На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: ПРИЛУКИ ЕКОНОМЛЯТЬ ТЕЖ

22 липня 2009 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1263 | Коментарів: 0
Новина  ПРИЛУКИ ЕКОНОМЛЯТЬ ТЕЖ
ПРИЛУКИ ЕКОНОМЛЯТЬ ТЕЖ Енергозбереження стало темою номер один 2009-го року. Над нею працює вся Україна. Чи не стоять Прилуки осторонь цього важливого процесу? - Із таким запитанням "Град" звернувся до виконуючого обов’язки першого заступника міського голови Олександра Сивенка.

- Звісно, ні, - відповів Олександр Іванович. – У Прилуках постійно проводиться робота по впровадженню енергозберігаючих заходів на промислових підприємствах, у бюджетній сфері та житлово-комунальному господарстві.

- Спершу зупинімося на енергозбереженні в житлово-комунальному господарстві. Ця сфера нікого не залишає байдужим, адже її послугами користується все населення Прилук.

- Головні напрямки діяльності комунальних підприємств, реалізовані у 2008 році, були такі: впровадження енергозберігаючих технологій на об’єктах тепловодопостачання та водовідведення, розробка нових механізмів контролю за якістю надаваних населенню послуг, максимальна участь у різних проектах і програмах.

А якщо більш предметно?

Комунальне підприємство «Прилукитепловодопостачання» продовжувало роботу по впровадженню опалення від модульних та міні-котелень найбільш "проблемних" будинків. Як результат – зменшення протяжності теплових мереж і, відповідно, витрат енергоносіїв.
На виконання обласної бюджетної програми енергозбереження реконструйовано та введено в експлуатацію чотири центральні теплові пункти на найбільшій котельні Прилук по вулиці Костянтинівській, 110. Ця реконструкція насамперед мала на меті покращення якості послуги гарячого водопостачання для Центрального мікрорайону міста, а також економію енергоресурсів. ЦТП працюють в автоматичному режимі. Крім того, на котельні встановлено мережевий насос, що дозволяє значно скоротити витрати електроенергії в опалювальний період - на 10 тисяч кіловат за місяць. У цілому ж завдяки реконструкції котельні економія електроенергії та газу в грошовому виразі складе 552 тисячі гривень на рік.


А в яку суму обійшлася реконструкція?

У 1104,6 тисячі гривень. Її профінансувала держава.

Що ще дасть Прилукам обласна програма енергозбереження?

На даний час у її рамках модернізується котельня дитячої лікарні (вартість робіт - 460 тисяч гривень), на двох котельнях міста (по вулиці Саксаганського, 9 та вулиці Київській, 56) введено в експлуатацію модулі нагріву на систему гарячого водопостачання, що суттєво покращить якість послуги і дозволить економити енергоресурси (на це пішло 808,5 тисячі гривень), введено в експлуатацію модульну котельню біля школи №7, а також модульну котельню, яка обігріває дев’ятиповерховий будинок №48-А по вулиці 1 Травня.

- Важливий напрямок - будівництво самопливного колектора від каналізаційних очисних споруд №2 до біоставків. Економія від реалізації даного проекту складе 768 тисяч гривень на рік. На якій стадії ця робота?

Уже виконано проектно-кошторисну документацію, ведуться перемовини з Дідівською сільрадою та райдержадміністрацією стосовно виділення землі під будівництво. До речі, 4,5 кілометри труб для нього надав проект ТАSІС.

Для контролю за використанням води і теплової енергії "Прилукитепловодопостачання” за рахунок субвенцій із держбюджету встановлює побудинкові лічильники...

- Так. На даний момент встановлено 19 лічильників холодної води (вартість одного - 4 тисячі гривень), 28 лічильників гарячої води по 15 тисяч гривень кожен і 19 лічильників теплової енергії по ціні 20 тисяч гривень за штуку. Окрім того, підприємство веде роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності встановлення квартирних приладів обліку. З початку року в помешканнях прилучан встановлено 3123 квартирні лічильники, з них на холодну воду – 2578, на гарячу – 545.

Радісною подією для Прилук стало третє місце у конкурсі проекту «Сталий місцевий розвиток в Україні» програми Європейської допомоги ТАSІС. Як переможець, місто отримає чималі кошти. Куди конкретно планується їх використати?

Кошти проекту поетапно надходитимуть до Прилук упродовж трьох років. Їх планується використати на покращення якості послуг з утилізації сміття, водо-, теплопостачання та водовідведення. Місто вже одержало два транші технологічного обладнання і техніки. У напрямку енергозбереження отримано 1,5 кілометра попередньо ізольованих труб для мереж тепловодопостачання на суму 200 тисяч євро та 4,5 кілометра каналізаційних труб на самопливний каналізаційний колектор.

А як із енергозбереженням у житловому фонді?

- У житловому фонді встановлюються діоди в системах освітлення місць загального користування, лампи меншої потужності, реле часу. Говорячи про освітлення, не можна не згадати, що на виконання програми енергозбереження комунальному підприємству «Міськсвітло» за кошти міського бюджету придбано 29 багатофункціональних електролічильників на суму 43,4 тисячі гривень, що дозволило знизити споживання електроенергії на 8%. Також придбано новий світлофор (він встановлений на перехресті вулиць Київської та Переяславської) і два світлофорні контролери, які забезпечать відновлення роботи світлофорних об’єктів на перехрестях вулиць Перемоги-Костянтинівської та 1 Травня-Гімназичної. У лютому нинішнього року з міського бюджету на реконструкцію зовнішнього освітлення центральної вулиці Прилук виділено 97 тисяч гривень.

З 2008 року в рамках програми ТАSІС у нашому місті реалізується спільний українсько-нідерландський проект «Впровадження енергозберігаючих заходів у багатоквартирних будинках міста Прилуки». Що ним передбачено?

Реалізація державної політики у сфері впровадження енергозбереження в житлово-комунальному господарстві шляхом підтримки заходів з капітального ремонту та енергозбереження у багатоквартирних будинках.
У рамках проекту в 2009 році планується впровадження планів дій з енергоефективності через низку заходів (проведення енергоаудитів, створення баз даних для моніторингу та відповідних процедур моніторингу); налагодження співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, енергосервісними компаніями, донорськими організаціями тощо. Енергоаудит шести прилуцьких будинків показав, що через їхні будівельні конструкції втрачається у 8 разів більше теплової енергії, ніж це дозволено державними будівельними нормами України.
Хотілося б зазначити, що торік у рамках українсько-німецького проекту «Енергоефективність у будівлях» було здійснено підготовку місцевих фахівців для покращення енергозбереження у комунальній сфері Прилук.

Олександре Івановичу, а чим може похвалитися бюджетна сфера?

Протягом 2008 року в шести дошкільних навчальних закладах і трьох школах плоскі дахи замінено на шатрові, у чотирьох школах проведено часткову заміну віконних блоків на склопакети. У семи закладах освіти реконструйовано тепломережі. Завдяки заходам з енергозбереження, проведеним у 2009 році, зменшилося споживання енергоносіїв у натуральних показниках по закладах, де встановлено прилади обліку (краєзнавчий музей, Школа мистецтв), але не в грошовому виразі: тарифи в поточному році зросли.

Що ще планується зробити у Прилуках у напрямку енергозбереження?

У цьому році комунальне підприємство «Прилукитепловодопостачання» планує реконструювати і перевести на автоматичний режим роботи каналізаційні насосні станції. Це коштуватиме 500 тисяч гривень і дасть економію паливно-енергетичних ресурсів на суму 43,84 тисячі гривень на рік. На часі також заміна котлів і реконструкція котелень. Тут розмір фінансування складе 1450 тисяч гривень, а економія паливно-енергетичних ресурсів - 184,153 тисячі гривень на рік. У планах підприємства - встановлення п’яти автономних котелень, що надійшли в рамках проекту ТАSІС. Передбачається реконструкція центральних теплових пунктів. Протягом 2009-2015 років "Прилукитепловодопостачання" має намір провести заміну 12,5 кілометра теплових мереж попередньо ізольованими трубами. На ці роботи піде 4253 тисячі гривень, економія становитиме 113,6 тисячі гривень на рік.
Що стосується бюджетних організацій, то за рахунок державних субвенцій планується встановити міні-котельні біля ДЮСШ і школи №10. Економія коштів від цього буде близько 300 тисяч гривень на рік. Протягом 2009-2015 років у Центральній міській лікарні передбачається встановити металопластикові вікна на суму 300 тисяч гривень.

Зараз багато говорять про перехід на альтернативні види палива. У Прилуках у цьому напрямку щось намічається?

Так. У поточному році плануємо забезпечити опалення філії міського Будинку культури (колишнього Будинку офіцерів у військовому містечку №12) з використанням системи «Теплон», що працює на електроенергії. Перехід на альтернативні види палива - це дійсно перспективний напрямок, який заслуговує на реалізацію.

22.07.2009 Олена Кравцова, газета "Град Прилуки"


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: r205O

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 3 користувачів: Matador, MaTagop, makarenko_val,

Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: itself, v_v, Pavel, Ilius, Lar4ik, artem_andrus1, Lukas,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту