На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Вісник місцевої влади

3 лютого 2010 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1348 | Коментарів: 1
Новина  Вісник місцевої влади
Вісник місцевої влади Відбулося засідання виконавчого комітету, порядок денний якого налічував 19 питань. Члени виконавчого комітету заслухали інформацію по низці рішень виконкому, що стосуються соціальних стандартів, зокрема про хід виконання рішення “Про затвердження заходів щодо реалізації Стратегії подолання бідності у 2009 році”.
Начальник управління праці та соціального захисту населення Ганна Малиш, інформуючи виконком по даному питанню, зазначила, що управлінням велася відповідна робота по наданню соціальних послуг безробітним, які потребують додаткових соціальних гарантій зайнятості.
Проводилися перевірки підприємств з питань дотримання державних гарантій в оплаті праці. Здійснювався щотижневий моніторинг стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати та вживалися заходи щодо її погашення. Велась робота по своєчасному призначенню, проведенню перерахунків і виплаті пенсій.
Проводилося нарахування житлових субсидій та всіх видів державних соціальних допомог. Здійснювались заходи щодо підвищення якості обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
Належна увага приділялася соціальному захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями, забезпеченню їх технічними та іншими засобами реабілітації.
Виконавчий комітет узяв до відома інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення Ганни Малиш і зняв з контролю у зв’язку з виконанням рішення “Про затвердження заходів щодо реалізації Стратегії подолання бідності у 2009 році”.

На захисті прав дітей, які залишилися поза межами родинного виховання

Виконком заслухав інформацію про хід виконання рішення “Про затвердження плану заходів щодо реалізації обласної цільової Програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”. Начальник відділу у справах дітей міської ради Людмила Кулій зазначила, що в місті проводиться робота по виявленню дітей, які залишились без батьківського піклування, та вирішуються питання їх влаштування. Зокрема, протягом 2009 року 22 дитини набули статусу “дитина-сирота” та “дитина, позбавлена батьківського піклування”. Переваги надавались сімейним формам влаштування. Відділом у справах дітей здійснено 3 перевірки закладів для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, щодо забезпечення ними захисту прав дітей, які залишилися поза межами родини. У місті проводяться просвітницькі заходи, інформаційно-роз’яснювальні акції щодо популяризації сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Рішення залишається на контролі, про хід його виконання буде проінформовано в січні 2011 року.

Виконком зобов‘язав керівників підприємств-боржників розробити графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Заслухавши інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення Ганни Малиш про хід виконання рішення виконкому “Про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати”, виконком міської ради відмітив, що протягом 2009 року управліннями міської ради проводилась робота по виконанню заходів щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, в установах та організаціях Прилук. Проте стан розрахунків по заробітній платі на підприємствах і в організаціях міста не покращився.
Основною причиною несвоєчасної виплати поточної заробітної плати та накопичення боргів по заробітній платі на економічно активних підприємствах є складний фінансовий стан, зумовлений скороченням обсягів виробництва, значною дебіторською заборгованістю за реалізовану продукцію, виконані роботи й послуги.
Питання забезпечення своєчасної виплати заробітної плати та погашення заборгованості в поточному році розглядалося на засіданнях комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. За 2009 рік проведено 12 засідань комісії, на яких заслухано звіти 59 керівників підприємств-боржників.
Виконком інформацію начальника управління праці та соціального захисту населення Ганни Малиш узяв до відома, зобов’язав керівників підприємств-боржників розробити графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати на 2010 рік і вжити заходи щодо їх виконання.

З метою недопущення порушень трудового законодавства

Виконавчий комітет розглянув питання про хід виконання рішення виконкому міської ради від 27 січня 2009 року “Про затвердження заходів щодо упередження порушень трудового законодавства та недопущення зниження доходів працівників у період світової фінансової кризи”. З цією метою управліннями міської ради проводилась роз‘яснювальна робота щодо розвитку та вдосконалення колдоговірного регулювання соціально-трудових відносин, ефективного використання фонду оплати праці, зменшення частки низькооплачуваних працівників. Здійснювались перевірки підприємств з питань додержання державних мінімальних гарантій в оплаті праці. Керівникам перевірених підприємств надавались рекомендації щодо усунення виявлених порушень трудового законодавства.
Рішення залишилося на контролі у заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надії Єременко. У січні 2011 року буде заслухано інформацію про його виконання.

Зареєстровано громадську організацію

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України “Про затвердження Положення про порядок легалізації об’єднань громадян”, виконком міської ради зареєстрував громадську організацію “Спортивно-технічний клуб “Тайм” та зобов’язав відділ з питань внутрішньої політики міської ради оформити свідоцтво про реєстрацію об’єднання громадян.

Готуємось до чемпіонату Європи з футболу 2012 року

З метою забезпечення реалізації на території міста завдань і заходів щодо підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року виконком міської ради затвердив план першочергових заходів, яким передбачено проведення тренерського семінару, спортивно-масових заходів, міських і регіональних турнірів з футболу тощо.

На пленарному засіданні 78 /позачергової/ сесії

Відбулося пленарне засідання 78 /позачергової/ сесії міської ради, яка була особливою, адже в її роботі вперше за депутатську каденцію 5 скликання взяли участь два депутати Верховної Ради України від партії “Батьківщина” - Валерій Дубіль і Олег Ляшко та п’ять депутатів обласної ради від різних політичних партій.
Завчасно, ще до 19 січня, секретарем міської ради і відповідальними працівниками був сформований порядок денний 78 /позачергової/ сесії, у який серед інших були внесені важливі питання, зокрема й ті, що стосувалися надання мешканцям міста дозволів на безкоштовну приватизацію земельних ділянок (адже Постанова Кабінету Міністрів передбачає розгляд заяв громадян на безкоштовну приватизацію у двотижневий термін).
При формуванні порядку денного (до речі, депутати витратили півтори години на його впорядкування) уже безпосередньо на сесії голова фракції “Батьківщина” запропонувала інший порядок денний, погоджений на засіданні фракції, який суттєво відрізнявся від уже сформованого.
Світлана Яременко, надавши відповідне обґрунтування, зняла з порядку денного внесене нею напередодні сесії питання “Про недовіру міському голові” та озвучила 7 питань, які, за пропозицією фракції “Батьківщина”, були поставлені на розгляд першими та внесені напередодні й безпосередньо перед початком сесії, а саме: “Про напрямок використання вільного залишку”, "Про ситуацію на КП “Телекомпанія “Прилуки”, “Про роботу КП “Комунальні послуги" в зимовий період”, “Про перерахунок тарифів КП “Прилукижитлобуд” в зимовий період 2009-2010 років”, “Про розгляд запиту депутата Карпенка В.К.”, “Про розгляд запиту депутата Дурбалова О.Д.”, про сушарний комплекс. Але варто зазначити, що проекти рішень по всіх сімох питаннях не пройшли юридичну експертизу, тобто не були погоджені в установленому чинним законодавством порядку.
До вищезазначених депутати від фракції “Батьківщина” запропонували додати ще кілька питань із попереднього порядку денного, що й викликало обурення у депутатів від фракцій “Партія регіонів”, “Соціалістична партія України”, частини депутатів від фракцій “Комуністична партія України” та “Наша Україна-Народний Рух”.
Депутат міської ради Олександр Прозур запропонував розглядати першочергово ті питання, які стосуються забезпечення життєдіяльності територіальної громади, а не ті, що мають політичне забарвлення.
Гарячу суперечку в сесійній залі викликало зняте з розгляду депутатами від фракції “Батьківщина” питання про відзначення 925-ї річниці заснування міста Прилуки. Безперечно, усі прилучани гордяться своїм містом і хочуть, щоб святкування такої знаменної дати проходило на державному рівні, тому й у наданому депутатам проекті рішення йшлося про звернення до Верховної Ради України з пропозиціями про відзначення на державному рівні у 2010 році 925-ї річниці заснування міста. Урешті-решт, депутати від фракції “Батьківщина” погодили внесення вищезазначеного проекту рішення до порядку денного, тим паче, що з цього питання мав виступати депутат Верховної Ради Олег Ляшко. До речі, пан Ляшко озвучив у своєму виступі під час розгляду даного питання всі ті пропозиції, що були випрацювані в стінах міської ради й подані міським головою особисто Президентові України під час перебування його в Прилуках. Як переконував Олег Ляшко, усі пропозиції будуть розглянуті вже наступного дня на засіданні Кабміну.

Виникла необхідність ліквідації управління капітального будівництва

Голова фракції “Партія регіонів” Олексій Гавриш, ураховуючи колективне звернення працівників управління капітального будівництва, вніс до порядку денного питання “Про ліквідацію управління капітального будівництва”. Це викликано тим, що немає відрахувань на заробітну плату у зв’язку з припиненням будівництва через економічну кризу (з липня 2009 року цей госпрозрахунковий підрозділ не отримує заробітну плату). Депутати запропонували доопрацювати дане питання, внести відповідні пропозиції й розглянути їх на наступній сесії.

Міська рада підтримала звернення

Олександр Козик, як член депутатської групи “За відродження Прилук та спасіння річки Удай”, уніс пропозицію направити звернення Президенту України, Голові Верховної Ради України, Прем‘єр-міністру України, головам Чернігівської та Полтавської обласних державних адміністрацій щодо необхідності вирішення проблем регіонального рівня та здійснення негайних рішучих кроків для зупинення екологічної катастрофи річки Удай. Депутати всіх фракцій підтримали вищезазначене звернення.

Незважаючи на те, що Національна рада констатувала факт втручання представників кандидата на пост Президента України у діяльність КП “Телекомпанія “Прилуки”...

Наступним слухалося питання про ситуацію на КП “Телекомпанія “Прилуки”, про що доповідала голова фракції “Батьківщина” Світлана Яременко. Вона озвучила відповідний проект рішення, а саме:
1. Визнати умови транслювання передвиборчої агітації від кандидатів на пост Президента України на комунальному підприємстві «Телекомпанія «Прилуки» Прилуцької міської ради нерівними та такими, що грубо порушили вимоги Закону України «Про вибори Президента України».
2. Оголосити офіційне попередження міському голові стосовно втручання в діяльність комунального підприємства «Телекомпанія «Прилуки» Прилуцької міської ради під час виборів Президента України 2010 року.
3. Звільнити Сак Вікторію Анатоліївну з посади директора комунального підприємства «Телекомпанія «Прилуки» Прилуцької міської ради та Павлютіну Ірину Миколаївну з посади головного редактора даного підприємства з дати прийняття даного рішення.
Фахівці-юристи побачили багато юридичних колапсів у даному рішенні, адже порушень Закону України “Про вибори Президента України” з боку директора ТК “Прилуки” Вікторії Сак не виявлено, нічим не аргументовано й не доведено, що було втручання міського голови, а звільняти головного редактора — це не прерогатива міської ради, а виключно компетенція директора телебачення.
Тим паче, надійшло рішення №71 з протоколу №1 від 20 січня 2010 року засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, на якому розглядалося питання про втручання у діяльність електронних ЗМІ під час виборчої кампанії 2009-2010 років. Національна рада констатувала факт втручання представників кандидата на пост Президента України у діяльність комунального підприємства “Телекомпанія “Прилуки”, про що направлена відповідна інформація до Центральної виборчої комісії. Незважаючи на це, депутати від фракції “Батьківщина” наполягали на звільненні директора та головного редактора, яких, до речі, прийшов захищати увесь колектив телебачення.
На знак протесту проти внесеного й підтриманого фракцією “Батьківщина” рішення депутати від фракції “Партія регіонів”, частина депутатів, за винятком двох від кожної з фракцій, а саме: “Соціалістичної партії України”, “Комуністичної партії України” та “Нашої України-Народного Руху” - залишили сесійну залу. Незважаючи на це, сесія продовжила роботу, адже в залі залишилася більшість депутатського корпусу, а отже, був кворум.
До речі, міський голова запевнив колектив телебачення, що ухвалене рішення буде заветовано ним у межах чинного законодавства.

Міський голова в межах чинного законодавства заветував низку рішень

Далі один за одним розглядалися внесені фракцією “Батьківщина” питання, що стосувалися роботи підприємств комунальної сфери та перевезення пільгових категорій населення. Загальновідомо, що саме комунальна сфера завжди була найвразливішою, а сьогодні, особливо в часи економічної й фінансової кризи, при недостатньому забезпеченні міського бюджету, при варварських відсотках, які місту необхідно віддати до бюджетів вищих рівнів, комунальна сфера залишається, на жаль, недофінансованою, а звідси — всі проблеми. Тому й не зовсім комфортно почувалися керівники комунальних підприємств, бо розуміли, що замість реальної, дієвої допомоги від депутатів вони чують те, що їм болить щодня й щогодини.
Оцінивши реально ситуацію на комунальних підприємствах міста, посилаючись на відповідні обґрунтування керівників комунальних служб, міський голова Юрій Беркут, відповідно до наданого йому Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні” права, заветував наступні рішення: “Про роботу КП “Комунальні послуги” у зимовий період”, “Про перерахунок тарифів КП “Прилукижитлобуд” в зимовий період 2009-2010 років”, “Про розгляд запиту депутата Карпенка В.К.”, “Про розгляд запиту депутата Дурбалова О.Д.”. Також міський голова заветував рішення “Про напрямок використання вільного залишку”.

Роботу сушарного комплексу тимчасово призупинено

Як уже зазначалося, депутати від фракції “Батьківщина” внесли питання, що стосувалося сушарного комплексу, з метою заслуховування інформації керівництва СТОВ “Батьківщина”, якому належить сушарка. Як зазначив Олег Дмитренко — керівник підприємства, уже всі дозволи є, крім дозволу на введення об‘єкта в експлуатацію. Отже, це підтвердження того, що сушарний комплекс почав функціонувати, коли ще не було всіх правоустановчих документів.
Заступник міського голови Олександр Сивенко зауважив, що керівництво підприємства не подавало йому на підпис відповідний акт. Якщо підприємство і подасть акт на підпис, то він його не підпише, допоки керівництво не виконає пункт 19 містобудівних умов, у якому йдеться про укладення договору з виконкомом міської ради на перерахування пайового внеску на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Прилуки, відповідно до Закону України “Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва”. Містобудівні умови підприємства надані відповідно до рішення 55 сесії міської ради від 26 лютого 2009 року.
Як запевнив керівник підприємства, роботу сушарного комплексу призупинено, доки не буде вирішено всі проблемні питання.

Міська рада затвердила Програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції та обмежила перебування дітей у громадських місцях у вечірній час

Депутати розглянули ще низку питань, зокрема “Про створення робочої групи щодо розробки положення про комісію з розгляду питань, пов‘язаних з погодженням документації із землеустрою”, “Про Доповнення до Плану діяльності Прилуцької міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2010 рік”, “Про збільшення статутних фондів комунальних підприємств “Прилукитепловодопостачання” та “Комунальні послуги”. Також сесія затвердила міську Програму забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД та відповідним рішенням обмежила перебування у закладах дозвілля, громадського харчування, комп‘ютерних клубах, на вулицях та в інших громадських місцях Прилук у вечірній час без супроводу батьків або осіб, що їх замінюють, дітей віком до 14 років після 22 години, а віком від 14 до 16 років - після 23 години.

Автомобілі “з присмаком гіркоти”

Під час пленарного засідання 78 /позачергової/ сесії міської ради депутат Верховної Ради Олег Ляшко вручив, як він зазначив, за дорученням Прем‘єр-міністра головному лікарю Центральної міської лікарні Петру Святенку сертифікати на два автомобілі (цитуємо слова депутата відповідно до стенограми сесії: “сучасні, повністю укомплектовані обладнанням медичні автомобілі для невідкладної допомоги мешканцям міста Прилуки”).
Яким же було розчарування головного лікаря, коли 28 січня на Центральній площі міста замість обіцяних повністю укомплектованих медичним обладнанням автомобілів народний депутат Олег Ляшко передав два звичайні автомобілі OРЕL, які не мають абсолютно ніякого устаткування, навіть звичайнісінької аптечки.
Того ж дня надійшов лист Чернігівської обласної державної адміністрації за підписом заступника голови ОДА Наталії Білоус щодо розподілу 41 автомобіля OРЕL по медичних закладах області. Аналогічний лист зі списком медичних закладів, яким виділяється автомобіль OРЕL, надійшов і від обласного управління охорони здоров‘я за підписом начальника управління Володимира Ященка.
Отже, шановні прилучани, міська лікарня, як і районна та всі інші лікарні області, отримали вищезазначені автомобілі відповідно до розподілу і за державний кошт. А сучасних, обладнаних медичним устаткуванням реанімаційних автомобілів, призначених для транспортування тяжкохворих до обласного центру, напевно, міській лікарні доведеться чекати ще довго.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Прилуцької міської ради
http://gradpryluky.info



Коментарі (1 шт.):

1 Дивитися профіль CHE CHE Дата: 5 лютого 2010 р., 22:07:19  Цитувати
Беркут повністю поринув у вибочу агітацію в якості довіреної особи зека - януковича, між тим каліцтво та навіть летальні випадки на вулицях Прилук тривають, адже у виборчий лихоманці Беркут повністю занедбав комунальне господарство міста.


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: LXxyB

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: filosof1, adam007, advocat-pryluky, Orbital, Svitozar, Nataliia09, Nataliia02,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту