На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Пожалійте двірників, пожалійте себе і своє місто

15 грудня 2010 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1796 | Коментарів: 0
Новина  Пожалійте двірників, пожалійте себе і своє місто
Пожалійте двірників, пожалійте себе і своє місто Загальновідомо, що там, де живуть, не смітять. Але прилучани чомусь забувають цю просту істину. Періодично в мікрорайонах Прилук з’являються стихійні сміттєзвалища, які не лише псують санітарно-екологічний стан міста і його зовнішній вигляд, а й відволікають комунальні служби від виконання їхніх прямих обов’язків (ремонтно-відновлювальних робіт систем життєзабезпечення та об’єктів).

Крім цього, мешканці Прилук практикують непогоджене складання твердих побутових відходів (далі - ТПВ), таких як гілля дерев, будівельне сміття, інші відходи життєдіяльності людини, поміщені в пакети, на зелених зонах і проїжджій частині, вважаючи, що, винісши ТПВ з власного помешкання на територію загального користування, вони очистили свій дім від бруду. Але це не так. Не можна обстоювати таку егоїстичну позицію, тому що наш дім - усе місто, в якому живуть наші близькі та знайомі, вулицями якого ми ходимо щодня. Залишене на проїжджій частині чи зеленій зоні сміття за декілька хвилин буде розтягнуте собаками й птахами, як мінімум, по території всього кварталу, де ви мешкаєте разом зі своєю родиною.

Пожалійте двірників, яким усе це потрібно прибирати. На сьогодні значну їх частину складають жінки. Задумайтесь на хвилинку, що на місці цих жіночок, котрі працюють з раннього ранку і до пізньої ночі та за будь-якої погоди, могли б бути Ваші дружина, мати, сестра, бабуся чи дочка. Представниці прекрасної статі в оранжевих жакетах несуть чистоту й порядок на вулиці міста, не вимагаючи взамін нічого, окрім людяності та розуміння громади.

У Прилуках питаннями поводження з твердими побутовими відходами займаються міська рада, виконком міської ради, управління житлово-комунального господарства, комунальне підприємство «Послуга», міська санепідемстанція, Південний сектор з охорони навколишнього природного середовища.

У кожному секторі міста застосовується в основному планово-регулярна система збору ТПВ. Відходи збираються у металеві контейнери, розміщені на спеціальних контейнерних майданчиках у дворах багатоповерхівок. Вивіз відходів здійснюється за розробленими маршрутами 1-2 рази на добу.

Також існує заявочна система вивозу ТПВ, коли виробники відходів звертаються до послуг підприємства щоразу, як тільки у них накопичується визначена кількість відходів. Планово-регулярна система збору ТПВ передбачає регулярний вивіз відходів з території обслуговування на договірних умовах без спеціальних замовлень з установленою періодичністю, за чітким маршрутним графіком із закріпленням спецмашин за визначеними вулицями або районом обслуговування.
За ініціативою міської влади щорічно двічі на рік за участі підприємств та установ міста, суб‘єктів підприємницької діяльності, населення проводяться місячники по прибиранню території Прилук.

Житлово-комунальне господарство (далі - ЖКГ) Прилук - це важлива соціальна галузь, яка забезпечує населення, підприємства та організації необхідними житлово-комунальними послугами і суттєво впливає на розвиток міста. Одне з важливих місць у структурі ЖКГ займає комунальне підприємство «Послуга», яке розпочало свою господарську діяльність 1 червня 2010 року і надає послуги з вивезення ТПВ від фізичних та юридичних осіб. Це підприємство повною мірою забезпечене всім необхідним для надання якісної послуги по видаленню ТПВ з території міста, зокрема, має в достатній кількості спецмашини для збору та вивезення ТПВ, навчений персонал і дозвіл на експлуатацію сміттєзвалища, що розташоване на території Дідівської сільської ради Прилуцького району.

Щоб внести свою посильну частку в благоустрій міста та його очищення від стихійних сміттєзвалищ, потрібно стати споживачем послуг даного підприємства. Договір на вивіз ТПВ можна укласти в абонентському відділі КП «Послуга» за адресою: вул.1 Травня, 97. Консультації стосовно укладення договору надаються за телефоном абонентського відділу (3-13-35) і телефоном секретаря вищезгаданого підприємства (5-31-61). Після укладання договору у визначений день і час до вас приїздитиме спецмашина по збору сміття і вивозитиме його на полігон ТПВ. Оскільки мешканці міста не завжди мають змогу дочекатися спецтранспорту, то адміністрація підприємства розглядає можливість облаштування території мікрорайонів контейнерними майданчиками.

Крім основного виду діяльності по видаленню ТПВ, "Послуга" кваліфіковано надає населенню та юридичним особам додаткові послуги на договірних умовах. До цих послуг належать:

1. Вантажні перевезення автомобільним транспортом по м. Прилуки та району.
2. Проведення передрейсового медичного обстеження водіїв транспортних засобів.
3. Відкачка рідких нечистот.
4. Послуги екскаватора.
5. Надання в користування населенню та підприємствам 12-ти і 30-тикубових контейнерів для складування будівельних матеріалів або їх доставки до замовника.

Шановні прилучани! Завітайте на КП «Послуга», і його ціни приємно здивують вас. Довідки за телефоном 5-31-61.

Уклавши договір з підприємством, яке в установленому порядку визначене виконавцем послуг по вивезенню ТПВ на наступний рік, ви не тільки проявите культуру поводження з ТПВ, а й виконаєте вимоги «Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку утримання і прибирання вуличних, дворових територій, парків, скверів та додержання тиші в громадських місцях м. Прилуки», які були затверджені 73-ю (позачерговою) сесією Прилуцької міської ради 5 скликання (рішення №8 від 26 листопада 2009 року).

Пункт 2.18. вищезазначених Правил зобов’язує юридичних та фізичних осіб щорічно за 2 місяці до кінця календарного року укладати договори на вивезення і знешкодження ТПВ з організаціями-виконавцями послуг на наступний рік, а пункт 2.30. передбачає, що прибирання на ділянках навколо магазинів, торгових комплексів, зупиночних комплексів, вуличних кіосків, ринків, лотків, павільйонів, майстерень з ремонту годинників та взуття, трансформаторних підстанцій, теплопунктів, бойлерних і пересувних об’єктів торгівлі, індивідуальних гаражів у радіусі 15 м здійснюють власники цих об’єктів.

Що стосується прибирання міських територій у районах приватної забудови, то, згідно з пунктом 2.6. Правил, воно здійснюється їх власниками в межах домоволодінь до проїжджої частини вулиці, тобто власник несе відповідальність за чистоту території в межах свого домоволодіння до проїжджої частини.

Для контролю за дотриманням Правил благоустрою на території м. Прилуки рішенням виконавчого комітету міської ради №571 від 30.11.2010 року «Про уповноважених осіб» надано повноваження складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення, розгляд справ по яких відноситься до повноважень адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради, представникам комунальних підприємств та посадовим особам управління житлово-комунального господарства міської ради.

Вищезазначені уповноважені особи діють у тісній співпраці з дільничними інспекторами міліції міського відділу УМВС України в Чернігівській області та систематично проводять по місту рейди-перевірки із залученням місцевого телебачення.

У випадку невиконання вимог Правил благоустрою винні притягуються до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 152 КупАП (Кодексу України про адміністративні правопорушення). Порушення Правил благоустрою тягне за собою складання протоколів відповідно до статті 152 КУпАП, котрі є підставою для виклику на засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради. Вона і визначає ступінь провини громадян або посадових осіб і виносить рішення про розмір штрафів відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері поводження з відходами» за №1825-VI від 21.01.2010 р., яким унесено зміни в закони України «Про місцеве самоврядування», «Про відходи», та Кодексу України про адміністративні правопорушення. Ще раз наголошуємо на відмінностях у сумі штрафів. Якщо до 17 лютого 2010 року сума штрафу за порушення статті152 КУпАП складала від 17 грн. до 51 грн. для громадян і від 51грн. до 85 грн. для керівників підприємств, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності, то починаючи із 17 лютого 2010 року ця сума, відповідно, становить від 340 грн. до 1360 грн. для громадян і від 850 грн. до 1700 грн. для керівників підприємств, організацій, суб’єктів підприємницької діяльності.

Отже, порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою території населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.), а для суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Шановні прилучани! Поставтеся з розумінням до роботи працівників житлово-комунальної сфери міста і побережіть свій сімейний бюджет, адже він може значною мірою постраждати від недотримання вами Правил благоустрою.

Хочеться вірити, що спільними зусиллями Прилуки перетворяться на чисте й красиве місто з високоморальними мешканцями, які здатні розвиватися й мислити на перспективу, адже сьогоднішні проблеми житлово-комунального господарства вчорашнім мисленням не подолати.

Олег Шевель, головний спеціаліст, енергоменеджер управління житлово-комунального господарства Прилуцької міської ради

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1346


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: Cooc

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: lenochek, sewwen, stariy, privatmarke, dragonic, harmful_girl_69, Olexandr12345,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту