На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: У гімназії №1 поїхав дах! Завдяки снігу.

23 лютого 2010 р. | Автор: crok | Переглядів: 1779 | Коментарів: 0
Новина  У гімназії №1 поїхав дах! Завдяки снігу.
У гімназії №1 поїхав дах! Завдяки снігу. В п’ятницю 19 лютого близько 8 години вечора частина даху Прилуцької гімназії №1 провалилась і пошкодила мережу теплопостачання навчального закладу.

Таке повідомлення можливо і було би шокуючим для прилучан, якби не одне але. Влітку 2008 року гімназійна будівля пережила зовнішню реконструкцію. А сам дах гімназії останній раз серйозно ремонтували аж наприкінці 80-х років. Кілька років тому реконструкцію пережило перекриття над спортивним залом, позаяк низка інстанцій вже не бралась відповідати за безпеку дітей, якби ремонт не був здійснений.

Обвал стався ввечері в п’ятницю, а у суботу за гімназійні парти мали сісти діти аби відпрацювати заняття, які вони пропустили ще в грудні через карантин. Більш, ніж оперативно спрацювали класоводи, що обдзвонювали гімназистів ввечері. З поміж 724 дітей на навчання суботнього ранку прийшли не більше 10.

З восьмої години ранку до навчального закладу почали прибувати керівники низки служб, що мали зарадити в аварійній ситуації. Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки очолив Юрій Беркут, прилуцький міський голова. Комунальне підприємство «Прилукитепловодопостачання» та будівельне підприємство «Стимул» одночасно взялись до роботи. В той час коли перші латали мережу опалення, другі – розгрібали трухляві дошки та балки. Керівництво високовольтних електромереж надало на допомогу автовишку аби ззовні була змога розчистити пласт снігу, що накопичився на даху за зиму.

За висновками фахівців дах гучно гунув донизу саме через плин часу та надзвичайно велику кількість снігу, що накопичився на ньому ззовні. На щастя обвал не пішов далі за дах. Стеля другого поверху кабінетів математики та образотворчого мистецтва під час падіння сніжно-дерев’яно-шиферного місива вціліла. Саме стеля кабінету математики першою дала знак. У вівторок педагоги побачили, що звідти капає вода прямісінько у вазон кімнатної рослини. Тоді вчителі і подумати не могли, що всього за три дні ця стеля буде єдиним бар’єром, що відділятиме їхні голови від зимового неба.

Розпорядженням міського голови навчання в гімназії було призупинене до вівторка 23 лютого включно. Будівельники стверджують, що ремонт покрівлі в жодному разі не зашкодить навчальному процесу і безпеці дітей, якщо звичайно гімназистів розсадити в класах першого поверху чи на другому поверсі в протилежному від завалу крилі. Загалом доведеться замінити близько 500 квадратних метрів покрівлі. Половина цих об’ємів робіт – це дах, що завалився, решта ж – це частина покрівлі, що деформувалась в результаті обвалу. Як стверджують фахівці покладати відповідальність за те що сталось нема на кого. Технічної можливості зчищати сніг з покрівлі адміністрація школи не мала. Минулого тижня комунальні служби міста допомагали лише збити крижані бурульки, що утворились під час відлиги на краях покрівлі. Таким чином намагались убезпечити педагогів, гімназистів та їхніх батьків. Про те що обвалиться стріха ніхто й подумати не міг.

Останнього разу в Прилуках приміщення навчального закладу було побудоване 1986 року. Це нинішня школа №6. Нині вже готовий проект будівництва нового приміщення гімназії №1. Коли на гімназійному дворі зведуть новобудову фахівці повинні будуть від реставрувати й історичне приміщення гімназії, бо це історична пам’ятка.
Анастасія Мохнач


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: wirmV

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Tatunya,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: GmYrIkk, camomile, TimOn29, Cocaine, Jeka_1232, tatiana, yaroslav, max957, dionissa,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту