На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Довгий шлях до позначки "Без ГМО"

8 квітня 2010 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1679 | Коментарів: 3
Новина  Довгий шлях до позначки "Без ГМО"
Довгий шлях до позначки "Без ГМО" Сьогодні в усіх торгівельних мережах упаковки продовольчих товарів заяскравіли позначками "Без ГМО". Відтак, споживач отримав право знати, чи використовується у виробництві тих чи інших продуктів харчування сировина з генномодифікованими організмами. І це дуже добре. Адже не кожен має бажання їсти чіпси з картоплі, яка містить гени земляної бактерії, що вбиває колорадського жука, чи кетчуп із помідорів із вживленими у них генами морської камбали, чи хліб із пшениці з генами скорпіона.
Перед Агропромисловим об’єднанням ім. Івана Супруненка питання "з ГМО чи без" постало ще дванадцять років тому. Тоді, визначаючись, яким шляхом іти: коротким і з більшими прибутками чи довгим, клопітким, затратним та з приземленими прибутками, - ми без вагань обрали другий.
Першою підосновою для введення підприємством позначки "Без ГМО" стало завезення посівного матеріалу жита чисто української селекції. Головний агроном Об’єднання Катерина Григорівна Мусієнко вибрала два сорти - “Харківське 98” та “Інтенсивне 99”, які відзначаються високою хлібопекарською якістю.
Згодом почали сіяти пшеницю. І відправилися за посівним матеріалом до знаменитого Миронівського науково-дослідного інституту селекції та насінництва пшениці ім. В. Ремесла. Там уперше ще в 2003 році довідалися, що є генномодифіковані сорти пшениці, які дають по 100-110 центнерів з гектара. І були вражені справжнім патріотизмом науковців Миронівського інституту, котрі ціною неймовірних зусиль утримують престиж Інституту і плекають наші, українські, сорти пшениці.
Зараз на полях Агропромислового об’єднання ім. Івана Супруненка колосяться миронівські пшениці "Колос Миронівщини" і "Вдячна", а також "Волошкова" й "Золотокоса" із Інституту фізіології рослин і генетики НАН України знаменитого селекціонера Володимира Васильовича Моргуна.
Безумовно, захмарних урожаїв – по 80-100 центнерів з гектара - ми не маємо, однак задоволені тим, що маємо повне право ставити на власній продукції позначку "Без ГМО". Це підтвердило державне підприємство "Укрметртестстандарт" м. Києва.
З першого дня роботи на орендованих землях агроном Катерина Григорівна Мусієнко ретельно планувала сівозміни, для яких підбирала багаторічні трави, конюшину, горох, рижій, овес, ячмінь, гречку. Пшеницю сіємо тільки по парах і після попередників.
Тому споживайте на здоров’я нашу продукцію! Хлібопеки ВАТ "Прилуцький хлібозавод" тільки хлібобулочних виробів виготовляють 62 види.
ВАТ "Прилуцький хлібозавод" удостоєний високих відзнак. Це Диплом лауреата загальнонаціонального конкурсу "Вища проба" за виробництво високоякісного конкурентноспроможного хліба, хлібобулочних формових та кондитерських виробів (2005 рік). Також хлібозавод отримав престижну нагороду "Європейська якість продукції" – її підприємству вручили в Австрії, у Відні, в грудні 2008 року. Того ж року за використання при виготовленні продукції виключно натуральних компонентів без будь-яких штучних домішок завод був відзначений нагородою Знак відповідності "100% натуральне".
Сьогодні в обраному напрямку Агропромислове об’єднання працює на власній тваринницькій фермі. Дійне стадо корів утримується виключно на добротній відгодівлі. Ми відмовилися від гормонів, антибіотиків і стимуляторів при виробництві молока та м’яса.
Силосна кукурудза, яка є основою відгодівлі, вирощується тільки на органічних добривах. Щороку на кукурудзяні поля вивозиться до 3-х тисяч тонн перегною. До речі, посівний матеріал кукурудзи беремо лише український, насіння цукрового буряка у нас теж вітчизняної селекції – "Шевченківський", "Ялтушківський 74".
Ми не ставимо собі за мету надоювати по 20 літрів від корови чи мати приріст ваги великої рогатої хвороби і свиней більше кілограма за добу. Зате маємо продукцію ще радянського ГОСТУ.
Хоч зроблено вже немало, але проблеми вирішені не всі. Адже нелегка це справа - виробляти здорову їжу.
Мріємо завершити будівництво власної переробки молока. Щоб уже потім з чистою совістю сказати споживачам: їжте наші кондитерські вироби, яких кондитерський цех випускає до 50 видів на власних вершках, власному справжньому маслі, якість яких ми гарантуємо.
Здійснити всі ці плани й мрії під силу прекрасному колективу аграрників разом із головним агрономом Катериною Григорівною МУСІЄНКО; досвідченому колективу хлібопеків на чолі із завідуючою виробництвом Любов’ю Миколаївною ГОЛОВЕНЕЦЬ та начальником лабораторії Тетяною Михайлівною КОСТИШИНОЮ.
Ці добросовісні люди просто зобов’язують адміністрацію Об’єднання щомісяця по мірі можливості переглядати розмір заробітної плати, гарантувати працівникам соціальний пакет: безкоштовне харчування, лікування, цінні подарунки при виході на пенсію (2 тисячі гривень), а також щомісячно виплачувати своїм пенсіонерам (а це 120 чоловік) допомогу до пенсії. На всі свята адміністрація вітає працівників підприємства цінними подарунками, і вони варті цього, адже виробляють справді якісну продукцію.
Споживайте, дорогі прилучани, її на здоров’я!

Агропромислове об’єднання ім. Івана Супруненка

http://gradpryluky.info


Коментарі (3 шт.):

1 Дивитися профіль LIOSHA LIOSHA Дата: 8 квітня 2010 р., 22:29:45  Цитувати
ой оце б молочко шо роблять у Лісових Сороченцях лутше не споживать.... воно і добре і якісне але з достовірних джерел відомо що, корів там доять не доїльні апарати а зачухані, брудні, і п*яні доярки... дід як це розказав мені ( він через день буває в Лісових Сороченця, і будинок у нього якраз біля ферми) дак в мене все желаніє отпало пить його.... луше на базрі виберіть добротну бабульку в якої постоянно будете брать молоко і ви будете впевнені у якості
2 Дивитися профіль yctan4ik yctan4ik Дата: 8 квітня 2010 р., 22:41:00  Цитувати
ага написано "Без ГМО" а читаєш зміст так волосся дибом стає : шо крохмаль модифікований чи пшениця модифікований це не продукти "ГМО" чи це якійсь новий вид рослин.
і більше б писали дійсності а так бумага все стерпить а зробити якісний продукт з того з чого він по ГОСТУ повинен не хто не хоче (пиво навіть з порошку роблять)
3 Дивитися профіль angelok angelok Дата: 9 квітня 2010 р., 15:03:00  Цитувати
LIOSHA, ото все брехня, мій тато працює на "Хлібодарі", і ми постійно беремо там молоко, і ото все шо ти написав про доярок, наклеп, повір там такіх людей і близько немає ні на фермах, ні на всьому виробництві!!!
Не віриш, піди і сам подивись, яке там стоїть обладнання, і як там доглядають і годують тварин!!!


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: vT8pf

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Dmitro,

Сьогодні віртуальний день народження у 8 користувачів: vbrjkf, qwerty11, zylime, dimakh, yura37, Drsalin, venca, n3li,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту