На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: У Прилуках буде новий майдан. Чи стоятиме Ленін там?

28 жовтня 2009 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1962 | Коментарів: 29
Новина  У Прилуках буде новий майдан. Чи стоятиме Ленін там?
У Прилуках буде новий майдан. Чи стоятиме Ленін там? Центральна міська площа вже більше місяця обгороджена парканом, і там уже повним ходом тривають будівельні роботи. Якою вона буде? Коли ми її побачимо в новому образі? На якому етапі нині роботи? Ці питання турбують, мабуть, переважну більшість прилучан.

Фактично підготовчий етап до реконструкції головного міського майдану завершився 6 жовтня. Тут зняли покриття і внесли останні поправки до плану робіт.
Аби на певний час нову площу убезпечити від перекопування, гуртом з реконструкцією майдану вирішили провести і заміну комунікацій з постачання холодної води. Фахівці подейкують, ділянка водопровідної мережі під площею прокладена ще в 1914 році (!), і з того часу жодних серйозних втручань у її функціонування не було. Лишень нещодавно фахівці лагодили колектор, а для цього, звісно, розкопували траншею тут. Близько 80 тисяч гривень коштують матеріали для заміни мереж під площею. Чи витримають вони випробування часом хоча б в такому обсязі, як їхні попередниці, дізнаються лишень наші нащадки. Ще у 40 тисяч гривень фахівці оцінили проведення робіт. Придбання нових сучасних металопластикових труб профінансував Почесний громадянин міста Прилуки Юрій Коптєв. Протягом тижня їх уже власними зусиллями та з залученням власної техніки приєднували до мережі фахівці комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання». Саме про такі строки комунальники та будівельники домовились заздалегідь, аби не заважати працювати одне одному. Мережі прокладали майже впритул до дорожнього полотна вулиці Київської, на тому самому місці, де були попередні. В той час реконструкцію площі починали з протилежного боку, від історичної зони міста. Вже більше двох років триває робота з проектом реконструкції Центральної міської площі та історичної паркової зони міста.

Як стверджує головний архітектор нашого міста та автор проекту реконструкції площі Павло Бережний, це вже другий етап робіт. Першим була реконструкція скверу Дубинського. Попереду ще на прилучан чекає оновлення скверу Олега Кошового. Наразі ж що не день, то певні інновації знаходять своє місце в заздалегідь розробленому проекті. Не враховувати сучасних тенденцій у будівельній галузі не можна, аби прилучани могли пишатися своїм головним майданом ще довгі роки. За задумом освітлення площі зміниться несуттєво, постане ця вся краса у нових кольорах. За затвердженим проектом на прилучан та гостей міста чекає сюрприз. Щоправда, який саме, автори тримають в таємниці. Залишається питанням і дата появи дивини на головному міському майдані, чи буде це «щось» тут вже на день відкриття оновленої площі, чи з‘явиться пізніше. На перспективу ялини, що височіли в глибині площі, будуть перенесені на заздалегідь підібране місце в історичній зоні, що дозволить відкрити новий погляд на неї та ще й розширити на кілька метрів територію площі. Від асфальту наразі відмовляються в усій Європі. Прилуки — місто сучасне, а відтак має крокувати в майбутнє, враховуючи всі сучасні тенденції. Покриття реконструйованої площі — це бруківка. До будівельних робіт залучатимуть лише прилучан, попередньо на реконструкції буде задіяно їх близько двох сотень. Жодних затримок з будівництвом виникнути не повинно, обіцяють будівельники. Вже 22 ЛИСТОПАДА ПРИЛУЧАНИ ЗМОЖУТЬ СПОГЛЯДАТИ ПЛОЩУ В НОВОМУ РАКУРСІ.

А приблизно на початку травня місяця 2010 року в планах виконати ремонтні роботи у сквері Олега Кошового. До речі, ця частинка паркової зони буде не ідентичною вже відбудованому скверу Дубинського. Розробники проекту вже сьогодні вносять до нього зміни. Загалом головному міському майдану обіцяють сучасний вигляд, що зачаровуватиме своєю красою та вишуканістю. Тож і зустрічати Новий 2010 рік біля головної міської ялинки буде затишно та святково.

Тепер щодо подальшої долі пам‘ятника Володимиру Леніну. У вівторок 27 жовтня Юрій Беркут на власному брифінгу для журналістів місцевих ЗМІ офіційно повідомив наступне. Юрій Беркут, Прилуцький міський голова: «За пропозицією архітекторів міста питання перенесення пам‘ятника Володимиру Леніну стало актуальним. Сьогодні триває реконструкція міської площі і для того, щоб відкрити історію, а не прикриватись історією, треба звільнити Центральну площу від пам‘ятника Володимиру Іллічу Леніну. Мова йде не про його знесення, а про перенесення. Це різні речі, як кажуть в Одесі. Хоча і однокореневі ці слова, але різні. Дехто починає паплюжити зміст. Відповідно до норм чинного законодавства конкретика зводиться до наступного: у нас є рада старійшин. І перш, ніж винести питання на громадську раду, ми порадились з тими, хто свого часу розбудовував місто, хто були керівниками підприємств, установ та організацій, мають нагороди від держави, хто конкретними справами відзначився в нашому місті. Ці люди мають повагу, їх знають в місті і маленькі, і дорослі. Рада старійшин одноголосно проголосувала за те, щоб перенести (а не знести, ще раз підкреслюю!) пам‘ятник Володимиру Леніну в інше місце, щоб розгородити, звільнити та показати історію, яка знаходиться за пам‘ятником Леніну, а не перед ним. Таке рішення було прийнято аж 27 травня цього року. Є протокол засідання, який знаходиться у відділі внутрішньої політики, і з ним може ознайомитись будь-хто із прилучан. Крім того було проведено засідання громадської ради. Громадська рада відповідно до норм чинного законодавства наділена всіма правами як громадські слухання. І от громадська рада, розглядаючи питання про реконструкцію та благоустрій Центральної площі міста і перенесення пам‘ятника Леніну, прийняла рішення, „за" яке проголосували 18 осіб, „проти" — І (Михайло Ліверук), „утрималося" — 0, погодивши це питання з містобудівною радою нашого міста, про те, щоб перенести пам‘ятник Леніну в інше місце. В мене була розмова з меценатом Юрієм Коптєвим, тому що ми не маємо коштів, щоб це зробити. Наступний етап — це прийняття рішення міської ради, і я виніс це питання на раду голів депутатських фракцій. Сесія буде розглядати це питання, і не треба його персоніфікувати з однією посадовою особою. .Як прийме рада рішення, так буде».

Анастасія Мохнач «Тиждень»
Фото: zotikos


Коментарі (29 шт.):

1 Дивитися профіль Bonya Bonya Дата: 28 жовтня 2009 р., 15:35:54  Цитувати
2 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 28 жовтня 2009 р., 16:34:12  Цитувати
Bonya, шо ти радуешся...он може на раді не дадуть!
3 Дивитися профіль dragon dragon Дата: 28 жовтня 2009 р., 16:51:22  Цитувати
Кого вони бояться?
Хто може стати на заваді позитивного вирішення питання про перенесення пам"ятника? Не можу збагнути...
4 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 28 жовтня 2009 р., 18:27:55  Цитувати
dragon, ну...политика це таке дело....
5 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 28 жовтня 2009 р., 18:46:24  Цитувати
Frankinshtain, знаючі люди кажуть по рішення приймуть
6 Дивитися профіль LIOSHA LIOSHA Дата: 28 жовтня 2009 р., 21:06:12  Цитувати
Ленин ЖИВ!!!!
7 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 28 жовтня 2009 р., 22:21:53  Цитувати
LIOSHA, ого
8 Дивитися профіль Leonzo Leonzo Дата: 28 жовтня 2009 р., 23:13:28  Цитувати
Давным-давно надо было снести . Улицу переименовали,а памятник почему-то оставили .
9 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 28 жовтня 2009 р., 23:25:41  Цитувати
dragon,
Цитата:Хто може стати на заваді позитивного вирішення питання про перенесення пам"ятника? Не можу збагнути...
он СНЕ груддю стане і костьми ляже
10 Дивитися профіль nick nick Дата: 29 жовтня 2009 р., 16:26:36  Цитувати
Цікаво, сесію проведуть після реконструкції площі?
11 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 29 жовтня 2009 р., 17:24:31  Цитувати
сесія седня була, вроде все ок
12 Дивитися профіль CHE CHE Дата: 29 жовтня 2009 р., 18:30:14  Цитувати
OLEX,
Цитата:сесія седня була, вроде все ок

Все ок, Ленин стоял и будет стоять!
13 Дивитися профіль LIOSHA LIOSHA Дата: 29 жовтня 2009 р., 19:02:02  Цитувати
CHE, УРА !!!
14 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 29 жовтня 2009 р., 19:11:08  Цитувати
LIOSHA, ти шо не знаеш шо пан CHE не дихне як не збреше скаже неправду
15 Дивитися профіль CHE CHE Дата: 29 жовтня 2009 р., 19:38:42  Цитувати
OLEX, это ты из своего пионерского опыта случай навел?
16 Дивитися профіль Leonzo Leonzo Дата: 31 жовтня 2009 р., 13:14:12  Цитувати
"В мене була розмова з меценатом Юрієм Коптєвим, тому що ми не маємо коштів"

То есть , если вдруг меценат не даст денег , то Ленин так и будет стоять?
Как же город собирается "крокувати в майбутнє, враховуючи всі сучасні тенденції" ,
если он элементарно не имеет средств на это ?
Когда сносили памятник Сталину - ночью тросом зацепили,погрузили и увезли в
неизвестном направлении . Какие "кошти" ? У города ведь есть бюджет !
17 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 31 жовтня 2009 р., 14:36:49  Цитувати
Leonzo, ну мова ж йде не про снос, а про перенос до Гідро. А там планувалося заодно і привести в порядок ділянку навколо нього, бруківка, клумби ітд... Просто снести проблем би не було, думаю кран безплатно нашовся б і не один на таке дєло
18 Дивитися профіль CHE CHE Дата: 31 жовтня 2009 р., 14:51:24  Цитувати
Цитата:Как же город собирается "крокувати в майбутнє, враховуючи всі сучасні тенденції

А че крокувать, он уже в майбутнем! Токо непонятно где, в эвропе чи в ж..е!
19 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 31 жовтня 2009 р., 15:13:44  Цитувати
CHE, хто себе як чуствуе, там і находиться, ти може і ото там, я лично двигаюсь в европу
20 Дивитися профіль ho4u_pizzu ho4u_pizzu Дата: 31 жовтня 2009 р., 15:36:35  Цитувати
Блин вот нашли проблему....я в шоке....активисты!
21 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 31 жовтня 2009 р., 16:12:26  Цитувати
От йолкі будуть переносить, це мені не дуже нра, хтозна чи приживуться вони на новому місці...
22 Дивитися профіль CHE CHE Дата: 31 жовтня 2009 р., 20:44:10  Цитувати
Цитата:я лично двигаюсь в европу

OLEX, так я знаю, почти каждій день!
23 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 31 жовтня 2009 р., 21:46:24  Цитувати
CHE, і опять збрехав 1-2 дня в неділю це далееееко не "почти каждій день"

-----
Добавлено 31 жовтня 2009 р., 21:46:45:

Чі це була гіпербола?
24 Дивитися профіль CHE CHE Дата: 31 жовтня 2009 р., 22:26:04  Цитувати
Цитата:Чі це була гіпербола?

Метафора!
25 Аноним (гость) Дата: 1 листопада 2009 р., 20:25:48  Цитувати
убирать его надо, пережиток прошлого
26 Лед (гость) Дата: 1 листопада 2009 р., 20:57:21  Цитувати
да пора этого комунягу убирать
27 Лед (гость) Дата: 1 листопада 2009 р., 21:03:54  Цитувати
да пора этого комунягу убирать
28 Лед (гость) Дата: 1 листопада 2009 р., 21:11:16  Цитувати
да пора этого комунягу убирать
29 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 2 листопада 2009 р., 14:23:12  Цитувати
Лед (гость), заїло пластинку?


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: yuNH0

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Tatunya,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: GmYrIkk, camomile, TimOn29, Cocaine, Jeka_1232, tatiana, yaroslav, max957, dionissa,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту