На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Вісник місцевої влади

25 січня 2010 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1127 | Коментарів: 0
Новина  Вісник місцевої влади
Вісник місцевої влади Міський голова Юрій Беркут провів брифінг для місцевих засобів масової інформації, під час якого проінформував про організацію й проведення в Прилуках виборів Президента України.
Юрій Беркут надав роз’яснення щодо суспільно-політичної ситуації в місті, розставивши акценти на несправедливих закидах на його адресу представників однієї з політичних сил.
Міський голова торкнувся питання функціонування сушарного комплексу по вул. Паризької Комуни, який діє під протекцією представників відомої політичної сили. До речі, комплекс побудований сільськогосподарським товариством “Батьківщина” без дозвільних документів, з порушенням екологічних і санітарних норм, що є ігноруванням інтересів територіальної громади та нехтуванням здоров’ям мешканців мікрорайону.
Юрій Беркут відповів на поставлені представниками засобів масової інформації питання, зокрема й стосовно інциденту на місцевому телебаченні, який трапився 14 січня, що призвело до зриву телеефіру, у результаті чого мешканці міста й району не змогли подивитися ряд програм місцевого телебачення.

19 січня
Аналіз стану виконавської дисципліни в управліннях та відділах міської ради
Відбулося розширене засідання виконавчого комітету, порядок денний якого налічував 14 пунктів.
Одним із перших розглядалося питання “Про стан виконавської дисципліни в управліннях та відділах міської ради за підсумками 2009 року”, про що проінформувала начальник загального відділу Тетяна Сегеда.
Порівняльний аналіз основних показників роботи з документами свідчить, що їх кількість збільшилась у порівнянні з минулим роком: якщо у 2008 році було зареєстровано 3 688 документів, то у 2009 році – 3 753 документи. З обласної державної адміністрації надійшло:
• Розпоряджень голови ОДА – 141
• Доручень голови ОДА та його заступників – 141 (у минулому році - 120)
• Листів управлінь та відділів ОДА – 732 (у минулому році - 807)
• Інших документів – 39 (у минулому році - 30)
• Від обласної ради – 110 (у минулому році — 89)
• Від Кабінету Міністрів України – 50 (у минулому році - 19)
За 2009 рік від підприємств, установ, організацій до міської ради надійшло 2 677 листів з питань містобудування та архітектури, землекористування та екології, комунального господарства та комунальної власності, з питань зв’язку та транспорту, з питань економіки, підприємництва та регуляторної політики, з питань забезпечення дотримання вимог законодавства та правопорядку, охорони здоров’я та соціального захисту населення, з питань приватизації та житла тощо.
За минулий рік на контроль взято 1 685 документів (у 2008 році – 1 659 документів, у 2007 році — 1 525 документів).
Випадків несвоєчасного надання інформації на виконання документів органів влади вищого рівня структурними підрозділами в 2009 році не зафіксовано, про що зазначалося в довідках про стан виконавської дисципліни відділу контролю облдержадміністрації.
Аналіз стану виконавської дисципліни свідчить, що в управліннях та відділах міської ради проводиться робота по забезпеченню виконання документів органів влади вищого рівня, розпоряджень та доручень міського голови, листів від підприємств, установ, організацій.
Як зазначила начальник загального відділу Тетяна Сегеда, вимоги до діяльності відділів та управлінь міської ради в частині управління документами регламентуються рядом нормативних актів органів влади вищого рівня, Інструкцією з діловодства в Прилуцькій міській раді та її виконавчих органах. Ідентифікація чинних внутрішніх документів систематично відбувалася відповідно до вимог міжнародного стандарту з якості ISO 9001:2000 та Настанови з якості виконавчих органів Прилуцької міської ради.

Про звернення громадян та суб‘єктів господарської діяльності
На засіданні виконавчого комітету слухалося питання про підсумки роботи зі зверненнями громадян у міській раді за 2009 рік.
Начальник громадської приймальні Людмила Пашук наголосила на тому, що одним із головних напрямків роботи міської ради є розгляд звернень громадян.
Протягом 2009 року до міської ради надійшло 4 880 звернень громадян, з них 4 505 письмових та 375 усних звернень, що на 336 звернень більше, ніж за 2008 рік. Крім того, під час проведення прямих телефонних ліній зв’язку з керівництвом міської ради надійшло 67 звернень (за минулий рік — 102 звернення).
Через органи влади вищого рівня та засоби масової інформації надійшло 163 звернення. Найбільше звернень надійшло від мешканців міста до Кабінету Міністрів України, Секретаріату Президента України, Чернігівської облдержадміністрації та на Урядову гарячу лінію, яка почала діяти з серпня 2009 року. У зверненнях до органів влади вищого рівня піднімалися питання соціального захисту та надання грошової допомоги, діяльності житлово-комунальних господарств, затримання виплати заробітної плати, землекористування та безоплатного оформлення земельних ділянок у приватну власність. Усі звернення були розглянуті в терміни, передбачені чинним законодавством. По всіх зверненнях надана допомога.
Відповідно до графіків у 2009 році проводилися особисті прийоми громадян керівництвом міської ради, під час яких надійшло 375 звернень, у тому числі 115 — під час виїзних прийомів.
У міській раді першочергово розглядаються звернення від пільгових категорій населення, кількість яких значно збільшилась у порівнянні з 2008 роком. Так, протягом 2009 року до міської ради надійшло 1 178 звернень від учасників війни, дітей війни, ветеранів праці та інвалідів загального захворювання.
Упродовж минулого року до міської ради надійшло 245 колективних звернень. Найчастіше в колективних зверненнях піднімалися питання землекористування, ремонту та обслуговування житла експлуатаційними організаціями, питання водопостачання та водовідведення, транспорту, благоустрою та санітарного стану міста.
Найбільше звернень надійшло із земельних питань – 2 928, зокрема 1 835 звернень стосувалися приватизації присадибних земельних ділянок.
Протягом листопада-грудня 2009 року надійшло 673 звернення стосовно безоплатного оформлення приватизації земельних ділянок, що й стало причиною значного збільшення кількості звернень як із земельних питань, так і загальної кількості звернень до міської ради.
Як наголосила начальник громадської приймальні, особлива увага в роботі зі зверненнями громадян приділяється розгляду скарг та повторних звернень. За звітний період до міської ради надійшло 46 скарг, що становить 1 %, з них 11 колективних та 3 анонімних. У скаргах ішла мова про незадоволення якістю комунальних послуг, несвоєчасне реагування на звернення до органів влади та комунальних підприємств міста, незгоду з отриманими відповідями на попередні звернення щодо земельних відносин, самочинного будівництва та ін. Більшість із скарг було розглянуто в присутності заявників, на решту - надані відповіді згідно з чинним законодавством.
З метою задоволення потреб територіальної громади міста виконавчий комітет міської ради постійно працює над удосконаленням організації роботи зі зверненнями громадян.

Начальник відділу — адміністратор Єдиного центру з оформлення дозвільних документів у сфері господарської діяльності Юлія Галіч доповіла виконкому про стан розгляду звернень суб’єктів господарської діяльності стосовно видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності за підсумками 2009 року.
Юлія Галіч зазначила, що за звітний період до Дозвільного центру надійшло 2 282 письмових звернення від юридичних та фізичних осіб, які стосувалися питань містобудування та архітектури, землекористування, управління комунальним майном, житлово-комунального господарства тощо.
Із двох тисяч двохсот вісімдесяти двох звернень 1 818 задоволено, на 145 надано роз’яснення, по 66 відмовлено, решта перебуває на контролі в Єдиному центрі з оформлення дозвільних документів у сфері господарської діяльності.

Про стан організаційної роботи
1. Про стан організаційної роботи у відділах та управліннях міської ради за результатами 2009 року проінформувала начальник організаційного відділу Оксана Хотіна, яка зазначила, що протягом року із запланованого 51 засідання виконавчого комітету проведено 48, на яких прийнято 704 рішення, зокрема щодо соціально – економічного і культурного розвитку, соціального захисту населення, управління комунальною власністю, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища, щодо галузі освіти, охорони здоров‘я, культури, фізкультури та спорту, забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян та інші.
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання повноважень, делегованих державою, виконавчий комітет у 2009 році прийняв 291 рішення.
При виконавчому комітеті працюють консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи. Основне їх призначення — у рамках наданих повноважень вивчати інформацію з різних джерел та висувати рекомендації щодо прийняття важливих для громади рішень.

Виконавчий комітет розглянув питання про забезпечення пільгового відпуску лікарських засобів та прийняв відповідне рішення, у якому зазначено наступне:
1. Комунальному лікувально-профілактичному закладу “Прилуцька центральна міська лікарня” здійснювати забезпечення безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань через аптеку № 190 комунального підприємства “Ліки України” шляхом укладання договору.
2. Установити торговельну надбавку на лікарські засоби, ціни на які підлягають державному регулюванню, у розмірі 10% оптової ціни заводу-виробника з урахуванням знижок, а на всі інші лікарські засоби — 30% до закупівельної ціни.
3. Фінансовому управлінню міської ради, комунальному лікувально-профілактичному закладу “Прилуцька центральна міська лікарня” забезпечити фінансування безоплатного та пільгового відпуску препаратів лікарських, інсулінів для хворих на цукровий діабет у межах бюджетних призначень.

Виконання рішень виконкому — на контролі
Виконавчий комітет розглянув ряд питань про хід виконання рішень виконкому, зокрема „Про затвердження плану заходів щодо соціального захисту бездомних громадян до 2012 року”, „Про план заходів щодо посилення соціального захисту колишніх політичних в’язнів і репресованих та членів їх сімей на 2006-2010 роки” та „ Про затвердження плану заходів щодо запобігання виникненню серед населення захворювань на грип А (Н 1N 1) у м.Прилуки.
Члени виконавчого комітету розглянули й інші питання.

20 січня

КП “Міськсвітло” стало заручником ситуації
Міський голова Юрій Беркут провів зустріч з колективом комунального підприємства “Міськсвітло”, яка пройшла в стінах міської ради. Юрій Беркут надав роз‘яснення щодо ситуації, пов‘язаної з ускладненням бюджетних проплат через Прилуцьке управління Державного казначейства.
За інформацією, наданою комунальним підприємством “Міськсвітло”, загальна сума коштів, яка була виділена з бюджету міста КП “Міськсвітло” у 2009 році становила 915 тис. грн.
Ще в грудні 2009 року погіршилася ситуація з проплатою коштів управлінням Державного казначейства.
На сьогодні в управлінні Державного казначейства перебувають платіжні доручення на кілька десятків тисяч гривень.
Отже, ситуація з бюджетними проплатами, що йдуть через управління Державного казначейства, продовжує ускладнюватися. Юрій Беркут запевнив колектив комунального підприємства “Міськсвітло”, що підпише подання до суду на управління Державного казначейства, щоб через судові органи зобов‘язати його здійснити проплати.

На виїзному прийомі міського голови
Міський голова Юрій Беркут проводив виїзний особистий прийом громадян у приміщенні комітету самоорганізації населення №3 мікрорайону Рокитний.
На прийомі були присутні депутат міської ради Тетяна Клименко, начальник юридичного відділу міської ради Валентина Горбач, начальник громадської приймальні Людмила Пашук та голова комітету самоорганізації населення №3 Анна Чумаченко.
Прийом проводився в порядку черги з 14 до 15 години. На прийомі побували мешканці мікрорайону, які звернулися до міського голови з питанням щодо зупинення діяльності сушарного комплексу сільськогосподарського товариства “Батьківщина”, який, не зважаючи на приписи відповідних служб, продовжує працювати, завдаючи шкоди навколишньому середовищу та здоров‘ю мешканців мікрорайону Рокитний.
Також громадяни піднімали питання, що стосуються землекористування, зрізання аварійних дерев та освітлення окремих вулиць мікрорайону.
Усі звернення зареєстровані та поставлені на контроль у громадській приймальні міської ради.

21 січня

Погашення заборгованості із заробітної плати знаходиться на контролі комісії
Відбулось засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на порядок денний якої вносилося питання про ситуацію з погашенням заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста станом на 01 січня 2010 року.
За інформацією начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Ганни Малиш, сума зарплатного боргу найманим працівникам підприємств, установ та організацій міста станом на 1 січня поточного року становила 3 млн. 335 тис. 600 грн. У порівнянні з груднем заборгованість зменшилась на 16,7%, або на 667 тис. 400 грн.
Станом на 01 січня 2010 року заборгованість з виплати заробітної плати мали економічно активні промислові підприємства міста: ВАТ «Прилуцький завод «Білкозин»; ВАТ «Конструкторське бюро «Пожспецмаш»; ТОВ «Велмі — Пром»; ТОВ «Укратекс».
Заборгованість мали також будівельне управління №1 АТФ «Укргазбуд»; Прилуцька нафтогазорозвідувальна експедиція ДП «Чернігівнафтогазгеологія» НАК «Надра України»; ВАТ «Прилуцьке АТП-17407» та інші.
Основною причиною несвоєчасної виплати заробітної плати та накопичення заборгованості на госпрозрахункових підприємствах є відсутність обігових коштів, скорочення обсягів виробництва та послуг, значна дебіторська заборгованість.
На сьогодні сума заборгованості зменшилась на 559 тис. 900 грн., або на 16,9% і становить 2 млн. 775 тис. 700 грн.
Виплатило 519 тис. 600 грн. зарплатного боргу найманим працівникам ВАТ «Прилуцький завод «Білкозин»; зменшилась на 24,0 тис. грн. заборгованість у ТОВ «Укратекс»; на 12 тис. 400 грн. зменшився зарплатний борг у Прилуцькій нафтогазорозвідувальній експедиції ДП «Чернігівнафтогазгеологія» НАК «Надра України».
Питання погашення заборгованості із заробітної плати та інших соціальних питань знаходиться на постійному контролі тимчасової комісії.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради
http://pryluky.org


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 2bnAb

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: filosof1, adam007, advocat-pryluky, Orbital, Svitozar, Nataliia09, Nataliia02,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту