На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: У Прилуках пройшли навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій

12 жовтня 2009 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1312 | Коментарів: 0
Новина  У Прилуках пройшли навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій
У Прилуках пройшли навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій 12.10.09. 6-7-го жовтня у місті Прилуки проводились командно-штабні навчання з ліквідації надзвичайних ситуацій у разі вибухів побутового газу в багатоповерхових житлових будинках та при аваріях на потенційно-небезпечних об‘єктах з викидом хімічних речовин, пише mns.

Проводили навчання фахівці Головного управління МНС України в Чернігівській області під керівництвом начальника управління рятувальних сил підполковника служби цивільного захисту Володимира Куца.
На першому етапі було практично відпрацьовано дії підрозділів Прилуцького гарнізону МНС та спеціалізованих служб цивільного захисту. За легендою, о 14:15 надійшов сигнал про сильний запах газу біля п’ятиповерхівки по вул. Польова, 102.

Вже через 6 хвилин до місця умовної надзвичайної ситуації прибула аварійна бригада Прилуцького управління газопостачання та газифікації. За задумом навчань, посередники від Головного управління МНС дали ввідну про те, що внаслідок вибуху побутового газу, два під’їзди будинку зруйновані повністю, третій частково, є постраждалі. Про умовну аварію були оповіщені керівний склад міської ради та всі спеціалізовані і аварійно-відновлювальні служби міста.
Бригада газовиків перекрила вентиль подачі газопостачання будинку, огородила місце пригоди та організувала евакуацію його мешканців.

За ними прибули пожежно-рятувальні підрозділи із спецобладнанням та автодрабина, за допомогою якої мали бути евакуйовані мешканці з верхніх поверхів, адже через завали конструкцій, люди не могли покинути свої помешкання. Бригада швидкої на місці умовної надзвичайної ситуації надавала першу невідкладну допомогу постраждалим. Правоохоронці перекрили проїзд транспортних засобів та не допускали сторонніх осіб до місця пригоди. Практично відпрацьовувалась "година тиші" з метою визначення місць, де могли перебувати люди під завалами. Для проведення невідкладних і аварійно-відновлювальних робіт залучались трактори, автокран, інша допоміжна техніка комунальних підприємств Прилук.

На місці умовного вибуху було проведено виїзне засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом першого заступника міського голови Олександра Силенка. В ході його роботи створився штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, який визначав місця тимчасового розселення мешканців сусідніх під’їздів та уточнював завдання спеціалізованим службам цивільного захисту.
Після завершення першого етапу навчань, представники Головного управління МНС в області та члени комісії оглянули стан задіяної техніки та дали оцінку кожної служби, яка залучалась до ліквідації умовної надзвичайної ситуації.


Наступного дня відпрацьовувався другий етап навчання щодо ліквідації умовної технологічної аварії з викидом хімічно-небезпечних речовин на потенційно-небезпечному об’єкті ВАТ "Прилуцький завод Білкозин". Вибрали це підприємство не випадково, адже тут зберігається і використовується аміак та соляна кислота, що становить найбільшу небезпеку для міста.

У разі ж аварії, зона хімічного забруднення сягатиме майже квадратного кілометра і в неї можуть потрапити понад 600 чоловік суміжних підприємств та жителів Прилук. В ході відпрацювання етапу керівництво об’єкту ознайомило присутніх з підприємством, його виробничим процесом, диспетчерською службою, захисною спорудою цивільного захисту, а також аварійним ланками.

О 09:45 розпочався практичний етап. За легендою, через не спрацювання запірної арматури, вилилось 800 кг рідкого аміаку, постраждав черговий оператор та працівник цеху. Диспетчер підприємства, після надходження повідомлення про аварію, провела необхідні розрахунки, визначила зону можливого ураження з урахуванням сили і напрямку вітру та викликала аварійні бригади підприємства, підрозділи оперативно-рятувальної служби Прилуцького районного управління МНС та сповістила керівний склад міської ради.

Відразу ж було проведено евакуацію персоналу підприємства. Аварійні формування об’єкту припинили виток аміаку, організували перекачку небезпечної хімічної речовини до іншої ємності та евакуювали із зараженої зони постраждалих, яким першу невідкладну допомогу надавали санітарна дружина об’єкту та медпрацівники швидкої допомоги.

Пожежно-рятувальні підрозділи встановили водяну завісу з метою осадження хмари небезпечної хімічної речовини. Служба охорони громадського порядку Прилуцького міськрайвідділу міліції провела оточення місця аварії, перекрила рух транспорту по прилеглим улицям та супроводжувала колони з евакуйованими.
За межами зони хімічного зараження розгорнув роботу штаб ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Протягом 30 хвилин умовну аварію було ліквідовано.

Підводячи підсумки двох днів, високу оцінку по підготовці і проведенню заходів дали керівник навчань Володимир Куц та перший заступник міського голови Олександр Силенко. Зокрема вони зазначили, що органи управління та сили спеціалізованих аварійно-рятувальних служб цивільного захисту міста Прилуки в цілому готові до виконання завдань за призначенням.

http://www.guberniya.net.ua/


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: l0Juh

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: viktor,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: Amore-20, XoXoL, BOBAH, snepir, fender2501, vylfovich, qazwww, awtoroad, NovaMebel,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту