На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Уперше на всеукраїнському фестивалі

2 липня 2010 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1508 | Коментарів: 0
Новина  Уперше на всеукраїнському фестивалі
Уперше на всеукраїнському фестивалі Наприкінці травня виповнилося два роки, як у Прилуках відкрився Реабілітаційний центр змішаного типу для дітей-інвалідів. Ці роки не минули дарма - виконано колосальну роботу заради того, щоб маленькі прилучани з особливими потребами не почувалися зайвими й обділеними і мали належні умови для розвитку. І, що не можна не відзначити, завдяки Центру стало добрішим, навчилося краще розуміти інвалідів наше місто.
Головна відповідальність за Центр лежить на міській владі - міському голові й управлінні праці та соціального захисту населення. При цьому директором Центру Василем Гавриленком налагоджені зв’язки з багатьма підприємствами, організаціями, установами й приватними підприємцями, котрі завжди раді підтримати діточок, зробити їхнє життя комфортнішим та яскравішим.
Перерахувати всіх благодійників Центру неможливо. Проте є імена, які вже просто нероздільні з ним. Це Генеральний директор Агропромислового об’єднання ім. Івана Супруненка ВАТ "Прилуцький хлібозавод" Людмила Супруненко: за чим би не звернулися – ніколи не відмовить. Серед справжніх друзів Центру і народний депутат Валерій Дубіль. Він забезпечує дітей-інвалідів іпотерапією (лікуванням їздою на конях). Міцна дружба пов’язує вихованців Центру і з Прилуцьким окремим козацьким полком ім. Петра Сагайдачного. Козаки залюбки приходять до дітей у гості, вчать їх спритності й витривалості.
Великою мірою інтеграції дітей-інвалідів у суспільство сприяє участь у різноманітних мистецьких заходах, де вони не тільки грають, співають чи танцюють, а й крок за кроком долають свої комплекси та призвичаюються до життя серед здорових людей.
У травні цього року Центр отримав запрошення до Запоріжжя, на ІІІ Всеукраїнський інтеграційний фестиваль дитячої життєтворчості "Шлях до успіху". Фестиваль проводить Хортицький навчально-реабілітаційний багатопрофільний центр у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Національною асамблеєю інвалідів України, управлінням освіти і науки та управлінням соціального захисту Запорізької облдержадміністрації під гаслом "Життя і творчість без обмежень". Особливість фестивалю в тому, що на рівних умовах у ньому беруть участь здорові діти і діти-інваліди.
"Ми не вагалися ані хвилини, одразу ж загорілися бажанням потрапити на такий форум, - розповідає Василь Гавриленко. – Прилуцький Реабілітаційний центр уперше запросили на фестиваль всеукраїнського рівня, тож чи можна було позбавити дітей шансу виступити на ньому?"
Підготовка розпочалася з пошуку спонсорів, котрі б профінансували дорогу туди й назад (проживання, харчування, культурну програму й екскурсії оплачували організатори). Без вагань грошей на поїздку дали начальник УБР Юрій Кравценюк, приватні підприємці Олександр Судакін та Ірина Домінова і страхова компанія "Оранта".
Часу на підготовку номерів було обмаль, проте вихованці Центру та їхні наставники дуже старалися, аби гідно представити свою установу і своє місто. Чимало зусиль до цього доклали і фахівці музичної школи, Школи мистецтв та міського Будинку культури.
Запоріжжя зустріло прилучан напрочуд гостинно. Не дивлячись на те, що делегацій було багато, кожній виділили особистого гіда. Навіть дорослих зацікавили запропоновані організаторами екскурсії. Наші учасники побували на Запорізькій Січі та Дніпрогесі, мали незабутню прогулянку вечірнім Запоріжжям, покаталися на дитячій залізниці, відвідали акваріум і тераріум. За два дні – море радості. Окрім шикарної культурної програми, на дітей чекали різноманітні змагання й тренінги. Для керівників делегацій організатори провели тренінг із арт-терапії та екскурсію Хортицьким навчально-реабілітаційним багатопрофільним центром.
Сам фестиваль запам’ятався непідкупною щирістю й теплотою. Виступи прилучан високо оцінили і публіка, і журі. Женя Нагорна представила на їх розсуд дві пісні прилуцьких авторів, Лєна Плодієнко - танець з парасолькою, Діма Шматко - декламацію вірша та гуморески, Катя Субота - гру на скрипці, Каріна Ющенко - гру на домрі. У номінацію потрапили Женя і Лєна. Женю також дуже похвалила голова журі, заслужена артистка України Інна Гапон. Вона побажала їй успішного майбутнього і порадила серйозно зайнятися вокалом, оскільки, на її думку, дівчинка має гарні природні дані.
Переможених на фестивалі не було - кожну дитину відзначили подарунком. Для Центру маленькі артисти привезли із Запоріжжя DVD-караоке.
"Подарунки, - каже Василь Гавриленко, - це важливо, але найголовніше, що фестиваль дав нам нових друзів і допоміг повірити, що світ тримається на доброті й любові".

Олена Кравцова

http://gradpryluky.info


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: BwRdt

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: fanatka, CTAC, bossegor, DoK3R, yarik87, Kit, Chim,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту