На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Справи сесійні

12 серпня 2010 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1041 | Коментарів: 1
Новина  Справи сесійні
Справи сесійні Чому регіонали не побоялися підняти ціни на газ буквально напередодні місцевих виборів? Хто й навіщо стежить за п’ятьма прилуцькими бютівцями? За що може поплатитися своїм кріслом директорка комунального телебачення Вікторія Сак? – відповіді на ці та інші запитання прозвучали на прес-конференції депутатів Прилуцької міської та Чернігівської обласної рад, що відбулася 5 серпня. Прес-конференцію скликали з ініціативи фракції "Батьківщина" міської ради. Запрошені мали обговорити підвищення цін на газ для населення з 1 серпня 2010 року, однак вийшли далеко за рамки цієї гарячої теми.

Першим на прес-конференції виступив депутат Чернігівської облради, представник "Нашої України – Народного Руху" Віктор ЛАБАЗОВ. "У квітні наша нова влада, новий Президент підписали харківські угоди, які ми, опозиція, охрестили ганебною здачею України, адже Росії фактично продали Севастополь на 50 років, - сказав він. – Чим тоді били населення наповал? Тим, що на 100 доларів знизили ціну на газ. І народ подумав: "Та що нам ті іржаві корита в тому Севастополі?" Було офіційно заявлено і Азаровим, і Януковичем, і Симоненком, і Тігіпком, і Литвином, що ніякого підвищення цін на газ для населення (принаймні цього року) не буде". А потім влада, за словами Віктора Лабазова, тишком-нишком підписала з Міжнародним валютним фондом угоду про кредит на 15 мільярдів доларів, приховавши від людей її умови. Умови ж першого траншу полягають у підвищенні цін на газ для населення на 50 відсотків, другий транш МВФ обійдеться українцям у підняття пенсійного віку. "Ось вона, ціна отих обіцянок покращення нашого життя вже сьогодні. Ось вона, ціна обіцянок, що угоди по Севастополю дадуть Україні розвиток добросусідських економічних та інших відносин з Росією. Народу України ці угоди нічого не дали", - наголосив Віктор Станіславович. Розмови ж про субсидії, про те, що їх одержить 80 відсотків населення, він назвав облудою і брехнею. Підсумовуючи сказане, Віктор Лабазов відкинув будь-які звинувачення у передвиборному "газовому" популізмі: "Такого знущального ставлення до народу України ще за 20 років Незалежності не було. То невже мовчки сидіти й проковтнути це? Такого не буде".

Повністю солідарною з колегою-депутатом була голова фракції "Батьківщина" Прилуцької міської ради Світлана ЯРЕМЕНКО: "Влада йде по головах і не боїться ні виборів, ні людей. Нам не можна сидіти склавши руки, треба звертатися до Кабінету Міністрів, до Голови Верховної Ради. Бо підвищення цін на газ недопустиме".

У відповідь на звинувачення представників опозиційних сил депутат міської ради від Партії регіонів Світлана ВЕЛІГУРСЬКА зазначила, що зараз тільки лінивий нехтує нагодою покритикувати Уряд Азарова і використати страшну ситуацію, в якій опинилася Україна, собі на благо. Напередодні виборів, сказала депутат-регіоналка, лише політичний самогубця зважиться на такий крок, як підвищення тарифів. А це означає, що в Уряду Миколи Азарова, який у спадок від Уряду Юлії Тимошенко отримав борги по кредитах МВФ і "пустий бюджет", не було іншого виходу, окрім підняття цін на газ. "Я сподіваюся, що ця непопулярна міра буде пом’якшена субсидіями і вони захистять соціально незахищених. І говорити сьогодні, що такого не станеться, - це збурювати людей, аби вони протестували. Так, це їхнє право. Але давайте поживемо в спокої. У мене залишається надія, що ми зможемо віддавати взяті попереднім і нинішнім урядами кредити не новими кредитами, а заробленими коштами. Я хочу вірити, що далі буде краще", - підкреслила Світлана Велігурська.

Не дивно, що з нею не погодився Віктор Лабазов. Бо, на його переконання, регіонали підвищили ціни на газ перед виборами аж ніяк не через відсутність іншого виходу. Просто вони створили такий закон про місцеві вибори і так вибудували владну вертикаль зі своїх людей, що їм абсолютно байдуже, хто як голосуватиме, - на виборах 31 жовтня, за твердженням Віктора Станіславовича, діятиме сталінський принцип "важливо те, хто як порахує голоси". На що Світлана Велігурська дорікнула опоненту: некоректно заздалегідь звинувачувати регіоналів в усіх виборних гріхах, оскільки на перемогу, окрім представлених нею і Віктором Лабазовим політичних сил, претендуватимуть ще багато інших, і вони будуть зацікавлені в тому, аби не порушувалися їхні права.

У більш аполітичному руслі про ціни на газ говорив депутат-комуніст міськради Іван ЩЕРБАНЬ: "Пенсії не добавили, робочих місць не побільшало, а з чого ж платити? У тарифи я не внесу коректив, а от для того, щоб люди були платоспроможними, треба дати їм роботу. Щоб молодь працювала і могла допомагати своїм дідусю, бабусі, мамі, татові". Якби Іван Лаврентійович ще й сказав, яким чином хоча б у Прилуках швидко (до моменту, поки доведеться розраховуватися за новими тарифами) забезпечити всіх роботою і такою, щоб і самому платити й годуватися, і рідним допомагати, то ціни б його пораді не було. А так маємо те, що маємо.

Виключно на місцеві реалії спирався, розмірковуючи про теплопостачання і газ, депутат міської ради від фракції «Наша Україна – Народний Рух» Олександр КОЗИК, "бо не все залежить від Києва". Відтак, Олександр Дмитрович розкритикував міського голову Юрія Беркута, котрий собі економне автономне опалення встановив, а простим прилучанам не дає робити цього, і наголосив, що на сьогодні в місті 70 відсотків енергоносіїв, які спалюються на застарілих котельнях, гріють Богу ноги і що на прилуцьких теплотрасах у морози росте трава й гріються собаки. Депутат також звернув увагу на перспективність міні-котелень. На його думку, тариф на тепло для будинків з такими котельнями має бути не загальноміський, а вираховуватися на підставі показників лічильників плюс плата за обслуговування.

Торкнувшись й інших міських проблем, Олександр Козик констатував, що останні чотири роки Прилуки протопталися на місці й тільки з приходом до влади нової команди професіоналів ситуація в місті зміниться на краще.

Комунально-практичну нотку в дискусію вніс начальник управління житлово-комунального господарства міської ради, депутат Чернігівської облради Микола ПРЯМА. Він повідомив, що комунальне підприємство "Прилукитепловодопостачання" вже отримало нову ціну на газ – вона буде вищою від попередньої на 400 гривень. І тарифи на тепло й гарячу воду треба піднімати вже зараз, інакше місто може не увійти вчасно в опалювальний сезон. Ідею Олександра Козика щодо міні-котелень керівник управління ЖКГ підтримав, але при цьому зазначив, що її можна реалізувати тільки через створення ОСББ. А для КП «Прилукитепловодопостачання» тарифи по всьому місту мусять бути однакові – цього вимагає Державна інспекція по цінах.

На прес-конференції 5 серпня було приділено багато уваги й засобам масової інформації. Про їх особливу роль у демократичному суспільстві говорили Олександр Козик та Світлана Яременко. Вони були обурені тим, що 2 серпня в ефір місцевого телебачення не вийшло "Слово депутата". Як розповіла Світлана Яременко, керівництво ТБ мотивувало невихід цієї передачі рішенням більшості голів фракцій міської ради. На думку ж Світлани Володимирівни, це порушило права депутатів і мешканців міста й показало, на кого працює директор телекомпанії "Прилуки". Тому фракція "Батьківщина", аби забезпечити свободу слова на комунальному ТБ, має намір висловити недовіру Вікторії Сак.

Справжньою сенсацією прес-конференції стала заява Світлани Яременко про те, що з подачі місцевої влади п’ятеро найактивніших депутатів-бютівців поставлені на облік у певних органах і за ними ведеться спостереження, аби повишукувати факти, які під час виборів можна буде використати проти цих людей.

Своє невдоволення місцевою владою в особі міського голови висловив і Володимир МАКОГОН, якого за рішенням суду виключили із лав депутатів-соціалістів. Володимир Іванович пояснив, що головна причина його вигнання – нетерпимість і злопам’ятність Юрія Беркута. Проте, зі слів Володимира Макогона, крапку в історії з його депутатством ще не поставлено – справа знаходиться на розгляді в Чернігівському окружному адміністративному суді.

Майже двогодинна прес-конференція закінчилася подякою депутатів на адресу ЗМІ, котрі відгукнулися на їхнє запрошення поспілкуватися.

У свою чергу "Град" закликає депутатів не цуратися його запрошень виступити в рубриці "Прилуцький парламент", яку відкрито спеціально для того, аби кожен народний обранець міг донести свою думку до городян.

Марина Андрієнко
Вікторія Ляльченко
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1115


Коментарі (1 шт.):

1 ВАРТ (гость) Дата: 13 серпня 2010 р., 14:08:10  Цитувати
[censored]


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 9aH7

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 2 користувачів: Evgeniy, Kothka,

Сьогодні віртуальний день народження у 17 користувачів: blacknightninja, senator, Dio, lora, ogm777, Maciivka, vi33013, lauda, Valnuha, yuriygrigorev, foys, bagirka336, bagirka, Kitti, proffix, Alenka_PRK, Alena_PRK,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту