На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Отруювачів каналізації до сих пір не знайшли

17 липня 2010 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1105 | Коментарів: 3
Новина  Отруювачів каналізації до сих пір не знайшли
Отруювачів каналізації до сих пір не знайшли У правоохоронців уже є певні напрацювання в пошуках зловмисників, котрі скидають у міську каналізацію високотоксичну речовину, яка вбиває біологічний мул на очисних спорудах комунального підприємства "Прилукитепловодопостачання".

Про це повідомив "Граду" в телефонному режимі начальник Прилуцького МВ УМВС України в Чернігівській області, полковник міліції Віктор Кобець. "Ведеться робота над розкриттям злочину. Є напрацювання", - сказав головний міліціянт міста і району. При цьому Віктор Іванович категорично відмовився коментувати "анілінові" чутки й плітки, що гуляють Прилуками. "Буде кінцевий результат – буде про що вести розмову. Чуток і пліток я не коментуватиму", - зазначив він. По тому ж, що погони ще ні з кого не злетіли (як обіцяв губернатор), можна зробити висновок, що силовики таки дійсно мають серйозні напрацювання у розслідуванні резонансної кримінальної справи.

Із неофіційних джерел "Граду" стало відомо, що на понеділок, 12 липня, міліція вже встановила приватну фірму, на території якої зберігався "незаконний" анілін. Щоправда, різні джерела називають різні фірми.

За словами міського голови Юрія Беркута, допомогти правоохоронцям у роботі мають результати експертизи, що ось-ось надійдуть із Києва. Заражені високотоксичною речовиною стоки досліджують два столичні інститути. Саме вони спростують чи підтвердять неофіційну версію німецьких фахівців про отруєння прилуцьких каналізаційних стоків аніліном або його сполуками, що використовуються у текстильній промисловості, для фарбування панчішно-шкарпеткових виробів, у поліграфії тощо.

Для пришвидшення роботи слідчо-оперативних груп УМВС області направило до Прилук 50 співробітників. Пожвавлення відчуває все місто: тотальні міліцейські перевірки автотранспорту, подвірні й побудинкові обходи з ретельним опитуванням мешканців і таке інше.

Поки ж правоохоронці шукають і розслідують, КП "Прилукитепловодопостачання" всіма силами мінімізує вплив заражених стоків на екологічну ситуацію. Простіше кажучи, не пускає їх у роботу і в Удай. Ця вода зберігається у відстійниках, де її зібралося вже близько 10,5 тисячі кубометрів.
У свою чергу міська влада бореться з панікою, яка посіялася в народі. Переплутавши грішне з праведним, себто каналізаційні стоки з питною водою, окремі люди почали вважати, що вода, яку ми п’ємо, теж заражена. Дехто навіть каже, що через це в Прилуках різко зросла захворюваність на... запалення легенів. "Йдеться про каналізаційні стоки, а не про питну воду. Прилуки беруть воду для пиття з артезіанських свердловин. З Удаю наше місто води не пило і не п’є. На даний момент якість питної води у Прилуках така ж, як і рік тому. Усі біологічні й хімічні показники в нормі. Окрім фтору. Тут є перевищення. Проте це одвічна прилуцька проблема", - не стомлюється пояснювати городянам Юрій Беркут.

При цьому міський голова далекий від думки, що скиди високотоксичної речовини в каналізацію – випадковість, нехлюйство чи діяльність підпільного цеху. "Це цілеспрямована диверсія проти комунального підприємства, проти громади і проти екології взагалі", - заявив мер в інтерв’ю "Граду", навівши низку переконливих аргументів. Ось деякі з них: скиди небезпечної речовини в каналізацію носять циклічний характер – убивця біологічного мулу потрапляє в стоки тільки тоді, коли очисні споруди вже оговталися від чергового удару, у що КП "Прилукитепловодопостачання" вкладає немалу копійку (збитки сягнули 235 тисяч гривень); знаючи й бачачи, що місто б’є на сполох, зловмисник продовжує труїти стоки, хоча міг би спокійнісінько утилізувати "анілінові" відходи десь у глухій посадці, і про це ніхто б ніколи не дізнався. "Тут стовідсоткова зухвалість", - переконаний Юрій Беркут.

На запитання ж кореспондента нашої газети про те, чи підключилася до боротьби з небезпекою, яка нависла над Удаєм, депутатська група "За відродження Прилук та спасіння річки Удай", міський голова відповів так:

- Чесно кажучи, якби Ви не нагадали мені про цю групу, то я б про неї уже й забув. Вона працювала, мабуть, тільки у день створення і ще тиждень чи два на словах. Поки на річці був лід. А потім її наміри розтанули так само, як навесні розтанув на Удаї лід. Бо місцеві вибори з 31 травня перенесли на пізніший термін, а дана депутатська група формувалася під вибори.
Відтоді, коли стався перший скид небезпечної речовини, ні я, ні мої помічники не отримали від представників цієї групи жодного тривожного дзвінка, не почули від них жодного слова про шляхи вирішення виниклої проблеми. Нам навіть не передавали, що хтось із них хоче щось зробити. Хоча це був би реальний шанс заявити про себе, показати, на що здатні. Я не прихильник піар-компаній чи технологій. Є проблема – треба її вирішувати. А люди самі все побачать. Вони у нас не дурні...


http://gradpryluky.info/index.php?newsid=1063


Коментарі (3 шт.):

1 Аноним (гость) Дата: 21 липня 2010 р., 13:25:33  Цитувати
І тут [censored]-бєркутьонок знайшов можливість облизати себе, коханого! А як жеж - я ось, ночами не сплю, все за місто та Удай думаю, а вони, мої противники, нічого мені... "жодного тривожного дзвінка"! Можна помріяти, що від "тривожного дзвінка" все б устаканилось!!!
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 28 липня 2010 р., 17:47:26  Цитувати
22-07-2010

З метою прискорення розслідування фактів порушення природоохоронного законодавства, пов’язаного з викидами забруднюючих речовин у каналізаційну мережу міста виконавчий комітет дав дозвіл КП «Прилукитепловодопостачання» на оплату проведення санітарно-хімічних досліджень забруднених стічних вод у обсязі 30 тис. грн.

Відділ Інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради




-----

Добавлено 28 июля 2010 г., 17:47:51:


2 місяці кіпіш, а вони тікі рішили узнать, шо ж воно там таке
3 сплетница (гость) Дата: 5 серпня 2010 р., 20:03:56  Цитувати
Навіть бабусі, які їздять в міських автобусах знають - що, й від чого. Але як завжди нікому, нічого не буде…..бо...


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 3df6

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 12 користувачів: Antibiotic, nike, Anastasia2012, Parubok, minusa, lvovix, Olle4ka_Pole4ka, pramuk, dikozavrrex, Oduvanchiko, Hozprom, pload2011,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту