На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Відкритий лист від К. до Б.

26 травня 2012 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2779 | Коментарів: 1
Новина  Відкритий лист від К. до Б.
На початку листа так і хочеться звернутися до Б. словами запорізьких козаків з листа до турецького султана: «…що ти за лицар, якщо голою ср...ю їжака не вб’єш…» Тоді були славні козацькі часи, і козацька вольність обирала своїми отаманами найкращих серед себе. А що обрала прилуцька вольність, ми з вами? Найгіршого, найбрехливішого, підступного, жадібного, лицеміра і боягуза.

Нешанований мною пане голово Б.!

Я довго чекала, коли ж ви подасте ознаки життя на шпальтах хоча б якоїсь газети. І ось нарешті «каструлька знайшла кришечку», вас «прорвало», і ви вирішили виплеснути на сторінках нового «рупора» міської ради все, що у вас скопилося всередині за довгі роки харчування, і треба додати, дуже непоганого харчування, ваш «писок» скоро не буде вміщатися на екрані комунального телебачення, доведеться пані директорці розширювати формат.

Я знаю, чому ви обрали саме цю газету, а не іншу, яка виходить у чорно-білому форматі. Вам знадобилася кольорова гама, аби свій сірий і надоїдливий портрет трохи прикрасити яскравим колором. Трохи вийшло. Не вистачає тільки мультяшних крил супермена рожевого кольору та «слащавой улыбочки». Все ваше інтерв’ю стосовно мітингу прилучан 10 квітня направлене проти вашої політики, пронизане злобою та страхом, повним усвідомленням вами того факту, що авторитет ваш вже у нашому місті нульовий, що ви не господарник, а хабарник, і з кожним днем все менше залишається часу до дня визволення Прилук від вашого правління. Згадаймо, як на одному з балконів у 2004-му висів плакат «До падіння режиму Кучми залишилося …днів», і щодня на ньому змінювалася цифра. Та режими встановлюють сильні натури, які і їжака здатні вбити, і народ тримати в страху. Це не про вас, бо як на мене, мені було б соромно жити у місті, якби мною правив «режим Б.». У нас в Прилуках – не режим, а «неприкрите шулерство», команда «временщиков», які просто прийшли заробити, підробити, підлататися та просто вкрасти у довірливої прилуцької громади. Так ведуть себе окупанти.

А зараз пройдемось з червоним чорнилом по вашому інтерв’ю, де ви відповідаєте чи як голова, чи як «немовби вчитель».

Ви не помітили, що при спілкуванні з бюджетниками чи представниками громади, ви уявляєте себе в ролі «великого вчителя» Мао, і свої добрі та пусті промови рясно здобрюєте такими зверненнями до слухачів, як, наприклад: «Вам сьогодні буде поставлена погана оцінка», «У вас сьогодні погана поведінка», «Працюйте над помилками», «Щоб я не переправляв червоним чорнилом» і т. д. Це слова не мера з відповідною економічною освітою, а слова занудного вчителя. Ви поплутали установи, ідіть працювати до школи, але не забудьте «позолотить ручку» - станом на 1.05.12 такса на працевлаштування вчителем становила вже до 2-х тисяч у.о., ваша соратниця вже підкорегувала до нових тарифів. Ось і резолюцію учасників акції протесту проти вашого свавілля 10.04.12, ви теж як вчитель-зануда уважно вивчили і стали чіплятися до кожного слова. При цьому ви розумієте, що недовіра стосується в першу чергу депутатів вашої «конструктивної більшості» - всіх членів Соціалістичної партії та «підпільних» тушок, які приклеїлися до вашої гоп-компанії для того, щоб захищати «власний бізнес» (авторське ваше). Ваша команда «обплутала дротами все місто» - це ті дроти, які, як удавка, передавили все тіло Прилук своїми тарифами, корупцією, обіцянками, брехнею, і в результаті чого кожен прилучанин опинився в зашморгу вашої провладної шибениці. Не рекомендуйте деяким депутатам скласти свої повноваження. Складіть їх самі. Не хочете бачити на сесіях облич тих депутатів, які розкусили всі корупційні схеми вашого власного збагачення? «Для розумних людей скажу: доки об’єкт будівництва не завершений…», на ньому можна красти і відмивати бюджетні гроші (автор. ваше). А дійсно, для чого вам допомога депутата Барнаша, аби і без Державної експертизи зрозуміти, що він правий, коли обрахував, що майже 800 тисяч бюджетних коштів вже розкрадено на всіх об’єктах будівництва та ремонту Прилук.

А чому мовчите про дві кримінальні справи, що вже відкриті обласною прокуратурою? Не спекулюйте на «бідах простих людей», вони не будуть чекати по 100-150 років, поки ви зі своєю командою будете далі наживатися. І поки є такі депутати, подумайте з жахом, скільки ще буде відкрито на вас кримінальних справ? Я б на вашому місці вже давно покинула цього портфеля подалі, але на вашому місці я не буду ніколи: чиста совість та спокійний сон набагато цінніші за того портфеля. Ви, до речі, збрехали, що «ТІМ» не платить жодної копійки. В минулому році він сплатив близько 700 тисяч гривень до бюджетів усіх рівнів, а новий, відомий усім мешканцям міста інтернет-провайдер ніколи б не з’явився у Прилуках, якби вами не було відкрите для нього зелене світло. Тімовець тягне кабелі, а ваш новий «клієнт» ставить мобільні вишки, що добивають здоров’я прилучан. А для «дітей війни» ви що обіцяли перед виборами? Зробили? Все місто знає, що зробили тільки для особливої категорії – своїх близьких родичів, бо за ці «виплати» вони навіть змогли нещодавно придбати нове житло по вул. Соборній.

І не смішіть прилучан своєю оприлюдненою декларацією про доходи: тих копійок, що ви показали, та з вашими апетитами вистачить хіба що на памперси. Якби губернатор, який тримає вас на плаву, не оприлюднив свою, то ви б мовчали і сьогодні.

Ну, а зарплата ваша, що виходить в районі 13 тисяч (пам’ятаю ваші слова: «Зарплату мені призначила держава») щось завищена. У державі таких немає. «Не рахуйте чужі гроші», - скажете ви, але ж то – гроші громади. А для чого вам гараж, якщо немає машини? Ось у Володимира Івановича немає гаража, він їздить на тракторі. Як для колишнього педагога, то вам соромно не знати, що прізвище пишеться з великої літери, свою дружину треба поважати, принаймні, її прізвище писати з великої літери.

Далі про «деяких організаторів мітингу». А ці «правдолюби» вже шість років як не займаються підприємницькою діяльністю, і пивом «неповнолітніх дітей і дорослих дядь» споюють тепер інші, але під вікнами жителів будинку №3 по вул. Переяславській «справляють природні потреби» все ті ж самі любителі пива, бо немає у центрі міста нормального туалету, де б нога прилучанина не потрапила у лайно. Ви ж спеціаліст по проектах та будівництву шкільних туалетів за 300 тисяч гривень без води та тепла, на зразок того, що у центральному парку біля «Європи», вам і туалет в руки. А стосовно того, що «правдолюби працюють виключно на свій гаманець, то скажу наступне: а покажіть, пане голово, мені «того дядю», на чий гаманець працюєте ви? І бажано побачити розміри того гаманця. А по-вашому, щоб вийти на мітинг протесту проти вас, то треба бути жебраком чи безробітним? «Правдолюби» відкривали свої магазини не при вас, без хабарів, які є при вашій каденції, за ваших часів «правдолюби» тепер їх закривають. Щодо помсти – то це по вашій частині, бо як простий прилучанин може помститися міському голові? Хіба що кинути у вас смердючим яйцем – як символ зневаги та презирства до особи, в яку кидають.

Далі про пам’ятник Т. Шевченку і «що скаже на все це Юрій Вікторович Коптєв…» Ну, Коптєв, наприклад, міг би сказати таке: «Обидно смотреть и больно, что все, что сделано с любовью к прилучанам, варварским способом уничтожается, например: уничтожены несколько фонарей в парке, молотом побит гранитный бордюр, пытались украсть мраморный шар, разбиты витрины анонсов, отбиты верхние части чугунных столбов ограждений, засохли без полива много декоративных деревьев, вырваны наземные фонари-подсветки, вовремя не убирается снег на площадях, гранитный пьедестал памятника Шевченко внизу тоже отбит…» и т.д. Ну, а громада скаже: «А де ж ти був, голово, коли все це неподобство робилося?!» Потурбувався за Шевченка, що сплюндрували його «опозиційними підборами», а якби це був соціалістичний чобіт? То їм це можна, бо коли вони робили соціалістичну революцію, то всі пам’ятники використовували як «броневичок», а потім їх знищували.

Далі про позички, які ви дуже любите брати, замість того, аби їхати до Києва і добиватися коштів для зарплат – та для того треба мати бажання, якого у вас немає. А що ви самі говорили вчителям на зборах про кредити? «Я не знаю, що таке кредит, а жити треба по зарплаті», я б додала: «чесній зарплаті». Даючи пораду вчителям не брати кредит, ви самі посадили Прилуки на «кредитну голку», тільки про це й чуєш, одні обіцянки. Та всі ми пам’ятаємо, що обіцянка вчасних зарплат бюджетникам – це була основна «мулька» вашої виборчої кампанії. А що тепер? Важко бути небрехливим мером. А той семінар щодо фінансування – який спеціально був придуманий, аби депутати не вийшли на мітинг до людей – нічого для прилучан не вартий, бо немає тих фінансів у реальному житті, від балачок гроші не з’являться. То був семінар для вас особисто, аби ви набралися розуму і вчасно фінансували потреби міста.

Далі про скорочення шкіл та садків, що вам порекомендувала ведуча семінару. А чому порекомендувала? Бо побачила, що для такого розумного чоловіка, як ви, це – єдиний вихід, аби виплутатися із фінансової скрути: взяти всіх розігнати – і проблема вирішена. Ну, звичайно, це для вас буде особистим крахом, для Тані також (скільки буде загублено робочих місць, з яких можна здерти хабарі!). Свою недолугість ви вирішили перекласти на «фігуранта з Києва».

А тепер скажіть: вас дуже потішив той факт, що на мітинг прийшло мало людей? Ну, по-перше, я б не сказала, що мало: як для Прилук, поганої погоди та першого разу – це зовсім не поганий результат. уявляю, як ви нервово гризли нігті і краєм ока підглядали з вікна за мітингом, і загинали пальці при рахуванні людей: «один, два, три…» А що, страшно стало? Стало. Я знаю, теж вивчала психологію. Інакше не з’явилося б у газеті те проносне інтерв’ю. Це – тільки початок, і якщо це для вас так суттєво: скільки прийшло, то прийде більше. Це ж – не безкоштовні концерти Рудьковського, на які йдуть люди. Бо на Гришка, який так і не приїхав, у них грошей не вистачить: зарплати ж ви не видаєте. Посадимо городи – і вийдемо!

Ви безсоромно і постійно киваєте на сусідів: Ніжин та Чернігів. У них тарифи вищі, вони їх давно підняли, і т. д. А ніжинський голова в минулому році добився 1 млн. 200 тис. гривень бюджетних субсидій на капітальний ремонт жеківських будинків, і не переклав цю проблему на жителів. Розумний голова, мабуть, його ще й поважають у Києві, і корона з нього не спала, коли домагався цих коштів. А у вас дерев’яна корона ще на голові – як продовження самої голови. Вам «по статусу не положено» її нахиляти, аби випросити кошти на зарплати бюджетникам, вже не кажу про капітальні ремонти.

Коли слухаєш вас, то так і вириваються слова: «…та місто Прилуки тримає область, сплачує до держбюджету 1% всього доходу держави, а ви пускаєте шмарки носом «нам не дають». Та ви повинні ногою відкривати двері там, у Києві, і вимагати грошей. Кому ж їм давати, як не таким містам як Прилуки!...

Ви як завжди не відповідаєте прямо на поставлені питання. У вас суцільні натяки, аби потім ні за що не відповідати. Але коли ви натякаєте на деяких «фігурантів з Києва», які й зарплати затримують, і не дають вчасно фінансувати будівництво школи №1, то завжди на думку спадає лише одне прізвище. Такими заявами ви «мочите конкурентів» Рудьковського та піднімаєте і реанімуєте його політичний труп.

Я ж говорила, що ви не лицар, ви навіть моє прізвище побоялися написати повністю у вашому інтерв’ю. Що, так поважаєте, чи так зневажаєте? Якщо зневажаєте - то ви тепер для мене – велика Б. Остання справа для лицаря – обговорювати та гудити жінок, в такому разі заберіть собі наші спідниці, вам пасуватиме. У вас у всьому винні жінки – від Тимошенко до Яременко. Купіть собі авто, проїдьте добитими вулицями Прилук, відчуєте себе мужчиною, сидячи за кермом, а тоді ще почніть затримуватись у кабінеті після 17.00, а то по вас можна звіряти годинник: рівно о 17.00 міський голова – вже на переході. А може вам почати пити пиво та палити? Це буде завершальний штрих до чоловічого портрета голови. Влада приречена не тоді, коли її бояться, а тоді, коли над нею сміються.

А наш Кобзар зрадів би, що прилучани вийшли говорити про те саме і добиватися того самого, чого добивався 150 років тому сам Кобзар: «…БОРІТЕСЯ–ПОБОРЕТЕ, ВАМ БОГ ПОМАГАЄ!» - слова, що актуальні й сьогодні. Ну а лобами прилучани будуть стирати після вас залишений вами ж у Прилуках бруд, дослівно лобами, а в реальності – то своїм розумом, якого вам не вистачило, аби керувати містом та визнати свої помилки.

Ольга Костюк, правдолюбКа.
Газета «В двух словах» №19 від 10 травня 2012 року


Коментарі (1 шт.):

1 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 28 травня 2012 р., 23:41:51  Цитувати
прикольно


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 3OFEC

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Sergey,

Сьогодні віртуальний день народження у 12 користувачів: qwerty12, nikolia52, sonyrew, krupa, tuning, ZhenyaPretty, Fremen29, gammm, julia28, Rogovets, Sanka, Divloen,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту