На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Як Янукович "сліваєт" Україну

13 жовтня 2010 р. | Автор: crok | Переглядів: 804 | Коментарів: 0
Новина  Як Янукович "сліваєт" Україну
Як Янукович "сліваєт" Україну Ми, українці, мабуть таки дуже романтичні. За 19 років незалежності ми так і не навчилися бути відповідальними за себе, за свою державу. Чомусь ми вважаємо, що політика - то не наша справа, що прийде якийся дядько і ось він все за нас повинен думати. Ми ще десь у СРСР. Дехто навіть гордиться тим, що він підкреслено не цікавиться політикою. І що найгірше - ми забули, що історія повторюється. Але дуже добре, на весь світ, підтвердили відому думку, що історія вчить тільки тому, що нічому не вчить...

Згадаємо: на початку двадцятого століття українці вже мали свою державу - УНР. Але тодішні державники були ідеалістами - вони повірили у те, що українська держава - назавжди. І замість того, щоб почати розбудовувати державу з укріплення її кордонів і війська, адже навколо йшли війни, вони заходилися ділити владні портфелі в уряді...

Доділилися до того, що на територію УНР вдерлася російська більшовицька солдатня Червоної армії полковника Муравйова і з українською державою було покінчено.

І ось, через майже 100 років, історія повторюється. Знову утворилася незалежна українська держава. І знову ми українці ідеалістично віримо у те, що незалежність - назавжди. Протягом вже 19 років ми не маємо чіткої державної політики - ні внутрішньої, ні зовнішньої. Не маємо чітких запобіжників від згортання демократії. Наші політики знову нескінченно ділять портфелі замість об’єднання заради України. Знову ми не маємо чітких кордонів із Росією, знову ми віримо, що Росія - то наш "братскій народ".

Між тим той "братскій народ", згідно недавнім соціологічним опитуванням, вважає Україну (поряд із маленькою Грузією) своїм найбільшим ворогом. Правителі "братскава народа" до того прикладають відповідні зусилля. І не тільки в Росії!

Українського інформаційного простору на даний момент просто не існує! Ви маєте сумніви?! Завітайте до найближчого газетного кіоску або ж книжкового магазину - сумніви миттєво зникнуть! Якщо ж ви все ж таки не повірили своїм очам - увімкніть телевізор. Ось де - суцільний російський продукт, причому іноді професійно і майстерно зроблений у нас, в Україні! Але то все - російський продукт. Українською тільки новини на деяких каналах, невеличка кількість передач і дубльованих фільмів, ну і, звісно, - реклама. Все інше - російська мова, а отже - російська ж культура.

У радіопросторі - теж не краще. Навіть вже радіодіджеї, особливо київські, якщо й балакають українською, так неодмінно із навмисне підкресленим "масковскім" акцентом - тут тобі й акання, і проковтування деяких голосних літер в словах... Все ще не вірите? Вмикніть якусь київську FM-станцію, прислухайтеся уважніше... Сміх та й годі!

А з приходом но влади двічі незасудженого Януковича (язик не повертається назвати його українським президентом) справи "сліванія" України взагалі пішли із державним розмахом! Чорноморський флот має проблеми? Та ми ж - братні народи, натє вам Севастополь на 25 років одразу! Та ще й на додачу до цього договору прикрутимо ціни на газ! Натє вам "Лугансктепловоз"! Натє вам монополію на постачання ядерного палива! Якщо ще трохи попрацюємо, так ще й КБ "Антонов" ваш буде! І газотранспортна система. А за нею харківський "Турбоатом", а за ним - космічна галузь України... Іще багато чого можна перелічити.

Всілякі табачники заходилися створювати для "угнєтьоннава" на території України "русскава язика" тепличні умови, навіть вже приготували проект закону про другу державну мову - звісно, російську.

Це все було б дуже смішно, якби не було так гірко! З самого початку знаходження у влади Янукович і Ко заходився на законодавчому рівні створювати для себе, любимого, диктаторські повноваження. Такі й Кучмі не снилися!, той навіть нещодавно висловився проти такої концентрації влади в руках Януковича. Також вперто готується законодавча база для продовження, наскільки це можливо, перебування у влади Януковича, у найкращому випадку - російський варіант путін-мєдвєдєв-путін-мєдвєдєв-і т.д. З усього видно, на кого молиться і з кого мавпує всі свої дії Янукович.

Почався шалений тиск на засоби масової інформації. До цього було залучено все, що можливо й не можливо - навіть СБУ. Відновилися побиття та зникнення журналістів і редакторів газет. Опозиційні партії одразу ж випарувалися з екранів телевізорів і зі шпальт газет. Вже ось пройшло майже 9 місяців, як регіонали у влади, але всі вони як мантру завжди завчено повторюють - попередня влада розвалила державу, ми вже створили стабільність. Прокуратура і суди, і найперше - Конституційний, були взяті на абордаж і з порушенням всієї юридичної практики, яку тільки можна уявити, швиденько "прікарманєни". Некарманні судді цілими табунами "звільняються за власним бажанням". Щось добитися в суді - практично неможливо, якщо ти не функціонер партії регіону.

А ті самі функціонери партії регіону вже понатикані всюди на більш-менш владних посадах. При цьому, аналізуючи підбір кадрів, створюється враження що в Україні є тільки два міста - Донецьк і Макіївка. Всі інші - затхла провінція!

Ось і сьогоднішній політичний момент - вибори до місцевих рад. Тут теж підготовка до довгого й забезпеченого на місцевому рівні політичного життя Януковича. Партія регіону працює цинічно й з розмахом.

Найперше скористалися із того, що Верховна рада частково куплена, частково залякана (так звані "тушки"), частково деморалізована. Одним словом - Янукович має там більшість. Відповідно приймаються тільки ті закони і тільки у тій редакції, яка подобається Януковичу. Він нещодавно висловився гранично жорстко - "...і пусть кто-то попробуєт нам помєшать"! Нам - вважай мені, Януковичу. Як висловився один відомий персонаж - шо нєясно?!

Отже - хутєнько склепали закон про вибори до місцевих рад. Тільки дурний може не помітити, що той закон "заточєний" так, щоб перемогла тільки одна партія - регіонів. Але пацанам цього мало - вони мають бути впевнені на всі 100! Тому наступна дія - фальшиві опозиційні партії, які реєструються миттєво до виборчих перегонів. Відомий факт, коли у Криму була зареєстрована фальшива партія "Батьківщина", більше десятка представників якої були прописані за однією адресою на площі у десяток квадратних метрів і за день до реєстрації. Але це не завадило "чєсним" бюрократам без проблем всіх зареєструвати!

Днями почалося голодування представників Київської "Батьківщини" під стінами ЦВК, які вимагають законного реєстрування. Що ж партія регіонів? У відповідь поряд голодувальників цинічно влаштований так званий "осінній ярмарок". Влада заявляє про те, що ярмарок тут влаштовується восени постійно, але кияни завляють, що "вперше бачать такий ідіотизм" у цьому місці.

Натомість для реєстрації справжніх представників опозиційних сил створюються ціли заслони із юридичних рогаток і бюрократичної тяганини. У хід йде весь набір, який тільки можна собі уявити. Від кримінального переслідування із боку МВС, прокуратури, тягання по кабінетам СБУ, як у випадку із Турчиновим, до банального закриття передвиборчих штабів під приводом "мінування приміщення". Пам’ятаєте цей випадок із осередком партії "Батьківщина"? Під приводом перевірки "повідомлення про мінування" зайшли до приміщення, нічого, ясноє дєло, не знайшли, натомість повністю під метлу винесли всю документацію та оргтехніку - "на провєрку"!

Навіть така, здавалось би буденна, справа, як оформлення документів кандидатів, поставлена на службу фальсифікації виборів - за допомогою кишенькових бюрократів на місцях йде максимально можливе затягування (у ідеалі - нереєстрація) приймання документів. Мені особисто відомі факти відмови у прийнятті документів на підставі невідповідності розміру приклеєного фото, яке за шириною було на 2 мм менше, ніж треба! У цьому ж ряду і натравлення санстанції, пожежників, податківців, вимикання електроенергії якраз у тих приміщеннях, де розташовані штаби опозиційних партій, і негласна заборона друкарням приймати до друку агітаційні матеріали опозиціонерів... Натомість для своєї агітації партія регіону (так-так, саме регіону, одного, відомого всім!) застосувала дуже простий метод. Рекламні площі у найбільш людних місцях регіонали заздалегідь позаймали з першого погляду простенькою рекламою. От скажімо рекламна площина зайнята нехитрою рекламою "Товариш Петренко вітає місто із днем незалежності", і вісить тая реклама чомусь дуже довго після дня незалежності. Але настає стартовий день виборів і на ранок виявляється, що вже "Товариш Петренко - кандидат у депутати міської ради", або щось подібне. Тобто звичайна підступна спритність - і ось маємо, що партія регіону вже рекламує своїх людей за місяць до виборів! Натомість реклама опозиціонерів контролюється строго відповідно закону - ні секундою раніше!

Отакі "дрібниці" на перший погляд не мають сенсу. Але враховуючи, що відповідно до згаданого вже закону про вибори а-ля Янукович строк всієї виборчої кампанії скорочено до 45 днів, це є суттєвими перешкодами для одних і суттєвими перевагами для інших. Але ж як підступно було обставлене приймання такого строку - мовляв, за-для економії державних коштів! Так би мовити творчо застосований бюрократичний апарат влади, або як кажуть - адмінресурс.

Я вже тут не акцентую увагу на тому, що представники партії регіону у всіх без винятку виборчих комісіях складають переважну більшість.

Як казав один відомий диктатор - друзям все, всім іншим - закон! А що? Дійсно - не докопаєшся, партією влади все робиться відповідно закону. В брудних технологіях виборів осінь-2010 явно проступає зловісна тінь однієї дуже "братньої" держави, яка всі ці методи вже давно у себе відпрацювала до тонкощів.

Ну ось уявімо... Пройшли вибори. Люди, які хотіли (і голосували) за опозиційні партії, отримали "представників" цих так званих "опозиційних партій" у місцевих огранах влади. А насправді - це призначені і проплачені партією регіонів люди, які одразу ж після виборів перейдуть на бік влади, тобто партії регіонів. Та й повернута із небуття Януковичем конституція 1996 року це не забороняє. Отже - на виході отримуємо розчарування людей у справжніх опозиційних партіях, що автоматично означає продовження перебування у влади партії регіонів, адже вона одна на цьому тлі буде виглядати непорушною і згуртованою, до якої всі "прагнуть" приєднатися! А насправді маємо чистісіньку маніпуляцію вибором народу.

Та цинічність Януковича цим не обмежується. Представники "братскава народа", які на нього працюють, не задарма отримують свої гонорари! Ось що вони вигадали для того, щоб максимально обмежити доступ іноземних спостерігачів на виборах - Янукович, демонструючи свою демократичність, запросив на вибори спостерігачів. Але ж як він це зробив! Це запрошення було оприлюднене якраз у такий момент, коли вже нікому не вдасться вчасно оформити документи на спостереження! Адже спостерігачі згідно закону повинні бути відповідно оформлені у ЦВК, і на це треба якійся час. Так от, після запрошення Януковича такого часу вже просто немає! Тобто що виходить? І Янукович - демократ, який демонструє всьому світові свою відкритість, і спостерігачів немає, бо не вспіли зареєструватись, але то вже ж не проблеми української влади! Днями було у ЗМІ повідомлення, що, враховуючи нестачу часу на реєстрацію, на цих виборах буде тільки 50 міжнародних спостерігачів.
"Станом на вчора жоден міжнародний спостерігач в ЦВК не був зареєстрований. А з того, що я знаю взагалі, то місія ОБСЄ, оскільки пізно отримала запрошення від МЗС, не встигає організувати повноцінну місію, так як запрошення було лише півтора тижні тому", - заявив в ефірі "Радіо Свобода" голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

І це ж тільки початок виборів! Виборча кампанія тільки-но розпочалась, а ми вже бачимо стільки "ноу-хау", що навіть важко уявити, що буде далі. Та це все дуже добре відповідає завданню, яке Янукович поставив партії регіону - взяти не менше 70 відсотків на виборах до місцевої влади!

І ще одна думка з приводу. На цих виборах партією регіону буде відпрацьована політтехнологія захоплення влади, яка потім буде обов’язково застосована на виборах до Верховної ради України. То ж - йдемо на вибори і дуже добре міркуємо - чи треба нам, Україні, така влада і така партія одного регіону.

За матеріалами Інтернет-сайтів.


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: Aa8w

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 3 користувачів: SHOT195, stas1969, Alka_93,

Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: kovleon, HORTICA, lola1112, jokwww, vmarinavladi, usenko, kinta,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту