На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Небо для двох...

7 травня 2010 р. | Автор: Frankinshtain | Переглядів: 2935 | Коментарів: 8
Новина  Небо для двох...
Небо для двох... Близько восьмої години вечора тридцятого квітня на бувшому військовому аеродромі сталася жахлива трагедія. Під час проведення навчально-тренувального польоту зазнав катастрофи мотодельтаплан, на борту якого знаходилися Василь Мелащенко і Володимир Борзаковський. Обоє авіаторів загинули миттєво на місці льотної пригоди. За офіційною версією МНС: «У результаті падіння мотодельтаплана, що виконував несанкціонований політ, загинуло дві людини. По факту події правоохоронними органами ведеться слідство…».

Погоджуюся, політ дійсно був несанкціонованим, але якщо було б навпаки, то чи це могло б зберегти життя пілотам? Не думаю. Тоді виникає питання, що призвело до трагедії? Скажу. Я був єдиним очевидцем польоту Василя і Володимира і міг бачити все, від початку до страшного кінця. Тридцятого квітня було здійснено декілька аеродромних польотів, у простих метеорологічних умовах, у денний час, починаючи з 19-ї години. Вітер був помірний, приблизно 1-2 м/с - південний. Атмосфера стабільна, видимість ідеальна. Дельтаплан Василя Мелащенка під його керуванням з пасажиром Володимиром Борзаковським о 19-й годині 45 хвилин піднявся у повітря в південному напрямку, набравши висоту приблизно 40 метрів, почав здійснювати правий розворот з великим креном з утратою висоти. Потім апарат здійснив другий поворот праворуч, вийшовши на паралель зі злітною смугою. Продовжуючи стрімке зниження, дельтаплан зіткнувся із землею. Пілот діяв адекватно умовам, у які він потрапив, враховуючи брак часу й висоти. Василь Мелащенко дав повний газ, щоб набрати необхідну швидкість, яка б дозволила зробити вирівнювання по тангажу з послідуючим набором висоти. Але попутний напрямок вітру, брак висоти і низхідний повітряний потік не дозволили цього зробити. Висновок: помилка пілота при здійсненні маневру зразу після злету без вирівнювання і безпечного набору висоти. Фатальна помилка і короткі секунди… Можливо, пілоту необхідно було діяти інакше, але ним було обрано єдиний спосіб, ухвалено рішення, яке він виконував до самого кінця…

Жахлива помилка. Що їй передувало? Дванадцять років життя, відданого небу. Сотні годин безаварійних польотів. Тисячі злетів і м’яких посадок. У той трагічний квітневий вечір на борту мотодельтаплана Василя Мелащенка перебував наш друг Володя Борзаковський - людина, яка не була випадковим пасажиром. Він був одним із нас, теж пілот мотодельтаплана з досвідом самостійних польотів.

Небо не прощає помилок, воно враз стає жорстоким, коли пілот допускає дії, які виходять за рамки законів аеродинаміки. Але за це його не можна проклинати. Убиває не небо, а земля, яка ревнує своїх дітей до безкрайньої блакиті і бере у свої смертельні обійми, щоб назавжди повернути пілотів на небо. Василь і Володимир тридцятого квітня здійснили свій крайній політ, який для них став останнім.

Небо подарувало мені чудову чоловічу дружбу. Небо і забрало у мене двох рідних мені людей. Воно забрало у родин синів, братів, батьків. Страшна плата за любов до неба, за яку розплатилися рідні… Ніяке захоплення не є виправданням такої плати. Але інакше бути не могло. Василь і Володимир не були одержимими, вони просто любили небо і не могли без нього жити. Це була краща частина їхнього життя, котра закреслила інші, в яких була любов до коханих, дітей, батьків і друзів. Осиротіли всі.

Для простих і злих на язик земляних обивателів – відрубаю. Ми, авіатори, - не збіговисько самовбивць. Ми теж хочемо жити. Можливо, любові до життя у нас більше, ніж у інших разом узятих. Ми не граємо в рулетку зі смертю і не відносимо себе до когорти фаталістів. Тим більше ніколи дельтаплани не вважали ліками від похилого віку. Василь Мелащенко часто говорив мені, що хороший пілот - це старий пілот! Цими словами сказано все... Вася, Володя, я і багато інших наших друзів по авіації хотіли й хочемо літати не тільки сьогодні, а завжди…

У день, коли ховали моїх друзів, вітер роздягав вишні, знімаючи з них весняні білі наряди. Дув південь - такий рідкісний для цієї пори року вітер, що передрікає теплу погоду з відносним вечірнім штилем. Починався травень, травень наших польотів і наших мрій. Тепер він буде і травнем нашої пам’яті.

Вічна пам‘ять, дорогі брати…
Вам було пухом небо, нехай вам стане пухом земля…
Владислав Кіча


Коментарі (8 шт.):

1 Дивитися профіль yctan4ik yctan4ik Дата: 7 травня 2010 р., 18:09:43  Цитувати
земля їм пухом і вічна память.
незнаєте на якому кладовиську вони захоронені?
2 Дивитися профіль Alisha Alisha Дата: 10 травня 2010 р., 16:56:31  Цитувати
Я и мои родители знали лично В. Мелащенко, другого пилота,к сожалению, знать не посчастливилось, свои соболезнования семье Мелащенко мы выразили, хотя хотелось бы конечно хоть как-то облегчить силу боли их глубоких ран... Пусть земля вам будет пухом, дорогие...
3 Дивитися профіль LIOSHA LIOSHA Дата: 10 травня 2010 р., 21:38:29  Цитувати
а я літав на цьом мотодельтоплані разом з дядь васьой
4 elena (гость) Дата: 11 травня 2010 р., 21:38:51  Цитувати
"...Для простих і злих на язик земляних обивателів – відрубаю. Ми, авіатори, - не збіговисько самовбивць. Ми теж хочемо жити. Можливо, любові до життя у нас більше, ніж у інших разом узятих. Ми не граємо в рулетку зі смертю і не відносимо себе до когорти фаталістів. Тим більше ніколи дельтаплани не вважали ліками від похилого віку. Василь Мелащенко часто говорив мені, що хороший пілот - це старий пілот! Цими словами сказано все... Вася, Володя, я і багато інших наших друзів по авіації хотіли й хочемо літати не тільки сьогодні, а завжди..."

Как точно и правильно написанно... Когда около года назад при полёте на МДП разбился мой муж, многие мои знакомые "земные обитатели" так же не могли понять, что не мог он без неба. Он любил его, он дышал им. И это не значит, что он не хотел жить. Он любил жизнь, он дорожил нашей семьёй, нашими детьми , он любил наслаждаться жизнью. Но так получилось, что небо ответило на его любовь взаимностью и забрало его навсегда. Но я не жалею, что не запритила ему летать, я любила его таким, каким он был, я никогда не смогла бы забрать у него его мечту, мечту о небе. Теперь он там, и пусть ему там будет хорошо. Ему, и всем тем, кто ушёл туда навсегда.
5 valentin (гость) Дата: 11 травня 2010 р., 22:29:38  Цитувати
Знаменитая американская летчица Амелия Эрхард говорила "Я хочу умереть в кабине самолета.И быстро".Полеты, Небо , Авиация, это то чем живут настоящие люди. Светлая память...
6 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 11 травня 2010 р., 22:51:29  Цитувати
Цитата:Небо не прощає помилок, воно враз стає жорстоким, коли пілот допускає дії, які виходять за рамки законів аеродинаміки. Але за це його не можна проклинати. Убиває не небо, а земля, яка ревнує своїх дітей до безкрайньої блакиті і бере у свої смертельні обійми, щоб назавжди повернути пілотів на небо
Гарно написано... ех
7 Дивитися профіль crevice crevice Дата: 5 червня 2010 р., 23:40:43  Цитувати
Василь Іванович був мій колишній викладач з гідротехнікуму і мешкав по сусідству біля мене. З багатьма питаннями по його роботі звертався до нього. Завжди поважав його як учителя. Це була добра, справедлива, ввічлива, людина. Нехай земля буде пухом Василю Івановичу та Володимиру.
8 Аноним (гость) Дата: 10 червня 2010 р., 10:11:09  Цитувати
Полеты, Небо , Авиация, это то чем живут настоящие люди... Вот ведь как интересно, а остальные значит не настоящие..??? Экстрим спорт это всегда риск! Они это знали! И такое бывает иногда... люди погибают! Кому сколько написано!


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: P2QtQ

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 3 користувачів: SHOT195, stas1969, Alka_93,

Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: kovleon, HORTICA, lola1112, jokwww, vmarinavladi, usenko, kinta,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту