На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Чернігівець — у Книзі рекордів Гіннеса!

10 листопада 2009 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 951 | Коментарів: 0
Новина  Чернігівець — у Книзі рекордів Гіннеса!
Чернігівець — у Книзі рекордів Гіннеса! Сотні українських (а серед них і чернігівських) студентів щоліта їдуть до Штатів. Попрацювати в обслузі, підзаробити грошенят, світ подивитися і себе показати. Останнє на «відмінно» вийшло у Віталія Власенка, студента Інституту історії, етнології та правознавства ЧДПУ ім. Шевченка. Його згадуватимуть щонайменше сім американців як людину, яка врятувала їм життя. А можливо, і увесь світ — як рекордсмена Книги рекордів Гіннеса!

За порятунок життя американці не дякують…

У США Віталій Власенко усе літо працював рятувальником у басейні невеличкого містечка Лаурель, штат Меріленд. І не просто собі відпочивав на вишці, насолоджуючись видом басейну, а, можна сказати, геройствував! Із 300 працівників фірми по всій країні Віталіка двічі обирали кращим рятувальником місяця. На його рахунку — сім врятованих життів! До речі, у другого на черзі претендента — тільки два!

Справжня робота почалася вже з першого дня

— Я наглядав за дітьми, які плюхалися на мілині. І раптом помітив, що на глибині на дно йде чоловік. Я стрибнув у басейн, витяг хлопця, надав першу допомогу. У постраждалого якось дивно висіла рука — мабуть, вивихнув плече. Але викликати швидку відмовився — лікування дороге, а страховки він не мав. Взагалі, за сім випадків, коли доводилося надавати першу меддопомогу, жоден із врятованих навіть не подякував, — пригадує Віталій Власенко.

Зате начальство заслуги здібного і нелінивого хлопця помітило! Вже перед від’їздом Віталіку дозволили складати іспити, щоб отримати ліцензію інструктора. Зазвичай, така можливість є тільки у тих, хто пропрацював на воді не менше чотирьох років. Тепер чернігівець може готувати рятувальників по усій Європі. А поки набирає і навчатиме чергову групу з України для роботи в американській компанії.

Жив і працював Віталя у «чорному» кварталі. Виявилося, це не жарти. Далеко не усім місцевим подобався колір шкіри хлопця. Доводилося «роз’яснювати» найбільш наполегливим, що таке міжрасова толерантність взагалі та хороші манери у спілкуванні з кандидатом у майстри спорту в трьох силових видах зокрема.

«Комусь рекорд, а мені — щоденна розминка»

Рекорд у Віталіка вийшов випадково. До спорту хлопець небайдужий вже давненько. І в Чернігові його ім’я на слуху. На його стіні — 21 медаль. Девіз життя: або перший, або останній. Частіше виходило бути першим. Хлопець — п’ятнадцятикратний чемпіон області з пауерліфтингу. А цієї весни став кращим в Україні у жимі лежачи. Тож, три місяці без тренувань взагалі для нього були б випробуванням. А оскільки до залу ходити можливості не було, займався у басейні.

— Я почав плавати. А потім заради розминки спробував плавати з вагою. Плисти не вийшло, тож просто ходив по дну. Нічого такого незвичайного в цьому не бачив взагалі, аж поки мої друзі та колеги не спробували це повторити. Хлопцям не вдалося. Навіть майстри спорту визнали, що це надто важко. Вони—то і запропонували подати заявку до Книги рекордів Гіннеса, — розповідає Віталій.

Процедура реєстрації рекорду проста: приїжджає офіційний представник, фільмує вправу, тисне руку і їде додому. Так фіксується спроба. А якщо за рік ніхто рекорду не поб’є, то він офіційно визнається. Та хотілось би, що б все ж знайшлися сміливці «потягатися» з Віталіком. Якщо через рік все одно залишиться кращим, то отримає три тисячі «зелених». Якщо ж рекорд побити не намагатимуться — тільки славу і запис у всесвітньовідомій книзі.

— Мій рекорд був такий: я 30 метрів пройшов під водою на глибині шість метрів з вагою 130 кг. Це десь дві хвилини без дихання. Абсолютно ніякої користі, зате ексклюзивно! Американці взагалі шалені люди, які полюбляють неймовірні витівки! — каже спортсмен.
Тож, чекаємо рік і вітатимемо земляка! Шанси на те, що хтось його «обскаче» — мінімальні.

Найкраща спроба на сьогодні — 5 м!

Не тільки м’язи мають значення

Зараз Віталій вдома. Хоча, сподівається, ненадовго. Американці наші таланти переманюють: вже запропонували роботу, квартиру, авто. Залишилося закінчити тут вуз і вступити до американського коледжу. А поки хлопець знайшов себе у новій справі.

— Я переконаний, що спорт—смен повинен розвиватися не тільки фізично. Завжди мріяв фотографувати. А робота у Штатах дозволила купити професійну камеру. Останні кілька тижнів у США я підробляв фотографом вечірок у Вашингтоні. Підготовки спеціальної, справді, не маю, але фото купували. Доводилося фотографувати і закриті приватні вечірки досить відомих людей, і вечірки топлес. Шкода тільки, ці фотографії не міг собі залишити, щоб вихвалятися. Правила такі: відзняв флешку і тут же віддав — надто серйозні люди на тих знімках, — жаліється Віталій.

Ще чотири—п’ять місяців, поки Віталій Власенко у Чернігові, в об’єктив його фотокамери може потрапити кожен, адже моделей він обирає прямо на вулицях нашого міста. Тож, не лякайтеся, якщо вам пропонує свою візитку молодий і симпатичний юнак. Коли ще буде нагода позніматися для рекордсмена Книги рекордів Гіннеса?

Ольга ЧИЖОВА
Газета "Чернігівські відомості", 4 листопада 2009 року


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 3sp

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 4 користувачів: elNino, slavian, tertyshka, Rakitne2014,

Сьогодні віртуальний день народження у 4 користувачів: BapBapa_c, ortvin, zlajamasha, venom,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту