На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Центру творчості дітей та юнацтва - 75

24 листопада 2010 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 4559 | Коментарів: 1
Новина  Центру творчості дітей та юнацтва - 75
Центру творчості дітей та юнацтва - 75 Ще в далекому 1935 році на мапі Прилук з’явився Будинок піонерів та школярів, якому судилася багата й цікава історія дивовижних перетворень.

Напевно, мало хто з прилучан пам’ятає, що у далекі повоєнні роки цей заклад розташовувався по вулиці Бособрода та в будинку купця Золотарьова (нині – міська рада). А після визволення міста від німецько-фашистських загарбн иків Палац піонерів був спочатку в колишній єврейській синагозі (нині – приміщення музичної школи), потім – поруч з НГВУ (нині – Школа мистецтв), у колишній будівлі міськкому партії.

З 21 серпня 2003 року Центр творчості оселився у новому приміщенні. Сьогодні його гарні, майже Єлисейські, поля доповнює затишна паркова зона з дитячими розважальними, спортивними, городковим, баскетбольним і танцювальним майданчиками.

У сучасних, обладнаних за останнім словом техніки кабінетах працюють гуртки та секції, які відвідують понад 1700 вихованців.

Колектив ЦТДЮ – це міцний сплав молодості й досвіду. Серед 91 працівника закладу 62 - педагогічні працівники, з них один Заслужений працівник освіти, п’ять Відмінників освіти України.
Центр творчості дітей та юнацтва сприяє виявленню, розкриттю та розцвіту талантів і здібностей юних прилучан. Так, у минулому році успішно стартував проект «Навчаємось разом», у рамках якого було створено дві групи раннього розвитку «Кенгурятко» для дітей двохрічного віку та їхніх батьків.

Започатковано соціально-реабілітаційний проект «З вірою в майбутнє» для дітей з обмеженими фізичними можливостями. У гуртковій роботі з реабілітації дітей проводяться оздоровча аеробіка, уроки декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.

Вдало пройшла апробація науково-педагогічного проекту «Росток» Інституту інноваційних технологій і змісту освіти для дітей трьох та чотирьох років. Другий рік поспіль працює дівоча школа «Ассоль», де, крім умінь господарювати, додатково вивчають етикет, історію мистецтва і музики.
Обласний конкурс для обдарованих дітей Чернігівщини «Країни майстерності» приніс Прилуцькому ЦТДЮ призові місця з витинанок, вишивки стрічками, ниткової графіки та об’ємного ліплення. У обласній виставці-конкурсі «Перлини Придесення» ми вибороли по два дипломи, відповідно II і III ступенів.

Колективи естрадної пісні «Сузір’я» і театральної студії «Казкар» уже мають високе звання «зразковий». Вихованці «Казкаря» були запрошені до участі в заключному концерті Всеукраїнського конкурсу акторської майстерності імені Миколи Яковченка (Київський театр імені І.Франка).

Фольклорний колектив «Витинанки» став володарем першого місця в номінації «Популяризація української культури» п’ятого Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячого фольклору "Котилася торба" (м. Дубно Рівненської області).

Команда гуртка пішохідного туризму перемогла у чемпіонаті Чернігівщини й посіла 9 місце в Кубку України серед учнівської молоді в м. Донецьк. Молодша група виборола 1 місце у Кубку Чернігівської області з пішохідного туризму в своїй віковій групі. За роки роботи цього гуртка 8 спортсменів виконали норматив кандидата у майстри спорту України, 3 - першого розряду, 8 - другого.

Нещодавно у міжнародному дитячому фестивалі пісні та танцю "Королівство мистецтв" (м. Львів) ансамбль народної хореографії "Пролісок" завоював 1 місце у народному і 3 – в сучасному танці.
Велика увага приділяється оздоровленню вихованців ЦТДЮ. У Центрі діє програма "До здоров’я через позашкілля", проводяться фізкультхвилинки, олімпіади, подорожі, екскурсії визначними місцями, зустрічі з відомими спортсменами. Протягом кількох років працює гурток "Айкідо". Улітку в дві зміни у двох таборах при ЦТДЮ відпочивають близько 150 дітей. Тут кожен день заповнений іграми, розвагами, змаганнями, конкурсами. Бажаючих відпочити у нашому таборі – не злічити.

Навчання в Центрі творчості допомагає вихованцям знайти свою стежку в житті, свідомо вибрати професію. Імена випускників ЦТДЮ відомі не тільки в нашому місті, а й далеко за його межами. Це Алла Прокоф’єва (театр естрадних мініатюр "Апломб" МБК), Лариса Іванькова (зразковий танцювальний колектив гімназії №5), Оксана Пуць (естрадний колектив "Канон" ЦТДЮ), Марина Даніч (журналіст каналу «ТБ Прилуки»), Володимир Костенко (відеооператор каналу «ТБ Прилуки»), Ірина Старікова (студія іспанського танцю «Фламінго», м. Київ), Володимир Опанасенко (вокально-хореографічний колектив «Сіверські клейноди» Чернігівської обласної філармонії), Юлія Масленнікова (хореограф за контрактом у Канаді), модельєри Тетяна Шарапова, Максим Гаєвський, Тетяна Зуєк, керівник гуртка «Народні промисли» ЦТДЮ Юлія Кулик, викладачі вокалу ЦТДЮ Дмитро Левченко та Максим Кур’ян, відомий столичний художник Ігор Мусієнко і багато інших.

Нещодавно в Центрі творчості дітей та юнацтва з’явилися тренажерний комплекс "Здоров’ятко" і новий дитячий майданчик, які стали улюбленими місцями дозвілля малят. Хотілося б вірити, що бажання батьків, котрі постійно відвідують парк відпочинку, поповнити його новими атракціонами знайде відгук у серцях небайдужих прилучан.

Інформація надана методичним центром ЦТДЮ

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1308


Коментарі (1 шт.):

1 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 1 грудня 2010 р., 13:59:16  Цитувати
26 листопада колектив ЦТДЮ відзначив 75-річчя установи.

Свято було прекрасним, неперевершеним, грандіозним (яскраві емоції досі наповнюють душу!), і я впевнена, що ця подія є не тільки своєрідним підсумком роботи позашкільного закладу, а й ще одним кроком до нових проектів та досягнень.

Про свято того дня говорило і привітне сонце, яке усміхалося ще зранку, і червона доріжка, простелена біля входу в ЦТДЮ.

У вестибюлі всі одразу ж потрапляли в тепле море дружніх усмішок та щирих привітань. І білі бантики дівчаток, і святкові костюми хлопчиків, і різнокольорові кульки, і безліч цікавих світлин на стінах – усе бентежило, зворушувало.

Багато гостей довгий час милувалися виставкою декоративно-ужиткового мистецтва. Вражали своєю вишуканістю незвичайні картини, вишиті стрічками, роботи зі стразів, торкнувся струн душі синтез флористики й поезії, наповнювало радістю розмаїття кольорів, композицій, захоплювали неординарність та віртуозність робіт вихованців ЦТДЮ.

Не лишилися поза увагою і кубки, дипломи та подяки, отримані юними спортсменами на спортивних змаганнях різного рівня.

А дійство, яке відбулося на сцені, розпалило почуття неймовірної гордості за талановитих колег. Чарівні ведучі, помпезні букети квітів, подарунки, виступи гостей зі столиці та Чернігова - все це феєричне, хвилююче, світле.

Шквали оплесків дарували глядачі маленьким акторам, танцівникам-випускникам різних років, для яких танці стали захопленням на все життя.

Однією з родзинок урочистостей було привітання англійською та французькою мовами, адже ці мови успішно вивчаються дітьми у нашому Центрі творчості.

Сторінки історії "Містечка дитячих мрій" можна було "погортати" і на екрані, де професійно і надзвичайно цікаво висвітлювалися кадри із життя Центру.

Щем у серці й сльози у багатьох викликала хвилина мовчання. І свічки, і композиція на сцені, і музика так природно вплелися в канву сценарію, що викликали справжнє потрясіння.

Не раз у залі чулося "Браво!", "Бравісимо!", звучали добрі слова на адресу директора Центру Тетяни Михайлівни Савченко, яка має цілу "армію" шанувальників, та всього великого творчого колективу. Гучними оплесками та квітами вітали і колег, котрі знаходяться на заслуженому відпочинку, і невтомних технічних працівників, які віддають всі сили, щоби приміщення ЦТДЮ було ошатним та красивим.

Цікаві номери юних артистів, мерехтіння їхніх колоритних костюмів, єднання музики, слів і сердець дарували неабияку радість. Оце і є творчість!

Без перебільшення - свято було талановитим. А ще був шикарний торт, обрамлений сяянням феєрверку й гучними оваціями, і всі, мов діти, раділи кулькам, що сипалися на присутніх і торкалися долонь, немовби вітаючи: "Зі святом!", "Зі святом!!", "Зі святом!!!"

Звичайно, за підготовкою та проведенням ювілею стоїть колосальна робота. Але про це окремо. Бо так хочеться розповісти про кожного з працівників ЦТДЮ - особистостей, фанатів своєї справи.

Інакше не можна. Адже працюємо з дітьми. Попереду - нові ідеї, концерти, ювілеї, відкриття. І все це для них, наших дітей. Щоб вони були щасливими.

Валентина Грибенко, керівник літературної студії "Дивосвіт" ЦТДЮ


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 2PpqX

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Sergey,

Сьогодні віртуальний день народження у 12 користувачів: qwerty12, nikolia52, sonyrew, krupa, tuning, ZhenyaPretty, Fremen29, gammm, julia28, Rogovets, Sanka, Divloen,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту