськими акціонерами "РосУкрЕнерго". Їх ще прийнято називати в політиці "групою Льовочкіна-Фірташа"

Третім учасником цією групи є Юрій Бойко, міністр палива та вугільної промисловості, який безпосередньо відповідав за придбання цієї бурової установки у фірми бомжів Highway Investment Processing LLP

Сьогодні ж я з‘ясував ще одну новину про цю оборудку вражаючого масштабу.

Виявляється, ця сама компанія Highway Investment Processing LLP, яка заробила 150 мільйонів на різниці цін за вишку, почала... процес ліквідації.

Ось документ про це, розміщений на сайті британського реєстратора.



За правилами, Highway Investment Processing LLP опублікувала оголошення про намір закритися в спеціалізованому виданні The London Gazette.

Після чого британський реєстратор листом від 10 січня 2012 року оголосив, що 10 квітня 2012 року скандально відому компанію Highway Investment Processing LLP буде ліквідовано.

Тобто компанія, яка непогано "заробила" на оборудці, просто припиняє існувати!

Подібне нахабство, коли навіть не намагаються створити ілюзію, що фірма-продавець не є фіктивною, просто вражає!

Я знаю, що сьогодні на каналі "Інтер" буде виступати Юрій Бойко, міністр палива та вугільної промисловості.

Я прошу журналістів, які будуть присутні в студії, просто запитати у Бойка – як він вважає, чи не свідчить ця ліквідація компанії Highway Investment Processing LLP про спроби заховати сліди корупції захмарних масштабів?

І чи не остерігається він, що колись у майбутньому йому як міністру доведеться нести відповідальність за цю оборудку?

http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4f197cf436689/
10 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 20 грудня 2012 р., 13:22:57  Цитувати
ЛАТВІЯ АРЕШТУВАЛА РАХУНКИ КОМПАНІЇ, ЯКА ПРОДАЛА "ВИШКУ БОЙКА"

Державна поліція Латвії арештувала рахунки компанії Highway Investments Processing LLP", яка продала "Чорноморнафтогазу" бурову вишку за завищеною ціною.

Про це йдеться у відповіді на запит до латвійської поліції від програми "Тендер News із Наталкою Седлецькою" наТВі.

"У зв’язку з фактом покупки українським підприємством CHERNOMORNEFTEGAZ бурової плавучої установки (платформи), який відбувся 1 березня 2011 року, 16 травня 2012 року Управління боротьби з економічними злочинами Головуправління кримінальної поліції Головної поліції Латвії за фактом легалізації засобів, отриманих злочинним шляхом, порушено кримінальний процес N. 11816009312 за частиною 3 статті 195 Кримінального закону Латвійської республіки", – йдеться у відповіді.



Начальник Першого відділу управління по боротьбі з економічними злочинами Державної поліції Латвії Яніс Целмс повідомив у коментарі ТВі, що для встановлення руху коштів на банківський рахунок "Highway Investments Limited" у латвійському банку "Трастакомерцбанка" накладено арешт.

"Так, кримінально-процесуальний процес у Латвії передбачає арешт рахунків, і в такому випадку клієнт, звісно, не може нічого зробити – працювати зі своїм рахунком. Свої процесуальні дії ми зробили, так", – повідомив Яніс Целмс.

Латвійські правоохоронці вже передали українській прокуратурі прохання про допит причетних осіб з української сторони.

"Доведеться допитати громадян України, так. Але, як ви знаєте, силою ми їх не можемо запросити", - сказав він.

"І якщо не вдасться – то через правову допомогу це буде здійснено. У міжнародному плані ми вже попросили допомоги в України і чекаємо відповіді. Правова допомога – допитати або зробити певні слідчі дії на території України", – розповів Целмс.

Імена осіб, причетних до цієї справи, і їхній статус латвійські правоохоронці наразі не розголошують.

Як відомо, у 2011-му український Чорноморнафтогаз придбав бурову платформу через підставного посередника – нібито британську фірму "Highway Investments Processing LLP".

Це збільшило реальну вартість вежі із 250 до 400 мільйонів доларів. Величезна різниця в ціні, по суті збиток для українського бюджету, осіла на рахунках фірми "Хайвей".

http://www.pravda.com.ua/news/2012/12/18/6979948/

-----
Добавлено 20 грудня 2012 р., 13:23:36:

Опозиція вимагає допитати Азарова і Бойка через вишки

Опозиція вимагає від Генпрокуратури забезпечити можливість допиту латвійськими правоохоронними органами всіх учасників корупційного скандалу щодо купівлі так званих "вишок Бойка".

Про це заявив депутат "Батьківщини" Анатолій Гриценко на прес-конференції, коментуючи порушення Генпрокуратурою Латвії кримінальної справи щодо учасників незаконної оборудки, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Якщо українські правоохоронні органи не діють, то ми маємо зробити усе, щоб правоохоронні органи країни Європейського союзу, якою є Латвія, мали можливість провести всі необхідні слідчі дії щодо притягнення винних до відповідальності", - сказав він.

Гриценко зазначив, що латвійська сторона офіційно звернулася до правоохоронних органів України з проханням забезпечити допит учасників корупційної оборудки.

На думку опозиціонера, в першу чергу, Генпрокуратура мала б допитати вище керівництво держави, яке знало про корупційну оборудку, але не вчинило жодних дій, щоб її зупинити.

"Я особисто звертався до прем’єр-міністра Азарова: ви не провели службове розслідування, не повернули до бюджету вкрадені кошти, не притягнули до відповідальності винних, то ви, а не лише Бойко і компанія "Чорноморнафтогаз", стали співучасниками злочину, і так само підете під суд", - заявив Гриценко.

"Ми чуємо постійно про "папєредніків". Постійно порушуються нові кримінальні справи проти Юлії Тимошенко. Продовжуються слухання у судах абсолютно незаконні і несправедливі стосовно Юрія Луценка. А тут ця команда привласнила 2,5 млрд. грн.", - обурився він.

Гриценко також додав, що за президента Віктора Януковича слова "влада" і "корупція" в Україні стали синонімами.

http://www.pravda.com.ua/news/2012/12/20/6980138/


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: JWo9y

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 2 користувачів: bdidon, MACM,

Сьогодні віртуальний день народження у 4 користувачів: motorola2009, Redfor, Oxsana, Anastasia05,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту