На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Місто почистішало й погарнішало, хоча тутешня мода бере своє

12 травня 2010 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1165 | Коментарів: 0
Новина  Місто почистішало й погарнішало, хоча тутешня мода бере своє
Місто почистішало й погарнішало, хоча тутешня мода бере своє Із 6 по 30 квітня в Прилуках проходив черговий весняний місячник по благоустрою та санітарній очистці міста. За словами заступника міського голови Олександра Сивенка, він довів: чим краще прибране місто восени, тим легше наводити в ньому лад навесні.
Як завжди, на висоті були заклади освіти. Максимально взяли участь у місячнику і суб’єкти підприємницької діяльності, підприємства, організації, установи та медичні заклади, подбавши не тільки про прилеглі, а й про закріплені території. Наприклад, Управління по газопостачанню та газифікації (начальник Юрій Кеда) гарно прибрало паркову зону на перехресті вулиць Пушкіна і Костянтинівської, ТОВ ВТФ "Керамік-Прилуки" (директор Володимир Петренко) - паркову зону по Костянтинівській. І таких прикладів дуже багато. Негативів менше, однак вони теж є. Зокрема, станом на 7 травня так і не почали прибирати закріплену територію ЗАТ "Прилуцький птахокомбінат" і ТОВ "МАК-Бест".
З розумінням поставилися до загальноміської акції господарі приватних будинків - відсотків 70 прилеглих до їхніх подвір’їв територій мають привабливий вигляд. Працівники управлінь та відділів міської ради також долучилися до місячника, організувавши трудові десанти по прибиранню Центрального парку та історичної зони.
Як наголосив Олександр Сивенко, цьогорічний весняний місячник мав три складові: прибирання території міста; організація і проведення акції «Прилуки – місто чорнобривців»; підготовка пам’ятників, меморіалів, скверів до святкування 65-ї річниці Перемоги. Належна увага приділялася всім трьом аспектам, завдяки чому місто почистішало, у ньому з’явилося набагато більше квітників, були відремонтовані практично всі пам’ятники та меморіали. Щодо останнього напрямку, то заступник міського голови особливо відзначив школу №6, котра не лише прибрала територію Меморіалу жертвам фашизму, а й видалила написи вандалів на ньому.
У рамках весняного місячника виконано велику роботу з озеленення. Комунальне підприємство «Міськсвітло» висадило на території міста 200 деревець модрини й липи. Школи, гімназії та дитсадки поповнили зелений запас Прилук 316 деревами і 458 кущами. Біля гуманітарно-педагогічного коледжу тепер ростуть 65 дубків. Агротехнічний коледж висадив 214 дерев і 62 кущі. Медучилище заклало березово-соснову алею. Професійний ліцей посадив на своїй території 15 черешень та 15 персиків і надав велику допомогу лісгоспу, засадивши деревами близько 4,5 гектара його угідь. 7-8 травня на околиці Боршни проходив екологічний семінар за участю студентів Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу, Київського університету «КРОК» та учнів школи №7 – до 9 Травня молодь висадила дубово-сосновий ліс із 1418 саджанців (за кількістю днів Великої Вітчизняної війни).
На превеликий жаль, Прилуки ніяк не позбавляться від мінусів, породжених менталітетом їхніх мешканців. Мода викидати сміття на комунальні зелені зони та проїжджу частину доріг процвітає. Так, цієї весни зібране на подвір’ї одного з багатоквартирних будинків сміття перекочувало на зелену зону по вулиці 18 вересня. Ще одна згубна звичка – перетворювати контейнерні майданчики на стихійні сміттєзвалища. І ілюстрацій тут не бракує: вулиця Челюскінців, перехрестя вулиць Ветеранської та Костянтинівської. До речі, контейнерний майданчик за останньою адресою вже демонтований, проте жителі прилеглих вулиць продовжують нести туди різне сміття, додаючи клопоту комунальникам та погіршуючи санітарний стан мікрорайону. Серйозно страждають Прилуки і на захаращення зелених зон гілками, будівельними матеріалами та будівельним сміттям. У цьому плані "відзначилися" Заудаївський мікрорайон і вулиця Шевченка. Також городяни ніяк не второпають, що розклеювати рекламу можна тільки у спеціально відведених місцях, а відтак, рекламною заманухою пістрявіють паркани, автобусні зупинки, стовпи, фасади будинків, установ та організацій. Найбільша несанкціонована рекламна стіна у місті – фасад колишнього ЗАТ «Вербена».
Як бачимо, нам ще є над чим працювати. Причому щодня, не чекаючи місячників. І для цього не потрібні ні гроші, ні якісь інші матеріальні затрати. Просто маємо зрозуміти, що жити в чистому місті набагато комфортніше й безпечніше.

Марина Андрієнко
http://gradpryluky.info


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: tGHU

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 3 користувачів: SHOT195, stas1969, Alka_93,

Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: kovleon, HORTICA, lola1112, jokwww, vmarinavladi, usenko, kinta,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту