На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі



Мебель Прилуки
WEB-камери Прилук
Новини Прилук сьогодні


Вся інформація, що використовується на сайті може розповсюджуватися на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 3.0 License
Новина: Фонд держмайна продав "Укртелеком"

11 березня 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1581 | Коментарів: 4
Новина  Фонд держмайна продав "Укртелеком"
Фонд держмайна продав "Укртелеком" Фонд державного майна продав компанії "ЕСУ", дочці австрійського інвестиційно-фінансового консорціуму EPIC, 92,79% акцій телекомунікаційної компанії "Укртелеком" за 10,575 млрд. гривень.

Договір купівлі-продажу сторони підписали в п‘ятницю в Києві, повідомляють "Українські новини".

У лютому "ЕСУ" офіційно погодилася придбати 92,79% телекомунікаційної компанії "Укртелеком" за запропоновану ФДМУ за результатами експертної оцінки вартість в 10,575 млрд гривень.

Компанія "ЕСУ" стала єдиним претендентом на купівлю 92,8% "Укртелекома", що стало причиною застосування ФДМУ процедури оцінки вартості пакета акцій компанії.

Експертна оцінка на 75 млн гривень перевищила встановлену ФДМУ стартову ціну приватизаційного конкурсу, проведення якого було намічено на 28 грудня 2010.

Колишній голова Фонду державного майна, перший заступник голови спеціальної контрольної комісії Верховної ради з питань приватизації Олександр Бондар вважає, що реальним власником "Укртелекому" стане людина, наближена до президента.

http://www.epravda.com.ua/news/2011/03/11/276208/


Коментарі (4 шт.):

1 ZIP (гость) Дата: 13 березня 2011 р., 17:58:23  Цитувати
Продали рідну неньку вороги прокляты...
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 13 березня 2011 р., 20:40:50  Цитувати
Чи є в купівлі-продажу Укртелекому український слід?

У п’ятницю в приміщенні Фонду державного майна в присутності десятків камер та журналістів було підписано договір купівлі-продажу Укртелекому. Таким чином, завершилася майже десятилітня історія приватизації цього підприємства. Покупцем виступила українська дочірня компанія австрійського концерну EPIC – ТОВ «ЄСУ”, яка заплатила за контроль над цим телекомунікаційним велетом 10 млрд. 575 млн. 100 тис. грн.

Сам покупець після підписання відмовився відповідати на будь-які запитання – мовляв, найближчим часом проведе власну прес-конференцію, де розповість за плани щодо Укртелекому. Тому голові ФДМУ Олександру Рябченку довелося самому “віддуватись” і за себе, і за покупців.

Не дивно, що після цього залишилося більше питань, ніж відповідей. Так, пан Рябченко так і не відповів, звідки в концерну гроші на придбання Укртелекому. За його словами, для ФДМУ це абсолютно нецікаво – аби заплатили. Так само голова Фонду відмовився докладно розповісти про інвестиційні зобов’язання покупця, обмежившись розповіддю про соцпакет та забезпечення роботи й виділення системи державного спецзв’язку. Водночас питання про загальні обсяги інвестицій у розвиток підприємства, про майбутні проекти, залишилося відкритими.

Що стосується тарифної політики нових власників Укртелекому, то, за словами Рябченка, виключним правом установлювати розміри тарифів на ринку зв’язку володіють не окремі компанії, а Національна комісія з питань регулювання зв‘язку (НКРЗ), тому від нових власників Укртелекому тут нічого не залежатиме.

Голова Фонду також спростував закиди щодо замовності конкурсу. Він вважає некоректним порівнювати його з першим продажем Криворіжсталі. За його словами, тоді інвестиційні умови були прописані під певних покупців, що ж до продажу Укртелекому, таких жорстко сформованих умов не було. Та й головне завдання, яке стояло перед Фондом, за словами Рябченка – почати й результативно закінчити приватизацію підприємства, – виконано. Як саме – це вже інша розмова.

Мабуть, одне з головних питань, на яке офіційної відповіді поки що не дали, – чи є австрійський концерн, котрий придбав Укртелеком, самостійним гравцем у цій приватизації, чи все ж таки він діє в чиїхось інтересах.

Автору цих рядків удалося поспілкуватися з дотичними до телекомунікаційної сфери людьми, у тому числі й представниками Укртелекому, котрі поділилися інформацією, що циркулює на рівні чуток. Начебто Укртелеком придбано групою осіб, близькою до Адміністрації нинішнього президента України. “Близькою до угоди особою” назвали, зокрема, нинішнього голову правління Укртелекому – Георгія Дзекона, який, до речі, у своєму останньому інтерв’ю доволі переконливо пояснив, чому компанія не може коштувати дорого, при цьому очевидно забувши, що сам є керівником цього підприємства.

Зрештою, ця інформація вже давно не нова...

Один з інвестиційних менеджерів, з яким мав розмову автор, висловив упевненість, що ні про яку самостійну роль австрійського концерну говорити серйозно не можна. “Якийсь австрійський концерн отак просто приходить і купує Укртелеком, тоді як основні світові гравці навіть не наважуються й близько підступитись? Це малоймовірно”, - зазначив він. Експерт також вважає малоймовірним, що за купівлею Укртелекому стоять росіяни. “Якби на підприємство заходили росіяни, то очевидно, що вони робили б усе набагато простіше й пряміше... Якби вони і вдавалися до послуг посередника, то це, скоріше за все, була б російська компанія, а не якийсь австрійський концерн”, - вважає співрозмовник.

На думку народного депутата, заступника голови спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації Олександра Бондаря, показовим є те, що в приватизації Укртелекому відмовився брати участь один із найбільших українських багатіїв – Рінат Ахметов. “Той факт, що Ахметов, який давно бажав придбати цей об’єкт, навіть не подав заявки на конкурс, багато про що свідчить”, - зазначив Бондар. На його думку, відповідь на питання, хто придбав Укртелеком, можна отримати, з’ясувавши, хто в Україні може відмовити Ахметову.
Опосередковано версію щодо “українського сліду” в купівлі Укртелекому підтверджує і недавнє рішення НКРЗ щодо підвищення тарифів на послуги місцевого телефонного зв‘язку. Це рішення ухвалено на початку березня, коли фактично в приватизації Укртелекому були розставлені всі крапки над “і”. Іншими словами, ми бачимо просто таки фантастичну запобігливість українських урядовців перед “іноземним інвестором”, який до того ж устиг заявити, що як тільки трапиться добра нагода, він буде не проти перепродати придбане підприємство. Якщо порівняти цю дивну запобігливість українських чиновників з тим вичавлюванням усіх соків, яке вони ж улаштувати іншому іноземному інвесторові стратегічного підприємства – “Криворіжсталі”, то позиція українського уряду виглядає більш ніж дивною.

А ще недавно голова Фонду держмайна висловив припущення, що, можливо, пан Дзекон як фаховий управлінець залишиться на своїй посаді й після переходу Укртелекому до іноземного концерну.

Як би там не було, а очевидно, що прямі докази чи, навпаки, спростування “українського сліду” в цій всій історії проявляться трохи згодом, коли новий власник повністю вступить у свої права. Залишилось почекати кілька місяців. Та головне в цій історії вже відбулося: Укртелеком, справжній “довгобуд” української приватизації, таки продали.

http://www.unian.net/ukr/news/news-425438.html
3 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 14 березня 2011 р., 10:25:11  Цитувати
Заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради з питань приватизації, народний депутат (НУ-НС) Олександр Бондар планує звернутися в Генеральну прокуратуру України в разі, якщо компанія — покупець ВАТ «Укртелеком» офіційно не поінформує про джерела коштів, які вона повинна внести за придбаний пакет, реальних власників, а також плани щодо розвитку приватизованого підприємства.

«Якщо не буде офіційно заявлено, як обіцяли власники в Австрії, хто купив, звідки гроші, я думаю, що ми будемо ініціювати звернення до прокуратури, до президента, до когось ще, щоб нам пояснили, хто є реальним власником „Укртелекому“, — сказав О. Бондар журналістам.

Водночас, за словами А. Бондаря, швидше за все, на це звернення буде отримано формальну відписку. „Але ми це все одно обов‘язково зробимо“, — запевнив він.

Нагадаємо, що Фонд держмайна України 11 березня підписав з ТОВ „ЕСУ“, дочірньою компанією австрійського концерну EPIC, договір купівлі-продажу 92,79% державного пакета акцій ТОВ „Укртелеком“. Реалізаційна ціна 92,79% держпакета акцій компанії склала 10 млрд 575,1 млн грн, що всього на 75 млн.грн. більше його стартової ціни.

ФДМУ звернувся до ТОВ „ЕСУ“ як єдиного учасника конкурсу з продажу пакета акцій ВАТ „Укртелеком“ з пропозицією придбати цей пакет саме за таку ціну.

Керуючий партнер компанії EPIC Петер Голдшайдер (Peter Goldscheider) раніше заявив, що його концерн не діє в інтересах представників великого українського капіталу. Він також зазначив, що інвестор готовий піти на серйозні інвестиції у розвиток компанії для того, щоб провести повномасштабну реструктуризацію діяльності оператора. При цьому він повідомив, що основною метою компанії як фінансового інвестора є реструктуризація «Укртелекому» для подальшого перепродажу.

http://www.dt.ua/online/articles/77251#article
4 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 15 березня 2011 р., 14:58:14  Цитувати
Укртелеком насправді продали невідомій кіпрській компанії

Незадовго до подачі заявки на участь у приватизації у покупця «Укртелекому», української компанії «ESU», змінилися власники. Тепер вона на 100% належить кіпрській Epic Telecom Invest Ltd, засновники якої невідомі. Про це сьогодні повідомляє "Дело".

Вчора цю інформацію розмістила газета «Ділова столиця». Видання не уточнює свої джерела, але за даними «Дела», зміна власника відображена в реєстрі підприємств Держкомстату.

Жодної інформації про засновників офшорної кіпрської компанії немає. Очевидно, що її міг заснувати австрійський концерн Epic, переслідуючи мету майбутнього перепродажу компанії, про що представники компанії вже заявляли. В той же час не виключений і варіант того, що реальним власником «Укртелекому» вже за два місяці (термін переказу коштів за пакет держоператора ФДМ) може виявитися зовсім не австрійський концерн EPIC, як заявляли чиновники, а будь-яка з компаній, що виявляли інтерес до приватизації.

«Коли австрійці йшли на подачу заявки, то могли наперед зважитися на подібну реструктуризацію. Це логічний крок з погляду оптимізації оподаткування і корпоративної структури. Такі транзакції з податкової точки зору набагато ефективніше проводити через кіпрську юрисдикцію, ніж через будь-яку іншу країну Євросоюзу. Звичайно ж, не можна виключати і той варіант, що EPIC уже не є реальним власником «ESU», і, відповідно, «Укртелекому». Але чи так це, можна сказати, лише дізнавшись, кінцевих власників кіпрської компанії, а ніякої публічної інформації про це немає, проте це припущення здається малоймовірним» - вважає старший радник інвестиційно-банківського департаменту ДІК Dragon Capital Іван Макушенко.

Нагадаємо, що 11 березня 2011 року ФДМ підписав договір купівлі-продажу телекомунікаційної компанії «Укртелеком» з дочірньою компанією австрійського фонду EPIC –« ESU».

Планується, що протягом 60 днів фонд отримає від покупця кошти за продаж держпакету.

http://www.unian.net/ukr/news/news-425861.html


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: YbY3M

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 11 користувачів: Ladan, Drink-student, Vyacheslav, Killer, GHoST, Alya, FOTOKRAY, ltl034, ltl03111214, yyv, Milova,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту