На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Серце Прилук б’ється в новому ритмі

18 листопада 2009 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1598 | Коментарів: 6
Новина  Серце Прилук б’ється в новому ритмі
Серце Прилук б’ється в новому ритмі Тоді як пострадянські Прилуки розбудовувалися й чепурилися на європейський лад, їхнє серце - історична зона – дичавіло й перетворювалося на брудні джунглі, через які порядні люди хіба що бігали на базар. Окрім п’яниць та наркоманів, це нікого не влаштовувало. Усі обурювалися, критикували, вимагали, але бажаючих зробити серце Прилук гідним самого міста і його жителів не знаходилося. Зміни прийшли у 2007 році, коли корінний прилучанин, а нині житель Москви Юрій Коптєв профінансував встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку. Меценат пообіцяв, що центр його рідного міста неодмінно оживе й відродиться. І дуже скоро слово трансформувалося в діло. У червні 2009 року завершився перший етап грандіозного проекту Юрія Коптєва з реконструкції та благоустрою історичної зони – місто отримало кардинально оновлений сквер Дубинського, котрий уже встиг стати улюбленим місцем відпочинку городян. За кілька днів на Прилуки чекає ще один подарунок – закінчення благоустрою Центральної площі. Пряме відношення до обох цих подій має ТОВ «ПМБК»: саме воно втілює в життя ідеї мецената. Про те, як це підприємство працювало над благоустроєм головного міського майдану, в інтерв’ю «Граду» розповів його директор Микола Самойленко.
- Миколо Івановичу, благоустрій Центральної площі має завершитися в двадцятих числах листопада. Ви встигаєте зробити все заплановане?
- Так. Усі роботи йдуть за графіком. Як і хотів Юрій Вікторович Коптєв, Театральна й Центральна площі будуть виконані в одному стилі й в однакових кольорах. Юрій Вікторович особисто контролює роботи, дуже прискіпливо ставиться до їхньої якості. Він хоче передати місту красиву, по-європейськи благоустроєну площу. Ми, будівельники, добре розуміємо таке прагнення мецената і докладаємо всіх зусиль, аби реалізувати всі його задуми. Працюємо напружено, із задоволенням, розуміючи, яка відповідальність покладена на нас. До реалізації проекту залучаються філія Варвинського райавтодору, Прилуцький професійний ліцей. Допомагають технікою комунальні підприємства «Прилукитепловодопостачання» і «Комунальні послуги». Але, в основному, над благоустроєм Центральної площі трудиться ТОВ «ПМБК». Керівництво теж за нами. Гадаю, ми виправдаємо сподівання прилучан. Хотілося б особливо відзначити бригади Ігоря Мельника, Анатолія Кушніра, Олександра Ходаковського. Я вдячний їм за професіоналізм, відповідальне ставлення до роботи.
- Благоустрій Центральної площі стикнувся з дуже серйозною проблемою - перш ніж покласти плитку (а це шість з половиною тисяч квадратних метрів), треба було замінити старі підземні комунікації, що проходять під площею. Інакше у будь-який момент можна було чекати поривів та аварій, які б звели нанівець усі старання мецената й будівельників…
- Ви маєте рацію. Водогін, що проходить під Центральною площею, був прокладений в 1914 році. Думаю, тут зайве щось пояснювати – дата говорить сама за себе. Тому коштом Юрія Вікторовича заклали резервну трубу водогону під площею. По трасі, яку міняли, проклали десятисантиметрову залізобетонну плиту. Це для того, щоб запобігти просіданню і, коли раптом виникне така потреба, без проблем виконати ремонтні роботи. Також було проведено ревізію кабелю.
- А що з колектором?
- Обстеживши колектор, фахівці визнали його стан нормальним.
- На останніх сесіях міської ради, окрім перенесення пам’ятника Леніну, обговорювалася доля ялинок, що ростуть за ним. Депутати думали-гадали: спиляти, пересадити чи залишити, але так нічого й не вирішили. А що можете сказати з цього приводу Ви?
- Проект благоустрою історичної зони передбачає створення єдиного ансамблю. Ялинки явно не вписуються в нього. З Центральної площі до церкви Різдва Богородиці йтиме алея, і дерева, якщо їх залишити, перетнуть її. Пересаджування ялинок коштує дуже великих грошей – близько 50 тисяч гривень. Гарантії ж того, що вони приживуться на новому місці, ніхто не дає. Тим паче, що дерева вже не молоді, деякі хворіють. Свою функцію ялинки виконали – раніш вони обрамляли площу, слугували її межею. А зараз, коли з площі буде вихід на історичну зону, на ринок, ялинки виглядатимуть недоречно.
- Миколо Івановичу, чи прикрасить Центральну площу другий фонтан? Якщо так, то коли?
- Другий фонтан планується встановити в рамках третьої черги благоустрою історичної зони – реконструкції парку Олега Кошового. Але це буде вже навесні: на зиму із зрозумілих причин роботи припиняються. Юрій Вікторович сказав, що наступного року проведемо й благоустрій ділянки від Центральної площі до церкви Різдва Богородиці.
Головне, щоб прилучани берегли й цінували те, що робить для них від чистого серця меценат.
- Дякую за розмову.

Марина Андрієнко
http://gradpryluky.info


Коментарі (6 шт.):

1 Дивитися профіль ho4u_pizzu ho4u_pizzu Дата: 18 листопада 2009 р., 18:52:11  Цитувати
В [censored] ЁЛКИ! На НГ поставить в каждом районе города!
2 Дивитися профіль CHE CHE Дата: 18 листопада 2009 р., 19:40:51  Цитувати
А причем здеся елки , понять немогу?
3 Дивитися профіль ho4u_pizzu ho4u_pizzu Дата: 18 листопада 2009 р., 21:40:22  Цитувати
Цитата:Ялинки явно не вписуються в нього. З Центральної площі до церкви Різдва Богородиці йтиме алея, і дерева, якщо їх залишити, перетнуть її. Пересаджування ялинок коштує дуже великих грошей – близько 50 тисяч гривень. Гарантії ж того, що вони приживуться на новому місці, ніхто не дає. Тим паче, що дерева вже не молоді, деякі хворіють. Свою функцію ялинки виконали – раніш вони обрамляли площу, слугували її межею. А зараз, коли з площі буде вихід на історичну зону, на ринок, ялинки виглядатимуть недоречно.
хотя бы так
4 Дивитися профіль angelok angelok Дата: 19 листопада 2009 р., 20:32:46  Цитувати
Главное, что бы Ленина убрали
5 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 19 листопада 2009 р., 21:07:06  Цитувати
уже в понеділок, 23 листопада відкриття площі. Не уберуть Леніна
6 Дивитися профіль angelok angelok Дата: 20 листопада 2009 р., 19:26:06  Цитувати
Helen, а в скількі відкриття площі?


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 6vsvl

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 3 користувачів: ed-win, eMOkiD, tanyusha,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: overi, genybr, alex-smolinski, shrek, webkill, yuljitay, vasilpetrov, katya, apriorilogist,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту