На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Три "не" Семена Кантура

23 вересня 2010 р. | Автор: Frankinshtain | Переглядів: 1796 | Коментарів: 4
Новина  Три "не" Семена Кантура
Три "не" Семена Кантура 4 вересня (на свято Семена) місто урочисто відзначило 70-річний ювілей Семена Тихоновича КАНТУРА, добре знаного на Чернігівщині та єдиного в Прилуках скульптора, викладача Школи мистецтв. Безперечна заслуга митця в тому, що вже в 70-80 роках минулого століття йому вдалося усунути тематичний перекіс барельєфів та пам’ятників тогочасного міста: поруч із революціонерами й воїнами з’явилися визначні діячі культури і науки.

Церемонія вшанування ювіляра відбулася в актовій залі Школи мистецтв у родинному колі її викладачів та друзів сім’ї Кантур. Прикметно, що, попри службові цейтноти (напружену підготовку до 925-річчя міста), на святі яскравої творчої особистості були присутні начальник відділу культури і туризму Світлана Бірюзова та секретар міської ради Володимир Папазов. Вони вручили ювілярові дві почесні грамоти: одну – від міської ради, другу – від обласного управління культури і туризму. І тим довели значущість творчого доробку Семена Тихоновича для громади Чернігівщини в цілому.
Дві години віншування промайнули на одному подиху. Завдяки жвавому сценарію Наталії Ярошенко (директора Школи мистецтв) та лаконічним виступам промовців. Як і годиться, центром уваги став динамічний, елегантний, трохи схвильований, але по вінця щасливий пан Кантур. Щасливий, бо було чим пишатися!
Як наголосили директор краєзнавчого музею Тетяна Зоць і члени товариства "Краєзнавець" ім. В. Маслова, у яких би краях скульптор не жив (с. Хороше Озеро Ніжинського р-ну, Дніпропетровськ, Павлоград, Мелітополь), він завжди дбайливо оздоблював їх силою свого потужного таланту. Про Прилуки (тут Семен Кантур з 1972 року) годі й говорити! Чого лише вартий його унікальний пам’ятник Володимиру Мономаху - окраса і символ нашого старовинного міста.
Відома письменниця і журналістка Лілія Черненко, розкривши всі чесноти героя, зокрема , його глибоку людяність та козацьку гідність, своєю "Одою" логічно підвела слухачів до фрази "Прилуччина" лежить у Ваших ніг!"
"Талісманом Школи мистецтв" назвала пана Семена викладач образотворчого мистецтва Інна Городнича і на додаток прочитала перефразовану її колегою Оксаною Симоненко бурлескну "Енеїду", що починалася словами "Семен був парубок моторний...". Кумедні перипетії життя персонажа, звісно, викликали оплески.
Ведуча програми пані Ярошенко влучно зазначила: "У Прилуках небагато знайдеться патріотів, які люблять Україну по-справжньому. Так, як любить її Семен Тихонович".
"Ми Вас безмежно шануємо, Майстре!" – ключова думка промов Алли Диндар і Ольги Саполович. Характеристика викладачок торкнулася Семена Кантура не лише як професійного скульптора, а і як щедрого серцем педагога, котрий має хист прокладати стежину до серця кожного учня.
Аби понизити градус емоцій, розчулений епітетами ювіляр час від часу вдавався до коментарів у формі народних прислів’їв: "Не буде баба дівкою", "Купив хрону до лимону", "Удалося, як Солосі"...
Тим колоритом дедалі повнилася атмосфера свята. Жару додавали концертні номери педагогів Школи мистецтв: запальна українська музика й мелос від інструментального та вокального ансамблів і сольні фортепіанні вітання від Валентини Петренко і її учениці Ані Шевченко. Зрозуміло, винуватець урочистостей дякував артистам за увагу й охоче відповідав на запитання. Ось відповідь на питання "У чому криється секрет успіху?" - "Немає ніякої таємниці. Життя ніколи не приносить усе на золотій тарелі. Треба, як віл, уперто й терпляче працювати, дотримуючись трьох "не". А саме: не зводити рахунки з ворогами, не змінювати переконань, не забувати робити добро людям. От і все!"
Увінчаний лавровим вінком, Семен Тихонович вдячно приймав квіти і дарунки. Найдорожчим, певно, став оберіг-черепаха (символ здоров’я й довголіття) від художниці Катерини Кантур, його люблячої дружини. Митець, за словами друзів, називає її не інакше, як хризантема, діамант, всесвіт...
На адресу ювіляра сипалися прохання, серед яких виокремилися два: продовжувати себе у вихованцях і увіковічнити пам’ять славетних прилучан - Георгія Гайдая, Любові Забашти та Павла Білецького-Носенка. І, звичайно, лунало безліч побажань. До тих чарівних слів із задоволенням приєднується "Град": "Вельмишановний ювіляре! Щиро зичимо Вам довгої, плідної, щасливої життєвої дороги. Хай все вийде так, як задумано!"
Клара Лис


Коментарі (4 шт.):

1 Дивитися профіль yctan4ik yctan4ik Дата: 23 вересня 2010 р., 19:20:22  Цитувати
Цитата:Алли Диндар і Ольги Саполович.

цікаво.
Семену Тихоновичу аж 70 років ого, я думав він трохі моложший
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 23 вересня 2010 р., 19:33:32  Цитувати
Цитата:символ нашого старовинного міста
3 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 23 вересня 2010 р., 20:13:08  Цитувати
yctan4ik, ггг, думаєш, наша Екстазі викладає в школі мистецтв? то мо мама Єлоукарда, або якась родичка
4 Аноним (гость) Дата: 25 листопада 2010 р., 12:31:31  Цитувати
Останьнного не зрозумiв


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: aYjp6

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: alfie,

Сьогодні віртуальний день народження у 11 користувачів: Zubr, BBQ, Alishaa, Yura70870, Tran, HeroyamSlava, fontom21, Nikolay_0304, Witalian, ulej, businka_pusinka,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту