На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Як козаки на фестивалі гуляли

4 серпня 2010 р. | Автор: Helen | Переглядів: 6658 | Коментарів: 3
Новина  Як козаки на фестивалі гуляли
Як козаки на фестивалі гуляли 25 липня в с. Літочки Броварського району, на березі мальовничої річки Лютіж, пройшов ІІ Міжнародний фестиваль слов’янських бойових мистецтв "Перунів полк". Прилуки на фестивалі представляли козаки Куреня ім. Івана Сірка.
Менш ніж за два роки свого існування Курінь став активним учасником громадсько-спортивного життя нашого міста. Проведено багато заходів як спільно з побратимами Окремого Прилуцького козацького полку ім. Петра Сагайдачного, так і самостійно. Основний напрямок діяльності Куреня - відродження традиційних козацьких бойових мистецтв і гартування духу воїнів за взірцем козаків-характерників. Очолює Курінь Роман Зінченко. Як справжній нащадок князя Святослава, на голові він має козацького чуба та вуса, козаки теж намагаються не відставати від свого отамана. Як виявилося, відтворення історичної зовнішності є важливим кроком на шляху до самоусвідомлення себе як українця в цілому, так і воїна зокрема. Вікових обмежень у Курені нема, у його складі козаки від 6 до 50 років.
Отже, фестиваль розпочався показовими виступами шести колективів - п’яти з України і одного збірного з українців, білорусів та росіян. Козаки Куреня вразили глядачів досконалою бойовою технікою і захоплюючими вправами, в яких демонструвалася здатність керувати своїми емоціями та відчуттями. Коли прилучани лежали на битому склі та ходили по ньому, згинали сталеві дроти об власне тіло, головний суддя змагань, найсильніший чоловік планети Василь Вірастюк, як і багато присутніх, від хвилювання відводив погляд. А потім настав час власне змагань, що проходили за олімпійською системою в шести видах.
У першому виді змагань - штовхання воза з вантажем 700 кг - Курінь ім. Івана Сірка показав другий час (8,56 с), пропустивши вперед гирьовиків із Кам’янця-Подільського (8,48 с). Слід сказати, що кам’янець-подільські богатирі були головними суперниками наших козаків.
У другому виді змагань необхідно було піднімати мішок вагою 70 кг протягом 1 хвилини. Змагання було індивідуальним, і в ньому не знайшлося рівних козаку Куреня Артемію Аніщенку. Він переміг навіть природженого лідера цього виду, представника гирьового спорту з Кам’янця-Подільського (13 разів проти 10).
Третій вид змагань – перетягування палиці - теж був індивідуальним і полягав у тому, щоб вирвати палицю із рук суперника або зрушити його з місця. Прилучанин Андрій Сікалов у фінальній сутичці поступився богатирю з Кам’янця-Подільського.
У четвертій вправі – перетягування канату - у фіналі знову зійшлися прилуцькі козаки й гирьовики з Кам’янця-Подільського. Як запекло не впиралися наші хлопці, як завзято не підтримували їх глядачі, та суперник виявився сильнішим (0:2).
У п’ятому, індивідуальному, виді змагань – боротьба на поясах - честь Куреня знову захищав Артемій Аніщенко. Завдання полягало в тому, щоб, ставши в рівнозначному захваті (одна рука захоплює суперника за пояс з середини, а друга ззовні через руку), змусити суперника стати на третю точку опори або провести кидок. Одного за одним переміг своїх суперників Артемій, а в безкомпромісному фіналі кинув на землю гирьовика з Кам’янця-Подільського.
І нарешті найцікавіший, шостий, вид змагань – лава-на-лаву. Команди, вишикувавшись одна проти одної та взявшись попідруки, за сигналом головного судді мали виштовхати суперника зі змагального коридору, не розриваючи лаву і не використовуючи рук. Ось де повною мірою мусив проявитися командний дух та бійцівський характер. І тут прилуцьким козакам не було рівних. У фінальній сутичці вони перемогли клуб слов’янських бойових мистецтв "Домаха" з Маріуполя. Маріупольці потрапили до фіналу, використовуючи не зовсім чесну тактику, яку судді не змогли розгледіти, але проти справжніх козаків жоден підступ не пройде.
Отже, Василь Вірастюк оголосив переможця - Курінь ім. Івана Сірка з Прилук. У вітальному слові він сказав, що одразу звернув увагу на наших хлопців, бо в них відчувалася справжня команда. А Василь знає, що говорить.
Організатори фестивалю, Міжнародний центр слов’янської відичної культури та Міжнародна федерація слов’янського багатоборства, вручили гран-прі фестивалю та головний приз отаману Куреня Роману Зінченку.
А на завершення козаки на прохання організаторів та глядачів продемонстрували свої характерницькі здібності – кидали в лежачих на склі козаків гострий ніж і ходили по розпеченому вугіллю.
Серед козаків виділявся кремезної статури чолов’яга. "Це В’ячеслав Пальоха, завдяки якому і стала можливою поїздка на фестиваль", - пояснив Роман Зінченко.
Наші хлопці залишили по собі незабутні враження. На запрошення одного з організаторів телевізійного проекту "Україна має талант" узяти участь в цьому шоу отаман Куреня Роман Зінченко, після попереднього обговорення на козацькому колі, відповів: "Те, що продемонстрували хлопці, є не талантом, а результатом тривалих і виснажливих тренувань, і робити це мусить кожен чоловік, навіть юнак. Так було раніше, і так повинно бути в майбутньому – це і є мета діяльності Куреня".

Осавул Андрій Сікалов

http://gradpryluky.info



Коментарі (3 шт.):

1 Дивитися профіль Tyt24vcytki Tyt24vcytki Дата: 5 серпня 2010 р., 06:23:45  Цитувати
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 5 серпня 2010 р., 19:53:22  Цитувати
Молоцці! Особливо Artemiy і Бургун, і його "Слава козакам"

-----
Добавлено 5 августа 2010 г., 22:43:42:

Раз 5 переслуховував "Слава козакам", хоч рінгтон роби

-----
Добавлено 5 августа 2010 г., 22:44:40:

вже раз 10
3 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 6 серпня 2010 р., 08:43:56  Цитувати
я по 5му каналу бачив друге інтервью, Artemiy молодець!


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: n48C

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 2 користувачів: Evgeniy, Kothka,

Сьогодні віртуальний день народження у 17 користувачів: blacknightninja, senator, Dio, lora, ogm777, Maciivka, vi33013, lauda, Valnuha, yuriygrigorev, foys, bagirka336, bagirka, Kitti, proffix, Alenka_PRK, Alena_PRK,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту