На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Хроніки прилуцького ВАНДАЛІЗМУ

13 квітня 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1662 | Коментарів: 13
Новина  Хроніки прилуцького ВАНДАЛІЗМУ
Хроніки прилуцького ВАНДАЛІЗМУ Дорогі мої земляки!
Любіть Прилуки так,
як люблю їх я.
Бережіть усе, зроблене
з любов’ю до вас.
З повагою Юрій Коптєв.

27. 06. 2009 р.

Кожен свій ранок прилучанин Микола Самойленко починає з прогулянки парковою зоною та Центральною площею. Як би не хотілося Миколі Івановичу в такий спосіб досягти релаксації, для нього це – виробнича необхідність. Поєднувати приємне з корисним, як у багатьох випадках намагаються робити люди, теж не виходить. На кожному кроці Миколу Самойленка, директора ТОВ «Перша міжнародна будівельна компанія», може чекати сюрприз – як правило, неприємний.

Саме ТОВ «ПМБК» виконувало роботи з реконструкції історичної зони міста, що стала можливою завдяки турботі мецената, Почесного громадянина Прилук Юрія Коптєва. Слова Юрія Вікторовича взяті в якості епіграфа цієї публікації невипадково. Повз них пролягає традиційний маршрут Миколи Самойленка, вони ж, викарбувані на камені, не могли бодай раз не впасти в очі городянам, які ходили по алеях центрального парку. Цікаво, а чи читали звернення ті наші земляки, чиї руки засвербіли й піднялися на принади реконструйованої частини міста?

– Щоранку ходжу й збираю «вбитих і поранених», – ділиться наболілим директор ТОВ «ПМБК». Його завдання й справді схоже на місію військового санітара. Щоправда, на полі битви в даному випадку борються не за честь Вітчизни, а, швидше, навпаки. Та й ідеться не про людські жертви, а жертви людей. Але це не робить прісною чи тим паче солодкою сіль, яка нещадно і невпинно сиплеться на рани небайдужих до долі свого міста прилучан.

Про те, наскільки пощастило Прилукам із меценатом, говорити зайве. Як і перераховувати виконані в останні роки роботи, що без перебільшення змінили на краще обличчя міста. Перед громадою постало єдине завдання, чітке і зрозуміле для всіх: зберегти. Утім воно виявилося надскладним.

Коли було кинуто умовний найперший камінець у шибку відновленого центру, що яскравим ліхтарем засяяв на все місто, сказати важко. Тим не менше, із фактів вандалізму наших співгородян можна скласти достатньо повноцінну хроніку. Дарма, що з усім цим не знайома Ліна Костенко, авторка нашумілих «Записок українського самашедшого». Прилуцькі розбишаки своїм нищівним цинізмом могли б дати фору й героєві «Записок сумасшедшего» Миколи Гоголя – від початку тихому й невинному персонажу.

Випадки так званого (чи справжнісінького?) буйства в масовому варіанті припали на грудень минулого року. Можливо, засліплені сяйвом снігу та місяця, невідомі «добродії» вирішили, що світла в нічному сквері Олега Кошового забагато, й пошкодили там чотири ліхтарі. Усього ж на сьогодні розбито 20 часток скла на ліхтарях по всіх центральних алеях і скверах. Причому «працювали» на різній висоті й, вочевидь, у різний спосіб. Наприклад, аби понівечити високий ліхтар біля магазину «Алло», зловмисникам довелося проявити навики скелелазів чи то снайперів. Інакше до цілі не дістатися.

Наступного місяця від чиїхось «умілих» рук та ножів (ножиць, лез, інших гострих знарядь) постраждало полотно на макеті міської брами. Спочатку приголомшені прилучани побачили невеликі штучні отвори, потім «ініціативу» підтримала стихія. Тепер дірки на пошарпаній вітром брамі відкривають цікавим очам переплетіння конструкції та нашу глибоку невдячність добрим справам.

У лютому цього року бампер невідомого автомобіля збив двох «жандармів» біля пішохідного переходу на Центральній площі. Зовсім поряд один стовпчик залишився без верхньої частини – кулі. Схожа картина – на автостоянці біля універмагу, де також один безголовий «жандарм» і багато розхитаних.

Далі – більше. Сила рук дозволила комусь вирвати обмежувальний стовпчик неподалік дискоклубу «Європа». Спіймавши кураж, «богатир року» вирішив не зупинятися на досягнутому і погнався за новими рекордами. Результат – потрощена лавочка, сліди від ударів із характерними вкрапленнями зеленої фарби на гранітних блоках і помітно хитка куля на одному з кріплень. На щастя, стронгменівська «куля Атласа» виявилася заважкою, але радість від того зовсім невелика.

Штучними воротами від «Європи» не забарилися скористатись. Уже через пару днів якийсь любитель екстремального драйву вночі проїхав зо два десятки метрів по алеї в напрямку багатостраждального скверу Кошового. Подальший шлях перекрили сходи, тож водій був змушений розвернутися. На ґрунті, що не встиг зазеленіти газоном, помітні сліди від протекторів. Схоже, «заблукали» на джипі... Тієї ж ночі не стало ще одного «жандарма» біля скверу Івана Дубинського.

На цьому – три вичікувальні крапки, якщо не брати до уваги сліди від відкривання пляшок на граніті, якими рясніє вся паркова зона. Цієї нібито дрібнички не враховували при обчисленні завданих хуліганами-вандалами збитків. Як повідомив Микола Самойленко, на сьогодні місту заподіяно шкоди на 90 800 гривень. І немає жодної гарантії, що ця цифра найближчим часом не зросте.

За логікою, посилити заходи щодо охорони громадських надбань повинна була б міліція – фактично єдина інстанція, котра має необхідні важелі протидії зловмисникам. Чому міліцейським патрулям не вдалося зупинити вандалів і наскільки активізує свої зусилля міськвідділ МВС надалі – з’ясувати не вдалося, оскільки ніхто з правоохоронців за телефонами, наданими «Граду» старшим інспектором по роботі з населенням та громадськими формуваннями, на контакт не вийшов. Микола Самойленко сповістив, що порушено кримінальну справу по факту. Проте директор будівельної фірми в цьому контексті не може бути офіційним джерелом інформації. Доводиться вірити, однак величезна доля скепсису міцно засіла у сподіваннях, що злочинців колись таки знайдуть.

Із яким настроєм підходить «Перша міжнародна будівельна компанія» до продовження реконструкції, які бажання переповнюють душу Юрія Коптєва – говорити складно. На черзі ж – облаштування площі Святителя Іоасафа із встановленням пам’ятника. Цікаво, який же запас позитиву і терпіння не може бути переважений зухвалістю вандалів?

Олександр Бойко
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1589


Коментарі (13 шт.):

1 Дивитися профіль ho4u_pizzu ho4u_pizzu Дата: 13 квітня 2011 р., 19:44:20  Цитувати
Кастрировать дибилоидов на месте
2 Lesya (гость) Дата: 13 квітня 2011 р., 20:23:35  Цитувати
Arnage, То Беркут, як літав, кігятми зачепив і порвав
ho4u_pizzu,
3 Дивитися профіль watt watt Дата: 13 квітня 2011 р., 21:28:24  Цитувати
про арку доречі дак зараз майже зняли той малюнок бо вітром було поломане оту конструкцию
4 Дивитися профіль rediska rediska Дата: 14 квітня 2011 р., 01:55:43  Цитувати
дааааа....навряд чи хоть одна нелюдь із цих вандалів, щось корисне зробила в своєму нікчемному житті...
5 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 14 квітня 2011 р., 07:07:13  Цитувати
Напевно викупили весь тираж Граду Прилук, дітям і внукам будуть хвастаться, шо про них у газеті написали
6 Дивитися профіль zmk zmk Дата: 15 квітня 2011 р., 13:00:53  Цитувати
не удивляюсь нашим жителем,но удивляюсь тому что кипиш подняли за то что тряпку порезали...ценности и архитектурной ценности она не несет
7 Аноним (гость) Дата: 17 квітня 2011 р., 04:49:59  Цитувати
zmk, а ти, шановний, тільки про "тряпку" й прочитав? Далі - ніасіліл, многа букаф?
8 Дивитися профіль zmk zmk Дата: 17 квітня 2011 р., 09:35:45  Цитувати
[censored]
9 йа (гость) Дата: 17 квітня 2011 р., 12:57:30  Цитувати
[censored]
10 Аноним (гость) Дата: 17 квітня 2011 р., 19:31:45  Цитувати
создать в городе психиатрическую комиссию и обязательно(принудительно)всех проверить. Возможно за мы выращиваем,очередного чикотилу....
11 йа (гость) Дата: 17 квітня 2011 р., 21:49:44  Цитувати
Аноним (гость), скучаешь по коммунизму?
12 Аноним (гость) Дата: 25 квітня 2011 р., 22:09:11  Цитувати
Козлы!
13 Дивитися профіль udaw udaw Дата: 12 травня 2011 р., 20:57:31  Цитувати
Милиция следит за порядком, беспорядки ее не интересуют...


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: XMMy

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 2 користувачів: irana, Dinis1992,

Сьогодні віртуальний день народження у 12 користувачів: lifemail, Puyoto, Igorka, Sanchess1979, Hanna, lolo4ka_zahi, Perfect, Dimon12, NadiaM, Lena1980lena, yarmarka, translog,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту