На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Новини з бібліотеки

23 грудня 2009 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1127 | Коментарів: 0
Новина  Новини з бібліотеки
Новини з бібліотеки Любов до читання, прищеплена з дитинства, супроводжує людину протягом усього життя. Уміти читати – це, безумовно, добре. А вміти вибрати хорошу книгу, розповісти про неї так, щоб зацікавити інших і спонукати прочитати саме її, – це вже мистецтво бути читачем. Саме це доводили учасники другого туру Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України 2009-2010», що проходив 15-16 грудня в Прилуцькій міській бібліотеці для дітей.
Нагадаю, що книжкові перегони оголошуються міністерствами освіти і науки, культури та туризму і громадською організацією «Форум видавців» щорічно, починаючи з 2002 року. І на сьогодні конкурс не потребує великих рекламних акцій: прилуцька читаюча юнь чекає на нього з нетерпінням.
Перший етап конкурсу проходив у загальноосвітніх школах. Обов’язковою умовою участі в конкурсі було заповнення анкети, ведення читацького щоденника та розповідь про улюблену книгу. Подолати всі випробування й вибороти перемогу судилося 15 книгоманам. Це були учні шостих та сьомих класів, адже саме ця вікова категорія має право брати участь у книжкових перегонах, відповідно до Положення конкурсу. Варто назвати імена цих чудових дітей, які мають гарний читацький смак: Ліля Скок, Ганна Таранець, Юля Тарасюк, Юля Мудрак, Юля Таєнчук, Андрій Бондаренко, Владислав Бублик, Аліна Газарян, Віктор Фіней, Владислав Кіча, Євген Лабунський, Оксана Тересь, Гліб Філоненко, Наталія Кобець.
На початку дійства ведуча конкурсу Ольга Костенко зазначила: "Якими б не були результати конкурсу, ви повинні пам’ятати - ви вже переможці, ви гордість своєї школи, своїх батьків і нашого міста. Я особисто бажаю всім вам перемоги і буду вболівати за кожного з вас".
Проте компетентне журі у складі старшого спеціаліста відділу культури та туризму міської ради Івахненко Н.М., методиста науково-методичного центру управління освіти Караулової Т.Г., директора міської Центральної бібліотеки ім. Любові Забашти Печеної Т.І., поетів Ткаченко Н.Я. та Постульги Є.В. мало виділити двох найбільш ерудованих конкурсантів, котрі б представляли Прилуки в наступному турі Всеукраїнського конкурсу, що відбудеться у березні в Чернігівській обласній бібліотеці для дітей. Ними стали активні читачі дитячої книгозбірні, вихованці гімназії №5 Владислав Кіча та Андрій Бондаренко.
Цього року на конкурсі мені була відведена роль незалежного експерта, і я мала можливість, прослухавши виступи учасників, переглянувши їхні анкети й читацькі щоденники, поміркувати над тим, які твори обирають для читання сучасні діти.
Повальний «бум» на Гаррі Поттера, здається, пішов на спад, незважаючи на те, що фільми виходять й далі, а книжки активно видаються. Це дуже тішить, адже маємо в Україні талановитих письменників, котрі пишуть для дітей: Лесю Воронину, Всеволода Нестайка, Ярослава Стельмаха, Євгена Гуцала, Ірен Роздобудько.
Не вщухає інтерес підлітків до творів Жюля Верна, Стівенсона, Марка Твена, Джека Лондона. Конкурсанти своїми виступами довели, що для читаючою людини не може бути дитячої чи дорослої літератури – є просто гарні книги, які варто читати. Євген Лабунський, наприклад, презентував далеко не дитячу книгу В. Шалигіна «STALKERЧорний ангел», Андрій Бондаренко - книгу В. Рудківського «Джури козака Швайки», яка щойно вийшла з друку, а Владислав Кіча - роман Жюля Верна «Навколо світу за вісімдесят днів».
Цьогорічний конкурс показав, що у Прилуках є небайдужі люди, котрі вбачають у подібних інтелектуальних змаганнях певний сенс і надають їм підтримку. Так, Наталія Володимирівна Дубіль подарувала бібліотеці підбірку нових книг Тетяни Пакалюк, а БЮТ - новенький комп’ютер, що стане в нагоді користувачам бібліотеки, котрі полюбляють електронні книги. І вже традиційно упродовж кількох років читацький конкурс підтримує міська організація Народної партії Блок Литвина.

Ольга Лукаш


Вишиваний світ у стінах бібліотеки

На юнацькому відділі міської Центральної бібліотеки ім. Любові Забашти у переддень святого Миколая відбулася зустріч-презентація робіт учнів Прилуцької спецшколи-інтернату "Вишиваний світ". Це особливі діти, які, як ніхто інший, потребують уваги й підтримки. Виставка додала їм віри в себе, гордості за власноруч створені вишивки на рушниках.
Усіх присутніх здивували реставровані Іриною Кравчук та Світланою Будановою рушники початку XX століття. Приємно вразили роботи хлопців - Ярослава Гриня і Романа Лижечка. Майже ювелірна робота вихованців школи-інтернату розвіяла думку, що ці діти чимось відрізняються від інших. Учитель Ольга Кукса та директор Павло Мазепа стверджують, що серед їхніх вихованців є і спортсмени, і теслярі, і швачки, котрі заявили про себе на обласному й державному рівні.
Це дуже добре, коли талант вчасно розкрили. Добре, якщо він перейде у справу життя. А на сьогодні - щирі побажання успіху цим дітям!
Завітайте до бібліотеки, поцікавтеся «Вишиваним світом» - і світлі враження обов’язково відвідають вашу душу.

Ніна Горбань, бібліотекар юнацького відділу

http://gradpryluky.info


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: TFSU

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: filosof1, adam007, advocat-pryluky, Orbital, Svitozar, Nataliia09, Nataliia02,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту