На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Ювілей Прилук: суцільні сюрпризи, а в подарунок – нова гімназія

16 вересня 2010 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2590 | Коментарів: 9
Новина  Ювілей Прилук: суцільні сюрпризи, а в подарунок – нова гімназія
Ювілей Прилук: суцільні сюрпризи, а в подарунок – нова гімназія 25-26 вересня Прилуки святкуватимуть свою 925-у річницю. Зрозуміло, всіх цікавить, як воно буде й що воно буде. За інформацією "Град" звернувся до міського голови Юрія Беркута.

- Юрію Володимировичу, для того, аби влаштувати гарне свято, потрібні бажання й гроші. Перше є. А як з другим?

- Є і друге. За попередніми підрахунками, святкування 925-річчя Прилук обійдеться в кількасот тисяч. Але не бюджетних. З міської казни візьмемо гроші тільки на виготовлення запрошень. А 99% фінансування – спонсорські кошти. Дякувати Богові, є люди, котрі можуть і хочуть допомогти. Так само було й на 65-у річницю Перемоги. З бюджету на святкування цієї визначної дати ми виділили копійки, а решту дали спонсори. Хочу висловити вдячність усім, хто відгукнувся на моє прохання і погодився профінансувати більшу частину заходів до ювілейного Дня народження міста.

Насамперед це Почесний громадянин Прилук, меценат Юрій Вікторович Коптєв і тютюнова компанія та низка інших підприємств і підприємців.

Як на мене, до організації нашого спільного свята повинна долучитися вся громада. У місті зараз майже 60 тисяч мешканців. Урахуйте і тих прилучан, котрі проживають за межами рідного міста, десь далеко на чужині, але душею і серцем завжди тут, на своїй малій батьківщині. Запрошую всіх небайдужих земляків взяти активну участь у підготовці й проведенні заходів до такої поважної в житті нашого міста дати і, що дуже важливо, максимально задіяти в цьому дітей та молодь. Якщо хочемо, щоб вони виросли справжніми патріотами свого міста.

- До ювілею трохи більше двох тижнів. Чи встигнете доробити все заплановане?

- Безперечно. Адже готуватися до 925-ї річниці ми почали не сьогодні й не вчора, а заздалегідь. Ще 16 листопада 2009 року був утворений організаційний комітет з підготовки та відзначення ювілею, який розробив орієнтовний план заходів. На основі цього плану, затвердженого розпорядженням міського голови від 16 березня 2010 року, велася підготовча робота. У серпні, коли визначилися бюджет заходів і джерела фінансування, виконком затвердив остаточний варіант плану загальноміських заходів до 925-ї річниці Прилук та емблему, котра ілюструє цю дату в житті міста.

- Скажіть, будь ласка, до свята знімуть пам’ятник Леніну з Центральної площі, де коштом Юрія Коптєва буде встановлено головну сцену?

- У липні цього року Прилуцька міська рада ухвалила рішення про перенесення пам’ятника Леніну. Куди саме – це вже інше питання, однак принципове рішення депутатів про те, що пам’ятник з Центральної площі треба прибрати, є. Джерело ж фінансування даних робіт поки не визначено. Ним обіцяє бути Юрій Вікторович Коптєв, але наступного року. Будуть гроші – будемо вирішувати, куди найдоцільніше перенести пам’ятник. Один із варіантів – територія біля агроколеджу. Я вже не раз говорив: якщо дивитися на площу з боку вулиці Вокзальної, то пам’ятник Леніну закриває історію древніх Прилук. Без сумніву, реконструкція перетворить історичну зону на улюблене місце відпочинку городян. Як кажуть, буде куди і самим піти, і гостей повести. Пам’ятник Леніну не вписуватиметься в нову концепцію історичної зони, і всі це добре розуміють.

- Чим збираєтеся зустрічати гостей, яких, я впевнена, буде дуже багато?

- За давнім українським звичаєм – хлібом-сіллю.

- А сувеніри готуєте?

- Так. Це буде нова книга завідуючої дитячою бібліотекою Ольги Лукаш "Таємниці прилуцьких вулиць" і перевиданий з доповненнями комплект листівок "Прилуки в часі", що дає змогу побачити, як змінилося наше місто. На подарунок гостям готуємо і тканинні вимпели з вишитим гербом Прилук. Цим займається фабрика "Прилучанка". На вимпели буде витрачено понад 30 тисяч гривень. Їх, як і друковану продукцію, профінансує тютюнова. Вимпели - подарунок не з дешевих, але дуже красивий. Гідний свята і гостей, котрих сподіваємося побачити у себе 25-26 вересня. Ми відкриті для всіх і будемо раді кожному, хто розділить з нами радість ювілейного Дня народження Прилук. Запрошуємо сотні гостей. Хочемо, щоб вони на власні очі побачили досягнення нашої громади і допомогли їй розвиватися ще краще.

- Президент приїде?

- Не виключено. Така можливість розглядається.

- Як планується вшановувати людей, адже місто – це насамперед вони?

- На прилучан очікуватиме сюрприз. Тому, будь ласка, наберімося терпіння - свято вже не за горами.

- Юрію Володимировичу, чи правда, що одним із подарунків до 925-річчя Прилук стане початок будівництва нового корпусу гімназії №1?

- Символічно, що саме 1 вересня губернатор Володимир Миколайович Хоменко повідомив мені новину, якої чекали, мабуть, усі Прилуки: надійшли перші кошти на будівництво гімназії №1. Тепер тендер – і можна братися до роботи. Початок будівництва нового корпусу гімназії №1 – шикарний подарунок місту до ювілею. Навчальні заклади в Прилуках не будувалися останні двадцять п’ять років. А про такий годі було й мріяти...

Усього проект будівництва гімназії №1 коштуватиме 36 мільйонів гривень. Стільки грошей Прилуки із Держбюджету ще ніколи не залучали. За планом на будівництво нового корпусу відведено шістнадцять місяців, а на реконструкцію існуючого – п’ять років. Роботи розпочнуться з будівництва. Новий корпус розрахований на 480 дітей, старий – на 240. Тому коли проект повністю реалізується, у гімназії №1 зможуть навчатися 720 юних прилучан.

Новий корпус гімназії буде максимально зручним. З басейном площею 250 квадратних метрів. І це буде перший басейн у нашому місті. У 2008 році деякі місцеві бізнесмени привселюдно присягалися, що за два роки побудують басейн біля стадіону. І де він? А міський голова сказав, що в Прилуках буде басейн, і незабаром він буде – у гімназії №1. Крім басейну, нове приміщення цього навчального закладу матиме спортзал з тренажерами, актову залу з естрадою, універсальний зал для занять фізкультурою, ритмікою та хореографією з окремими роздягальнями для хлопчиків і дівчаток, буфет на 24 місця. У новому корпусі будуть майстерні для уроків трудового навчання: з обробки металу та деревини, з обробки тканин і навіть з кулінарії. Вони розташуються на четвертому, мансардному, поверсі приміщення.

Я дуже радий, що нам вдалося досягти поставленої мети і впритул підійти до будівництва гімназії №1. Це вже не мрія, а реальність.

- Яких іще святкових родзинок можна чекати?

- Їх планується безліч. Усіх не перелічиш. Проте окремо хотів би відзначити молебень за місто, який проведе владика Іриней на Центральній площі; урочисту ходу представників підприємств, установ, організацій, гімназій, шкіл та вищих навчальних закладів; святкові урочистості на Центральній площі; Воздвиженський ярмарок; відкриття реконструйованої ділянки історичної зони; освячення пам‘ятника Святій Трійці та закладення капсули на місці будівництва Брами біля Стрітенського собору; відкриття історичного відділу краєзнавчого музею; церемонію нагородження переможців конкурсу "Прилуцький Олімп-2010"; парад духових оркестрів; різноманітні виставки-продажі й виставки-презентації; форум "Древні Прилуки - місто європейське"; заключний етап акції "Сім архітектурних чудес Прилук"; спортивні змагання і, звичайно ж, концерти за участю майстрів мистецтв України і близького зарубіжжя та колективів художньої самодіяльності нашого міста.

- А феєрверки будуть?

- Будуть. І, дякуючи Юрію Вікторовичу Коптєву, два дні поспіль - 25 і 26 вересня. Переконаний, що ми достойно й дружно відсвяткуємо 925-річчя нашого древнього і водночас вічно молодого міста.

- Спасибі за розмову.

Марина Андрієнко

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1160


Коментарі (9 шт.):

1 Дивитися профіль Tyt24vcytki Tyt24vcytki Дата: 17 вересня 2010 р., 09:43:35  Цитувати
Цитата:Початок будівництва нового корпусу гімназії №1

А за якою адресою буде це будівництво?
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 17 вересня 2010 р., 11:25:13  Цитувати
Tyt24vcytki, я так думаю в дворі школи.
3 Дивитися профіль serennisima serennisima Дата: 17 вересня 2010 р., 18:48:16  Цитувати
Цитата:З басейном площею 250 квадратних метрів. І це буде перший басейн у нашому місті. У 2008 році деякі місцеві бізнесмени привселюдно присягалися, що за два роки побудують басейн біля стадіону. І де він? А міський голова сказав, що в Прилуках буде басейн, і незабаром він буде – у гімназії №1.

мер сказав, мер зробив!)))
4 Аноним (гость) Дата: 19 вересня 2010 р., 03:57:12  Цитувати
ну, мер сказал - ещё ничего не значит.
у нас в стране не коммунизм, и строительство ведётся не за "красивые" слова, а за деньги... которые сегодня есть - завтра нет! ведь кризис (а очень может быть вторая волна, которая может оказаться сильнее первой, потому, что рухнет Китай) и инфляцию ещё никому (даже Путину у нас) не удалось отменить!!!
мне лично кажется - будет начат очередной долгострой! хотя очень хотелось бы ошибиться...
5 Estetoff (гость) Дата: 21 вересня 2010 р., 14:58:43  Цитувати
Будемо надіятись на краще !!!
6 Дивитися профіль serennisima serennisima Дата: 21 вересня 2010 р., 18:41:38  Цитувати
Цитата:будет начат очередной долгострой

і такого мнєнія..
7 Дивитися профіль Casey Casey Дата: 22 вересня 2010 р., 13:28:52  Цитувати
8 Аноним (гость) Дата: 23 вересня 2010 р., 06:45:55  Цитувати
[censored] рвет перед выборами
9 Дивитися профіль tretij33 tretij33 Дата: 23 жовтня 2010 р., 20:22:29  Цитувати
Брехня!...


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: orOcT

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 8 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту