На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Юрій Беркут переконує правдою конкретних справ

16 вересня 2010 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2773 | Коментарів: 9
Новина  Юрій Беркут переконує правдою конкретних справ
Юрій Беркут переконує правдою конкретних справ Він здатен безкорисливо служити будь-якій добрій справі, ніколи не шукає для себе ніяких переваг або вигод. Постійно, цілеспрямовано, розумом і серцем, на власному прикладі доводить, що перемагає той, хто наполегливий у всьому, хто міцно стоїть ногами на землі, а в духовному вимірі сягає небес.

Саме таким є Прилуцький міський голова Юрій Беркут, який понад 4 роки тому свідомо балотувався на цю посаду, бо розумів, що треба негайно і докорінно міняти систему господарювання в місті, яке, без перебільшення, стояло на межі розвалу. У той день, коли понад 18 тисяч прилучан (56,3%) довірили йому місто і власні долі, Юрій Беркут остаточно переконався, що територіальна громада не хоче жити в корупції, словоблудстві, псевдореформах, незаконних оборудках, що працівники бюджетної сфери хочуть вчасно отримувати заробітну плату, а не обіцянками влади годувати власних дітей.

Саме такою на той момент була ситуація в Прилуках. А ще протікали дахи, випадали трухлі вікна в дошкільних навчальних закладах та школах, де протягом принаймні 20 років не робилися капітальні ремонти, безпідставно були закриті дошкільні дитячі установи №№5, 7, 12, 20 та школи №№4 і 8. Так званими "реформами" була знищена дитяча лікарня. Мешканці міста, особливо ветерани війни та праці, благали повернути в центр Прилук водолікарню, яка за попередньої влади "перемістилася" у віддалену частину міста. Окремі відділення Центральної міської лікарні потребували негайного капітального ремонту. Значна частина комунальної власності, що належала територіальній громаді, розбазарена. Продані за безцінь будівлі в центрі міста. Несанкціоновано на розі вулиць Київської та Ярмаркової працював ринок "Оптиміст", який ніс загрозу для здоров‘я та життя мешканців міста. Цей перелік можна ще довго продовжувати. Ось який спадок дістався Юрію Беркуту. Та він не злякався труднощів, бо не звик ховатися від проблем, а звик їх вирішувати.

Уже з перших днів перебування на посаді Юрій Володимирович почав реалізовувати свою передвиборну програму. Незаконно підвищені попередньою міською владою тарифи на комунальні послуги були зменшені на 15%, знесено несанкціонований ринок "Оптиміст". Своєчасна і в повному обсязі виплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери на рівні, гарантованому чинним законодавством, стала в місті нормою і справою честі міського голови.

Ще працюючи на керівних посадах в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради, у Пенсійному фонді, Юрій Беркут сформував у собі вміння шанувати людей праці, ветеранів війни, людей з обмеженими фізичними можливостями. Тому, зважаючи на їх прохання, відразу ж поставив питання про відновлення роботи водолікарні в центрі міста, на що з міського бюджету було виділено майже 300 тисяч гривень.

Керманич міста, розуміючи, що в Прилуках живе не електорат, а люди зі своїми проблемами й болями, взяв відповідальність за їхні долі. Юрій Беркут, ідучи на вибори, обіцяв громаді, що найбільш важливі рішення будуть ухвалюватися гласно й відкрито, після громадських слухань та обговорення з громадськими організаціями. Із цією метою в місті утворено Громадську раду та Раду старійшин, до думок, ухвал та рекомендацій яких завжди прислухався і прислухається Юрій Володимирович.

Питання, що турбують мешканців того чи іншого мікрорайону міста, завжди вносяться на громадські слухання. Рішення громади завжди є орієнтиром у діяльності міського голови. Так було з газозаправним пунктом та станцією стільникового зв’язку в мікрорайоні М’ятно-дослідної станції, із заправним комплексом у 273-му кварталі, із функціонуванням сушарного комплексу в мікрорайоні Рокитний, із відкриттям аптечного пункту на Плискунівці, із будівництвом торгового центру по вул. 1 Травня тощо. Жодного разу Юрій Беркут не пішов проти волі людей, бо для нього людина - не біологічна маса, а комплекс духовності, з радощами і жалями, болями і тривогами, негараздами і проблемами. І кожну людину треба вислухати, заспокоїти, розрадити - усім допомогти. А для цього необхідно мати в душі християнські цінності, яких Юрію Володимировичу не бракує. Двері його кабінету відчинені для всіх щодня, а не лише в приймальні дні. Він наділений Богом великим даром вислуховувати інших, від нього при спілкуванні йде світла позитивна енергія людяності, добра, порядності, поваги до людей. Це відчуває кожен, кому довелося бодай один раз мати розмову з Юрієм Володимировичем. Він любить прилучан, живе і працює заради їх благополуччя.

Для Юрія Беркута турбота про дітей, охорона дитинства стала одним із стратегічних пріоритетів діяльності. У місті створено банк даних дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування і дітей із соціально незахищених сімей. Активізувалася робота зі створення дитячих будинків сімейного типу. Велика увага приділяється оздоровленню дітей у літній період. Щорічно оздоровленням охоплено понад 50% дітей, а у 2010 році - аж 62,5%.

Ще одним із численних позитивних прикладів є відкритий у Прилуках Центр ранньої медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів, за який щиро вдячні батьки та рідні дітей з обмеженими можливостями.

Питання розвитку якісної освіти та медицини в місті стало для Юрія Беркута одним із пріоритетних. Той занедбаний спадок, особливо в медичній галузі, що дістався від попередньої влади, потребував негайного "реанімування". Терміново було повернуто міській лікарні №2 статус дитячої (після так званого "реформування", яке проводив попередник Юрія Беркута, дитяча лікарня була фактично знищена). Відбулася реорганізація міської лікарні №1, міської поліклініки й амбулаторій загальної практики сімейної медицини в КЛПЗ "Центральна міська лікарня". Затверджена міська цільова Програма по наданню спеціалізованої цілодобової медичної допомоги населенню, згодом була розроблена й затверджена ще низка програм, спрямованих на поліпшення якості медичних послуг. Виділено кошти на обладнання приміщення для станції швидкої медичної допомоги. За сучасними технологіями виконано капітальний ремонт пологового відділення, реконструйовано інфекційне відділення. За кошти міського бюджету придбано апарат штучної вентиляції легень немовлят, пристрій для аварійної подачі кисню, автомобіль швидкої допомоги та інше медичне обладнання. Виконано ремонт даху двоповерхового приміщення Центральної міської лікарні. Установлена перша в закладах охорони здоров’я області дизельна установка для подачі електроенергії, що працює в автономному режимі.

Та чи не найбільшим досягненням є відкриття на базі Центральної міської лікарні відділення гемодіалізу - центру "штучної нирки" для забезпечення турботи про хворих цієї категорії.
На запитання "Що ще планується зробити для розвитку медичної галузі в місті?" Юрій Беркут відповів: "Незабаром планується забезпечити Центральну міську лікарню комп’ютерним томографом, щоб прилучани не вистоювали довжелезні черги в обласному центрі. А з його появою відкриються нові робочі місця, відремонтується колись занедбане приміщення. Згодом у лікарні з’явиться ще й магнітно-резонансний томограф. Ремонт відділень міської лікарні, забезпечення їх необхідним медичним обладнанням - це головний напрямок, яким упевнено будемо рухатися, щоб забезпечити щоденне ефективне надання хворим якісної медичної допомоги".

Юрій Беркут твердо переконаний, що медична галузь Прилук має стати основою створення єдиного медичного простору всього південного регіону Чернігівської області.

Ще один пріоритетний напрямок діяльності Юрія Беркута спрямований на створення належних умов для перебування дітей у дошкільних навчальних закладах та забезпечення якісних умов для здобуття загальної освіти в школах та гімназіях міста. Адже Юрій Володимирович, як ніхто інший, розуміє, що діти мають знаходитися у таких приміщеннях, де не протікають дахи, що школярі повинні здобувати знання за новими комп‘ютерами, що будівлі шкіл повинні мати сучасний вигляд як зовні, так і всередині, що в місті має бути збудована нова школа тощо.

Звичайно, здійснити все заплановане одномоментно немає можливості через відсутність фінансового ресурсу. Як відомо, кілька десятиліть поспіль на ці проблемні питання попередня влада не звертала уваги, тому й вирішити їх сьогодні непросто. Але попри всі труднощі й проблемність міського бюджету за 4 роки зроблено немало: проведено капітальний ремонт приміщення школи №2, сучасного вигляду набула школа №14, замінено старі вікна на склопакети в школах №№3, 9, 14; за бюджетні та спонсорські кошти придбано нові комп‘ютерні класи для всіх шкіл міста, ноутбуки та іншу сучасну оргтехніку; частково оновлено меблі в гімназії №5, школах №№6, 7, 9, 10, 12; побудовано та реконструйовано понад 20 шатрових дахів над приміщеннями дошкільних навчальних закладів, шкіл та закладів культури; за кошти міського бюджету (понад 500 тис. грн.) виконано проект нового приміщення гімназії №1, будівництво якого має розпочатися в цьому році. Як зазначив Юрій Беркут, гімназія відповідатиме всім сучасним стандартам, зокрема у ній буде басейн розміром 25х8,5м. Проектом передбачено і реконструкцію старого корпусу гімназії, що є не менш важливим, адже в кожному приміщенні може навчатися понад 700 учнів.

На черзі при отриманні відповідних державних субвенцій будівництво нових котелень для ЗОШ №10 та дитячої юнацько-спортивної школи; виділено частину коштів на будівництво шатрових дахів над актовим та спортивним залами спеціалізованої школи №6.

Щоліта міський голова здійснює об‘їзд загальноосвітніх навчальних закладів, щоб самому пересвідчитися в якості їх підготовки до нового навчального року.

Традиційними стали зустрічі Юрія Беркута з педагогічними колективами та колективами медичних закладів. Міський голова поспішає до працівників цих галузей, щоб спільно обговорити проблемні питання, поділитися планами сьогоднішніми та на майбутнє, почути критичні зауваження. Бо Юрій Володимирович не боїться конструктивної, виваженої критики на свою адресу, вважаючи, що все добре тільки в тих, хто не працює. Юрію Беркуту не соромно сьогодні дивитися в очі працівникам бюджетної галузі міста, адже, незважаючи на нестачу коштів у міському бюджеті, педагогічні та медичні працівники, працівники закладів культури вчасно і в повному обсязі отримують заробітну плату, що є надзвичайно важливим для збереження морального і соціального клімату в колективах та родинах.

Юрій Беркут твердо переконаний, що його команді вдасться здійснити все заплановане і в освіті, і в медицині, бо на це заслуговують і педагоги, і медичні працівники, і, врешті-решт, усі прилучани.
Надзвичайно прикро, що декому досягнення й успіхи команди Юрія Беркута дуже вже не до вподоби. Сьогоднішні опоненти 4 роки тому віддавали за нього свої голоси, обіцяли, у разі обрання, усіляку підтримку. Вони думали, що ліпитимуть із Юрія Беркута міського голову по "своєму подобію" і він стане маріонеткою в їхніх руках. Але опоненти глибоко помилилися - ні, не камінь, а цілу скелю побачили вони перед собою. Спробували зрушити з місця, та зась - нічого в них не вийшло. Ще б пак, Юрій Беркут заветував сотні пунктів незаконно ухвалених депутатами земельних рішень, десятки інших питань, що суперечили чинному законодавству та були прийняті не на користь територіальної громади міста. Тож чи може міський голова, який захищає законні права прилучан, бути угодним для тих, хто не хоче працювати на благо територіальної громади, а марить лише тим, як ошукати простих людей з користю для себе, хто живе за принципами подвійної моралі - найрозумніший той, хто найбільше вкраде, а потім найбільше напустить туману на очі прилучан.

Та попри всі намагання опонентів завадити ефективній роботі міського голови Юрія Беркута, з плюсів зробити мінуси Прилуки продовжують розвиватися. Місто є промисловим лідером Чернігівської області, відкритим для співпраці з вітчизняними і зарубіжними інвесторами, представниками ділових кіл усіх регіонів. Прилуки беруть активну участь у формуванні бюджету України - щорічно понад мільярд гривень податків і зборів дає місто до державної скарбниці.
Останні роки за рейтинговими результатами комплексної оцінки розвитку районів та міст обласного значення на основі виконання Програми економічного і соціального розвитку Чернігівської області Прилуки посідають І місце.

Прилуки - одне із чотирьох міст України, які вибороли право взяти участь у реалізації проекту Європейського Союзу ТАСІS "Сталий місцевий розвиток в Україні". У 2008 році в рамках проекту затверджено Стратегію сталого розвитку Прилуччини до 2011 року й розпочато її реалізацію в частині стратегічних напрямків "Економічний розвиток територій", "Покращення якості життя" і "Гармонійний розвиток дітей та молоді".

Відповідно до Маркетингового плану дій по залученню інвестицій, що був створений за методичної підтримки проекту USAID "Економічний розвиток міст", функціонує веб-портал міста www.pryluky.org, який є одним з інформаційних інструментів для потенційних інвесторів.

Продовжується співпраця з Українським центром сприяння іноземному інвестуванню "InvestUkraine" у напрямку залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій в економіку Прилук.

У рамках Воздвиженського ярмарку 2008 року відбувся бліц-форум "Інвестиції заради майбутнього". У його роботі взяли участь дипломатичні служби закордонних країн, делегації з польських міст-побратимів, організації економічно-інвестиційного спрямування, посадові особи, представники бізнесу та громадськості регіонального, національного, міжнародного рівнів.

Для вивчення й аналізу інноваційної та інвестиційної діяльності постійно проводиться моніторинг проектів інвестиційного і науково-технічного спрямування на підприємствах міста, оцінюється їх узгодженість з пріоритетними напрямками стратегічного розвитку територіальної громади.

Для участі в обласному конкурсі "Кращий інвестиційний проект" за ініціативи й за допомогою управління економічного розвитку та європейської інтеграції управлінням житлово-комунального господарства міської ради розроблено проект "Запровадження в місті Прилуки принципово нової енергозберігаючої технології нічного освітлення вулиць". І як результат - на центральній вулиці міста з‘явилися сучасні ліхтарі.

З метою залучення коштів на розвиток міста Прилуки постійно беруть участь у всеукраїнських конкурсах проектів та програм розвитку місцевого самоврядування, які щорічно організовуються Фондом сприяння місцевому самоврядуванню в Україні.

Відомо, що сфера житлово-комунального господарства є однією з найпроблемніших у місті, адже десятиліттями ніхто не займався її розвитком. Юрію Беркуту дістався непростий спадок: на 90% зношені комунікаційні мережі, потребують реконструкції очисні споруди, не будувалися енергозберігаючі котельні, забиті зливові колодязі, застаріле обладнання та техніка, протікаючі дахи багатоповерхівок, потріскані стіни будинків, занедбані дороги тощо. Юрій Беркут з перших днів перебування на посаді міського голови спрямував діяльність керівництва житлово-комунального сектора міста на послідовну щоденну цілеспрямовану роботу з метою забезпечення якісного функціонування всього господарського комплексу Прилук. Звичайно, охопити всю комунальну сферу міста переоснащенням і модернізацією неможливо через брак коштів та постійне недофінансування. Але поступово, крок за кроком, через участь у різноманітних проектах комунальні підприємства міста наближаються до європейських стандартів. Так, на комунальному підприємстві "Прилукитепловодопостачання" функціонує система SСАДА, упровадження якої спрямоване на заощадження обігових коштів на підприємстві. Система надає повну інформацію про стан роботи свердловин, тиск у водопровідній мережі та підйом води зі свердловини, також SСАДА дає змогу миттєво реагувати при виникненні аварійних ситуацій. До речі, цій системі, що вже функціонує в Прилуках, немає аналогів в Україні.

У рамках упровадження в місті проекту Європейського Союзу, з метою модернізації комунальних підприємств, удосконалення системи управління муніципалітету та оптимізації їх діяльності Прилуки отримали техніку й обладнання майже на 3 мільйони євро.

Для водопровідного господарства надійшло техніки й обладнання на загальну суму 877 тисяч 955 євро — це лабораторне обладнання для самоконтролю якості води, насоси, труби, колісний екскаватор, вакуумна машина, кран тощо.

Для збору, транспортування і розміщення на полігоні твердих побутових відходів місто отримало техніки та обладнання на суму понад 1 мільйон євро. Це вантажівка-самоскид, дві вантажівки для збору муніципальних відходів з боковим завантаженням та дві з тильним завантаженням, 400 контейнерів для твердих побутових відходів, зйомні блоки-контейнери, багатоцільова вантажівка; обладнання для роботи на полігоні – каток-компактор відходів, екскаватор, статичні мостові ваги, легковий фургон та заправна станція. Серед названого обладнання особливої уваги заслуговує сучасний компактор відходів, що принципово змінив технологію захоронення твердих побутових відходів на полігоні. До речі, такий компактор (вартість якого становить 250 тисяч євро) є лише в 4 містах України.

З метою реалізації державної політики у сфері реформування житлово-комунального господарства, виконання загальнодержавної програми реформування й розвитку житлово-комунального господарства на 2004-2010 роки шляхом підтримки проведення заходів з капітального ремонту та енергозбереження в багатоквартирних будинках у місті Прилуки, забезпечення максимальної ефективності й сталості результатів 17 грудня 2008 року було здійснено підписання Меморандуму про взаєморозуміння між виконавчим комітетом Прилуцької міської ради, об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків та проектом "Сталий територіальний розвиток в Україні" щодо проведення заходів з капітального ремонту та енергозбереження в багатоквартирних будинках міста Прилуки.

Лозунг "Чисте місто - чиста совість" прозвучав з вуст Юрія Беркута ще у 2006 році. І зразу ж з’явилися в місті металеві урни та контейнери із закличним написом "За чисте місто", які були встановлені поруч з ринками, торговими павільйонами, магазинами, автобусними зупинками та в інших місцях. Результат не забарився - Прилуки стали значно чистішими й охайнішими.
Згодом у місті почав реалізовуватися проект Європейського Союзу ТАСІS "Від чистої оселі до чистого міста", оперативною метою якого у сфері санітарного очищення міста є покращення системи збору та вивозу твердих побутових відходів. До речі, Прилуки - єдине місто-учасник проекту, у якому реалізовано вищезазначену акцію.

Ще в грудні 2007 року Юрій Беркут підписав розпорядження щодо утворення комісії по контролю за санітарним станом міста.

Розроблені міські цільові програми "Благоустрій м. Прилуки на 2008-2010 рр.", "Чисте місто", "Поводження з твердими побутовими відходами по м. Прилуки", мета яких - забезпечити покращення санітарно-екологічного стану міста.

Юрій Беркут підписав Конвенцію мерів, яка є одним із перших рішучих кроків щодо скорочення викидів парникових газів. Таким чином, Прилуки приєдналися до 960 європейських міст, громади яких узяли на себе зобов’язання щодо зниження викидів СО2 через збільшення ефективності використання енергії, продукування екологічно чистої енергії шляхом використання альтернативних джерел.

З метою підтримки ринкових перетворень, розширення горизонтальних зв‘язків між містами України на ґрунті економічного співробітництва міська влада співпрацює з Всеукраїнською недержавною організацією "Асоціація міст України".

Продовжується робота щодо створення дієвої системи для підтримки інвестиційних проектів суб‘єктів господарювання міста й прискорення загального соціально-економічного розвитку. Постійно здійснюється моніторинг інвестиційних проектів, інноваційної діяльності на підприємствах міста, оцінюється їх узгодженість з пріоритетними напрямками стратегічного розвитку.

Юрій Беркут живе не лише сьогоденням Прилук, а й проектує розвиток міста на майбутнє. Зокрема, усіляко сприяє втіленню нових інвестиційних проектів, що забезпечать створення нових робочих місць. Коштом шведських інвесторів планується звести завод з переробки твердих побутових відходів, де вироблятиметься й біогаз, який можна буде використовувати для потреб міста. Це питання було обговорено на нараді з іноземними інвесторами в апараті Верховної Ради України за участю Голови ВР Володимира Литвина.

Є плани щодо розбудови вантажного терміналу і збереження цілісного майнового комплексу на території колишнього військового аеродрому, адже це дасть можливість залучити в місто інвестиції та створити нові робочі місця. Але на сьогодні ще не вирішене питання щодо передачі Міністерством оборони України майнового комплексу військового містечка в комунальну власність територіальної громади міста, над чим і працює Юрій Беркут.

У 2007 році Прилуцька міська рада стала пілотною в реалізації проекту по впровадженню системи управління якістю у виконавчих органах ради відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 9001:2000. Проект реалізовувався за підтримки тютюнової компанії "Бритіш Американ Тобакко Україна", що протягом останніх років фінансує низку загальноміських проектів економічного спрямування.

Упровадження системи управління якістю в міській раді покликане поліпшити якість управлінських послуг, посилити відкритість, гласність та прозорість діяльності виконавчих органів ради і разом з тим забезпечити узгодженість роботи всіх структурних підрозділів.

Юрій Беркут, як міський голова, проводить цілеспрямовану роботу по розвитку місцевого самоврядування, що зумовлено потребами територіальної громади міста, необхідністю вдосконалення швидкого й ефективного надання населенню муніципальних послуг, спрямованих на задоволення потреб територіальної громади. Розроблена й затверджена міською радою цільова Програма "Утримання й функціонування комітетів самоорганізації населення в місті Прилуки на 2009-2012 роки", ціль якої - налагодження тристороннього зв’язку: міська рада - органи самоорганізації населення - територіальна громада задля реалізації прав територіальної громади через діяльність органів самоорганізації населення та задоволення потреб мешканців мікрорайонів міста через надання якісних послуг, консультування з громадянами щодо питань, які безпосередньо впливають на них або громаду в цілому на початку ухвалення рішень, що являє собою новий підхід до управлінської діяльності.

Комітети самоорганізації - це своєрідні міні-виконкоми в мікрорайонах, тому за сприяння Юрія Беркута було відкрито ще два комітети - у мікрорайоні Рокитний та у військових містечках №№12, 17. Юрій Володимирович прагне забезпечити діяльністю комітетів самоорганізації кожен мікрорайон міста, зокрема й 273-й квартал. Хоча це додаткове навантаження на бюджет міста, та в найближчих планах Юрія Беркута - відкриття там ще одного комітету, аби мешканці віддаленого району міста мали можливість отримати муніципальну послугу прямо в мікрорайоні.

З метою забезпечення якісних, гідних умов життя територіальної громади, створення умов для реалізації прав мешканців міста, зацікавленості у вдосконаленні роботи виконавчої влади, посилення відкритості, гласності та прозорості діяльності розроблено й затверджено Кодекс етики, честі, порядності, добросовісного та ефективного управління Прилуцької територіальної громади, що є пріоритетним у роботі міського голови Юрія Беркута.

Останнім часом у місті особлива увага приділяється розвитку туристичної галузі та просуванню інформаційно-туристичного продукту, піднялася на більш високий рівень інформаційно-рекламна діяльність.

У рамках реалізації проекту Європейського Союзу ТАСІS "Сталий місцевий розвиток в Україні" відбувся ряд семінарів, на яких розглядалися питання розвитку туристичної галузі Прилуччини. Прийнята міська Програма розвитку туризму на 2009-2012 роки, функціонує школа екскурсоводів, проводиться акція "Сім чудес Прилук", проходять туристичні форуми тощо.

Мета розвитку туризму в Прилуках - це насамперед збереження та примноження традицій, популяризація архітектурних і культурних пам’яток, розвиток інфраструктури міста, виховання підростаючого покоління.

Юрій Беркут розуміє, що тема розвитку туристичної інфраструктури Прилук на ринку послуг має велике значення, адже старовинні Прилуки зі своїм особливим, неповторним колоритом входять до ліги історичних міст України. Розробляється нова електронна сторінка в мережі Інтернет, де буде відповідний сайт, який акумулюватиме весь туристичний продукт, що може запропонувати Прилуччина туристам. До речі, у 2009 році Прилуки відвідали майже 11 тисяч туристів. У книзі четвертій багатотомного іміджево-презентаційного видання "Україна туристична" серед районів та історичних міст України, котрі щиро запрошують до себе на гостину, представлені й Прилуки як місто козацької слави з його історико-архітектурними пам’ятками і сучасною інфраструктурою.
За участь у проекті "Україна туристична" міський голова Юрій Беркут відзначений дипломами Міністерства культури і туризму, Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, Державної служби туризму і курортів та президента Українського видавничого консорціуму.

Юрій Беркут спрямував роботу культурної галузі на якісно новий підхід до проведення в місті культурно-мистецьких заходів з метою залучення до участі в них широких верств населення міста - це ярмарки, фестивалі, конкурси, виставки, творчі звіти, літературно-мистецькі свята тощо.
Юрій Володимирович доклав чимало зусиль для того, щоб у місті таки працював краєзнавчий музей і не в колишньому храмі, а в іншому приміщенні, яке було виділено в центрі міста по вул. Київській. За кошти міського бюджету та за меценатські кошти відремонтовано виставкові зали, які поповнилися чудовими експонатами і експозиціями, також виділено приміщення під фондосховище музею.

У військовому містечку №12 відкрито філію міського Будинку культури та виділено кошти на ремонт і встановлення автономної системи опалення, відкрито філію бібліотеки та створено бібліотечний фонд шляхом проведення акції "Подаруй улюблену книгу". Газифіковано приміщення міської бібліотеки №2 зі встановленням системи автономного опалення та зроблено ще багато того, до чого, як кажуть, не доходили руки в попередньої влади.

Балотуючись у 2006 році на посаду міського голови, у своїй передвиборній програмі Юрій Беркут зазначив: "Ми будуємо Європу в Україні. Ми беремо відповідальність за відродження древніх Прилук і побудову сучасного європейського міста!" Попри фінансові труднощі й негаразди, попри намагання опонентів знівелювати всі починання та добрі справи Юрію Володимировичу вдається розбудовувати місто в економічному, екологічному, соціальному, культурному, туристичному, інфраструктурному та естетичному напрямках.

Відрадно, що саме за міського голови Юрія Беркута в місті з’явився меценат-благодійник Юрій Коптєв, добрі наміри якого щодо зміни обличчя Прилук щиро привітав Юрій Володимирович. І розпочалася співпраця в питаннях реконструкції меценатом Театральної та Центральної площ міста, які набули сучасного європейського вигляду, установленні пам’ятників Тарасу Шевченку і Миколі Яковченку, реконструкції скверів Івана Дубинського та Олега Кошового, історичної зони міста тощо.
Те, що Прилуки якісно змінили своє обличчя і впевнено рухаються до європейських стандартів, є, безперечно, заслугою нинішнього міського голови Юрія Беркута та його команди. Адже Юрій Володимирович прийшов на посаду міського голови з єдиною метою - служити інтересам територіальної громади, створити в місті всі умови для отримання якісної загальної освіти, якісного медичного обслуговування, якісних муніципальних та інших послуг. Він, як і обіцяв, щодня переконує прилучан правдою конкретних справ. Звичайно, не все вдається зробити відразу, але тих змін, котрі відбулися в місті за керівництва Юрія Беркута, не помітить хіба що сліпий. Він зробив для Прилук стільки, скільки не зробили всі разом узяті його опоненти. І це лише за 4 роки.

Сьогодні Юрій Володимирович у розквіті сил, повний невсипущої енергії, сповнений планами на майбутнє щодо розвитку міста, яке стало для нього справді рідним, свідомо і впевнено готується взяти участь у передвиборному марафоні на посаду міського голови. Більшість прилучан прийдуть у день виборів підтримати Юрія Беркута, бо твердо переконані, що лише той, хто виконав свою попередню передвиборну програму, здатен не красиво обіцяти, а правдою конкретних справ доводити своє служіння інтересам територіальної громади міста.

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1170


Коментарі (9 шт.):

1 Аноним (гость) Дата: 20 вересня 2010 р., 12:23:56  Цитувати
Повний [censored]!!!
2 Аноним (гость) Дата: 20 вересня 2010 р., 12:26:31  Цитувати
Ганьба Беркуту! Голосуємо за Миколу Бабія! Беркут,забирайся до Плешканів!!!
3 Аноним (гость) Дата: 20 вересня 2010 р., 12:26:57  Цитувати
Ганьба Беркуту! Голосуємо за Миколу Бабія! Беркут,забирайся до Плешканів!!!
4 MY USA FRIENDS! (гость) Дата: 21 вересня 2010 р., 23:59:18  Цитувати
Цитата:Голосуємо за Миколу Бабія!

Токо после возвращения им в собственность города - бывшего здания архива, кафе "Ровесник", кинотеатра "Украина" и тд и тп, проданых этм дотойником.
5 Аноним (гость) Дата: 22 вересня 2010 р., 09:16:29  Цитувати
Не ребятки, только не за Беркута, уж увольте. Я за Бабия, при нем полнейший порядок.
6 Дивитися профіль serennisima serennisima Дата: 22 вересня 2010 р., 12:31:41  Цитувати
а крім Б. і Б. більше нікого немає?))
7 Дивитися профіль Unnamed Unnamed Дата: 22 вересня 2010 р., 19:40:33  Цитувати
Большинство вещей бели сделаны не им а его заместителем в первый год работы.
Мусорки перед магазинами, ремонт жкх 12 городка, ремонт дорог перед магазинами (там где можно), оптимизация ЖЕКА (было 5 стал один, было 5 начальников, главных бухгалтеров и тд), работал санатирий Березка, выигран конкурс по которому получили машины уборки мусора от европы и тд, жестко, но снижена задолженность по теплосети (блокировали слив).
После этого не было сделано ничего. То что делает Коптев не заслуга беркута абсолютно.

-----
Добавлено 22 сентября 2010 г., 19:46:37:

И я не видел его когда "Хитрый" разбирали.
8 Дивитися профіль Orynka Orynka Дата: 14 жовтня 2010 р., 11:24:51  Цитувати
Є ще Б. в сенсі Барнаш )))
9 Аноним (гость) Дата: 19 березня 2011 р., 23:26:58  Цитувати
Беркут-петух!!!


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: NtAdV

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 8 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту