На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Беркут "гонить" на Рожка і Козіка

16 вересня 2010 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 3054 | Коментарів: 12
Новина  Беркут "гонить" на Рожка і Козіка
Беркут "гонить" на Рожка і Козіка Стаття «Ми віримо: Прилуки будуть сильними!» (газета «Град Прилуки» №36 від 8 вересня 2010 року) — це п‘єса-фантазія на дві дійові особи: пан Рожко і пан Козик. Цих двох «героїв» хоч до ордена представляй - воістину вже «господарники», так бідолашні печуться про місто та піклуються про прилучан, що нібито й будівельну компанію утворили, і житло будують (може, ще й задарма роздають), і гроші вчасно найманим працівникам виплачують (і чого ті скаржитися приходять у міську раду?!), і майже 4 роки басейн обіцяють побудувати (пригадується нібито трьохрівневий), і Удай рятують (лишень поки що на словах, як і, до речі, все інше), а як гастролюють по мікрорайонах Прилук!!! (ну справді-бо бременські музиканти, ходять чутки, що котрийсь на домрі чи то на флейті соло грає). Ну чім не «герої нашого часу»? Ні, безперечно, вони заслуговують на більше. Орден — це мало, по Зірці героя треба вручити обом, щоб було в самий раз.

А тепер, шановні прилучани, дозвольте про всі остапобендерівські та гастрольні справи наших героїв по порядку повідати.

Будівельна компанія «Прилуки — інноваційні будівельні технології» звучить «гордо», але не переконливо. Якщо в компанії лише директор, бухгалтер та ще двоє-троє працівників, то хіба це компанія? Будинок «Континенталь» по вул. Садовій побудувала підрядна організація - Чернігівське будівельне управління №6, найняті яким робітники не отримували заробітну плату, тому й приходили неодноразово до мене на прийом, до секретаря міської ради зі скаргами на дії Козика-Рожка, а коли урвався терпець — люди прийшли прямо на сесію. І деяким «героям» тоді дійсно були непереливки, адже робітники заявили: у Чернігівському будівельному управлінні їм повідомили, що Рожко і Козик з ними не розрахувалися, тому платити заробітну плату нема чим.
А тепер знову будемо говорити про басейн і нагадувати деякі моменти тим, у кого пам‘ять коротка, тобто Рожку і Козику, а вам, шановні прилучани, - як усе було насправді.

Ще у 2006 році до міської ради із заявою звернувся суб‘єкт господарювання з проханням виділити земельну ділянку між вулицями Костянтинівською, Пушкіна і Котляревського. Про басейн узагалі в заяві мова не йшла. Моє бачення як міського голови щодо забудови даної земельної ділянки було спрямоване на те, що якщо суб‘єкт господарювання хоче взяти земельну ділянку, то нехай побудує там хоча б один соціально значущий об‘єкт. Тому я й заветував ухвалене депутатами рішення про виділення земельної ділянки між вищезазначеними вулицями.

На 15-й (позачерговій) сесії міської ради 5 грудня 2006 року я зазначив: «Фірма «Прилуки - інноваційні будівельні технології» взяла в оренду баню. Баня — це збитковий об‘єкт. Мій підхід був такий: оскільки це соціально значущий об‘єкт, то дати можливість цій структурі, земельна ділянка якої поруч, знову ж таки взяти її в оренду і побудувати соціально значущі й інші об‘єкти на їх розсуд, щоб зберегти профіль бані. Нормально? Нормально. Це ж тільки землевідведення буде, а потім буде проект, буде містобудівна рада, будуть визначатися, де і що. Суть ось у чому: коли на минулій сесії було дві заяви, то я, чесно кажучи, не зрозумів, що відбувається. Моя пропозиція була: все-таки повернутися до того, що було домовлено. Тобто, на тому квадраті повинен бути і басейн, повинні залишитися й інші об‘єкти. Мова про що йде? У зв‘язку з тим, що була подана заява, я читаю: “У зв‘язку зі зміною намірів використання земельної ділянки, розміщеної між вулицями Костянтинівська, Пушкіна та Котляревського, прошу відкликати листи, які зареєстровані у виконкомі...., і з‘явився третій лист: “З метою розробки проекту забудови вільної ділянки землі, розміщеної між вулицями Костянтинівська, Пушкіна, Котляревського, просимо надати дозвіл на розробку проекту землевідведення. На даній земельній ділянці планується виконання земельних робіт. Перше, облаштування резервного футбольного поля. Друге, будівництво спортивно-оздоровчого басейну. Третє, будівництво житлових та нежитлових будівель» (витяг зі стенограми 15-ї (позачергової) сесії міської ради від 5 грудня 2006 року ).

Тоді Рожко М.В. наголосив: «Це не є питання взагалі, басейн і поле - соціальна нагрузка для нас, і вона має некомерційне значення» (витяг зі стенограми 15-ї (позачергової) сесії міської ради від 5 грудня 2006 року ). За надання земельної ділянки тоді проголосували 36 депутатів, 1 утримався.
Згодом на 22-й сесії міської ради 3 квітня 2007 року в контексті затвердження проекту землеустрою щодо відведення та надання земельної ділянки в оренду ТОВ «Прилуки - інноваційні будівельні технології» знову йшлося про будівництво басейну та облаштування футбольного поля. Тоді я вніс пропозицію додати в рішення міської ради «за умови одночасного освоєння забудови кварталу», що й було підтримано 44-ма голосами депутатів.

Отже, усе, що залежало від міської ради, заявники отримали. Але заправку побудували, а басейн, на жаль, — ні. Згодом депутати почали цікавитися, чому не виконується ухвалене ними рішення. До того ж, на початку 2008 року я зустрічався зі спортивним активом міста, де знову прозвучало питання про басейн. Тому 7 лютого 2008 року на 34-й сесії я й поцікавився у пана Рожка, коли ж таки розпочнеться будівництво басейну, на що отримав наступну відповідь, яку цитую зі стенограми сесії: “Спортивний актив дуже хворобливий... Юрію Володимировичу, я розумію, що ви постійно нагадуєте мені про басейн... Я так думаю, що на наступній сесії я вам презентую проект, все це буде в кольорі, спробуємо це показати на фотографії, їх буде два варіанти. Один проект прибудований безпосередньо до банно-прального комбінату і окремо стояча будівля...”.
Нагадую, що це було на початку лютого 2008 року. А вже 6 березня 2008 року Рожко М.В. презентує на сесії проект басейну, побудованого в Нікополі (дуже дивує, що то була презентація не прилуцького басейну, а нікопольського ).

Цитую витяг зі стенограми сесії, а саме виступ Миколи Рожка: «По великому рахунку, те, що ми зараз подивимося з вами, немає потреби будувати в такому вигляді, бо він занадто великий. До нього входить і басейн, до нього входить і невеличкий аквапарк дитячий, там є декілька тренажерних залів і так далі, але поряд є два великих спортзали, які, мабуть, буде занадто важко будувати і у фінансовому плані... Тому що ця будівля буде на трьох поверхах... Розмір басейну - 8,5 на 25 м . Тобто, проект достатньо дорогий. Але я думаю, що за два роки можна завершити...» Уловлюєте, шановні прилучани, суть? Сказано це було 6 березня 2008 року, а сьогодні — вересень 2010 року . І я вкотре разом з вами, прилучани, запитую у пана Рожка: «Так де ж басейн, дорогі мої казкарі-фантазери і, цитуючи пана Козика, очкозамилювачі (такий вислів пролунав з уст пана Козика на одній із сесій)???»

Водили за ніс, туманили голову всьому депутатському корпусу і прилучанам, аж раптом придумали: та нам же мало землі під басейн (мабуть, не басейн, а ціле басейнище буде?!), дайте ще («ох земелько, свята земелько, як легко тебе загрібати в одні руки»), і ми тоді, може, знову заспіваємо вам басейніаду. Отак і співали майже 4 роки. А басейну як не було, так і нема. Зате, як пишуть «великі письменники» Рожко і Козик, є серйозні наміри стосовно будівництва басейну, де сьогодні навколо «шаленого будівництва» ростуть бур‘яни, у яких вовки виють. А «великі будівничі» паралельно переключилися на басейн Удаю - і знову їм щось заважає! А все дуже просто: флейтист ніколи не стане будівельником, хоч і надіне на голову білу каску.

Кілька слів щодо облаштованого футбольного поля, на що Рожко та Козик витратили аж 180 тисяч гривень (щось поскромничали, можна було б і мільйон сказати). Насправді ж поле облаштоване без ніякої технології — просто розрівняли майданчик і укатали трактором. Хай краще покажуть рахунки на 180 тисяч гривень. Через який банк вони перераховувалися? Куди й кому?

А ще прилучани цікавляться, чи хоч одну квартиру славнозвісного «Континенталю» Рожко і Козик передали під соціальне житло, тобто багатодітній чи малозабезпеченій родині, чи ветерану війни, адже отримали землю під будівництво в центрі міста. Упевнено скажу: «Ні! Вони лише на словах турбуються про всіх прилучан одразу».

Щось я поставив багато риторичних питань, на які у пана Рожка і пана Козика не було, немає і не буде чітких, логічних, а головне - правдивих відповідей. Повертаючись до їхньої статті, хочу знову поставити запитання. Ви пишете, що я повинен був «підтримувати й продовжувати найкращі починання свого попередника». Оце так прямо в яблучко! Значить, я мав би розбазарювати і продавати комунальне майно, закривати школи і дитячі садки, перераховувати бюджетні кошти, а це були мільйонні суми, на «медми» та «хабітати»?! Так оце ви того, панове, і рветеся до влади?!
І насамкінець. Мій погляд як міського голови охоплює і бачить усе, та біда в тому, що через фінансові труднощі не можна, як би того не хотілося, зробити в місті все й одразу — відремонтувати школи, дитячі садки, бібліотеки, лікарню, побудувати нову гімназію, нові котельні, замінити внутрішньобудинкові мережі, відремонтувати дороги і т. д. А якби все це робили спільними зусиллями, з великою любов‘ю до міста і всіх прилучан, як це робить Юрій Вікторович Коптєв, - тоді й найбільшу скелю можна було б зрушити з місця. Писати брудні пасквілі - справа нехитра, а ось реально допомогти громаді міста - це для декого надто складно.

І нагадую, що рішення ухвалює не міський голова, а виконавчий комітет або депутати, серед яких не одну каденцію значиться і пан Козик (до речі, за принципом «дорогому собі» - завжди піднімає руку), який до цього часу не навчився розрізняти рішення виконавчого комітету і рішення міської ради.

Отож, шановні панове, «не дуріте самі себе», не дуріть і прилучан, вони мудрі й здатні відрізнити полову від зерна.

Юрій Беркут, Прилуцький міський голова

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1175


Коментарі (12 шт.):

1 MY USA FRIENDS! (гость) Дата: 16 вересня 2010 р., 18:01:04  Цитувати
Басейн под заправкой! Он же трехуровневый, а значит в паралльном изереии, а Беркут там за басейнщика, землю ж то дав!
2 Дивитися профіль rediska rediska Дата: 16 вересня 2010 р., 21:21:27  Цитувати
Щось це не схоже на "почерк" Беркута, не його стиль
3 НеБеркут (гость) Дата: 19 вересня 2010 р., 03:38:05  Цитувати
Хочеться нагадати тим панам, що пишуть за Берка - він скоро вже полетить!
Беркут - птіца гордая! Як тільки дали копняка* - так і полетів!
Свого часу Берко, коли був замом у Шамрая, всіх завучів міста здивував своєю "освіченістю", коли привселюдно в особливо принизливій формі порівняв їх із "кожною технічкою"! Тоді, не дивлячись на те, що це була зустріч завучів із замом (Берком) у стінах міської ради, всі завучі демонстративно залишили теє зібрання, хоча Берко ще не закінчив свого "виступу"...
Пригадуєте, шановний Беркут?!
Ну що ви чекаєте, шановні читачі, від такого розумія?! Розуміння ситуації і нормальних людей, таких як Рожко або Козик? Навряд чи...

* — копняк - дія ноги з розмаху на сідниці особи, що стоїть попереду і заважає. Російською - подсрачнік.
4 Дивитися профіль CHE CHE Дата: 19 вересня 2010 р., 11:44:50  Цитувати
НеБеркут (гость),
Цитата:Берка - він скоро вже полетить!

А прилетить тода кто?
5 Один з громади (гость) Дата: 20 вересня 2010 р., 20:23:25  Цитувати
Я думаю Беркут повинен піти у минуле, тому що господарник з нього на "Двійку" вийшов, тільки те і робить що "лєнточку перерізає" та грамоти діткам вручає і загадково посміхається у телекамеру, та говорить :"Громада, громада!" Притворщик як і майже всі інші
6 MY USA FRIENDS! (гость) Дата: 21 вересня 2010 р., 00:29:01  Цитувати
Один з громади (гость), а хто из сиих досойников долже прийти?
7 Аноним (гость) Дата: 22 вересня 2010 р., 09:25:59  Цитувати
Цитата MY USA FRIENDS!: а хто из сиих досойников долже прийти?

Но уж точно не беркут
8 MY USA FRIENDS! (гость) Дата: 22 вересня 2010 р., 11:19:44  Цитувати
Аноним (гость), вичерпна вдповідь! Дякую. Даешь кандидата НЕБЕРУТА!!!!!!!!!
9 Дивитися профіль tretij33 tretij33 Дата: 13 жовтня 2010 р., 20:19:01  Цитувати
Все они там как один козлы...
10 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 13 жовтня 2010 р., 23:13:11  Цитувати
tretij33, там це де?
11 Прилуки (гость) Дата: 5 червня 2011 р., 23:24:43  Цитувати
Шановний Пан Беркут,як що Ви взялисись на св1й остан1й терм1н керування Нашим М1стотом,прохання до Вас,не [censored] гроши з бюджету,а зроб1ть,хоча б дорог1.
12 Дивитися профіль Squirrel Squirrel Дата: 2 вересня 2011 р., 13:21:28  Цитувати
мабудь не поділилися або замало дали шановному меру, "кінули"


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: YCeKj

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak, Kozakuacom,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту