На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі



Мебель Прилуки
WEB-камери Прилук
Новини Прилук сьогодні


Вся інформація, що використовується на сайті може розповсюджуватися на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 3.0 License
Новина: Український уряд наполягатиме на перегляді газових угод з Росією

27 жовтня 2010 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1010 | Коментарів: 5
Новина  Український уряд наполягатиме на перегляді газових угод з Росією
Український уряд наполягатиме на перегляді газових угод з Росією Про це в середу заявив прем‘єр Микола Азаров на засіданні уряду, коментуючи переговори з прем‘єром Росії Володимиром Путіним, які мають відбутися пізніше в цей день.

"Ми висловили позицію, що чинна угода на постачання газу в Україну не може нас влаштовувати", - сказав він.

За словами Азарова, в зв‘язку зі зміною ситуації на газовому ринку формула визначення цін на газ "потребує перегляду".

Крім того, він нагадав, що Україна приєдналася до Європейської енергетичної хартії і ухвалила закон про ринок газу.

"А отже змінилася міжнародно-правова та внутрішня законодавча база, які враховуються під час укладення та виконання угод про постачання і транзит газу", - сказав він.

"В силу цього угода, укладена попереднім урядом, зараз не відповідає чинному законодавству України. Це реалії, які не можна проігнорувати. Треба шукати компроміс, і з огляду відновлення рівня взаєморозуміння та взаємодовіри з Росією переконаний, що компроміс ми знайдемо", - сказав Азаров.

Він також знову зазначив, що ЄС підтримав ініціативу України щодо проведення тристоронніх переговорів між Україною, Росією та ЄС про спільну роботу на газових ринках.

"Така співпраця є гарантією від ризиків, пов‘язаних з постачанням російського газу в Європу", - сказав він/

http://www.pravda.com.ua/news/2010/10/27/5518442/


Коментарі (5 шт.):

1 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 27 жовтня 2010 р., 13:09:47  Цитувати
Азаров объявил газовый договор Тимошенко и Путина незаконным

Соглашение по поставкам российского газа на Украину, заключенное правительством Юлии Тимошенко, является незаконным. Об этом заявил украинский премьер Николай Азаров, сообщает "Интерфакс". По его словам, базовое соглашение и формула определения цены требуют пересмотра.
"Украина присоединилась к Европейской энергетической хартии и приняла закон о рынке газа, - заявил он. - соответственно, изменилась и международно-правовая и внутренняя законодательная база, которые учитывались во время заключения договора".


Азаров заявил, что вопрос о возможном пересмотре соглашений между "Нафтогазом Украины" и "Газпромом" будет поставлен 27 октября на заседании украинско-российской межгосударственной комиссии. Он добавил, что из-за улучшения отношений между странами в последнее время компромисс будет найти гораздо легче.

По словам премьер-министра, необходимо наладить трехстороннее сотрудничество между Россией, Украиной и Евросоюзом. Азаров считает, что такое сотрудничество является гарантией от риска возможного срыва поставок газа.

Десятилетнее соглашение "Газпрома" и "Нафтогаза" было подписано в январе 2009 года при участии премьер-министров Владимира Путина и Юлии Тимошенко. Условия контракта предусматривали, что стороны будут рассчитывать стоимость газа по формуле, привязанной к мировым ценам на нефть.

Новое руководство Украины во главе с Виктором Януковичем назвало вышеуказанное соглашение "кабальным", а установленные в нем цены, по мнению чиновников, будут означать "катастрофу для народа Украины". В апреле 2010 года Россия согласилась предоставить Украине скидку на газ в 100 долларов за тысячу кубометров от формульной цены, если последняя составляет больше 330 долларов за тысячу кубометров и в 30 процентов, если меньше. Благодаря поправкам Украина сможет сэкономить до 3 миллиардов долларов в год.

http://lenta.ru/news/2010/10/27/gas/
2 Ghost (гость) Дата: 28 жовтня 2010 р., 14:04:03  Цитувати
Багато балакав, і красіво балакав. Ну і шо?! Приїхав перед виборами Путін - смотрящій за Україной, проконтролірував ход "побєдного шествія" партії рИгіонів перед виборами - чи все "лахі" правільно зробили для своєї "пабєди"? - получів удовольствіє от того, що тут рИнгтони стараються для Ерефії аж трохі не перднуть від натугі!
А що ж рИнгтони? А нічого! Тихцем, без зайвого галасу "сдалі" Росії український авіапром, бо підписали бОмагі про об’єднання російського і українського авіапромів, фактично ж відбулося поглинання українського авіапрому російським...
А як жеж газ? А ніяк! Навіть не заікнулися ні Путін, ні Азаров...
3 Аноним (гость) Дата: 28 жовтня 2010 р., 14:09:28  Цитувати
Визит Путина на Украину вышел странным и скомканным. Местные журналисты заметили синяк на его лице
http://www.newsru.com/world/27oct2010/appearance.html
4 Аноним (гость) Дата: 28 жовтня 2010 р., 14:26:47  Цитувати
Візит Путіна: підписана лише половина угод
У ході візиту російського прем’єра Путіна до Києва замість 11 анонсованих угод завізовано лише 6 документів.

Україна та Росія починають втілювати плани співробітництва у конкретні угоди – так охарактеризував візит до Києва російського прем’єра Владіміра Путіна український прем’єр Микола Азаров. Проте замість 11 угод, підписання яких було анонсовано напередодні зустрічі, насправді в присутності прем’єрів було завізовано лише 6 документів.

Одразу після прибуття до Києва, російський прем’єр Путін зустрівся із українським президентом Віктором Януковичем. Ця тривала – понад 2 години - зустріч передувала зустрічі російського прем’єра із його українським колегою Миколою Азаровим, а також його участі у засіданні міжурядового економічного комітету.

Під час зустрічі з президентом Януковичем прем’єр-міністр Росії заявив, що нормалізація україно-російських стосунків відбивається на економічних відносинах. Зокрема, за словами пана Путіна, попри те, що сторонам постійно доводиться шукати компроміс, товарообіг між державами вже майже повернувся на докризовий рівень:

"Найголовніше – це те, що в результаті тієї політики, яку Ви сформулювали на російському напрямку, політична складова трансформується у економічні результати".

Путіну зіпсували настрій?

Утім, покращення економічних результатів співпраці Росії та України не завадило російському прем’єру відмовитися від участі в обіді із представниками українського бізнесу. Хоча офіційним поясненням є понадпланова тривалість зустрічі Путін-Янукович, українські оглядачі припускають, що настрій російського прем’єра могло зіпсувати рішення Київського господарського суду, що скасував результати конкурсу з продажу Луганськтепловозу, згідно із якими новим власником українського підприємства став російський Трансмашхолдинг.

Для росіян, які неодноразово заявляли про те, що цілком задоволені нинішніми газовими угодами з Україною, питання україно-російських газових стосунків не виглядало головним. Речник російського прем’єра Дмітрій Пєсков навіть заявив напередодні зустрічі, що це питання, якщо і порушуватиметься, то тільки з ініціативи української сторони.

Водночас у Києві не приховували, що газове питання таки є головним для українського уряду. Відкриваючи засідання уряду у середу, це підтвердив і прем’єр-міністр Микола Азаров, заявивши, що український уряд хотів би переглянути газові домовленості із Москвою. За словами пана Азарова, домагатися перегляду газових контактів із Росією український уряд спонукає не тільки невдоволення умовами цих контрактів, але й те, що на українському газовому ринку відбулися певні зміни відтоді, як ці контракти були укладені:

"Чинна угода на постачання газу в Україну не може нас влаштовувати. Реалії ринку змінилися, а тому і базове значення, і формула визначення ціни потребують перегляду. Крім того, Україна приєдналась до Європейської енергетичної хартії і прийняла Закон "Про ринок газу". Отже, змінилась і міжнародно-правова, і внутрішня законодавча бази, які враховуються під час укладення і виконання угод про постачання і транзит газу. В силу цього, угода, укладена попереднім урядом, зараз не відповідає чинному законодавству України. Це реалії, які не можна проігнорувати. Треба шукати компроміс, і з огляду на відновлений рівень взаєморозуміння і взаємної довіри з Росією, переконаний, що компроміс ми знайдемо".

Батіг і пряник

Утім, як і передбачали напередодні візиту російського прем’єра до Києва українські оглядачі, вирішити питання зі зміною умов газових контрактів можливо лише у разі, як Росія отримає контроль над українською ГТС через участь у СП або консорціумі. Водночас напередодні засідання україно-російського урядового комітету український прем’єр Микола Азаров заявив, що СП між Газпромом та Нафтогазом може бути створено, але лише на паритетних засадах і без злиття компаній.

Керівник енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар каже, що відсутність поступу у цьому питанні пов’язано як із неузгодженістю україно-російських позицій, так і існуванням двох точок зору на майбутнє української ГТС серед українських можновладців:

"Тут російська сторона діє методом батога і пряника. Пряником, напевне, мали б стати обіцянки розробки газових родовищ на Ямалі і в Астраханській області. Але коли на них поглянули більш уважно, то стало зрозуміло, що це не більше, ніж така собі "наживка", оскільки тут Газпром діє за принципом "на тобі, небоже, що мені негоже". А українська ГТС – це цілком конкретний і реальний актив, який у випадку потрапляння під контроль Газпрому, буде ефективно працювати на його корпоративну економіку. Крім того, очевидно, що і в Україні відбувається зіткнення двох позицій у цьому контексті. Одна з них чітко спрямована на те, аби відкрити можливість реалізації того чи іншого проекту, який означатиме відчуження української ГТС. Інший підхід базується на тому, щоб, все ж таки, зберегти контроль над ГТС, оскільки встановлення контролю з боку іноземного постачальника-монополіста стане лише проміжним етапом до оволодіння промисловими активами, що належать провідним українським олігархічним бізнес-угрупованням."

До чого домовились?

Тим часом попри попередні повідомлення із посиланням на джерела в українському уряді, які стверджували, що російська сторона "зірвала" підписання угоди про транзит нафти українською територією, відповідний договір таки був завізований, але не підписаний, а парафований. Як уточнив український міністр енергетики Юрій Бойко, угода має рамковий характер, а технічні деталі будуть закріплені в подальших окремих договорах між господарюючими суб’єктами.

Він також повідомив, що у парафованому російською стороною документі йдеться про гарантії транспортування 25 мільйонів тонн нафти впродовж 5 років. Раніше українська сторона очікувала, що в угоді про транспортування російської нафти українською територією вдасться зафіксувати обсяг у 30 мільйонів тонн в обмін на зниження тарифу на транспортування, який нині російська Транснєфть вважає завищеним і вимагає знизити на третину. За 9 місяців цього року транзит російської нафти українською територією знизився на понад 20% - до 22.9 мільйонів тонн.

Крім того російська компанія ТВЕЛ та український державний концерн "Ядерне паливо" підписали угоду про створення на паритетних засадах спільного підприємства для виготовлення ядерного палива на території України за російськими технологіями. Коментуючи такі плани Києва та Москви, експерти зауважують, що це повністю узалежнить українську атомну енергетику від російської сировини та технологій, і сприятиме згортанню всіх проектів, спрямованих на пошук альтернативних партнерів у розвитку українських АЕС, де виробляється до половини електроенергії країни.

Спільне підприємство буде створено і між українським "Антоновим" та російською Об’єднаною авіабудівною корпорацією. Крім того, "Антонов" підписав угоду про співпрацю із російським Внєшекономбанком.

Окремим блоком останніх україно-російських домовленостей можна вважати документи, підписані міністрами освіти – Дмитром Табачником та Андрієм Фурсенком. Зокрема, після окремої зустрічі, підкомітету з гуманітарних питань, яке передувало загальному засіданню україно-російської міжурядової комісії, міністри освіти підписали угоду про спільну підготовку учбового посібника для вчителів історії. При цьому російський міністр освіти відзначив, що "потрібно не просто перезавантажити підручники, а змінити їх".

Наше "правітєльство" ударними темпами "здає" українську економіку Росії.
Також на підтвердження цієї думки можна навести факт підготування до здачі одного з головних підприємств українського військово-промислового комплексу - "Артем".
http://tehnichka.com/index.php?option=com_content&view=article&id=3426:lr--lr&catid=57:2008-03-20-07-47-32&Itemid=84
"Вымпел" над "Артемом".
5 Аноним (гость) Дата: 28 жовтня 2010 р., 16:05:13  Цитувати
от тобі й на


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: WlRGY

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: viktor,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: Amore-20, XoXoL, BOBAH, snepir, fender2501, vylfovich, qazwww, awtoroad, NovaMebel,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту