На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі



Мебель Прилуки
WEB-камери Прилук
Новини Прилук сьогодні


Вся інформація, що використовується на сайті може розповсюджуватися на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 3.0 License
Новина: Софію Київську і "Биківнянські могили" передали Мінкульту

14 лютого 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2514 | Коментарів: 3
Новина  Софію Київську і "Биківнянські могили" передали Мінкульту
Софію Київську і "Биківнянські могили" передали Мінкульту Кабінет Міністрів України вирішив передати комплекс історичних споруд "Софія Київська", який є частиною Національного історико-архітектурного заповідника "Києво-Печерська Лавра", до сфери управління міністерства культури і туризму.

Водночас міністерству фінансів доручено передати мінкульту відповідні бюджетні призначення на утримання і розвиток "Софії Київської".

Досі один з найвизначніших пам‘ятників доби Київської Русі, який включено до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, перебував у сфері управління міністерства регіональної політики, будівництва і житлово-комунального господарства.

Передача "Софії Київської" в управління профільного міністерства, яке має належну науково-методичну базу і уповноважене представляти Україну у питаннях історико-культурної спадщини в міжнародних відносинах, має сприяти розвитку заповідника, проведенню науково-історичних досліджень і практично зміцнити заповідний статус безцінної спадщини князівських часів.

Перед цим громадськість столиці і трудовий колектив Національного заповідника "Софія Київська" виступили проти передачі Софії міністерству культури

Раніше прем‘єр-міністр України рішуче висловився за те, щоб музеї і заповідники перебували в сфері управління профільного міністерства, яке повинно забезпечити їх збереження і розвиток.

Також повідомляється, що з метою ефективного розвитку Національного меморіального комплексу "Биківнянські могили", науково-методичного забезпечення історичних досліджень і музеєфікації меморіалу, уряд передав його в сферу управління Міністерства культури і туризму.

Нагадаємо, що досі "Биківнянські могили" перебували у відомстві Українського інституту національної пам‘яті.

При передачі меморіалу уряд поставив перед мінкультом завдання розвинути туристичну інфраструктуру - щоб меморіал, який нагадує про злочини тоталітарного режиму, був доступний для більшої кількості відвідувачів.

http://www.istpravda.com.ua/short/2011/02/14/24337/


Коментарі (3 шт.):

1 Аноним (гость) Дата: 14 лютого 2011 р., 19:57:10  Цитувати
Насправді таких Биківнянських могил, утворених ЧК-НКВД-КГБ по всьому Союзу, і тим більш - Україні, незліченна кількість! Щонайменше - у кожному районі своя!
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 15 лютого 2011 р., 14:46:21  Цитувати
Експерти побоюються, що передача національного заповідника Софія Київська в управління Міністерства культури стане першим кроком до того, щоб цей заповідник був переданий Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ (МП).

"Стурбованість велика, виправдана, і на мій погляд, це перший крок до того, щоб Софія Київська була передана одній з конфесій", - заявив голова Всеукраїнської асоціації музеїв Сергій Кролевець на прес-конференції у вівторок.

Він зазначив, що перший заступник голови Державної служби з питань національної культурної спадщини Віктор Вечерський аргументував рішення про передачу Софії Київської в управління Міністерства культури нібито вимогам світової громадськості.

"Світова громадськість, зокрема ЮНЕСКО, не може давати рекомендації, як якійсь державі розпоряджатися своїми об‘єктами - це втручання у внутрішні справи України", - підкреслив він. Таким чином, на думку експерта, підстави для передачі Софії Київської є "неправдивими".

"Якщо говориться неправда, то виникає стурбованість, яка посилюється мовчанням церкви, урядовими чиновниками, які повинні були сказати, що цього (передачі Софії Київської УПЦ (МП)) не буде", - підкреслив Кролевець.

Народний депутат Володимир Яворівський (БЮТ) також упевнений, що передача Софії Київської в управління Міністерства культури переслідує одну мету - передачу її УПЦ (МП).

"Думаю, вони готуються до Великодня, куди митрополит Володимир (глава УПЦ (МП)), а можливо, приїде і патріарх Кирил (глава Російської православної церкви), і вже проведе пасхальний молебень у Софії Київській одна єдина конфесія - Московський патріархат", - підкреслив Яворівський.

На його думку, після цього Софія Київська буде передана Московському патріархату, що в кінцевому підсумку призведе до втрати Україною національної пам‘ятки історії.

Яворівський заявив, що комітет Верховної Ради з питань культури і духовності, головою якого він є, на засіданні у вівторок прийме звернення до прем‘єр-міністра Миколи Азарова і президента України Віктору Януковичу з проханням не передавати Софію Київську в управління Міністерства культури.
3 Анна (гость) Дата: 16 лютого 2011 р., 23:07:29  Цитувати
Окрім вищесказаного треба додати, що перед тим, як Україна позбавиться пам‘ятки історії назавжди, їй зменшать фінансування, як установі. Оскільки точно знаю ЯК фінансує Мінкульт свої установи Ех! Біда та й годі, що робиться з нашою культурою й історією


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 2guFF

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 11 користувачів: Ladan, Drink-student, Vyacheslav, Killer, GHoST, Alya, FOTOKRAY, ltl034, ltl03111214, yyv, Milova,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту