На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Влада і громада

9 грудня 2009 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1061 | Коментарів: 0
Новина  Влада і громада
Влада і громада 2 грудня на брифінгу з місцевими ЗМІ міський голова Юрій Беркут прокоментував останні події у житті Прилук.

Мер говорив про ситуацію в бюджетній сфері, потребу міста у стаціонарі для одиноких пенсіонерів, меценатську діяльність і ситуацію навколо сушарки по вулиці Паризької Комуни:

Передвиборна любов до прилучан і бюджетної сфери

- З огляду на 17 січня 2010 року багато політичних сил починають тягнути ковдру на себе й показувати свою винятковість у любові до прилучан, до Прилук і бюджетної сфери.
Проблеми з бюджетом у нашому місті почалися із прийняттям Бюджетного Кодексу. Дефіцит бюджету супроводжує життя прилуцької громади уже 5-7 років. У минулому році Прилуки одержали майже 8 мільйонів додаткової дотації - і всі політичні сили мовчали, у позаминулому - 10,5 мільйона, і всі теж немов води в рот набрали.
Як і кілька попередніх, нинішнього року у вирішенні бюджетного питання нам допомагають виключно голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко та команда, яка з ним працює. Торік Володимир Миколайович нам стабільно допомагав, і по суті ми завершили рік більш-менш нормально. А такої ситуації, як у 2009 році, ще не було. У Прилуках вона найскладніша по області.
На початку 2009-го ми звернулися до вищих посадових осіб держави з проханням допомогти, бо, прийнявши до виконання розрахункові показники Міністерства фінансів, зрозуміли, що мінімум три місяці не матимемо чим фінансувати бюджетну сферу. Але ніякої дієвої допомоги не отримали. Наприкінці січня міська рада ухвалила рішення, яким запропонувала головам фракцій міської ради, чиї політичні сили представлені у Верховній Раді, звернутися до своїх вищих товаришів з тим, аби вони допомогли Прилукам розв’язати бюджетну проблему. Однак жодної відповіді - ні усної, ні письмової - не надійшло. З огляду ж на політичні події, що незабаром відбудуться, деякі депутати Верховної Ради захотіли заробити собі на бюджетному питанні побільше дивідендів.
Дехто мені вже війну оголошує. По-перше, я не збираюся ні з ким воювати. Зі мною вже воювали попередні два чи три роки, але ми займалися своєю справою і працювали в інтересах громади. І другий нюанс: оголосивши війну мені, пан чи товариш Ляшко оголошує її всій прилуцькій громаді. Адже за мене проголосували 56 відсотків прилучан, котрі представляли різні політичні сили. Я б не хотів, щоб окремо взятий депутат Верховної Ради оголошував війну такому козацькому місту, як Прилуки. Гадаю, не треба довго думати, хто вийде переможцем. Тільки шкода буде Олега Валерійовича, коли він отримуватиме певні стусани від прилучан або ж дорікання у несумлінному ставленні до нашого міста.
Тепер стосовно твердження Олега Валерійовича про те, що гроші бюджетникам приховувалися. Говорити, що кошти в області і ми не знаємо, куди губернатор їх діває, - вводити людей в оману. По-перше, губернатор і Беркут виконують свої повноваження. Губернатор розподіляє, а Беркут отримує проплачені кошти. Якщо нема чого розподіляти, то нема чого й проплачувати. Я хотів би, аби працівники бюджетної сфери, і особливо освітяни, котрі повелися на дешевий популізм Олега Ляшка, знали істину. І готовий передати відповідні документи в усі заклади освіти.

Хочете патронату? – Облаштуйте стаціонар для одиноких пенсіонерів

- Мені приємно, що зараз Прилуки відвідують високі посадовці, у тому числі й народні депутати, котрі завозять у наші заклади обладнання, апаратуру. Це дуже добре. Я всім говорив і говорю: шановні керівники установ бюджетної сфери, шановні жителі Прилук, беріть усе, що вам дають. Але 17 січня віддайте голос за того, кому довіряєте. Хто купує вас не за кілограм гречки, а своєю відданою працею в ім’я незалежності та процвітання України.
Перебуваючи в Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів, Олег Ляшко передав туди техніку, за яку ми йому дуже вдячні. Але я не можу прийняти заяву пана Ляшка про те, що він збирається патронувати цей Центр. Я хотів би спитати Олега Валерійовича, де ж він був з 2003 по 2008 рік, коли ми ніяк не могли довести Центр до якогось логічного завершення по ремонту, оснащенню і таке інше? На сьогодні в Центр соціальної реабілітації, аби він функціонував як слід, вкладено близько 1 мільйона гривень. Зрозуміло, там ще потрібні і холодильник за п’ять чи шість тисяч, і комп’ютер за сім чи вісім тисяч гривень. Але... Якщо вже Ви так хочете здійснювати патронат, я запропоную Вам іншу адресу. Якщо бажаєте, Олеже Валерійовичу, нести відповідальність перед нашою громадою, візьміть, будь ласка, і за кошти свої, чи свого фонду, чи своєї політичної сили облаштуйте у Прилуках при Територіальному центрі стаціонар для одиноких непрацездатних громадян. Вкладіть туди близько 1 мільйона гривень і реалізуйте свої заходи з патронату.

Хто ж кому допомагає?

- Останнім часом деякі економісти прилуцького масштабу повчають прилучан, як господарювати і хто такий меценат. Я хотів би сказати наступне: меценат - це людина, котра робить добрі справи і не потребує похвали. Я знаю у Прилуках таких людей. Вони вкладають сотні тисяч коштів і не хочуть, щоб про них писали. Це справжні меценати, і я їх дуже поважаю. Але якщо надали допомогу на 500 гривень, а ми п’ятнадцять хвилин говоримо про них по телебаченню, де в період передвиборчої кампанії одна хвилина коштує 120 гривень, то це міська рада надає допомогу так званим меценатам чи меценатикам. Хоч вони й ображаються, що я так говорю, але із пісні слів не викинеш. Шановні меценати! Я чекаю басейн, який буде побудований за ваші кошти. От тоді ми говоритимемо про ваші меценатські дії. А все те, що ви робили до цієї хвилини, на жаль, не може стати поряд зі справами, які робить, принаймні для нашого міста, Юрій Вікторович Коптєв.

Давайте поважати закони!

- На сесії міської ради в кінці жовтня розглядалося питання так званого сушарного комплексу. Його ініціювали три фракції: "Партія регіонів", "Соціалістична партія" і "Наша Україна". На жаль, фракції БЮТ і "Компартія України" не підтримали ідею тимчасової заборони будівництва сушарного цеху по вулиці Паризької Комуни. Як міський голова і як людина, котра дотримується слова, я пообіцяв городянам, котрі проживають у районі Ракитного, звернутися до голови облдержадміністрації, до контролюючих органів з тим, аби вони розібралися із ситуацією, що склалася. Днями я отримав листа за підписом головного санітарного лікаря Чернігівської області Миколи Донця, де йдеться, що СТОВ "Батьківщина" провело будівництво сушарного комплексу без погодження проектної документації з органами санепідемслужби, і це порушення закону. Я не хочу давати ніяких оцінок, їх дадуть СБУ й прокуратура, куди я направляю для реагування відповідні документи. Я і моя команда на боці прилучан. І я певною мірою дивуюся депутатам, бізнесменам чи бізнесменчикам, котрі захищають незаконний бізнес. Шановні друзі! Ми живемо в правовій державі, принаймні кожен із нас заявляє, що хоче бачити її саме такою. Тож давайте поважати закони, що діють на території нашої держави. Якщо хтось думає, що у Прилуках не діють закони, то він глибоко помиляється. Цього не буде. Я захищав і захищатиму прилучан, вимоги яких вписуються в рамки чинного законодавства України.

http://gradpryluky.info


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: r4knp

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 4 користувачів: elNino, slavian, tertyshka, Rakitne2014,

Сьогодні віртуальний день народження у 4 користувачів: BapBapa_c, ortvin, zlajamasha, venom,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту