На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Спершу – постамент, потім – згода депутатів

25 листопада 2009 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1038 | Коментарів: 2
Новина  Спершу – постамент, потім – згода депутатів
Спершу – постамент, потім – згода депутатів Народ хоче знати, чому прилуцькі можновладці ніяк не вирішать, що робити з ялинками і пам’ятником Леніну на Центральній площі: перенести чи залишити. Аби прояснити ситуацію, "Град" поцікавився, що думають із цього приводу фракції місцевого парламенту.

Михайло Ліверук, голова фракції "Комуністична партія України":
- Коли питання перенесення пам’ятника Володимиру Іллічу Леніну і ялинок постало вперше, комуністи були категорично проти. Потім наша думка дещо змінилася. Фракція дала згоду на те, аби прибрати з площі ялинки, оскільки вони заважають подальшим роботам з благоустрою і реконструкції історичної зони. Що ж стосується пам’ятника, то позиція комуністів тут така: ми погодимося на перенесення пам’ятника до агротехнічного коледжу лише за умови, що його демонтують з Центральної площі і встановлять на новому місці за одну, максимум дві доби. Нас не влаштовує пропозиція архітектора проекту благоустрою Павла Бережного ледь не завтра зняти пам’ятник, а вже потім облаштовувати для нього місце біля агротехнічного коледжу, робити постамент і таке інше. Пам’ятник Леніну і дня не валятиметься на подвір’ях комунальних підприємств, очікуючи, поки для нього підготують нове місце. І поки вимоги комуністів та 18 тисяч прилучан не будуть виконані, про перенесення пам’ятника не може бути й мови.

Олександр Прозур, голова фракції "Соціалістична партія України":
- Ялинки і пам’ятник Леніну на Центральній площі – єдиний архітектурний ансамбль. Якщо їх кудись переносити, то одночасно. Ялинки певним чином відділяють пам’ятник від церков, що розташовані за ним. Прибравши ялинки і залишивши пам’ятник Леніну, ми ще більше підкреслимо недоречне поєднання релігії з атеїзмом. На думку фракції "Соціалістична партія України", цього робити не можна. Якщо не переносити пам’ятник Леніну, то нехай і ялинки стоять.

Олександр Козик, представник фракції "Народний Рух – Наша Україна":
- Насамперед подякуймо Юрію Вікторовичу Коптєву за великий внесок у розвиток Прилук. Адже його стараннями у місті встановлено пам’ятники Тарасу Шевченку і Миколі Яковченку, реконструйовано Театральну і Центральну площі, зроблено ще дуже багато гарних справ. Зрозуміло, подальша реконструкція історичної зони неможлива без перенесення чи спилювання зелених насаджень, перенесення пам’ятника Леніну. Прикро, що на останніх сесіях міської ради необхідні рішення по даних питаннях так і не були ухвалені. Мені здається (і, думаю, у цьому мене підтримає більшість прилучан), що точка зору першого секретаря міськкому Компартії України Василя Гладкого відповідає сьогоденню. А саме – спершу підготувати для пам’ятника нове місце, а потім переносити його. Старше покоління має бути впевнене в тому, що пам’ятник не закинуть на задвірки комунального господарства.

Світлана Яременко, голова фракції "Батьківщина":
- Юрій Вікторович Коптєв ще навесні презентував прилучанам проект реконструкції і благоустрою історичної зони, тому долю ялинок і пам’ятника Леніну можна було вирішити набагато раніше. Культурно, без політичних амбіцій та протистоянь. Пам’ятник Леніну і ялинки дійсно не вписуються в нову, європейську концепцію центру Прилук. Виконавча влада мала заздалегідь, ще до того, як розпочався благоустрій Центральної площі, розробити проект нового місця для пам’ятника і узгодити його з депутатами й громадою. Але міський голова і його підлеглі пішли іншим шляхом – коли реконструкція площі фактично завершилася, нам почали ставити питання руба: або одним махом зносимо, або залишаємо. Однак важливі справи так не робляться. На останній сесії міської ради фракція "Батьківщина" запропонувала депутатам підтримати зрізування ялинок і доручити виконкому підготувати новий постамент для пам’ятника. Повірити міському голові й проголосувати за перенесення пам’ятника, коли для нього ще немає постаменту на новому місці, – обдурити себе. Прикрившись голосами депутатів, пам’ятник покладуть десь у скромному місці, і він довго чекатиме виконання обіцянок мера. А як ми дивитимемося в очі людям? Тому фракція "Батьківщина" проголосує за перенесення пам’ятника Леніну тільки тоді, коли на новому місці стоятиме постамент.

Олексій Гавриш, голова фракції "Партія регіонів":
- Позиція фракції "Партія регіонів" стосовно перенесення пам’ятника Леніну залишається незмінною. Спершу управління містобудування і архітектури повинне розробити ескіз проекту нового місця для пам’ятника і представити його на громадських слуханнях прилучанам. Вислухавши і врахувавши думку людей, можна буде ухвалювати рішення. Перенесення пам’ятника Леніну стане реальністю тільки тоді, коли для нього буде встановлено новий постамент. А займатися пустою балаканиною фракція "Партія регіонів" не збирається. Питанням зрізування ялинок має займатися виконком, він для того й створений, щоб працювати над проблемами господарського характеру. На крайній випадок у нас є містобудівна рада. Я не бачу ніякої проблеми в тому, щоб зрізати ялинки, які закривають вид на церкви. Тим паче, що в рамках реконструкції і благоустрою історичної зони планується висадити багато молодих дерев.

Думкою депутатів цікавилася Марина Андрієнко

http://gradpryluky.info/


Коментарі (2 шт.):

1 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 25 листопада 2009 р., 11:59:24  Цитувати
Короче зробили мера виноватим!
2 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 25 листопада 2009 р., 23:46:41  Цитувати
ну канешно....не себе ж робить....


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: PwNb

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: filosof1, adam007, advocat-pryluky, Orbital, Svitozar, Nataliia09, Nataliia02,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту