На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Вісник місцевої влади

31 березня 2010 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1928 | Коментарів: 0
Новина  Вісник місцевої влади
Вісник місцевої влади 23 березня відбулося засідання виконавчого комітету, порядок денний якого налічував 14 питань.
Розглянувши службову записку начальника управління освіти міської ради Тетяни Клименко, з метою впорядкування структури 2009-2010 навчального року виконком міської ради вирішив:
1. Провести для учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста весняні канікули з 06 по 12 квітня 2010 року.
2. Пункт 2 рішення виконавчого комітету Прилуцької міської ради №600 від 25 листопада 2009 року «Про зміну термінів тривалості канікул у загальноосвітніх навчальних закладах» вважати таким, що втратив чинність.

Про Порядок проведення безоплатного поховання

На виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення безоплатного поховання померлих (загиблих) осіб, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій і інвалідів війни» зі змінами, внесеними постановою Кабміну від 18 листопада 2009 року, розглянувши службову записку начальника управління праці та соціального захисту населення Ганни Малиш, виконавчий комітет затвердив Порядок відшкодування видатків на здійснення витрат, пов‘язаних із похованням учасників бойових дій та інвалідів війни.
Даний Порядок визначає механізм відшкодування видатків на здійснення витрат, пов‘язаних із похованням померлих учасників бойових дій та інвалідів війни, які на момент смерті були зареєстровані на території міста Прилуки.
Особа, яка здійснила поховання, повинна звернутися за отриманням компенсації протягом шести місяців після смерті учасника бойових дій чи інваліда війни.
Фінансування витрат, пов‘язаних із похованням учасників бойових дій та інвалідів війни, проводиться за рахунок коштів обласного бюджету в межах обсягів, затверджених рішенням обласної ради про бюджет області на відповідний бюджетний період.
Головним розпорядником коштів є управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради.

Проблеми ветеранів війни на контролі

Створення належних умов для життєзабезпечення ветеранів війни, формування в суспільстві шанобливого ставлення до них - одне із основних завдань державної соціальної політики в Україні. З метою ефективного вирішення питань, пов‘язаних з проблемами ветеранів війни, створення сприятливих умов для реалізації ними права на участь в економічній, політичній, соціальній, культурній та інших сферах суспільного життя в Прилуках розроблені й здійснюються заходи, затверджені рішенням виконкому №132 від 25 лютого 2008 року. Про хід їх виконання доповідала на засіданні виконавчого комітету начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш.

Буде проведено облік громадян-землевласників

Керуючись Законом України «Про плату за землю», розглянувши лист начальника Прилуцької об‘єднаної державної податкової інспекції Віктора Пахарини, виконком міської ради ухвалив рішення щодо проведення Прилуцькою ОДПІ в термін до 30 червня поточного року обліку громадян-землевласників і нарахування земельного податку на 2010 рік відповідно до грошової оцінки землі та ставок земельного податку по місту Прилуки.

24 березня
На особистому прийомі міського голови


Міський голова Юрій Беркут провів особистий прийом громадян, на якому були присутні депутат міської ради Олександр Вовк, начальник юридичного відділу Валентина Горбач та посадові особи, до повноважень яких відноситься розгляд питань, порушених у зверненнях громадян.
На прийомі побувало 5 мешканців міста. Зареєстровано 4 усних та 1 письмове звернення.
Громадяни піднімали питання стосовно отримання субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, нарахування плати за послуги тепловодопостачання відповідно до показників будинкових лічильників, порушувалися й інші питання.
На 2 звернення міський голова надав роз’яснення безпосередньо під час прийому, по решті — дав доручення щодо їх розгляду в управліннях та відділах міської ради в терміни, передбачені чинним законодавством.

Соціальні працівники навчалися

В актовій залі міської ради відбулося навчання для соціальних працівників навчальних закладів Прилук на тему «Зміни в законодавстві стосовно соціального захисту дітей».
Соціальні працівники розглянули вимоги постанови Кабінету Міністрів України «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов‘язаної із захистом прав дитини» в частині соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та ознайомилися з наказом Міністерства у справах сім‘ї, молоді та спорту «Про затвердження Порядку ведення особової справи дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, та форми індивідуального плану соціального захисту дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування».
З метою здійснення комплексного контролю за функціонуванням прийомних сімей та форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, учасники навчання опрацювали положення про прийомну сім‘ю і про дитячий будинок сімейного типу.
Під час навчання зверталася увага на порядок провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей у частині складання звіту щодо умов проживання усиновлених дітей.
Соціальні працівники мали можливість поділитися досвідом з питань соціального захисту дітей.

Пройшов Єдиний день депутата

У комітетах самоорганізації населення Прилук пройшов Єдиний день депутата, на якому народні обранці інформували мешканців міста по питанню енергоефективності, енергозабезпечення та енергозбереження в місті, що є одним із важливих чинників успішної реалізації завдань на державному рівні.

25 березня
Про виконання Програми профілактики правопорушень


Відбулося пленарне засідання 81-ї сесії міської ради, участь у якому взяли 37 депутатів із 49.
При формуванні порядку денного до вже запланованих 17 пунктів було внесено ще 14. Отже, загалом народні обранці розглянули понад 30 питань.
Одним із перших слухалося питання «Про хід виконання міської комплексної Програми профілактики правопорушень на 2007-2009 роки», про що інформував начальник Прилуцького міськвідділу УМВС Віктор Кобець. Він, зокрема, зазначив, що робота правоохоронних органів спрямовувалася на захист життя, здоров‘я, честі й гідності громадян та їхнього майна від злочинних посягань, на протидію організованій злочинності й корупції, мінімізацію злочинного впливу на молодь і неповнолітніх, запобігання наркоманії, пияцтву та алкоголізму.
У ході обговорення доповіді депутати піднімали питання щодо збільшення відсотка розкриття злочинів, скоєних на території міста, щодо вжиття працівниками міліції заходів на виконання Закону стосовно заборони продажу неповнолітнім алкогольних і тютюнових виробів, щодо заборони паління в громадських місцях. Також порушувалося питання адміністративного нагляду за особами, які повернулися з місць позбавлення волі, забезпечення громадського порядку в місті, зокрема стосовно поведінки молоді, особливо у вечірній та нічний час. На всі питання, підняті депутатами, Віктор Кобець надав ґрунтовні роз‘яснення.
Олексій Гавриш як голова профільної депутатської комісії та співдоповідач по даному питанню зауважив, що про роботу міліції судять не за кількістю складених протоколів, а за тим, наскільки спокійно можуть почуватися прилучани на вулицях міста.
Олексій Гавриш загострив увагу на недопрацюванні правоохоронців у питаннях запобігання торгівлі продуктами харчування в неустановлених місцях та доброзичливого ставлення до громадян. Голова профільної депутатської комісії звернувся до начальника міліції з проханням реагувати на зауваження громадян на дії працівників міліції.
На сесії був присутній начальник відділення Державтоінспекції В‘ячеслав Духно, до якого депутати теж звернулися з проблемними питаннями.
Депутати інформацію начальника міськвідділу міліції Віктора Кобця взяли до відома і зняли з контролю рішення у зв‘язку з виконанням комплексної Програми профілактики правопорушень на 2007-2009 роки.

Прийнято нову Програму

Відповідно до Закону України «Про боротьбу з корупцією», на виконання Указу Президента України «Про рішення ради Національної Безпеки і оборони України від 11 вересня 2009 року «Про стан злочинності у державі та координацію діяльності органів державної влади у протидії злочинним проявам та корупції», обласної програми профілактики злочинності міська рада затвердила комплексну Програму профілактики правопорушень на 2010 рік, метою якої є пошук шляхів покращення оперативної обстановки в м. Прилуки; дотримання конституційних прав і свобод людини та громадянина; активізація діяльності громадських формувань та їх участі в охороні громадського порядку; посилення роботи з профілактики наркоманії, дитячої бездоглядності, злочинного впливу на неповнолітніх у молодіжному середовищі та сім‘ях; підвищення координуючої ролі органів місцевого самоврядування та виконавчої влади у розв‘язанні проблем боротьби зі злочинністю та її негативними наслідками тощо.

Частина майна буде передана районній раді

На пленарному засіданні при розгляді питання «Про передачу майна Прилуцькій районній раді Чернігівської області» були присутні представники проекту Європейського Союзу ТАСІS, зокрема його керівник Бернар Фролішер, який надав роз‘яснення стосовно допущеної французькою стороною помилки при укладанні відповідної угоди, де була вказана лише адреса міста, через що вся техніка в рамках проекту ТАСІS надійшла в Прилуки, а район її не отримав, що, на думку Бернара Фролішера, є непорозумінням.
Депутати, детально обговоривши дане питання, за пропозицією голови фракції «Батьківщина» Світлани Яременко голосували в поіменному режимі, у результаті чого більшістю голосів було ухвалено позитивне рішення про передачу у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Прилуцького району в особі Прилуцької районної ради Чернігівської області майна, що було отримане територіальною громадою м. Прилуки в рамках реалізації проекту ТАСІS «Сталий місцевий розвиток в Україні» та перебуває на балансі комунального підприємства «Комунальні послуги», а саме: контейнерів для твердих побутових відходів ємкістю 750 л у кількості 200 шт. і стандартних вантажівок для муніципальних відходів у кількості 2 одиниці.

Міністерство фінансів перевірило й затвердило виконання бюджету міста за 2009 рік, а депутати міської ради — ні

Розгляд питань щодо внесення змін до рішення міської ради «Про бюджет міста на 2009 рік» та «Про виконання бюджету міста за 2009 рік» викликав у сесійній залі дискусійну ситуацію, у результаті чого рішення не були ухвалені, хоча всі суми бюджетних коштів були затверджені депутатами на сесіях міської ради протягом 2009 року. А один проект рішення містив усі ухвалені протягом минулого року рішення, затвердження яких є необхідною процедурою, виконання якої вимагає Бюджетний кодекс.
Заступник міського голови — начальник фінансового управління Володимир Блідченко звернувся до депутатів з проханням повернутися до розгляду бюджетних питань і проголосувати за них, адже виконання бюджету міста за 2009 рік уже затверджено обласним фінансовим управлінням та Міністерством фінансів України. Однак депутати не зважили на прохання Володимира Блідченка.

Після прискіпливого й ретельного обговорення депутати ухвалили низку земельних рішень.

З комунальної власності — у державну

Міська рада відповідним рішенням передала безоплатно з комунальної власності територіальної громади міста в державну власність до сфери управління Міністерства палива та енергетики України з подальшою постановкою на баланс ВАТ по газопостачанню та газифікації «Чернігівгаз» і для експлуатації Прилуцькому управлінню газового господарства наступні об’єкти газопостачання: газопровід середнього тиску по вулицях Ковалівській, Лісовій, Піщаній та газопровід низького тиску по провулку Табачному.
Міська рада доручила комунальному підприємству «Прилукитепловодопостачання» спільно з ВАТ по газопостачанню та газифікації «Чернігівгаз» і Прилуцьким управлінням по газопостачанню та газифікації здійснити заходи щодо передачі майна.

З метою самореалізації кожної дитини

Міська рада затвердила на 2010-2012 роки міську цільову Програму «Соціальне становлення та адаптація вразливих категорій населення з числа дітей та молоді м. Прилуки», мета якої — визначення та проведення заходів, спрямованих на самореалізацію кожної дитини, кожної молодої людини, реалізацію її інноваційного потенціалу в усіх сферах суспільного життя, навчання навичкам самостійного життя, розвиток ступеня функціональної спроможності сім’ї або особи та профілактику шкідливих звичок.

Утворено Координаційну раду

На виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12 листопада 2009 року «Про регіональні заходи протидії поширенню пияцтва, алкоголізму та наркоманії серед населення області» та заходів щодо протидії поширенню пияцтва, алкоголізму та наркоманії серед населення міста, затверджених рішенням виконкому №661 від 15 грудня 2009 року, міська рада створила Координаційну раду з питань профілактики і протидії поширенню пияцтва, алкоголізму та наркоманії серед населення міста й затвердила Положення про Координаційну раду.

Пільги на компенсацію надаватимуться

Керуючись законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про основи захищеності інвалідів в Україні», міська рада затвердила міську Програму «Пільги місцевої влади на компенсацію оплати житлово-комунальних послуг сім’ям воїнів, загиблих в Афганістані, та інвалідам по зору — членам УТОС».

Дозволи надавалися, але проблем стало ще більше

Начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Микола Пряма озвучив проект рішення, що стосувався скасування всіх рішень міської ради, ухвалених на попередніх сесіях щодо надання дозволів на відключення від систем централізованого опалення та гарячого водопостачання, адже вони суперечать чинному законодавству, про що були попереджені керівники комунальних служб.
А голова профільної депутатської комісії Олександр Прозур уніс на розгляд ради затверджений на засіданні комісії проект рішення щодо відключення від систем централізованого опалення тих будинків, де індивідуальне опалення встановили 60-80% мешканців, оскільки централізована подача тепла й гарячої води до таких будинків для комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» є економічно необґрунтованою.
Директор КП «Прилукитепловодопостачання» Володимир Назім надав відповідні розрахунки по одному з будинків по вул. 8 Березня, де більша половина мешканців уже встановила індивідуальне опалення. Із розрахунків зрозуміло, що збитки для підприємства очевидні.
Отже, ситуація дійсно непроста. Як зауважив міський голова, усім разом треба думати сьогодні про майбутнє, про те, щоб мешканці Прилук були забезпечені теплом і щоб не довести підприємство до банкрутства.
Юрій Беркут запропонував голові профільної депутатської комісії Олександру Прозуру спільно з головами всіх депутатських фракцій ретельно вивчити дане питання і відпрацювати механізм його вирішення.

У Прилуках буде муніципальний театр

З метою забезпечення розвитку культури міста, популяризації театрального мистецтва, підвищення його ролі в патріотичному й естетичному вихованні громадян, створення матеріальних і духовних умов для всебічного розвитку людини рішенням сесії затверджено міську Програму «Муніципальний театр ім. М.Ф. Яковченка» на 2010-2015 роки.

Повторно звернення приймали по пунктах

Повторно депутати розглянули проект рішення «Про звернення до Верховної Ради України», який не підтримала фракція «Батьківщина» на попередній сесії.
Цього разу народні обранці голосували по пунктах. Перший пункт – «Інформацію міського голови Юрія Беркута щодо кризового стану з фінансуванням бюджетних галузей міста у 2010 році, зокрема в частині виплати заробітної плати працівникам бюджетних галузей та вилучення грошей із місцевого бюджету для покриття дефіциту Державного бюджету України й убезпечення Пенсійного фонду від банкрутства взяти до відома» - депутати підтримали одноголосно.
За другий пункт – «Направити звернення депутатів Прилуцької міської ради до Верховної Ради України щодо необхідності внесення змін до Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» з метою проведення виборів міських голів і депутатів місцевих рад на мажоритарній основі по виокремлених виборчих округах, а також реформування бюджетного законодавства України й приведення його до європейських стандартів» - фракція «Батьківщина» не голосувала, і тому він не набрав чинності.

Депутати звітуватимуться

Також повторно депутати розглянули й підтримали проект рішення «Про проведення звітів депутатів міської ради перед виборцями», у якому зазначено наступне:
«Провести перед виборцями у квітні-червні 2010 року звіти депутатів міської ради про їх діяльність у раді.
Інформацію про дату, час та місце проведення звітів подати у відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради.
Органам місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади, керівникам підприємств, установ та організацій державної і комунальної форм власності сприяти депутатам міської ради в організації їх звітів перед виборцями, надавати приміщення, інформаційні й довідкові матеріали, необхідні депутатам для проведення звітів.
Депутатам міської ради до 20 червня 2010 року інформувати раду про результати обговорення їх звітів, зауваження та пропозиції, висловлені виборцями на адресу міської ради, та доручення, дані депутатам у зв’язку з їх депутатською діяльністю».

Проти ядерної зброї

Розглянувши Програму солідарності міст щодо тотальної заборони ядерної зброї, запропоновану «Конференцією Мери за Мир», міська рада підтримала її, приєднавшись до неурядової організації «Конференція Мери за Мир», та уповноважила міського голову Юрія Беркута підписати заяву на реєстрацію учасника організації «Конференція Мери за Мир» від імені міста Прилуки.

На сесії говорили про пасажирські перевезення

Депутат міської ради Олег Дурбалов уніс до порядку денного сесії питання про організацію пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах загального користування, про що проінформував фахівець із транспортних питань Михайло Кубрак. До молодого фахівця депутати поставилися толерантно, з розумінням, але звернули увагу на недоліки в організації пасажирських перевезень, зокрема щодо перевезення пільгових категорій населення, порушення графіків руху та інші. Щодо перевезення пільгових категорій населення слід зазначити, що держава на сьогодні відшкодувала підприємству “АТП-17407” лише 50% визначеної суми.
Є сподівання, що фахівець із транспортних питань налагодить належну роботу, пов‘язану з організацією пасажирських перевезень у Прилуках.

Прилуки — місто чорнобривців

З 30 березня вперше започатковується загальноміська екологічна акція «Прилуки — місто чорнобривців», присвячена 925-й річниці заснування міста.
На сьогодні розроблено план заходів, створюється робоча група, відділ архітектури та містобудування міської ради розробляє плани-схеми розташування клумб, на яких будуть висаджені чорнобривці.
До акції планується залучити якомога більшу кількість учасників — підприємства, організації, установи, загальноосвітні навчальні заклади, молодь, громадські організації, вуличні комітети й комітети самоорганізації населення тощо.
Підсумки акції будуть підбиті в жовтні поточного року.
Міський голова Юрій Беркут зазначив, що Прилуки дійсно мають стати квітучим містом, про що повинні дбати і управлінці міської ради, і комунальні служби, і всі мешканці міста.
Шановні прилучани! Не будьте байдужими, станьте активними учасниками перетворення Прилук на квітуче, привабливе, чисте й з високою культурою місто!

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради

http://gradpryluky.info


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: prvQO

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: fanatka, CTAC, bossegor, DoK3R, yarik87, Kit, Chim,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту