На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: На людському горі безсовісно роблять політичний піар

18 серпня 2010 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2081 | Коментарів: 6
Новина  На людському горі безсовісно роблять політичний піар
На людському горі безсовісно роблять політичний піар - Юрію Володимировичу, загибель 5 серпня працівників КП "Прилукитепловодопостачання" сколихнула все місто. 6 серпня депутати міської ради разом із нардепом Олегом Ляшком обговорювали дане питання в актовій залі виконкому. Там не було ні Вас, ні директора "Прилукитепловодопостачання", ні Ваших співпартійців - членів фракції "Соціалістична партія України". Через це Ваші опоненти заявили, що Ви саботували позачергову сесію і втекли із міста, аби не червоніти перед депутатами. Тож з якої причини Ви, Володимир Назім і фракція соціалістів були відсутні на депутатському зібранні?

- Найперше зазначу, що ніякого саботажу сесії з мого боку не було і з міста ніхто не тікав. Це пуста тріскотня деяких політичних сил, котрі хочуть використати трагедію як трибуну для передвиборного піару.

Дивно, що добігає кінця термін повноважень депутатів міської ради п’ятого скликання, а вони чи то досі не вивчили закони, чи то тлумачать їх на власний розсуд. Адже, згідно із Законом "Про місцеве самоврядування в Україні", сесію скликає міський голова. У разі його відсутності сесія скликається секретарем міської ради. Для того, аби міський голова скликав сесію за пропозицією депутатів, необхідно, щоб було відповідне звернення не менш як однієї третини депутатів від загального складу ради. До речі, про це має знати і народний депутат Олег Ляшко, котрий повинен, як ніхто інший, добре орієнтуватися в чинному законодавстві й дотримуватися його.

Наголошую: ніякого звернення від депутатів не було ні 5, ні 6 серпня. Про те, що члени фракції "Батьківщина" збирають сесію, я дізнався по дорозі до Чернігова. Оскільки звернення від однієї третини депутатів не надходило (напевно, готувалися зустрічати народного депутата, а звернення підготувати забули), то, відповідно, не було й розпорядження про скликання позачергової сесії. Отже, цілком логічно, що спеціалісти, котрі готують сесії, не мали підстав повідомляти депутатів про сесію. Тому 6 серпня в актовій залі були лише депутати, запрошені фракцією "Батьківщина". Як бачимо, процедура порушена, кворуму не було, відтак, зібрання депутатів не можна вважати сесією.

Тепер щодо моєї відсутності в місті. 6 серпня я був на роботі, а саме: брав участь у нараді, яку проводив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко і на яку були запрошені всі міські голови, голови райдержадміністрацій, керівники правоохоронних органів та підрозділів МНС області. Повідомлення про нараду я отримав завчасно від першого заступника голови ОДА Станіслава Прокопенка. Я не мав права проігнорувати і не взяти участь у нараді, адже питання пожежної безпеки, яке було внесене в її порядок денний, на сьогодні є питанням номер один не лише по області, а й по всій Україні.

Другим на нараді у губернатора слухалося питання стосовно трагедії, що сталася в приймальному відділенні каналізаційної насосної станції №2 КП "Прилукитепловодопостачання". При розгляді даного питання також мав бути присутній директор підприємства Володимир Назім. Тому в пана Ляшка немає ніяких підстав звинувачувати мене в усіх гріхах, і червоніти мені нема чого. Усе, про що говорили Олег Ляшко та окремі депутати, нехай залишається на їхній совісті, адже робити політичний піар на людському горі не просто неетично, а навіть аморально. До такого можуть дійти лише черстві, бездушні люди.

Керівництво міста й підприємство без піару, а з глибоким, щирим співчуттям сім‘ям постраждалих допомогли в організації поховань їхніх рідних. КП "Прилукитепловодопостачання" взяло на себе всі витрати, виконавчий комітет виділив матеріальну допомогу сім‘ям постраждалих, хоча ми всі розуміємо, що це жодною мірою не компенсує рідним втрату годувальників.

- Найпершою попередньою версією загибелі людей на каналізаційній насосній станції №2 було отруєння сірководнем. Але, кажуть, після розтину тіл загиблих, досліджень випарів у приймальному відділенні станції з’явилися нові факти, які кардинально змінили суть справи. Ви можете назвати хоча б деякі із цих фактів?

- Відповідно до досліджень та висновків міської санепідемстанції, концентрація сірководню в приміщенні, де сталася трагедія, у 4 рази менша гранично допустимої норми. Отже, безпідставне звинувачення народного депутата Олега Ляшка стосовно того, що отруїли людей сірководнем, лопнуло, як мильна бульбашка.

За висновками лікарського свідоцтва про смерть, у машиніста насосних установок Валерія Левчука виявлені внутрішньочерепна травма, набряк головного мозку та ушкодження внаслідок контакту з тупим предметом, що й стало причиною смерті.

Отже, дійсно, з‘явилися нові обставини, що дають підстави правоохоронним органам провести ретельне неупереджене розслідування і, до їх честі, знайти справжніх винуватців жахливої трагедії. Я особисто, як ніхто інший, зацікавлений у цьому.

- У попередньому номері "Град" надрукував звернення Олега Ляшка до Генпрокурора і Прем’єр-міністра. В Олександра Медведька нардеп попросив кримінальної відповідальності для Вас і Володимира Назіма, у Миколи Азарова – грошей "на реконструкцію каналізаційної насосної станції в м. Прилуки". Хтось із них уже відгукнувся?

- Якщо прилучани уважно читали ці звернення, то, безумовно, помітили їх абсурдність і безглуздість. Коли пан Ляшко дозволяє собі виступати в ролі і слідчого, і прокурора, і судді, то нехай він як народний депутат, зважаючи на те, що виникли інші обставини загибелі людей, знайде в собі мужність знову звернутися до Генерального прокурора України з проханням провести об‘єктивне, неупереджене розслідування причин загибелі працівників "Прилукитепловодопостачання" і назвати винних.

- У чому головна проблема очисних споруд Прилук? Скільки грошей потрібно для того, щоб її вирішити, і які кроки Вашої команди в цьому напрямку?

- Проблем немає там, де не працюють. Щодо очисних споруд, то в найближчому майбутньому необхідно виготовити проектно-кошторисну документацію на реконструкцію каналізаційних очисних споруд №2; побудувати самоплинний каналізаційний колектор від очисних споруд до четвертого каскаду біоставків (у рамках проекту ТАСІS уже надійшло обладнання). Наразі проходять перемовини із власниками земельних паїв, через які має пройти дане будівництво. Крім того, необхідно виконати заміну 750 м напірного колектора по вул. Дружби народів до КОС №2, відновити окислювачі, впровадити установки ультрафіолету на знезараження стічних вод, реконструювати й перевести в автоматичний режим каналізаційну насосну станцію, що по вул. Білецького-Носенка. Плануються й інші заходи.

Для повної реконструкції очисних споруд необхідно 10 млн. грн., лише на розробку проектної документації потрібно близько 500 тис. грн.

У 2010 році на очисних спорудах №2 працювала мобільна лабораторія, що проводила відбір проб стічних вод, за результатами яких робота очисних споруд була визнана задовільною. Мобільну лабораторію надали колеги з Німеччини (підприємство Штадтентвессерунг, м. Дрезден) у рамках проекту "Німецько-українське партнерство у сфері водного господарства".

Також КП "Прилукитепловодопостачання" за власні кошти замовило проект на будівництво самоплинного каналізаційного колектора вартістю 63,114 тис. грн. і загальний проект на реконструкцію очисних споруд.

- Чи правда, що з Києва вже надійшли результати аналізів отруєних невідомою речовиною стоків, а міська влада замовчує і навіть приховує їх?

- Міській владі нема чого замовчувати чи приховувати. Результати аналізів стоків мають надійти правоохоронним органам, і лише з їх дозволу вони можуть озвучуватися.

- Що на сьогодні робить КП "Прилукитепловодопостачання" для того, аби надійніше захистити свої мережі від сторонніх втручань? Які додаткові заходи вживаються підприємством з метою уникнення трагедій, подібних до тієї, що сталася 5 серпня?

- За інформацією начальника Головного управління житлово-комунального господарства області Віктора Геращенка, КП "Прилукитепловодопостачання" є одним із кращих у Чернігівській області. У розвиток підприємства в рамках реалізації проекту Європейського Союзу ТАСІS вкладено майже 20 мільйонів гривень. Отже, на сьогодні підприємство досить привабливе для тих, хто хоче прибрати його до своїх рук, а потім... знищити (такі приклади вже відомі й у нашій області). Ті, що прагнуть це зробити, втратили людське обличчя і загубили совість, бо за ефективною організацією роботи підприємства стоїть благополуччя тисяч прилучан, котрі хочуть щодня користуватися холодною і гарячою водою, мати взимку тепло у квартирах, дихати екологічно чистим повітрям.
Прикро констатувати факт, що на даний час підприємство несе збитки від сторонніх втручань, але міська влада і керівництво КП "Прилукитепловодопостачання" вживають усі необхідні заходи, аби уникнути як екологічних, так і людських трагедій. З боку керівництва і диспетчерської служби підприємства посилився контроль за роботою стратегічних об‘єктів. Зокрема, КП "Прилукитепловодопостачання" власними силами організувало охорону каналізаційних і водопостачальних насосних станцій (з резервуарами чистої води) з метою недопущення до даних об’єктів сторонніх осіб. Чергові стратегічних об’єктів періодично в телефонному режимі зв’язуються з диспетчером підприємства і доповідають про ситуацію на об’єктах.

Колектив "Прилукитепловодопостачання" ні на мить не забуває, яка відповідальність лежить на ньому.

- Дякую за розмову.



Коментарі (6 шт.):

1 Fylhtq (гость) Дата: 18 серпня 2010 р., 15:53:34  Цитувати
Беня поплив!
2 Дивитися профіль LIOSHA LIOSHA Дата: 19 серпня 2010 р., 21:11:44  Цитувати
[censored] чітав В ВДУХ СЛОВАХ про цю біду...таке ощущеніє наче вся стаття про те якій Олег ляшко маладец, а Беркут паганий..
3 Дивитися профіль fakt fakt Дата: 20 серпня 2010 р., 13:35:38  Цитувати
5-го августа 2010 в нашем городе произошло чрезвычайное происшествие - на комунальном предприятии "Тепловодопостачання" погибло четыре человека, которые выполняли ремонтные работы электрооборудования и автоматики на канализационной насосной станции №2 городских очистных сооружений.

Всю вину за эту страшную трагедию руководство предприятия, в лице директора Назима В. И., перекладывает на погибших людей, по принципу: нет человека - нет проблемы. Директор предприятия перед телекамерой пытался убедить нас в своей непричастности к данному ЧП: мол, никто никого в приёмное отделение насосной станции не посылал и люди оказались там по неизвестной причине. Также руководству неизвестны причины, по которым погибли люди. Аналогичные выводы делает и прибывшая расследовать происшествие комиссия.

Но так ли это на самом деле?

Мы решили провести собственное расследование случившегося, предварительно пообщавшись с рабочими предприятия и со специалистами в данной отрасли. Люди идут на контакт с большей осторожностью по причине настороженной и недоброжелательной реакции администрации на любой интерес к происшествию, но всё-таки нам удалось ориентировочно воссоздать картину происходящего в тот день на КНС №2.

У рабочих была веская причина отправиться на работы в приёмное отделение. За день до трагического происшествия на КНС№2 была отправлена бригада рабочих в составе двух электриков и слесаря КИПиА для устранения неисправностей работы в автоматическом режиме станции, что предполагает, в том числе, и замену электродов уровней стоков. Данная поломка и потребовала спуска бригады в приёмное отделение. При данных неполадках с автоматикой машинист КНС не может обезопасить станцию от затопления стоками, поскольку для затопления достаточно 5 минут. Первый день наряда был потрачен рабочими на поиски и устранение неисправности в электрощитовой, насосной и блоках автоматического управления оборудованием. Так как оно оказалось в порядке - причина осталась неустраненной. На следующий день, люди, как и накануне, вместо транспорта аварийной бригады прибыли на станцию на велосипедах. Методом исключения причин неисправности дело дошло до замены(реставрации) электродных реле контроля уровня стоков, находящихся в приемном отделении насосной. Эти устройства регулярно выводит из строя агрессивная среда приёмного отделения.

При выполнении таких опасных работ, согласно технике безопасности, на месте их проведения должен присутствовать мастер или другие инженерно-технические работники, которые контролируют проведение работ. Соответственно, рабочие должны получить инструктаж по безопасному проведению работ, а также быть укомплектованными всеми средствами индивидуальной защиты. При таких работах приёмное отделение полностью освобождается от стоков, проветривается искусственной вентиляцией, после чего газоанализатором проверяют концентрацию газов на месте работ и, если всё в норме, бригада экипированная средствами индивидуальной защиты: костюмами Л-1, изолирующими противогазами, а так же страховочными поясами, предварительно проверив на прочность и очистив от ила и многослойной коррозии металлические лестницы и поручни, спускается для проведения работ. Так должно быть по правилам охраны труда, написанных кровью людей, их нарушивших. В данном случае, мы видим грубейшее нарушение правил техники безопасности и отсутствие надлежащего контроля со стороны руководства. В связи с отсутствием какой-либо вентиляции на станции, из всего вышеперечисленного, люди, по недостаточности знаний об опасности данного мероприятия, смогли лишь откачать стоки, не перекрыв запорной арматуры и обесточить станцию, а затем приступили к работе безо всяких средств защиты, не подозревая, что после освобождения от стоков напорного коллектора в приёмное отделение может быть выброс скопившихся в окислителях ядовитых газов.

«Брожение (гниение) осадка сопровождается газовыделением, при этом чем выше температура, тем газовыделение идет интенсивнее. Выделяющийся газ состоит главным образом из метана СН4 - до 65-70% и углекислоты С02 - до 30%»,- гласит учебник по курсу «Канализация», который господин Назим даже в глаза не видел, иначе о каком сероводороде он нам говорил и анализы на который проводил. Естественно сероводород и и не был обнаружен нашей СЕС, а значит заключение комиссии, на которое ссылался в своем выступлении мер, является необъективным и полностью поддерживает интересы руководства КП спрятать истину от прилучан.

Причиной гибели людей является отравление газами(метаном и углекислотой), которые не имеют ни цвета ни запаха, поступившими через неимеющий запорной арматуры обводной трубопровод и нижний магистральный коллектор (через который, впоследствии, и было затоплено отделение). Для ремонта электродов второго и третьего уровней необходимо воспользоваться подставкой, падение с которой, в момент отравления, возможно, и стало причиной полученной черепно-мозговой травмы одного из рабочих. Отсутствие воды в лёгких пострадавших - свидетельство их смерти от газов на момент затопления помещения стоками. Четвертый рабочий, опустившись на площадку второго уровня, оцепенел от увиденного и был поражён меньшей концентрацией газа, что впоследствии, и привело к смерти в реанимации.

Работы по ремонту автоматики так и не были завершены. О чем свидетельствуют события 14.08.2010 описываемые ниже.

Скопление газов происходит из-за грубейшего нарушения технологического режима очистных сооружений. В частности, окислительные блоки в данный момент, после безосновательного выведения из эксплуатации очистных сооружений, исполняют функцию отстойников- накопителей, связанных с насосной станцией магистральным трубопроводом. Когда эти сооружения работали в проектном режиме, скопление подобной концентрации газов не являлось возможным в связи с циркуляцией стоков в течение нормативных 24 часов. В данный момент окислители, являвшиеся основным звеном очистки, превращены в накопители, в которых стоки не только не очищаются, но в процессе хранения бродят, насыщаются ядовитыми газами, создают гниющие донные отложения в виде неочнщаемого по нескольку лет и препятствующего газообмену верхнего коркового слоя до 1 метра толщиной, препятствующего прямому выходу газа в атмосферу. А так как один из трубопроводов, связанных с верхней частью приёмного отделения, не имеет запорной арматуры, газы беспрепятственно периодически, в меру накопления, попадают в приемное отделение станции.

На момент необоснованного закрытия очистных сооружений проектная группа консультировавшая руководство предприятия категорически не рекомендовала реализованный вариант отстойников-накопителей. Предлагая, в случае подобного их использования, оборудовать окислители герметичными крышками и вентиляционными трубами для газоотвода, что не сделано и по сей день.
На наш взгляд, причиной возникшей трагической ситуации является вопиющая халатность руководителя предприятия, грубейшие нарушения эксплуатации очистных сооружений и полная некомпетентность ИТР. Совокупность всех этих факторов и стало, на наш взгляд, причиной по которой погибли люди. Светлая им память.

Пагубная деятельность директора предприятия продолжается и по ныне - без угрызений совести Назим В.И. принял все комиссии на должном уровне, обвинил в случившемся самих рабочих, ушёл в отпуск, не приняв мер к устранению технических проблем самой насосной станции, заверив всех, что оборудование работает бесперебойно. И проблемы не заставили себя долго ждать...

14.08.2010 машинист злополучной насосной станции не успел проконтролировать уровень стоков н одновременно запустить станцию в ручном режиме, что привело к её полному затоплению, а город, на время проведения аварийных работ, остался без питьевой воды.

Мы, депутаты, не имеем морального права хладнокровно смотреть на этот произвол, в следствие которого погибают люди. Мы должны инициировать проведение независимой следственной комиссии контролирующих органов, которая сделает действительно объективное заключение о причинах случившейся трагедии. Не дожидаясь выводов комиссии, мы, депутаты, должны инициировать на ближайшей плановой сессии Прилукского городского совета отстранение от должности руководителя КП «Тепловодоснабжения» до конца проведения оперативно-следственных мероприятий по данной трагедии, что повлекла за собой смерть четырех человек.

Фракция Партии регионов.
4 Дивитися профіль crok crok Дата: 20 серпня 2010 р., 15:23:15  Цитувати
Ух ти! Яке гнівне й праведне пісалово!!!
Ну прямо такі... ой, та й справді ж, а я й не побачив, там жеж підпис - Партія рИгіону!
Ну що ще очікувати?! Це ж партія найсправедливіших й найправедніших! Одним словом - президентська.
Ніякому Ющенку такої "праведності" й не снилося...

Моя думка така - комусь ДУЖЕ хочецця покласти сєдаліще у крісло Назіма! Адже тільки для цього й роздувається вся отая істерія! бо люди, нажаль, гинуть не тільки на водоканалі...
Але роздувається виття тільки навкруг контори Назіма!!!
А контора Назіма - то ж золоте дно для ділашів! Аякжеж - відразу можна піднімати тарифи на водопостачання до піднебесних розмірів і ніхто й не пікне, бо вода то життя...
От і копають... А ТУТ ТАКИЙ ЗАЛІЗОБЕТОННИЙ АРГУМЕНТ САМ У РУКИ ВПАВ!!!

Але що я точно знаю - навіть якщо Назіма уйдуть і прийде партійнорИгіоновський директор, НІЯКИХ ЗМІН у фірмі «Прилукиводопостачання» ні стосовно реконструкції, ні технологічних, не буде! А якщо й будуть - то тільки для того, щоб на "нове будівництво" стисати силу-силенну бабла! Бо ми всі знаємо, що будь-яке будівництво є золотим дном для розтранжирювання виділених грошей!
5 жопа (гость) Дата: 22 серпня 2010 р., 20:59:53  Цитувати
гнать назима в шею надо, охренел полностью, ощущение такое что он не директор, а хозяин на предприятии, а пишут не регионалы а правду.
6 OLEG (гость) Дата: 25 серпня 2010 р., 11:34:42  Цитувати
Регионалы правду пишут и Ляшко правильно говорит, гнать надо товарища Назима вместе с товарищем Беркутом в шею, они теперь оказывается вообще ни при чем, они просто мимо проходили. Я не удивлюсь если справедливейшая комиссия выяснит, что эти люди пошли туда что б покончить с собой.
Безусловно людей не вернеш, но как борзо беркут морозиться с Назимом...... просто смешно. Интересно что бы они запели, если бы это их родные погибли. Тогда бы виноватых сразу нашли. я считаю, что гибель людей не дает морального права работать Назиму в качестве директора, да и Юрию Владимировичу пора пересмотреть свое отношение к простым людям. А то случиться как с Ющенком, пошел на выборы выигрывать и....проиграл по всем параметрам. Юрий Владимирович, уважаемый, нет оправданий никому, погибли люди, а больше всех хотите пропиариться именно вы.


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: SuzYa

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 4 користувачів: elNino, slavian, tertyshka, Rakitne2014,

Сьогодні віртуальний день народження у 4 користувачів: BapBapa_c, ortvin, zlajamasha, venom,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту