На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Беркут сказав платить в тричі дорожче. І крапка!

29 червня 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2513 | Коментарів: 9
Новина  Беркут сказав платить в тричі дорожче. І крапка!
Беркут сказав платить в тричі дорожче. І крапка! Міська влада підтримує бажання прилучан встановлювати індивідуальне опалення. Але за умови, що вони робитимуть це побудинково. Подробиці – в інтерв’ю із заступником мера Володимиром Назімом.

- Володимире Івановичу, Ви очолюєте комісію, яка надає дозволи на відключення від централізованого і встановлення індивідуального опалення. Зараз для комісії гаряча пора, адже лише влітку, в перерві між опалювальними сезонами, можна перейти на автономку. Чи багато людей звертаються за дозволами?

- Дуже багато. На останньому засіданні ми розглянули 77 заяв. Задовольнили лише одну – власника квартири в будинку, де вже всі, окрім нього, на індивідуальному опаленні. Решті заявників відмовили, оскільки вони просили про поквартирне відключення від централізованого теплопостачання. А такі дозволи комісія надає тільки побудинково. Дійсно, індивідуальне опалення значно дешевше і комфортніше, ніж централізоване. Однак міська влада повинна думати і про тих, хто залишається без автономки, і про комунальне підприємство «Прилукитепловодопостачання».

- Що Ви маєте на увазі? І як, не надавши дозволу одним, реально допомогти іншим?

- У серпні-вересні цього року в Прилуках знову подорожчає централізоване опалення. Абонплата зросте більш ніж удвічі – з 1,15 до 2,55 гривні, плата в опалювальний період – з 4,73 до 5,38 гривні за один квадратний метр. Національна комісія регулювання електроенергетики України (НКРЕ), яка тепер сама перевіряє правильність розрахунків тарифів на тепло, гарячу воду й інші житлово-комунальні послуги, підтвердила, що нові тарифи, розроблені «Прилукитепловодопостачанням», економічно обґрунтовані, а отже, їх можна вводити в дію. Тому готуймося до подорожчання. Тільки за централізоване опалення замість, наприклад, 350 доведеться платити 620-650 гривень на місяць. Такий стрибок цін – певною мірою результат хаотичного встановлення індивідуального опалення, котре процвітало в Прилуках з волі міської ради попереднього скликання. Слід було або переходити на індивідуалку побудинково, або взагалі не переходити. А з благословення депутатів дозволи надавали поквартирно, попід’їздно. Яких тільки варіантів не вигадували! Розплатяться ж за цей популізм споживачі послуг «Прилукитепловодопостачання». Приміром, якби не хаос з індивідуалкою, абонплата в серпні-вересні зросла б не до 2 гривень 55 копійок, а до 2 гривень.

- Чому так?

- Наразі від централізованого опалення відключилися 32% абонентів «Прилукитепловодопостачання». І всі затрати підприємства, які мали б покривати дванадцять з половиною тисяч абонентів (на стільки розрахована система теплопостачання міста), лягли на плечі восьми з половиною тисяч. Залишилися ті ж самі котли, магістральні трубопроводи, підводи у будинках, їх обслуговування і таке інше, а споживачів менше. Навіть коли в багатоповерхівці одна квартира без індивідуального опалення, підприємство все одно змушене забезпечувати її теплом, несучи при цьому збитки. Ми підрахували: якщо від централізованого опалення відключено 35% квартир будинку, «Прилукитепловодопостачання» виходить на нулі. Якщо таких квартир понад 60%, це вже колосальні збитки. Ось чому на індивідуальне опалення необхідно переходити побудинково. Так краще і для підприємства (зменшується кількість обслуговуваних будинків - скорочуються затрати на надання послуги), і для його споживачів.

- Ваші аргументи переконливі. Та чи чують їх прилучани?

- У цьому році по місту від централізованого постачання тепла відключилися чотири будинки – у військовому містечку №12 і по вулиці 18 вересня. До речі, у військовому містечку сусіди прокредитували одному з мешканців встановлення індивідуального опалення. Зараз по Прилуках проводиться багато зборів, на яких ставиться питання про побудинкове відключення від централізованого опалення. Міська влада всіляко підтримує цю ініціативу.

- Чи дорога сьогодні автономка?

- Близько 14 тисяч гривень для двокімнатної квартири. Хоча все залежить від котла: хтось вибирає за 10, а комусь згодиться і за 3 тисячі гривень. Так само й труби. Мідні дорожчі, металопластикові дешевші. Встановлення індивідуального опалення кредитують деякі банки і приватні фірми, у яких ліцензії на даний вид робіт.

- Володимире Івановичу, скільки кабінетів треба обійти, щоб одержати дозвіл і оформити всю необхідну документацію?

- Спершу – домовленість усіх квартир будинку про відключення від централізованого опалення. На боржників «Прилукитепловодопостачання» можна не зважати – підприємство відключить їх і так. Зрозуміло, дозволу на індивідуалку без погашення заборгованості ніхто не дасть. Заяву про відключення від мережі централізованого теплопостачання та встановлення автономного опалення пише і подає до управління житлово-комунального господарства міської ради власник кожної квартири окремо (при собі необхідно мати паспорт або документ, що посвідчує особу). Наша комісія розглядає всі заяви і надає дозвіл на побудинкове відключення. Наступний крок – взяти на КП «Прилукитепловодопостачання» технічні умови на відключення. Для будинку це набагато дешевше, ніж для кожної квартири окремо. Далі – управління по газопостачанню та газифікації, де теж беруть технічні умови і замовляють проект на газопостачання. Його можуть виконати і УГГ, і проектні організації міста. Опісля шукаєте фірму, котра займається встановленням індивідуального опалення. Ось фактично і вся процедура.

- Підсумовуючи нашу розмову, можна сказати, що Прилуки нарешті взяли курс на індивідуальне опалення…

- Чому «нарешті»? Це слово тут недоречне. З переходом усіх Прилук на автономне опалення у міської влади відпаде величезний шматок роботи і відповідальності, а люди матимуть дешевші послуги. От тільки робити цей перехід потрібно розумно й виважено. Шляхом побудинкового відключення від централізованого опалення. У чому нас і переконав гіркий досвід попередніх років. Політиканство й популізм у таких питаннях тільки шкодять. І прилучани, впевнений, уже зрозуміли це.

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1713


Коментарі (9 шт.):

1 Антон (гость) Дата: 30 червня 2011 р., 22:44:09  Цитувати
Интересно,а какое отопление у пана Беркута?
2 Дивитися профіль ho4u_pizzu ho4u_pizzu Дата: 1 липня 2011 р., 10:17:06  Цитувати
Ну да прикольно наверное установить котлы в 70-и квартирах...
3 Владимир (гость) Дата: 8 липня 2011 р., 00:05:41  Цитувати
Большие и маленькие боссы Прилук имеют индивидуальное отопление .А когда простой работяга наконец-то накопил денег для исполнения своей мечты о горячей воде в любое время и о тепле зимой ему показали большой кукиш .Будешь платить дружок и содержать теплокомунэнерго, пана Беркута и его приблеженных.Это же надо додуматься!!!!Переходи всем домом .А если живет одинокая бабка на мизерную пенсию или многодетная семья.В таком случае как быть .Мне жаль что вся моя семья голосовала за пана Беркута.Спасибо за его улыбку,но в зимой она нас не согреет, а только легче от нее нам станет на наш кошелек.r
4 Роман (гость) Дата: 13 липня 2011 р., 13:36:51  Цитувати
Расторгать договор с теплосетью нужно уже токо из-за того что уже на протяжении практически месяца потребители не получают горячую воду что влечет за собой нарушение условий договоро о получении услуг не в полной мере.
Почему то это считаетса нормальным. Да и не видно вообще ни какой поддержки со стороны Беркута.
Так что говорить о том что кто там что поддерживает это нет и никогда не будет.
Вот теперь пускай разницу в тарифах и возьмет на себя местный бюджет. А то привыкли сваливать все друг на друга, а страдает население
5 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 13 липня 2011 р., 22:49:14  Цитувати
Індивідуальне опалення – вимога часу і громади, або Слідами актуального інтерв’ю

Прочитавши інтерв’ю з Володимиром Назімом, я так і не зрозумів, як конкретно підтримує прилучан міська влада при встановленні автономного опалення. Вона просто заборонила робити це.

Та як би там не було, 32% колишніх абонентів «Прилукитепловодопостачання» мають на сьогодні автономне опалення, а значить, своє тепло та гарячу воду, витрачають на це менші кошти і не мають боргів перед даним підприємством. А іншим зась. Чому? Чи гірші, чи невчасно подали заяви? Тож платіть 620-650 гривень за опалення за місяць і долайте проблеми з гарячою водою і не тільки. Тоді як Конституція України стверджує, що всі люди рівні в правах, кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, звуження прав не допускається нормативно-правовими актами.

Проблема опалення та гарячої води потребує вирішення. Постійним підняттям тарифів (навіть найобґрунтованішим) нічого не зміниш. Тариф піднявся, загальна сума проплати трохи зросла, але – увага!!! – її відсоток зменшився, борги за тепло збільшилися. І як би не підвищували тарифи, все зостається по-старому. Стан кілометрових теплотрас і котелень погіршується. Коефіцієнт корисної дії котлів украй низький. Реконструкція котельного господарства – багатомільйонна справа. І якби кошти й були, навіщо їх витрачати? Така система опалення - вчорашній день, вона вже зникає і з часом узагалі зникне.

Згоден з Володимиром Назімом у тому, що автономне опалення "значно дешевше і комфортніше, ніж централізоване", що "з переходом усіх прилучан на автономне опалення у міської влади відпаде величезний шматок роботи і відповідальності, а люди матимуть дешевші послуги".

Як бачимо, інтереси прилучан і міської влади співпадають. Отримаємо економію енергоносія – газу, відповідальність власника за своє житло, тепло та гарячу воду, і у влади буде більший простір для праці на громаду й державу.

Наскоком на автономне опалення не перейти, це треба робити поступово і рішуче. По-перше, необхідно ухвалити рішення "Прилуки переходять на автономне опалення". По-друге, розробити програму виконання цього рішення в часі. Спочатку з‘ясувати кількість прилучан, котрі бажають встановити автономне опалення, визначити, який відсоток автономного опалення в кожному будинку. Де він дуже високий – порахувати бажаючих і спроможних обзавестися індивідуалкою, неспроможним надати кредит, безвідсотковий або з малими відсотками. До речі, влада свого часу це робила. А окремим громадянам, наприклад, учасникам бойових дій чи інвалідам І групи – надати допомогу. Звернути увагу на будинки, розташовані на кінцях теплотрас, перевести їх на автономне опалення в першу чергу - зменшаться витрати тепла, навантаження на котли, сума коштів на ремонт теплотраси.

Де взяти гроші? - Не витрачати їх на підвищення ефективності неефективного котельного господарства, а направити на кредити.

КП "Прилукитепловодопостачання", створивши конкуренцію приватним фірмам, мусить зайнятися виготовленням необхідної документації, монтажем і випробуваннями автономного опалення. Надавати кредит за певний відсоток з умовою укладання угоди на подальше обслуговування та ремонт опалення.

Не треба нікого звинувачувати в політиканстві й популізмі, не треба лаяти колишню міську владу, бо сьогоднішня така сама. Просто влада повинна працювати для людей, вони того варті.

Олексій Дорошенко, депутат Прилуцької міської ради
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1718
6 Станиславский (гость) Дата: 14 липня 2011 р., 13:08:32  Цитувати
НЕ ВЕРЮ!!!! Если бы не местный запрет на автономку, то 32% отключенных уже бы давно перевалили бы за 70%. Назим в своей статье открыто говорит, что на последней комиссии желающих было 70 человек, а разрешили только 1. И так на каждой из комиссий. Власть просто боиться разрешить автономку - прервется поток денег в их карманы и машины и пр. покупать на дармовщинку будет не на что. А за свои покупать уже отвыкли.
7 Прилучанин (гость) Дата: 8 вересня 2011 р., 15:23:53  Цитувати
ну и мудак! кого выбирали, то и получайте!
8 Микола (гость) Дата: 4 жовтня 2011 р., 15:58:18  Цитувати
Відповідаю - у пана Беркута опалення індивідуальне. Інформацію 100%, він сам це підтверджував на сесіях. Грійтесь і надалі його посмішкою, вона в нього тепла!
9 Микола Кірєєв (гость) Дата: 4 жовтня 2011 р., 16:02:38  Цитувати
Це до попредньго запису, щоб не звинувачували в анонімності. Моє прізвище - Кірєєв. За індивідуалку ми з Козиком боролись і в минулому скликанні, і в теперішньому. Результат - постійні вето Беркута на рішення ради і розказні про якісь об"єктивні причини, що цьому перешкоджають. А віз і нині там...


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: jghwu

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 8 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту