На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Чудом ніхто не загинув

21 листопада 2012 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2526 | Коментарів: 30
Новина  Чудом ніхто не загинув
Чудом ніхто не загинув Про те, що Україна – аграрна держава, жителі Прилук, а особливо ті, хто мешкає по вулиці Перемоги, знають не із статистичних довідок. Кількість зібраного збіжжя в районі можна порахувати, не виходячи зі своїх домівок, навіть не встаючи з ліжка. Сорокатонні зерновози, що переможними колонами долають кілометри прилуцької магістральної автостради, якою і стала вулиця Перемоги, трясуть стіни, меблі, посуд на полицях і «вдячних» домочадців, котрі потерпають від такого трафіку. Про цей жахливий стан речей, про заручників злочинної бездіяльності міського очільника "Град" уже писав на своїх сторінках.

Особисто я як депутат неодноразово піднімав це питання на пленарних засіданнях ради. Була навіть реакція міського голови. Так, були надані доручення, більше того, рішенням виконкому встановлено дорожні знаки, які обмежують рух вантажного транспорту більше 12 тонн. Але це зовсім не змінило картину. Потік зерновозів навіть збільшився, зважаючи на сезонність боротьби за врожай.

Черговий раз на сесії міської ради я звернувся до начальника міської міліції пана Курамшина Р.Р., щоб покласти край постійним порушенням ПДР. Зі сторони силовика прозвучало запевнення, що будуть вжиті всі заходи реагування, передбачені законом. Прозвучало, запевнив, узяв на замітку і що? Нічого! Великотоннажні автомобілі як товкли Перемогу, так і продовжують це робити й нині.

Минулої середи сталася надзвичайна подія. Перевантажений причіп одного із зерновозів відірвався від тягача. Зупинила некерований транспорт опора електропередач біля кладовища по вулиці Перемоги. На диво, ніхто не постраждав. За риторикою Беркута, правильніше сказати так: «Дякуючи небесному покровителю, хлібна двохвісна колісниця не завдала шкоди нікому з прочан». Тепер уже без іронії: дякувати Богу, все обійшлося. А якби це сталося буквально на декілька десятків метрів далі? Що тоді? І найжахливіше, що про подібні можливі наслідки владу неодноразово попереджали. Заради своєї ж безпеки міський голова не приїхав на місце аварії. Правильне й мудре рішення. Там чекали його віддані виборці, які готові були піти на радикальні дії. Засипання кукурудзи у кишені міського голови видалося б останньому просто дитячою забавкою і веселими жартами «вдячних» прилучан.

На засіданні профільної правової комісії управлінці міської ради повідомили, що станом на сьогодні триває погодження в ДАІ на рівні області схеми проїзду по місту Прилуки для вантажного транспорту. Більше місяця триває погодження! І це незважаючи на те, що вказана комісія зобов’язувала управлінців ужити заходи по прискоренню процесу. Тепер пообіцяли зробити це до кінця цього тижня. Ну чому підлеглі не можуть взяти приклад із Юрія Володимировича, який миттєво вирішував проблему напряму через губернатора, коли постало питання про оформлення щодо нього протоколу про корупцію Прилуцькою міжрайонною прокуратурою? Зміг же, вирішив! Прокуратура обмежилася лише приписом.

То невже зараз, враховуючи теплі дружні стосунки мера і губернатора, перший не міг вирішити нещасне погодження схеми руху? Вона так необхідна, щоб встановити інформаційні дорожні знаки, які завчасно повідомляли б водіїв зернотрейдерів, у який спосіб уникнути проїзду вулицями міста, що не пристосовані для такого транспорту. Міг би. І повинен був зі шкури вилізти й зробити це. Але вилазити зі шкури не заради свого шкурного інтересу не пристало меру. Інший напрямок. Чи не міг би мер, користуючись своїм авторитетом головного посадовця міста, вирішити питання з головним силовиком міста про те, щоб навіть до встановлення інформаційних знаків прилуцькі даішники унеможливили порушення правил дорожнього руху водіями зерновозів? Міг би, повторюю, користуючись своїм авторитетом. Але цього не відбувається або ж через відсутність останнього, або ж через небажання його використовувати.

Коли мене запитують прилучани, чому так відбувається у місті, ілюструючи питання прикладами низки негативів, я відповідаю лаконічно: у Прилуках немає господаря, а живемо ми лише завдяки молитвам святого Іоасафа.

Кожного разу, коли на світській будівлі біля виконкому я бачу здоровенного плаката із зображенням святителя, я проймаюся щирою вдячністю міському голові за те, що він зміг навернути глухих і байдужих язичників-прилучан на шлях християнської віри. Низький уклін Вам, Юрію Володимировичу, за світло в темницях наших душ. Принагідно хочеться озвучити слова своєї вдячності цитатами зі Святого Письма. Так не виходить, я не наскільки обізнаний у теології, як Ви. Процитую слова вірша "Молитва" Булата Окуджави: «Пока земля еще вертится, Пока еще ярок свет, Господи, дай же Ты каждому, Чего у него нет: Умному дай голову, Трусливому дай коня… Дай рвущемуся к власти Навластвоваться всласть». Переконаний, що всі прилучани мають змогу спостерігати справедливість і прояви останньої дефініції вірша. З головою та конем поки що не склалося. Невтішний прогноз: не складеться це і до кінця каденції.

А звертаючись до обездолених жителів вулиці Перемоги, скажу наступне. Ми зможемо самі захистити свої будинки, навіть якщо для цього треба буде вдатися до радикальних способів боротьби. На щось і когось іншого сподіватися нічого. Про те, що віра без добрих справ мертва, ми знаємо самі без настанов неофітів. Фарисейські поклони і лобизання образів, показаних по мерському телебаченню, цьому підтвердження.

Владислав Кіча
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2370


Коментарі (30 шт.):

1 Дивитися профіль rediska rediska Дата: 22 листопада 2012 р., 21:30:02  Цитувати
бачила... жах...
2 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 25 листопада 2012 р., 14:03:32  Цитувати
интересно что он курит? Так расписал буд то там машина с химикатами перевернулась. Трагедия вселенского масштаба.
3 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 26 листопада 2012 р., 06:58:40  Цитувати
Qwerty, а що, не трагедія? Через бувально пару днів на Ладанському шляху ще один причеп відірвався... ЦЕ добре, що ніхто не постраждав
4 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 26 листопада 2012 р., 16:40:35  Цитувати
Ну так и ещё оторвутся, пока у нас из жадности камазы по 40 тонн грузить будут. И я скажу больше пока кого то не придавит этим прицепом никто не пошевелит пальцем. А потом кто виноват? Папэрэдныки и злочинна влада.
5 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 26 листопада 2012 р., 23:08:26  Цитувати
Qwerty, тобі навєрно дим в глаз попав, бо не бачь про шо стаття
6 Дивитися профіль advokat advokat Дата: 27 листопада 2012 р., 16:53:07  Цитувати
Qwerty, Я не знаю, що ти розумнику куриш, але що це висушує сіру масу на собі довів точно! "Трагєдия всєлєнского масштаба", теж мені, бряк пальцями об клавіатуру, аби не мовчки. Відірвися від монітора і покури, покури...
7 Дивитися профіль Kirilka Kirilka Дата: 27 листопада 2012 р., 19:50:39  Цитувати
тут, на форуме, оскорблять друг друга это норма?
Qwerty от части прав.
8 Дивитися профіль karaev karaev Дата: 28 листопада 2012 р., 00:11:18  Цитувати
Helen, и ты праваQwerty, и ты правadvokat, и ты правKirilka, и ты прав......
скажете так быть не может и вы тоже правы )
9 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 28 листопада 2012 р., 00:12:11  Цитувати
Kirilka, це "на новинах", а ви видно одну люльку курите ))
10 Дивитися профіль Kirilka Kirilka Дата: 29 листопада 2012 р., 19:41:04  Цитувати
OLEX, я его знать не знаю. просто у нас всегда так: ходим, мимо урны мусор бросаем и жалуемся что грязно (например).
и какая разница в «новостях» пишут оскорбления или еще где? скатываться до такого везде плохо.
11 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 29 листопада 2012 р., 23:15:47  Цитувати
Kirilka, у вас може й так, не спорю
12 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 30 листопада 2012 р., 20:30:42  Цитувати
Цитата OLEX:Qwerty, тобі навєрно дим в глаз попав, бо не бачь про шо стаття

Может вам там дым куда то и попадает, хз. Извините в сортах овна не разбираюсь. Но товарищ который пишет статью писал, точно курил, ибо такое ощущение что писалось с места боевых действий.
Цитата advokat:Qwerty, Я не знаю, що ти розумнику куриш, але що це висушує сіру масу на собі довів точно! "Трагєдия всєлєнского масштаба", теж мені, бряк пальцями об клавіатуру, аби не мовчки. Відірвися від монітора і покури, покури...

Я в отличии от вас не разумных не курю. И походу у вас серой массой проблема, ибо не совсем понятно что вы хотели здесь брякнуть по клавишам. И не надо указывать что мне делать. Это интернет здесь и на ... послать могут.
13 Дивитися профіль Sheriff Sheriff Дата: 1 грудня 2012 р., 19:36:35  Цитувати
Ребята, чем оскорблять друг друга, Вы лучше бы вспомнили, как наш уважаемый мэр города два раза подряд идя на выборы, обещал построить окружную дорогу, пообщались с людьми, которые живут на Победы, как у них танцует мебель и посуда от этих камазов.Я сам водитель, и когда представил , как мне едет на встречу неуправляемый прицеп-жутковато стало...
14 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 2 грудня 2012 р., 19:13:06  Цитувати
А как техническая неисправность прицепа имеет отношение к меру и к дороге? То что больная фантазия автора статьи это и так ясно, но зачем делать такую откровенную заказуху? Мне фиолетов как беркут так и автор статьи, просто смотреть надо шире, а не как бараны стадным инстинктом.
15 Дивитися профіль Sheriff Sheriff Дата: 3 грудня 2012 р., 08:59:26  Цитувати
А Вы статью внимательно прочитайте и всё поймёте. А в чём выражается заказуха ???
16 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 5 грудня 2012 р., 00:07:59  Цитувати
Цікаво було б подивитися на обличчя умників, які б їхали у цій машині:

17 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 5 грудня 2012 р., 17:44:17  Цитувати
Цитата OLEX:Цікаво було б подивитися на обличчя умників, які б їхали у цій машині:


Как всегда блеснул умом и фантазией, или отсутствием оной. И какие там должны быть выражения лиц? Это что лобовое столкновение с фурой? Как обычно апокалипсис из пальца!

Это что б было понятно где ДТП по халатности, а где трагедия.
18 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 5 грудня 2012 р., 18:07:02  Цитувати
а вумнику-фантасту не понятно де жилий район а де траса посеред лісу?

-----

Добавлено 5 декабря 2012 г., 18:07:17:



Переглянути більшу мапу
19 Дивитися профіль Kirilka Kirilka Дата: 5 грудня 2012 р., 18:20:29  Цитувати
OLEX,
Цитата:Kirilka, у вас може й так, не спорю

а ты уже в украине не живешь?)
20 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 5 грудня 2012 р., 18:29:17  Цитувати
Kirilka, в Україні, але у мене таких знайомих немає як ти описав
21 Дивитися профіль Kirilka Kirilka Дата: 5 грудня 2012 р., 18:35:28  Цитувати
OLEX, еще скажи, что ты таких в прилуках не разу не видел. и не важно, как делаешь ты. и ты и они и я формируют общество.
22 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 5 грудня 2012 р., 21:45:38  Цитувати
Цитата OLEX:а вумнику-фантасту не понятно де жилий район а де траса посеред лісу?


А будь это на трасе через село, где дома вдоль дороги, тогда б это не считалось? Как меня харят эти двойные стандарты. Если авария в Прилуках то всё трагедия года, а в другом месте то норма. И по видео чётко видно, что на пути прицепа кроме столба ничего не было. Так что не надо здесь рассказывать вот если б да кабы. И да в не черты города скоростя выше.
23 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 6 грудня 2012 р., 14:01:48  Цитувати
хух ))) люди, поясніть вумнику, що по отій трасі шо він тиче межи очі, можна фурам їздить, а в Прилуках по вул. Перемоги не можна ))))
24 Дивитися профіль Sheriff Sheriff Дата: 6 грудня 2012 р., 15:49:01  Цитувати
OLEX, человеку надо объяснить, что окружная это дорога которая идёт не через село,а в обход населённого пункта, и если прицеп отрывается на ней, то он летит в чисто поле, а в городе в жилой дом, на прохожих, на детскую площадку и т.д. Но по-моему объяснит это человеку, который зациклился на заказной статье- дурная трата времени !!!!
25 Дивитися профіль advokat advokat Дата: 6 грудня 2012 р., 15:58:32  Цитувати
OLEX, друже, не переймайся, не варто займатися метанням бісеру перед тими, хто чекає жолудів.
Тема, що була озвучена у статті взагалі не акцентувала увагу на аварії як такій. Всі це зрозуміли, хто вміє читати і думати. Один не второпав, а це вже проблеми виключно його, того, хто чекає дубовий врожай.

А відео з місця події взагалі супер!
26 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 6 грудня 2012 р., 20:55:22  Цитувати
Что ж вы такие бедные если такие умные?
27 Дивитися профіль Sheriff Sheriff Дата: 7 грудня 2012 р., 19:33:06  Цитувати
А с чего Вы уважаемый решили, что мы такие бедные ???
28 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 8 грудня 2012 р., 03:12:15  Цитувати
Sheriff, то він сам до себе
29 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 9 грудня 2012 р., 19:42:34  Цитувати
Цитата OLEX:Sheriff, то він сам до себе

Умнее ничё не вышло вставить? Такие унылые.
30 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 10 грудня 2012 р., 02:45:44  Цитувати
всі вже все давно поняли, можна й промовчать тихенько


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: eU308

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak, Kozakuacom,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту