На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Ахтунг! Розборки в мерії! ПРАВОнаСУД

28 лютого 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2214 | Коментарів: 4
Новина  Ахтунг! Розборки в мерії! ПРАВОнаСУД
Ахтунг! Розборки в мерії! ПРАВОнаСУД «...Якщо ти з пересічного громадянина перетворюєшся на публічну особу, публіку починає цікавити все, що пов’язано з твоєю персоною...» - це аксіома життя, і пояснення такої підвищеної уваги досить просте: висунувся – значить, чогось хочеш досягти. Чи для себе, чи для інших, чи для себе і для інших. Усе це рано чи пізно буде з’ясовано і винесено на розсуд громадськості, бо саме громада має право на суд.

Правосуд Олександр Михайлович, 1975 року народження, секретар Прилуцької міської ради, член партії... А ось тут три крапки поставлено не через синтаксичну норму правопису, а через моральну антинорму цього урядовця місцевого рівня. Наголошую, не аморальність, а саме антинорму моральності. Різниця вислову суттєва, тому потребує конкретизації.

Конкретику розпочну з екскурсу до законодавчого поля. Згідно з чинним законодавством України, а саме Законом України «Про вибори депутатів...», стати кандидатом у депутати і брати участь у виборчих перегонах має право кожен громадянин України, який відповідає вимогам цього Закону.

Однією з таких вимог є партійність. Місцеві партійні осередки обирають кандидатів у народні обранці серед своїх членів партії або ж серед позапартійних громадян. Це головний принцип партійно-політичного буття – тобі дають кредит довіри, бо ти представник тієї чи іншої політичної партії, пропагуєш її програму, а саме несеш її в маси, тим самим втілюєш у життя її основні принципи.

Але, як показує життя, не все так просто.

Олександр Правосуд, вчитель Прилуцької ЗОШ №2, більше відомий у місті як Саша Миргородський, якому «кримінальні авторитети довіряють свої таємниці...», восени 2005 року вирішив будувати своє «світле політичне» майбутнє. Як результат – членство в Партії регіонів, бо саме її обрав нинішній секретар Прилуцької міської ради за стартовий майданчик для своєї майбутньої політичної кар’єри.

8 листопада 2005 року Олександр Михайлович Правосуд став членом Партії регіонів. Процедура вступу в партію передбачає, що людина свідомо визначається зі своїми політичними вподобаннями і, заповнюючи заяву в партію, обіцяє дотримуватися її програми та статуту. В останньому чітко прописано, що громадянин України може бути членом лише однієї партії.

Мабуть, сила Партії регіонів Олександру Правосуду восени 2005 року здалася не досить вагомою, і він вирішив підстрахуватися місцем в іще одній політструктурі – Республіканській партії України. До речі, хронологія партійності нинішнього секретаря міської ради автором не збережена. Цілком можливо, що, вступаючи в ряди регіоналів, Олександр Правосуд уже був республіканцем. А конкретні факти свідчать про те, що майже через три місяці після свого вступу до Партії регіонів, а саме 26 лютого 2006 року, пан Правосуд зареєстрував як голова осередку Первинну організацію №4 Прилуцької міської партійної організації Республіканської партії України за адресою: місто Прилуки, провулок Ветеранський, 14. Про це свідчить запис у відповідній книзі реєстрації Прилуцького міськрайонного управління юстиції. Тож вступав пан Правосуд у Партію регіонів уже будучи республіканцем чи навпаки, дізнатися зараз практично неможливо. Мало хто добровільно визнає, що свідомо порушував закон.

На жаль, у нашій країні немає єдиного електронного реєстру членства громадян у тій чи іншій політичній партії і, поповнюючи свої лави, голови партійних організацій можуть покластися лише на порядність громадян, які хочуть стати членами партії. Та порядність – це та людська якість, з якою, як показало життя, Правосуд О.М. не підтримує дружні стосунки. Інакше перш ніж обійняти керівну посаду в місцевому осередку Республіканської партії, він мав би припинити своє членство в Партії регіонів.

Президентські вибори 2010 року зафіксували ще один цікавий факт із біографії багатогранного політичного життя нинішнього секретаря Прилуцької міської ради. Як не дивно, але Олександр Правосуд обіймав посаду заступника голови окружної виборчої комісії від... кандидата на посаду Президента України Сергія Тігіпка.

Але це ще не крапка... Олександр Михайлович Правосуд своєю прихованою політичною багатогранністю ввів в оману навіть Прилуцького міського голову Юрія Беркута, який розумів необхідність співпраці із провладною політичною партією. Маючи законне право вносити свою кандидатуру на посаду секретаря ради, він скористався ним і запропонував кандидатуру пана Правосуда. Нагадаю, що депутатом Прилуцької міської ради пан Правосуд став від Партії регіонів, яка висунула його кандидатом у депутати на останніх місцевих виборах і доклала максимум зусиль, щоб він здобув перемогу у своєму виборчому окрузі. Тож коли постало питання призначення одного з депутатів від Партії регіонів на посаду секретаря Прилуцької міської ради, Правосуд Олександр Михайлович, приховавши від всіх своє політичне "двоєжонство", дав згоду на цю посаду, ігноруючи думку партійної організації, яка його «породила».

А тепер запитання спільноти, в авторській викладці, до голови Прилуцької міської організації Партії регіонів Велігурської С.Д., голови Прилуцької міської партійної організації Республіканської партії України Калюжного М.В., голови Прилуцької міської партійної організації політичної партії «Сильна Україна» Рожка М.В.: «Олександр Правосуд членом якої політичної партії є насправді?»

Прокоментувати ситуацію погодилася голова Прилуцької міської організації Партії регіонів Велігурська С.Д.:

- На сьогодні з упевненістю можу сказати, що, згідно з рішенням Ради Прилуцької міської організації Партії регіонів від 11 лютого 2011 року, Правосуд О.М. членом Партії регіонів уже не являється офіційно. Рішення про виключення цього пана з партії було прийнято одноголосно. Статут Партії регіонів передбачає таку міру покарання за порушення його норм та невиконання рішень керівних органів партії. Тим більше, членство одразу в двох політичних партіях є порушенням не тільки ст. 3.1 Статуту Партії регіонів, а й ст. 6 Закону України «Про політичні партії України». Враховуючи той факт, що Правосуд О.М. на момент, коли стало відомо про його «політичні кульбіти», уже мав партійне стягнення, питання про можливі варіанти продовження його подальшої співпраці з Партією регіонів у членів Ради навіть не виникало.

Отримавши переконливі докази політичної непорядності нинішнього секретаря Прилуцької міської ради Правосуда О.М., ми вважаємо, що цей пан не має жодного морального права бути депутатом Прилуцької міської ради від Партії регіонів. Тож після визначеного Статутом Партії регіонів терміну на апеляцію, коли рішення Ради Прилуцької міської організації Партії регіонів вступить у законну силу, ми будемо подавати прохання до Центральної виборчої комісії про скасування реєстрації кандидата у депутати до Прилуцької міської ради Правосуда Олександра Михайловича, який фальсифікував документи, стверджуючи, що він є лише членом Партії регіонів, чим ввів в оману не лише Прилуцьку міську виборчу комісію, але й виборців, які віддали йому свої голоси.


Олександр Коломієць
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1479


Коментарі (4 шт.):

1 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 28 лютого 2011 р., 15:12:03  Цитувати
І зустрічні відмазки пана Правосуда:



11 листопада 2010 року на першій сесії Прилуцької міської ради шостого скликання міський голова Юрій Беркут запропонував мою кандидатуру на посаду секретаря міської ради і її підтримали 28 із 49 присутніх на сесії депутатів. І тепер опонентам, котрі самі мріяли про крісло секретаря ради, не залишається нічого іншого, як зводити брудні наклепи й вишукувати факти, які, на їхню думку, можуть дискредитувати мене.

Щодо закидів стосовно мого членства в Республіканській партії України, то я офіційно заявляю, що не вступав у цю партію, підтвердженням чого є заява колишнього голови Прилуцького міського осередку РПУ Миколи Калюжного:

«…Правосуд О.М. за період з 2006 по 2011 рік не був членом Республіканської партії України. Я звертався до Правосуда О.М. з проханням організувати осередок Республіканської партії України у зв‘язку з тим, що на виборах 2006 року вона входила до опозиційного блоку "НЕ ТАК" та ідеологічно була близькою з позицією Партії регіонів. Зважаючи на спільну позицію блоку "НЕ ТАК" та Партії регіонів, Правосуд О.М. організував осередок та зареєстрував його, але від подальшої співпраці відмовився у зв‘язку з тим, що Партія регіонів відмовилася від будь-якого блокування. Після виборів Республіканська партія практично припинила функціонування, і я не бачив потреби в ліквідації осередків. Таким чином, я стверджую, що Правосуд О.М. у Прилуцькому міському осередку Республіканської партії України не перебував».

Зайшовши в Інтернет і зробивши в пошуковій системі запит на Республіканську партію України, можна легко пересвідчитися, що вона припинила своє існування ще в далекому 2006 році, а її засновник Юрій Анатолійович Бойко зараз депутат Верховної Ради від Партії регіонів і входить до Президії Політради ПР.

Якщо вже торкатися подій п’ятирічної давнини, то віднайдіть у бібліотеках міста газету "Град Прилуки" від 15 лютого 2006 року, де надруковані списки кандидатів у депутати міської ради від різних партій, і побачите, що ті, хто замовив статтю "ПРАВОнаСУД", ішли на вибори не від Партії регіонів, а від зовсім інших партій, а тепер, коли політична ситуація змінилася, стали палкими регіоналами. Тільки я їх чомусь не бачив у штабі Партії регіонів на виборах 2004-2005 років. Панове, треба було доводити свою відданість тоді, а не зараз, в останній момент перебігши під блакитні прапори і помінявши при цьому по три партії.

Особисто моя діяльність у Партії регіонів така:

2004 рік - збір підписів та агітація за кандидата на пост Президента України Віктора Федоровича Януковича, за що отримав лист-подяку від Центрального штабу Партії регіонів;

листопад 2005 року - вступив до лав Партії регіонів;

2004-2005 роки - на виборах Президента України всі три тури був спостерігачем на виборчій дільниці від кандидата на пост Президента Віктора Януковича;

2006 рік - під час виборчої кампанії працював головою дільничної комісії від Партії регіонів, був нагороджений грамотою Центральної виборчої комісії;

2007 рік - агітатор від Партії регіонів на виборах до Верховної Ради;

лютий 2010 року - член окружної виборчої комісії на другому турі виборів Президента України;

31 жовтня 2010 року - обраний депутатом міськради від Партії регіонів у одномандатному мажоритарному окрузі;

листопад 2010 року - обраний секретарем Прилуцької міськради і увійшов до коаліційної більшості депутатів "За нові Прилуки", яка діє в інтересах територіальної громади міста і на підтримку Президента Віктора Януковича.

Щодо участі в окружній виборчій комісії у першому турі виборів 2010 року від "Сильної України", то, по-перше, метою ОВК є організація і проведення виборів на місцевому рівні, і ця робота не передбачає обов’язкового членства в партії, яка подає кандидатуру члена ОВК. По-друге, щодо моєї участі в роботі ОВК в першому турі я радився особисто з головою Прилуцького осередку Партії регіонів Світланою Велігурською, вона ж зробила подання моєї кандидатури до складу ОВК на другий тур президентських виборів-2010. Інформацію про моє подання від Партії регіонів можна знайти на сайті Центральної виборчої комісії.

Не перестаю дивуватися, дізнавшись зі статті «ПРАВОнаСУД», що я вже мав якесь партійне стягнення. Упевнений, що його "зліпили" й оформили заднім числом.

Отже, тепер у читачів виникає питання: з якою метою майстри чорного піару шукають і вигадують будь-які зачіпки, щоб скомпрометувати секретаря міськради та виставити його на загал у негативному світлі? А все тому, що одна частина (більшість) депутатів, у тому числі і я, увійшла до депутатської групи "За нові Прилуки", яка створена з метою діяти в інтересах територіальної громади і на підтримку Президента Віктора Януковича, а інша частина (меншість) - чомусь ні. І тепер меншість намагається всіляко перешкоджати роботі більшості.

Пригадаймо роботу міської ради минулої каденції. Тоді деяким депутатам був не такий секретар ради Володимир Папазов, оскільки між ним і міським головою Юрієм Беркутом налагодилася конструктивна співпраця. Нібито й добросовісно виконував Володимир Володимирович свої обов’язки, але його кандидатура все одно не влаштовувала окрему категорію депутатів.

У новій каденції представників даної категорії народних обранців уже менше - в основному це не мажоритарщики, а ті, хто пройшов до ради за партійними списками. Та історія повторюється: секретар ради знову не такий, бо теж співпрацює з депутатським корпусом і міським головою.

На мою адресу ще лунатимуть провокаційні закиди та звинувачення, проте це жодним чином не вплине на мою принциповість. Я з 2004 року підтримую і надалі підтримуватиму нашого Президента Віктора Федоровича Януковича і працюватиму виключно в інтересах територіальної громади Прилук.

Олександр Правосуд

2 Дивитися профіль limon limon Дата: 28 лютого 2011 р., 20:55:40  Цитувати
Прилуцький Остап Бендер
3 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 2 березня 2011 р., 18:03:46  Цитувати
Відкритий лист голови Прилуцької міської організації Партії регіонів Світлани Велігурської

Шановні прилучани!

З великим обуренням у минулому номері газети «Град» я прочитала статтю Правосуда О.М. «Право на Істину». На мою думку, цю жалюгідну спробу виправдатися можна назвати як завгодно, але не ІСТИНОЮ. Оскільки мене в цій статті згадують особисто, то я теж маю право - ПРАВО на ПРАВДУ, пояснивши всім мешканцям нашого міста, що Правосуд О.М. – не жертва, а шахрай, якого впіймали «на гарячому».

Тож по черзі:

1. Коли Правосуд О.М. стверджує, що в Республіканську партію не вступав, бо вона «припинила своє існування ще в далекому 2006 році», і я стверджую, що він каже неправду. По-перше, Республіканська партія України існує. Згідно з інформацією Міністерства юстиції України на листопад 2010 року, Республіканська партія України зареєстрована в реєстрі політичних партій України під номером 108. Також переконливий доказ її існування - останні місцеві вибори.

У нашому місті Прилуцька міська партійна організація Республіканської партії України мала свого кандидата у мери - Балабанцева О.В., а сам голова місцевої організації - Калюжний М.В. - балотувався у депутати Прилуцької міської ради. По-друге, твердження, що в Республіканську партію не вступав, а лише організував і зареєстрував первинну організацію, - це чергова спроба Правосуда ввести всіх в оману, бо, якщо це правда, в 2006 році він вдався до фальсифікації у Прилуцькому міськрайонному відділі юстиції, коли реєстрував на себе первинну організацію. Адже така процедура вимагає обов’язкового членства в партії, а документи на реєстрацію голова первинної організації подає і забирає особисто (пред’явивши документ, що посвідчує особу, та розписавшись у книзі видачі).

2. Не знаю, про кого каже пан Правосуд, коли дорікає авторам статті «ПРАВОнаСУД», що вони змінили свої політичні вподобання. Я – один із дописувачів цієї статті, мій коментар є в ній. А звинувачення спираються на той факт, що їх (авторів статті) Правосуд у 2004-2005 роках у виборчому штабі Партії регіонів не бачив.

Можливо, пане секретар, ви не бачили їх тому, що виборчого штабу Партії регіонів у 2004-2005 роках не існувало. Існував Виборчий штаб кандидата на посаду Президента України В.Ф. Януковича. Але це не перша ваша помилка, бо ви, як показала ваша стаття, не знаєте навіть вірної назви партійної організації, членом якої були і яку я маю честь очолювати.

Запам’ятайте, будь ласка, що 11 лютого 2011 року вас виключили зі складу Прилуцької міської організації Партії регіонів – це по-перше. По-друге, я займаю керівні посади у прилуцьких міських виборчих штабах В.Ф. Януковича та Партії регіонів з 2004 по 2010 роки. На виборах 2004-2005 років я була заступником керівника міського виборчого штабу, тож під якими знаменами тоді ви мене бачили – незрозуміло.

3. Хочу звернути увагу прилучан, що той перелік робіт Правосуда О.М. на благо Партії регіонів, який він подає у своїй статті, - це робота лише під час виборчого процесу, коли діяльність працівників передбачає певну винагороду. В інший час цього пана ніхто жодного разу не бачив у партійному офісі.

4. На останніх виборах Президента України в 2009-2010 роках подружжя Правосудів отримало роботу агітаторів від Януковича у Плискунівському мікрорайоні. Яким же було моє здивування, як керівника виборчого штабу, коли в розпорядженнях ЦВК побачила прізвище Правосуда О.М., якого призначили заступником голови Прилуцької ОВК від кандидата у Президенти С. Тігіпка.

Цю ситуацію Правосуд пояснив тим, що йому зараз дуже необхідні гроші, та запевнив, що буде працювати в інтересах Януковича, а не Тігіпка, що й довів неодноразово, зрадивши тих, хто подав його кандидатуру до ОВК на І тур. Саме за цю «послугу» його залишили в ОВК на ІІ тур уже в якості члена комісії від Януковича. Тож на І турі Президентських виборів 2009-2010 років пан Правосуд удень був заступником голови ОВК від Сергія Тігіпка, а ввечері агітував з дружиною за Віктора Януковича.

5. Ставши депутатом Прилуцької міської ради від Партії регіонів, перше, що зробив пан Правосуд, – це зрадив її, пішовши проти рішення Ради партії. Більше того, у своїй статті цей пан постійно наголошує, що увійшов до депутатської групи «За нові Прилуки» (нагадаю, що основу цієї групи складають депутати-соціалісти (15 із 26)). Але чомусь мовчить про те, що, будучи депутатом від Партії регіонів, він не виявив бажання увійти до складу депутатської фракції Партії регіонів. Згідно із Законом України «Про статус депутата місцевих рад», членство у фракції не суперечить роботі й членству у депутатських групах.

Із усього вищезгаданого зрозуміло, що ніхто не збирався компрометувати нинішнього секретаря ради. Неможливо скомпрометувати людину, яка за 5 років зрадила три партії, більше, ніж вона зробила це сама. До речі, щодо «зліпленого і оформленого заднім числом» партійного стягнення... Правосуда О.М. не було на жодному із засідань Ради Прилуцької міської організації Партії регіонів, коли вирішувалися його питання і куди його постійно запрошували. Тож він не володіє інформацією про рішення, що там ухвалювалися. Ствердження, що йому «зліпили» стягнення, - це, на мою думку, чергова спроба вдати із себе невинну жертву.

Згідно зі Статутом Партії регіонів, Правосуд О.М. має порушення (не виконав рішення Ради), яке тягне за собою відповідальність у вигляді партійного стягнення або навіть виключення із партії. Про це порушення я особисто повідомляла під час свого виступу у «Слові депутата» в листопаді 2010 року. Тож говорячи зараз, що він про це уперше чує, Правосуд О.М. лукавить. Я розцінюю це як чергову спробу викликати до себе хоча б чиєсь співчуття. Думаю, що прилучани мають право на правду, навіть коли вона така неприглядна.

З повагою, голова Прилуцької міської організації Партії регіонів Світлана Велігурська
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1494
4 Дивитися профіль Tyt24vcytki Tyt24vcytki Дата: 3 березня 2011 р., 01:05:04  Цитувати
Цитата:пан Правосуд удень був заступником голови ОВК від Сергія Тігіпка, а ввечері агітував з дружиною за Віктора Януковича


"Пришли красноголубые - шапку поменял, пришли жёлтоголубые - шапку поменял" - Свадьба в Прилуках. А кто пришел, неважно - лишь бы деньги платили. Курс правильный.


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: Usu08

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: lenochek, sewwen, stariy, privatmarke, dragonic, harmful_girl_69, Olexandr12345,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту