На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Площу Іоасафа Бєлгородського планується відкрити 25 серпня

13 липня 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2175 | Коментарів: 6
Новина  Площу Іоасафа Бєлгородського планується відкрити 25 серпня
Площу Іоасафа Бєлгородського планується відкрити 25 серпня Уже два тижні, як коштом мецената, Почесного громадянина міста Юрія Коптєва у Прилуках триває п’ята черга благоустрою історичної зони – облаштування площі Іоасафа Бєлгородського зі встановленням на ній пам’ятника цьому Святителю. Усі роботи виконує Перша міжнародна будівельна компанія (ПМБК), якою керує Геннадій Калугін.

Площа Іоасафа Бєлгородського розташується на ділянці від Собору Різдва Пресвятої Богородиці (колишнього архіву) до дзвіниці Спасо-Преображенського Собору і займе чотири з половиною тисячі квадратних метрів території. Ця площа відрізнятиметься від сусідніх Центральної та Православної особливим малюнком – її вимощуватимуть ялинкою, або так званим паркетом, для чого замовлений спеціальний вузенький ФЕМ. За словами Геннадія Калугіна, у вимощуванні плитки буде задіяно чотири бригади, ще одна готуватиме фундамент зі східцями із червоного граніту під пам’ятник Іоасафу Бєлгородському, що розміститься біля дзвіниці. Пам’ятник роблять у Львові. До Прилук його привезуть десь 15 серпня, за десять днів до відкриття площі, яке планується на 25 серпня. Пам’ятник Святителю буде бронзовий. На майже чотириметровій стелі стоятиме фігура Іоасафа у повний зріст, її висота сягне трьох метрів сімдесяти сантиметрів. Територію в радіусі трьох метрів від пам’ятника ПМБК вимостить брущаткою.

По периметру площі будівельники встановлять лавочки й ліхтарі. І нехай не хвилюються ті, хто тепер не знає, як ходитиме на базар чи до «золотого» магазину. Для цього передбачені алейки. Від площі їх ітиме аж чотири. Так само можуть не перейматися обурені спилюванням дерев та кущів. ПМБК замість спиляних посадить нові. Туї, бузок чи що інше – як скажуть дизайнери та архітектор проекту Павло Бережний. Отож, від пекучого сонця відпочиваючі на площі не страждатимуть.

«Ми почали роботи від Собору Різдва Пресвятої Богородиці, - розповів «Граду» Геннадій Калугін. – Дуже заважали дощі, що фактично не припинялися перші десять днів. Але суттєвих коректив у плани ПМБК вони не внесли. Площа вимощується плиткою, ведеться реконструкція фасаду Собору Різдва Пресвятої Богородиці. Юрій Вікторович Коптєв особисто контролює хід робіт. 8 липня він спеціально для цього приїздив до Прилук на кілька годин. Думаю, ПМБК виконає всі поставлені Юрієм Вікторовичем завдання і п’яту чергу благоустрою історичної зони завершить у строк, до 25 серпня».

Нагадаємо, що чотири попередні етапи благоустрою історичної зони, профінансовані Юрієм Коптєвим, охопили сквери Івана Дубинського та Олега Кошового, Центральну і Православну площі. Площа Іоасафа Бєлгородського – не останній крок мецената у благородній та гідній для наслідування справі благоустрою центру Прилук.

Марина Андрієнко
Фото Юрія Кічі
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1730


Коментарі (6 шт.):

1 Дивитися профіль crok crok Дата: 14 липня 2011 р., 03:10:59  Цитувати
Цитата:Отож, від пекучого сонця відпочиваючі на площі не страждатимуть.
як не страждають від сонця люди на Театральній площі!

Якій ідіот спроектував тую розпечену пательню?!

Звісно, Коптєв там висадив дерева, за якими треба доглядати! Не приїжжятиме ж Коптєв сюди, щоб контролювати виконання своїх обов’язків нашими місцевими держимордами! Так от саме вони постаралися, що зараз на Театральній прилучани себе почувають як на сковороді! Відповідні служби не поливали дерева, вони, звісно, повсихали... так наші нема щоб висадити нові - вони там повисаджували чорнобривці - і клумби не пустують, і "Прилуки- місто чорнобривців", як оголосив наш улюблений беркут, і гроші зекономлені дуже добре повлягалися в бездонних карманах! Бо щось мені підказує, що на підтримку нової площі у належному стані гроші виділялися...

Тобто, враховуючи те, що у нас прийнято зробити один раз "красіво", а потім забути про підтримку нового об’єкту у належному "красівому" стані, треба було б замість туй, за якими треба догляд, посадити звичайні каштани або краще - липи, бо від каштанів восени одна морока, треба прибирати під ними... Ну погодьтеся, шановні прилучани - багато де у нас пробували навести "євро"-марафет, наприклад газони біля НГВУ та міськбєстолкому. Але ж їх треба регулярно косити, прибирати, вигрібати... одним словом - доглядати як треба! Та це ж далеко не наша традиція! От тому вся тая "красота" тихенько перетворюється на ще більш неприємне видовище, ніж звичайний газон. Бо звичайний газон виглядає цілком природньо без всякого догляду, а от штучно висаджена трава вироджується, і від того виглядає як "євро"-неохайність! Так би мовити - ну, хотіли ми зробити вигляд, що ми європейці, але у нас вийшло як завжди по-українські — "взула й забула".
Якщо цю нашу традиційну неохайність не врахують наші так звані ландшафтні дизайнери - бути нашим "площадям" такими ж, як і всі інші газони й сквери - неприбраними й напіврозграбованими. Яскравий тому приклад - розтрощені рекламні тумби на Театральній площі і понівечені ліхтарі біля Алєжкі, якого встановили так, ніби він щойно вийшов з громадського сортиру, що у нього за спиною, але він свого комсомольського білету не пустив на туалетний папір, а щиро притискає до грудей! Радіє мабуть, що там багато сторінок залишилось, ще раз сходити в сортир можна, згодицця!
Звісно, я кажу ганебні речі, та на це мене надихає робота місцевих планувальників і архітекторів, які так встановили Алєжку...
2 Дивитися профіль serennisima serennisima Дата: 14 липня 2011 р., 17:35:25  Цитувати
буде ще де ліхтарі бить..

-----
Добавлено 14 июля 2011 г., 17:37:38:

а прибирать, доглядать і т.п. дійсно ніхто з місцевих служб не хоче і не може мабуть, бо все те майно рахується подарунком місту і на баланс жодного підприємтва не оформлено, тож і міряються наше - не наше..
3 Дивитися профіль crok crok Дата: 14 липня 2011 р., 18:58:23  Цитувати
Ну то як? - якщо вважається подарунком місту, то він, подарунок, сам по собі існувати не може, одначе місту потрібно його доглядати! Навіть якщо не передане нікому - якщо мер міста не є беркутом, а є господарем у місті, то навіть при непередачі поки нікому треба ж за тим, що зненацька безкоштовно звалилося на голову доглядати! Тим більш - таке коштовне!
Але здається, що все своєчасно передане, адже не може ж Коптєв просто так зробити - і до побачення! Перед урочистим відкриттям нових об’єктів їх же приймає місто! І не просто у повітря, а на чийся баланс!
4 Дивитися профіль Rustawelli Rustawelli Дата: 6 серпня 2011 р., 22:21:51  Цитувати
лучше б стоянку для базарников сделали!! на кой ваще тот памятник??!! кожен день фуры разгружаются и село подьезжат!! и так торговли никакой так еще и подьезд перекрыли!! ну накрали денег и лан но стоянку то на кой убрали!! это ж надо - памятник, шоб его так!!! лично заеду пописать на него как стемнет
5 Аноним (гость) Дата: 7 серпня 2011 р., 13:03:24  Цитувати
Rustawelli, иди лесом, бессовестный! мало того что вы всякую дрянь на базаре продаете по бешеным ценам так еще и стоянку в центре города вам возле церкви сделать надо. а может вообще снести все церкви и большууущий такой базар построить. не надо, не?
6 Фонарь (гость) Дата: 29 серпня 2011 р., 18:32:39  Цитувати
Народ, а не подскажете, где такие красивые фонари господин Коптев заказывал? Нам тоже надо!


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 3lD6

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 2 користувачів: bdidon, MACM,

Сьогодні віртуальний день народження у 4 користувачів: motorola2009, Redfor, Oxsana, Anastasia05,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту