На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: ВР розписала правила використання «Прапора Перемоги»

21 квітня 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2016 | Коментарів: 9
Новина  ВР розписала правила використання «Прапора Перемоги»
ВР розписала правила використання «Прапора Перемоги» Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України „Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги).

Як передає кореспондент УНІАН, за дане рішення проголосувало 260 з 375 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Проти даного рішення проголосувало 52 народні депутати.

Даним законом передбачено, що “Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу та його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапору 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії”.

Цим законом передбачено, що використовуватимуться копії Прапора Перемоги біля Вічного вогню, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса.

Крім того, передбачається, що він використовуватиметься під час урочистих заходів, присвячених Дню Перемоги, які проводяться органами державної влади, органами місцевого самоврядування, організаціями, громадськими об‘єднаннями, покладання вінків до Могили Невідомого Солдата в місті Києві й іншим пам‘ятникам Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років у День Перемоги й інші дні, пов‘язані з подіями Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років - Дні визволення та Дні оборони населених пунктів від німецько-фашистських загарбників.

Крім того, передбачено офіційний підйом у День Перемоги копій прапора перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд з Державним прапором України.

http://www.unian.net/ukr/news/news-432304.html


Коментарі (9 шт.):

1 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 21 квітня 2011 р., 21:46:20  Цитувати
Глава УГКЦ: рішення парламенту про червоні прапори - невдале

Святкуючи перемогу над одним людиноненависницьким режимом, підносячи символіку іншого такого самого, - невдале рішення. Таку думку висловив Глава Української Греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (ШЕВЧУК) журналістам.

За його словами, якщо Верховна Рада ухвалює рішення святкувати День Перемоги на офіційному рівні з червоним прапором, як символом перемоги над фашизмом, таке рішення задовольнить якусь одну частину суспільства, а іншу, більшу – образить.

На думку глави УГКЦ, якщо Верховна Рада бажає чути голос усього українського суспільства, вона цього не робитиме. «Зокрема, саме тому, що такого типу символіка пов’язана з тоталітарними особами. Як на мене, можна шукати здоровіші розв’язки, аби об’єднати українське суспільство, нікого не зневажаючи», – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України „Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років” (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги).

За таке рішення проголосувало 260 з 375 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, проти - 52.

Законом передбачено, що “Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу та його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапору 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії”.

http://www.unian.net/ukr/news/news-432338.html

-----
Добавлено 21 квітня 2011 р., 21:47:34:

Львівська міськрада заборонила використовувати радянську символіку

Львівська міська рада сьогодні на сесії прийняла рішення про заборону використовувати в місті символіки СРСР та комуністичної символіки. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Львівської міської організації ВО «Свобода».

«Зважаючи на можливість розповсюдження у Львові символіки неіснуючої тоталітарної держави СРСР та комуністичної символіки, що зумовлює порушення низки положень Конституції України, сьогодні ми ухвалили наступне: заборонити використання на території Львова символіки СРСР; заборонити розміщення цієї символіки на будівлях державних установ і комунальних підприємствах міста Львова; заборонити використання символіки СРСР та комуністичної символіки під час проведення масових заходів», - поінформував депутат міськради, “свободівець” Любомир МЕЛЬНИЧУК.

Контроль за виконанням цієї ухвали депутати поклали на міського голову Львова.

Як повідомляв УНІАН, тим часом Верховна Рада сьогодні, 21 квітня, прийняла рішення про використання червоного прапора у День перемоги

http://www.unian.net/ukr/news/news-432327.html

-----
Добавлено 21 квітня 2011 р., 21:49:39:

Депутати прирівняли комуністичний прапор до державного

Верховна рада зобов‘язала вивішувати разом із державним українським прапором червоний прапор на свято 9 травня. За відповідний законопроект проголосували 260 осіб.

Червоний прапор трактується в законі, як "символ перемоги радянського народу, його армії та флоту над фашистською Німеччиною у роки Великої вітчизняної війни".

Згiдно iз законом, зовнiшній вигляд копій прапора Перемоги має вiдповiдати вигляду штурмового прапора ордена Кутузова другого ступеня 150-ї Iдрицької стрiлецької дивiзiї.

Перед цим депутати від БЮТ та НУНС після оголошення розгляду цього питання вимагали перерву. Однак головуючий на засіданні перший віце-спікер комуніст Адам Мартинюк відмовив це робити, зазначивши, що у залі немає керівництва фракцій.

У відповідь на це депутати підняли жовто-блакитний прапор поряд із трибуною. Після цього депутати від більшості розгорнули червоний прапор з іншого боку трибуни.

Також депутат від НУНС Андрій Парубій заявив, цим законом будуть "зневажені наші батьки, які були убиті більшовиками, які йшли під червоним прапором".

"Цей прапор не може висіти на наших будівлях. Ви хочете посіяти розкол в суспільстві. Це завдання Кремля, це завдання комуністів, це завдання Партії регіонів, щоб 9 травня посварити ветеранів і українських патріотів", - заявив він.

Як відомо, у проекті йдеться про те, що однією з форм ушанування розгрому фашистської Німеччини має стати "офіційний підйом у День Перемоги копій Прапора Перемоги на будинках (щоглах, флагштоках) поряд із Державним прапором (України)"

http://www.pravda.com.ua/news/2011/04/21/6129526/
2 Дивитися профіль Tyt24vcytki Tyt24vcytki Дата: 22 квітня 2011 р., 14:07:20  Цитувати
Цитата:Верховна Рада ухвалює рішення святкувати День Перемоги на офіційному рівні з червоним прапором, як символом перемоги над фашизмом, таке рішення задовольнить якусь одну частину суспільства, а іншу, більшу – образить.

Нельзя переписать историю, как бы этого кому-то хотелось. Тогда были 15 республик и все были дружно вместе. Врагам и так удалось расколоть всё и раздробить на части Великую Державу СССР, а теперь будем ещё и между собой враждовать. Только этого и хотят наши недруги.
И если украинские псевдопатриоты обижаются на Красный флаг Победы или не понимают/не хотят понимать Великого символа, то это их личные проблемы. Ведь это в первую очередь для ветеранов Великой Отечественной войны и мы должны их чтить потому как их и так с каждым годом остаётся всё меньше и меньше. Более того, как раз эти возмущенные “свободівці” и не воевали вовсе, так зачем вносить очередной раскол в обществе!
Поймите, ведь вас тупо используют американские и западные полит.технологи.
3 Дивитися профіль crok crok Дата: 22 квітня 2011 р., 16:45:14  Цитувати
Tyt24vcytki,
Цитата:Великую Державу СССР
та чи таку вже насправді велику?
Цитата:это в первую очередь для ветеранов Великой Отечественной войны и мы должны их чтить
а от це - ВЕЛИЧЕЗНА БРЕХНЯ! тому, що одночасно із вивішуванням так званого "прапора перемоги" партія ригіону ВІДМІНИЛА щорічні одноразові виплати ветеранам війни до дня перемоги!!! Це вже відвонює есесерізмом!!! Саме у СССР "великій державі" людям замість реальних грошей за справжні трудові подвиги давали червоні ганчірки, які називали "перехідними червоними прапорами" чи "вимпелами переможця"... Згадали, шановний Tyt24vcytki? Щось ви дуже швидко забули всі оті тряпки замість дійсної оплати праці!!!
А стосовно так званого "прапора перемоги" ось що скажу - ніхто насправді не знає, яке саме знамено було вивішене на рейхстагу першим!!! Адже було поставлене завдання - підняти флаг перемоги! І ніякий політрук навіть у глибині душі не задумувався - а якою ціною це зробить?! Була тільки думка - виконати першим!!! І людей гнали на смерть... прапор перемоги вивішувався декілька разів... Та що я розповідаю?! Про це написана сила-силенна спогадів людей, які брали участь у тих подіях. Почитайте, не полінуйтесь, будь-ласка. Тоді зрозумієте може і Ваші "знання" точно зміняться!
А так званий "прапор перемоги" був "піднятий" вже після справжніх подій, так би мовити по-сучасному - чтобы лох цепенел! Тобто - для пропаганди! Адже задумайтесь - чому це серед шаленства куль, мін, снарядів, безлічі снайперів той прапор вдалося так красиво, ПОСТАНОВОЧНО! зафотографувати?! А тому, що це робилося вже постфактум, коли разом із прапороносцями піднявся військовий фотограф і кінооператор, які заздалегідь зайняли позиції для фотографування, щоб фото вийшло "епохальним"...
А першими підняли прапор невідомі й досі (хай нам всім буде ДУЖЕ СОРОМНО) солдати, які це зробили задовго до "політічєскі правільно подобраних Сталіним" росіянином та грузином.
Якщо Вам це цікаво, почитайте хоча б ось тут:
http://ru.wikipedia.org/wiki/Знамя_Победы

Моя особисто думка така - до цього моменту нічого особливого на свято Перемоги не вивішували, але й не забороняли. І всі були задоволені! Так і повинно було би бути. Та партії ригіону (одного, олігархічного) під керівництвом дуже великого нашого заклятого друга дуже захотілося підкинути в українське суспільство чергову ідею роз’єднання України! І це руками всяких царькових і було вкинуто в парламент, який прогнувся перед "бальшим сасєдом"...
НІЯКИМ ВШАНУВАННЯМ ВЕТЕРАНІВ ТУТ І НЕ ПАХНЕ!!! Видно тільки єдине - кинути камінь розбрату українців!

Якщо Ви вважаєте, що я "український націоналіст" і тому тут саме так написав, то ось Вам інфо для роздуму із сайту, якого в так званому "українському націоналізмі" ніяк не звинуватиш:
http://gubernia.pskovregion.org/number_237/05.php
4 Дивитися профіль Tyt24vcytki Tyt24vcytki Дата: 22 квітня 2011 р., 23:06:26  Цитувати
Цитата:одночасно із вивішуванням так званого "прапора перемоги" партія ригіону ВІДМІНИЛА щорічні одноразові виплати ветеранам війни до дня перемоги!!!

Тая партія регіону готова всім всі виплати повідміняти.
5 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 24 квітня 2011 р., 00:42:22  Цитувати
Чернігівська обласна організація Української народної партії засуджує антиконституційне рішення Верховної Ради.

Мова йде про ухвалення 21 квітня (на чистий четвер!?) Закону (за 260 карток) «Про внесення змін до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» (щодо порядку офіційного використання копій Прапора Перемоги).

«Обов’язаловка» вивішувати червоні прапори на всіх адміністративних будівлях суперечить статті 20 Конституції, оскільки так званий «червоний прапор перемоги» не є Державною символікою ані України, ані навіть територіальної громади – він є символом неіснуючої держави та однієї з політичних партій, тому не може використовуватися на рівні Державного Прапора України. Цей закон прямо суперечить статті 15 Конституції України, в якій передбачається, що суспільне життя в Україні ґрунтується на засадах політичної, економічної та ідеологічної багатоманітності і жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов‘язкова. Окрім того, є суперечка зі статтею 19 Конституції України, згідно з якою ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством, а в Україні досі діє Указ Президента України «Про ліквідацію символів тоталітарного режиму на території України».

Українська Народна Партія переконана, що окрім юридичної безглуздості, ухвалення законопроекту, який зобов‘язує вивішувати разом із державним українським прапором червоний прапор на свято 9 травня – це знущання над пам’яттю знищених комуністами як мінімум 10 мільйонів українців та свідома підтримка неймовірних страждань, які були принесені українському народу під кривавим червоним прапором з 1917 до 1991 року.

Чернігівська обласна організація УНП категорично засуджує спробу цим законом поглибити розбрат серед українців та відмовити в пошані тим, хто воював за незалежність України у Другій світовій війні під синьо-жовтим прапором.

Ще питання до влади. А за який рахунок здійснюватиметься виготовлення та закупівля десятків тисяч прапорів для всіх органів влади знизу до гори та всіх бюджетних установ, організацій та підприємств країни? З яких бюджетів? І хто отримає прибуток при реалізації цього антиконституційного ідеолого-бізнесового проекту?

Чернігівська обласна організація Української народної партії

-----
Добавлено 24 квітня 2011 р., 00:43:40:

Опозиція вимагає президента Віктора Януковича заветувати закон про вивішування червоного прапора на свято 9 травня.

Про це йдеться у заяві фракцій БЮТ-Батьківщина і НУНС, яку з трибуни парламенту виголосив НУНСівець Арсеній Яценюк.

"Пане президенте, будьте головою української держави, заветуйте цей закон!", - сказав він.

"Я звертаюся до так званої більшості. Якщо ви не любите українську державу, ненавидите український народ, якщо це не ваша країна – здайте українські паспорти, депутатські мандати, і їдьте туди, де вивішують російські прапори!", - додав Яценюк.

На думку опозиції, закон про червоний прапор було ухвалено, щоб "затьмарити провали в економічній політиці і відсутність реформ".

"Замість того, щоб вивішувати червоні прапори, які ви закупили в Одеській міськраді, краще б не знімали 6,5 мільйонів гривень, на які Партія регіонів в Одесі зменшила одноразові виплати ветеранам. Я зрозумів так: гроші ви – по кишенях, а ветеранів вирішили годувати червоними прапорами", - сказав Яценюк.

Як відомо, у четвер Верховна рада зобов‘язала вивішувати разом із державним українським прапором червоний прапор на свято 9 травня.
6 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 26 квітня 2011 р., 04:04:42  Цитувати
Верховная рада Украины приняла закон, обязывающий местные власти вывешивать во время мероприятий, связанных с так называемым "Днем победы" на государственных учреждениях так называемые "знамена победы", а по сути - красные флаги с серпом и молотом - символикой мрачного и тоталитарного СССР.

В моей холодной и далекой родине власть пошла еще дальше - 9 мая в Москве вывешивали портреты кровавого палача Иосифа Сталина. Украина пока не дошла до такого позора, но первый шаг к популяризации советского прошлого - и какой шаг! - сделан. В России уже много лет назад вернули советский гимн в качестве государственного.

Мало кого смутил кощунственный факт замены слов о "советском знамени" и безбожнике, международном террористе Владимире Ульянове ("Ленине" на слова о "хранимой Богом родной земле".

Выживший из ума лакей Михалков, с одинаковым рвением славивший то лично т. Сталина, то лично т. Ленина, то Спасителя мира, пришелся ко двору авторитарного путинского режима.

Сегодня такие же лакеи и хулители имени Божьего - коммунисты - протолкнули свою инициативу "украсить" города и села страны красными тряпками, напоминающими украинцам о самом мрачном периоде истории их страны. Периоде, во время которого миллионы погибли от Голодомора, от палачей НКВД, от советской охранки, преследовавшей украинцев за язык, культуру и родную грекокатолическую и православную веру вплоть до 1980-х годов.

Украина стремительно повторяет путь России.

Как и там - обещание навести порядок. Как и там - разговоры о "лихих 1990-х", с тем отличием, что здесь "1990-е" заменили "оранжевым режимом".

Как и там - репрессии против политических оппонентов, общественных активистов, ущемление свободы слова и собраний.

Как и там - риторика о сильном государстве, подменяющая заботу о простом гражданине. Как и там - самоуверенность власти, коррупция, бюрократия и вседозволенность чиновников.

"Закон о красных флагах" - это четкий шаг в сторону России и авторитарного пути, который выбрала Россия.

Украинцы должны понять, что это решение парламента является проверкой на готовность нации к полному и безоговорочному подчинению нынешнему режиму Виктора Януковича.

И если украинцы не хотят этого, то безбожных красных знамен, залитых кровью миллионов "мертвых и нерожденных" не должно быть в украинских городах.

Вывешивайте 9 мая на своих домах национальные флаги или повстанческие красно-черные знамена. Срывайте и уничтожайте поганые красные тряпки.
 Покажите, кто хозяин на украинской земле.

Артем Скоропадский, гражданин РФ, корреспондент газеты "Коммерсантъ-Украина" специально для "Украинской правды"
7 Аноним (гость) Дата: 28 квітня 2011 р., 19:35:19  Цитувати
Ніякий, навіть дуже партійнорегіональний закон не примусить українців на заході України вивішувати червоні прапори!!! Бо для всієї західної України перемога у ВВВ означала тільки одне - окупацію тоталітарним режимом, який нічим не відрізнявся від фашистського окрім того, що фашисти гнобили інші народи, а комуністичний режим Сталіна гнобив своїх людей!
8 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 29 квітня 2011 р., 00:24:49  Цитувати
Аноним (гость), так сталін думав шо на заході не наші, шо там полякі всякі, румини ітд...

-----
Добавлено 29 квітня 2011 р., 08:22:19:

Львівська облрада прийняла рішення про недопустимість використання радянської окупаційної символіки 9 травня.

Таке рішення було прийнято 28 квітня під час позачергової сесії Львівської обласної ради. За нього проголосувало 88 депутатів, повідомляє Zaxid.net.

Згідно із рішенням, депутати облради вимагають від президента Віктора Януковича заветувати закон про "Проведення змін до закону "Про увічнення перемоги у ВВВ 1941-45 років (щодо порядку офіційного використання, копій прапора перемоги)", прийнятий Верховною Радою 21 квітня.

Також депутати просять створити комісію для вивчення злочинів тоталітарно-комуністичного режиму в Україні.

У рішення йдеться, що у Львівській області органи місцевого самоврядування, державної влади, підприємства та організації отримають рекомендації на 9 травня не вивішувати копії прапора перемоги та "будь-яку іншу радянсько-комуністичну та нацистську символіку, яка є наругою над пам’яттю жертв московсько-більшовицького та німецько-нацистських режимів".

-----
Добавлено 29 апреля 2011 г., 16:22:05:

Червонопрапорна провокація

Слід віддати належне ідеологам та організаторам усієї цієї веремії із вивішуванням червоних прапорів: грандіознішої, продуманішої, а водночас і цинічнішої провокації за останні два десятиліття не було.

Причому за будь-яких розкладів у виграші опиняються залаштункові ляльководи.

У програші ж, принаймні, тактичному, – як противники совєтського тоталітаризму, так і "гарматне м’ясо" провокації у вигляді 260 депутатів, чиї картки голосували за відповідний законопроект, а також силових структур та виконавчої влади України і, ясна річ, самого Віктора Януковича.

Бо ж що означають дружно ухвалені більшістю Верховної Ради зміни до закону "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років"?

Йдеться не просто про копіювання російських законодавчих зразків у визначенні так званого "Прапора Перемоги" і регламентації порядку його використання під час офіційних заходів.

Ідеться, по-перше, про мавпування ідеологем сталінського періоду, які для Росії та України мають прямо протилежний зміст. По-друге, про продовження руйнації позитивних рис міжнародного іміджу України (якщо вони ще збереглися).

По-третє, про спробу поглибити на ближчі роки, якщо не десятиліття, розкол усередині країни. По-четверте, про офіційне визнання нинішньою владою перед українським народом та всім світом свого злочинного характеру.

І, звичайно, йдеться про загрозу свідомо провокованих масових зіткнень, де може пролитися людська кров.
Докладніше

9 Дивитися профіль crok crok Дата: 10 травня 2011 р., 19:52:33  Цитувати
А яник так закон і не підписав!


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: jYmUx

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 2 користувачів: irana, Dinis1992,

Сьогодні віртуальний день народження у 12 користувачів: lifemail, Puyoto, Igorka, Sanchess1979, Hanna, lolo4ka_zahi, Perfect, Dimon12, NadiaM, Lena1980lena, yarmarka, translog,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту