На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Росія перешкоджатиме видобутку сланцевого газу в Україні

28 січня 2011 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1691 | Коментарів: 7
Новина  Росія перешкоджатиме видобутку сланцевого газу в Україні
Росія перешкоджатиме видобутку сланцевого газу в Україні Таку думку в коментарі, переданому УНІАН, висловила експерт Інституту Горшеніна Наталія КЛАУНІНГ, коментуючи позитивну оцінку Президентом України рішення компанії Shell (Нідерланди) розпочати видобуток сланцевого газу в Україні, яку він озвучив сьогодні в Давосі.

Вона нагадала, що за оцінками Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання фінансових ресурсів, запаси сланцевого газу в Україні становлять майже 32 трильйони кубометрів. «Розробка цього напрямку, на думку багатьох експертів, є для нашої країни перспективною. Тому позиція Президента України з приводу сланцевого газу повністю відповідає загальносвітовим і європейським тенденціям», - вважає Н.КЛАУНІНГ.

Експерт підкреслила, що саме завдяки альтернативним проектам – включаючи видобуток сланцевого газу – США відібрали світове лідерство з видобутку газу в Росії. При цьому зараз у США з альтернативних джерел видобувається понад 40% газу, за прогнозами ж на 2020 рік ця цифра складе 60%, а в більш віддаленій перспективі Штати зможуть відмовитися від імпорту газу повністю. Ті ж тенденції спостерігаються і в Європі: останнім часом Євросоюз прагне диверсифікувати постачання газу і не залежати тільки від Росії, купуючи, приміром, усі великі обсяги зрідженого газу в Катарі.

«На думку багатьох експертів, вже в найближчі роки можна чекати зниження залежності країн ЄС від трубопровідних постачань російського газу», - вважає Н.КЛАУНІНГ.

На її думку, противником активних дій України щодо розвідки родовищ і видобутку сланцевого газу, безперечно, є Росія. «Оскільки Україна – основний на сьогодні європейський споживач російського газу, вже через 5-7 років вона зможе значно менше залежати від нього», - вважає експерт.

Вона зазначила, що при цьому важливо зрозуміти, чи справді Віктор ЯНУКОВИЧ у Давосі озвучив дійсні наміри української сторони. «Залишається відкритим питання, чи не було це сказано для того, щоб переконати європейське співтовариство в передових позиціях українського керівництва, заручитися їх підтримкою – адже сьогодні багато дій влади України зазнають різкої критики з боку Європи. Або ж Україна справді обрала для себе європейський газовий вектор і не має наміру враховувати інтереси свого північного сусіда в цьому питанні», - сказала експерт Інституту Горшеніна.

Як повідомляв УНІАН, у червні 2010 року міністр палива та енергетики України Юрій БОЙКО заявив, що Україна розраховує до кінця року створити спільне підприємство (СП) з компаніями Shell (Нідерланди) і ExxonMobil (США) щодо видобутку вугільного метану і сланцевого газу на території України.

При цьому він додав, що “ми близькі до того, щоб підписати спільне підприємство з ними, і я впевнений, що ми формалізуємо наші відносини ще до кінця цього року... Перспективи там у нас, я б сказав, дуже хороші, оскільки почнемо навіть з вугільного метану, не так сланцевий газ, як вугільний метан”.

За прогнозами, Україна через 3-4 роки зможе видобувати від 7 до 10 млрд. куб. м на рік цих енергоресурсів.

Сьогодні, 28 січня, в Давосі В.ЯНУКОВИЧ зазначив, що чекає від компанії Shell (Нідерланди) початок розвідки і подальшого видобутку сланцевого газу на території України.

«Я позитивно оцінюю ваше рішення розпочати видобуток сланцевого газу в Україні», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

При цьому він зазначив, що проблемні питання, які були в компанії Shell в Україні, вже вирішені, зокрема в судовому порядку.

Довідка УНІАН. Сланцевый газ - природний газ, який видобувається із сланця - поширеної осадкової породи.

Сланцевий газ змінив енергетичний ринок США, і забезпечує 15-20% видобутку. У 2009 році США, вперше з 2001 року, обігнали Росію з видобутку газу, здебільшого, за рахунок сланцевого газу.

Найбільші нафтові компанії, включаючи ExxonMobil і Shell, одержали ліцензії на пошук сланцевого газу в Швеції, Польщі, Німеччині і Франції. Таким чином, сланцевий газ може незабаром прийти до Європи, змінивши баланс сил у її відносинах з Росією.

Міністерство екології і природних ресурсів України планує залучити міжнародних інвесторів до вивчення і розробки українських родовищ сланцевого газу.

Зокрема, в листопаді 2010 року Мінприроди і НАК «Надра України» презентували на виставці і конференції World Shale Gas-2010, яка пройшла в США, родовища сланцевого газу в Україні для залучення міжнародних інвесторів і партнерів до їх вивчення і розробки.

За даними НАК «Надра України», Україна має найбільші в Європі запаси сланцевого газу.


Коментарі (7 шт.):

1 crok (гость) Дата: 30 січня 2011 р., 05:51:11  Цитувати
Ну тепер залишилось чекати активних дій! Бо, останнім часом, Янучара багато базікає про співпрацю із Європою і багато їздить на цілування чобіт нанопрезидентам, кожного разу відвозячи їм якісь стратегічні галузі української економіки.
Ну це треба ж мати багато розуму, щоб, маючи монопольне положення москалів на газовому ринку України, віддати для розробки знову ж таки - Москві - перспективний у газовому відношенні український шельф Чорного моря!!! І це в той час, коли з поставками газу в Україну все (за словами тієї ж партії регіону!) просто чудово!!! Навіть для цього віддали Севастополь москалям!!!
Але є й ложка меду у цій прокацапській діжці дьогтю! На днях, у тому ж Давосі підписали із Азербайджаном договір про постачання нафти в Україну і майже завершені переговори про такий же договір стосовно зрідженого газу!
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 21 лютого 2011 р., 11:40:18  Цитувати
Росії вже страшно:
Цитата:"Газпром" каже, що сланцевий газ не врятує Україну від Росії

Поклади сланцевого газу, які сподівається знайти і освоїти Україна, не допоможуть їй знизити залежність від Росії.

Про це, заявив начальник управління структурування контрактів та ціноутворення ТОВ "Газпром експорт" Сергій Комлєв у ході "круглого столу" "Актуальні проблеми європейської енергетики", повідомляє агентство "Інтерфакс".

"Сподіватися на те, що сланцевий газ стане паличкою виручалочкою для звільнення України від газової залежності від Росії неможливо", - сказав він.

Комлєв нагадав, що озвучена оцінка запасів сланцевого газу на Україну в 2 трлн. кубометрів - це технічні запаси, а не доведені.

"Але на громадську думку це вже зробило певну приголомшуючу дію", - зазначив він.

Він сказав, що в даний час собівартість сланцевого газу становить понад 200 доларів за тисячу кубометрів або 6 доларів за млн. BTU.

Проте ціни на Henry Hub зараз становлять не більше 4 долари за млн. BTU або 160 доларів за тисячу кубометрів.

На думку Комлєва, в цих умовах компанії з видобутку сланцевого газу виживають за рахунок хеджування - вони заздалегідь підстрахувалися від падіння ціни нижче 6-7 за млн. BTU.

"Однак аналіз звітності видобувних компаній, а також ситуація на форвардному ринку показує, що все менше компаній мають можливість користуватися цим інструментом", - резюмував він.

3 йа (гость) Дата: 21 лютого 2011 р., 21:03:23  Цитувати
много знакомых людей работают в нефтедобывающей сфере, так они они утверждают что все немного не так как здесь описано, а геологоразведки которая могла бы объективно оценить объемы сланцевого газа на местах не существует уже лет семь! так что не несите чушь! никому вы не нужны и никто вас не боится. Росия и без нас найдет что кому куда толкнуть. у вас явно ЧСВ зашкаливает.
4 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 21 лютого 2011 р., 22:01:25  Цитувати
Цитата:Сподіватися на те, що сланцевий газ стане паличкою виручалочкою для звільнення України від газової залежності від Росії неможливо
звичайно, поки у руля проросійська п’ята колона

-----
Добавлено 21 лютого 2011 р., 22:04:05:

і її підгавкувачі на форумах
5 йа (гость) Дата: 21 лютого 2011 р., 22:23:52  Цитувати
OLEX, ну неподгавкуй.
Цитата:проросійська п’ята колона
только год при власти, а геологоразведки нет уже лет семь. что же ваш хороший прохохляцкий ющенко ничего не делал?
6 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 22 лютого 2011 р., 00:00:28  Цитувати
Цитата:прохохляцкий
всі хохли у москві

...

эксперт по энергетическим вопросам Богдан Соколовский:

"Если в соответствии с меморандумом от 15 февраля 2011 года работы по геологической разведке начнутся безотлагательно, то промышленная добыча сланцевого газа в Украине может начаться через 10 – 15 лет. Однако, для достоверного подтверждения запасов достаточно 5 – 7 лет. То есть, еще до завершения срока газовых контрактов с Россией в 2019 году. Тогда, в случае подтверждения перспектив промышленной добычи, Украина получила бы очень серьезный рычаг на переговорах с Москвой относительно последующего сотрудничества в газовой сфере", считает эксперт.

При этом он отмечает очевидность того, что такой сценарий не укладывается в планы Москвы, и она будет делать все, чтобы помешать приходу американских компаний, технологий и денег на украинский рынок. Однако, такое сотрудничество с США полностью отвечает украинским национальным интересам, нравится это или нет нынешним политическим группам в Украине, отметил Соколовский.

....

7 йа (гость) Дата: 22 лютого 2011 р., 18:20:23  Цитувати
и вот чем, если только объективно,
Цитата:такое сотрудничество с США полностью отвечает украинским национальным интересам

или США хочет заняться благотворительностью?


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 9MDtO

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: lenochek, sewwen, stariy, privatmarke, dragonic, harmful_girl_69, Olexandr12345,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту