На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Добрі справи ми робимо не для влади, а для прилучан

25 листопада 2009 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1105 | Коментарів: 0
Новина  Добрі справи ми робимо не для влади, а для прилучан
Добрі справи ми робимо не для влади, а для прилучан Сьогодні надто багато розмов точиться навколо будівництва внутрішнього туалету в школі №7. Це вже стало притчею во язицех. В умовах, коли право на правду в Прилуках приватизував міський голова, вважаю за потрібне розповісти людям про реальний стан справ, і нехай вони самі роблять висновки.

Міський голова, тлумачачи на власний розсуд кроки компанії ТОВ «Прилуки Інвестбуд», заявив, що вона взялася зробити внутрішній туалет у школі №7 взамін дозволу на будівництво кондомініуму "Континенталь" по вулиці Садовій. Але слова Юрія Володимировича не відповідають дійсності. Ніяких домовленостей чи угод з міською владою про будівництво туалету не було. Були тільки добра воля представників бізнесу і їхнє щире бажання допомогти дітям.

Рішення облаштувати туалет ухвалено два роки тому, коли будівництво "Континенталю" вже велося. Ініціатором цієї справи виступив я, оскільки школа №7 – моя альма-матер. Я пообіцяв дітям, що з таким ганебним явищем, як напівзруйнований холодний туалет, буде покінчено, і слова дотримався. Спорудження внутрішнього туалету завершилося влітку нинішнього року. У цьому проекті, окрім ТОВ «Прилуки Інвестбуд», на добровільних засадах брали участь дуже багато прилучан. Я їм щиро вдячний за підтримку й розуміння і радий тому, що мені вдається об’єднати зусилля людей для досягнення спільної мети. Загальний кошторис на будівництво туалету склав близько 680 тисяч гривень, але по факту витратили менше: чимало робіт підприємці виконали або ж за мінімальну плату, або ж узагалі безкоштовно. Проект виготовила школа за батьківський кошт. Це була спільна справа на благо дітей. Хотілося зробити її тихо, та, на жаль, не вийшло. І річ тут не в славнозвісних дверях (якби міський голова умів і хотів налагодити конструктивну співпрацю з підприємцями, ми б встановили і їх). Мабуть, приділили замало уваги заслузі міського голови у благоустрої школи. Іншої причини галасу, що зчинився навколо здачі об’єкта, особисто я не бачу. І не треба ховатися за спину головного санітарного лікаря Михайла Самсона. Будь Михайло Миколайович настільки принциповим, як каже мер, він уже давно б заборонив експлуатацію вуличного туалету в школах №№7 та 2. У ситуації, що склалася, винен не Самсон, а перша особа міста. По великому рахунку, саме міський голова своєю нерішучістю у діях спровокував політичні події навколо шкільного туалету. Як прилучани, ми зробили все необхідне, щоб туалет функціонував. Коли ж виникла потреба у додаткових кроках, Юрію Володимировичу треба було не на телебачення йти, а просто поговорити з нами. Впевнений, що тоді б ми обов’язково знайшли спільну мову. Але як Прем’єр-міністр з Президентом, так і Юрій Беркут з депутатами й меценатами - спілкується лише через екран телевізора. Від цієї гри на публіку громада Прилук не має ніякого зиску. Скоріш, навпаки. Є люди вперті, а є наполегливі. І між ними дуже велика різниця. Не треба налаштовуватися на протистояння, потрібно просто добре робити справу, за яку берешся, а результати прийдуть самі.

Дуже обурює й те, що міський голова та його оточення дозволяють собі безапеляційно розділяти людей на категорії - бізнесменів і бізнесменчиків, меценатів і меценатиків. Я вважаю, що люди, котрі в своєму житті власноруч нічого не збудували і не надали жодної копійки благодійної допомоги, не вправі так характеризувати діяльність прилучан. Мало того, що це нерозумно, так це ще й некоректно по відношенню до всіх підприємців, котрі працюють у Прилуках. Хтось спроможний дати мільйон, а хтось – усього сто гривень. Але ж благодійництво вимірюється не цим. Головне – робити добро безкорисливо, від душі. Можливо, міській владі необхідно розділити нас, спровокувати на протистояння, але то марно: у прилучан достатньо здорового глузду, щоб оцінити реальний стан справ.

Ще один приклад "господарності" й менеджерських "здібностей" міського голови – історія із сушаркою ТОВ "Батьківщина". Не так уже й багато у Прилуках людей, котрі хочуть вкладати гроші в розвиток міста. Але якщо вони все-таки є, не треба ставити їм палки в колеса. Так, ніхто не сперечається з тим, що підприємство має дотримуватися законодавства. Порушені якісь норми чи вимоги – робіть керівникові приписи, контролюйте їх виконання, але ж не закривайте. Бо це додаткові робочі місця, це зарплати для прилуцьких сімей. Думаю, вулиця Паризької Комуни ніколи б не побачила бетонки, коли б не ТОВ «Батьківщина». І за таку допомогу йому велике спасибі. Керівництво міста - для того, щоб створювати сприятливі умови для розвитку підприємництва, а не навпаки – закривати, знищувати, ліквідовувати. До речі, згадайте, коли в Прилуках останній раз збудувалося 1000 метрів дороги? Це ж 5000 квадратних метрів дорожнього полотна по 200 гривень за один квадратний метр. Хіба це не інвестиція в Прилуки?

Проте закликаю бізнесменів не звертати уваги на складені міським головою табелі о рангах меценатів. Це явище тимчасове. Зрештою, добрі справи ми робимо не для влади, а для прилучан. Є дуже багато проектів, які ТОВ "Прилуки Інвестбуд" та інші компанії і підприємці хочуть підтримати.
Звісно, історія з туалетом жодним чином не вплине на наші дружні стосунки з освітянами – ми як допомагали, так і допомагатимемо їм, без посередників в особі міського голови і начальника управління освіти. Школі №7 закуплено повний комплект підручників для старших класів з поглибленим вивченням фізики й математики, придбано необхідні матеріали для хімлабораторії. Скоро з ініціативи директора школи вводитиметься спеціальна програма, завдяки якій батьки зможуть в електронному та СМС-режимі слідкувати за успішністю дітей та відвідуванням ними школи. Думаю, цей перспективний проект реалізуємо до нового року.

Добра воля, щире серце, корисна справа – все це має право на повагу. Міська влада не повинна створювати рейтинги меценатів, визначати, хто з них кращий, а хто гірший. Її завдання - консолідувати зусилля підприємців, спонукати їх до діяльності в інтересах міста. Оце й буде співпраця бізнесу та влади, сприятливий інвестиційний клімат.

Микола Рожко, голова громадської організації "Прилуцька спілка промисловців та підприємців "Співпраця"

http://gradpryluky.info/


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 2CnBW

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 2 користувачів: bdidon, MACM,

Сьогодні віртуальний день народження у 4 користувачів: motorola2009, Redfor, Oxsana, Anastasia05,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту