На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі



Мебель Прилуки
WEB-камери Прилук
Новини Прилук сьогодні


Вся інформація, що використовується на сайті може розповсюджуватися на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 3.0 License
Новина: Догрався! Два роки обмеження волі за ухиляння від сплати аліментів

7 серпня 2009 р. | Автор: Helen | Переглядів: 1063 | Коментарів: 0
Новина  Догрався! Два роки обмеження волі за ухиляння від сплати аліментів
Догрався! Два роки обмеження волі за ухиляння від сплати аліментів 06.08.09. Як правило, вступаючи в шлюб, молоді люди сподіваються на щасливе сімейне життя, сповнене лише світлих і радісних подій. Здійснення своїх заповітних мрій також пов’язують із створенням родини. У більшості випадків так воно насправді і є. Хоча життя повсякчас вносить свої корективи (на жаль, частіше - негативні) у родинні стосунки, змушуючи подружжя шукати вихід із ситуації та рятувати родинне гніздо.

Комусь вдається зробити це швидко і безболісно, декому доводиться пройти тернистий шлях примирення. Нерідко трапляється й найгірше, коли сімейні відносини розбиваються на крутих скелях проблем, сварок і недовіри.


Подружжя прилучан Григорія Григоровича і Тетяни Олександрівни Гармаш (імена змінені з етичних міркувань) почало свій життєвий шлях, як і всі інші пари, - у мирі й любові.

Ступаючи на весільний рушничок, молодята клялися у вічному коханні один до одного, яке зуміють зберегти упродовж усього життя. Тоді вони дійсно були в цьому впевнені. І здавалося, не існувало жодної проблеми чи перепони, яку не могли б здолати, адже їхні думки та вчинки були спільними, і як каже мудре прислів’я: радість, помножена на двох - подвійна радість, а горе, розділене навпіл - половина горя.

Зміцнила шлюб Гармашів поява на світ первістка Артема, а затим і гарненької Алінки. Діти росли на радість та втіху батькам. А біда (безробіття й безгрошів’я) причаївшись, тихцем підкрадалася до них, чатувала на кожному кроці, як хижий звір свою жертву. Та, власне, і не біда зовсім, а звичайні побутові проблеми, які існують чи не в кожній сім’ї. Тільки хтось знайде у собі сили їх побороти, а хтось відступить.

Спочатку Григорій думав, що все минеться і настануть такі часи, коли він матиме достойну роботу, яка допоможе їм з дружиною розрахуватися з боргами, тож і їхати за довгим рублем у Київ йому більше не доведеться. Та все чомусь ніяк не виходило зажити нормальним життям. Не було путньої роботи, грошей постійно не вистачало, а потреби родини з кожним днем росли, як гриби після дощу. Разом з ними накопичувалися й сімейні негаразди, вносячи холодок відчуження у подружні стосунки.

Поселилися в родині Гармашів сварки, докори, сльози розпачу й розчарування, звівши кохання нанівець; розійшлися стежки-доріжки Григорія і Тетяни у різні сторони. Чоловік «помандрував» своїм одиноким шляхом, відразу забувши про батьківський обов’язок з виховання сина і доньки. А Тетяна, залишившись з двома дітьми на руках, намагалася бути їм і за батька, і за матір.

Розлучаючись з дружиною, Григорій за законом мав би сплачувати на дітей аліменти. На перших порах так і було, хоча з різних причин (чи не хотів, чи не міг) весь час запізнювався із виплатою. Він постійно перебував на заробітках у Києві, а про дружину з дітьми й думати не хотів. Згодом від нього і взагалі перестали надходити гроші. Тож нещасна жінка змушена була вдатися до крайніх заходів впливу на свого колишнього чоловіка - подала на нього до суду за злісне ухиляння від сплати аліментів.

А їх сума до того часу набігла доволі кругленька - більше двадцяти тисяч гривень. Звичайно, ті гроші не могли компенсувати дітям відсутності батьківської любові, але були здатні підтримати їх у скруті, бо материнської зарплатні вистачало хіба що на скромне харчування і оплату комунальних послуг.
Судом не раз розглядалися справи щодо притягнення чоловіків до відповідальності за ухиляння від сплати аліментів.

Але дуже рідко хтось з таких горе-батьків опинявся за ґратами. У випадку Григорія і Тетяни Гармашів стереотип був поламаний - закон повністю став на захист дружини, до того ж жінка й сама просила притягти батька своїх дітей до кримінальної відповідальності (мабуть, набрид до смерті чи хотіла провчити як слід).

Тож оцінюючи усі обставини справи, суд дійшов висновку, що дії підсудного Григорія Гармаша кваліфікуються правильно і його провина доведена. Вирішуючи питання щодо призначення йому покарання, врахувалося і злісне ухиляння чоловіка від сплати встановлених рішенням коштів на утримання дітей, і негативна його характеристика, і розмір заборгованої суми.

Тому суд вирішив, що виправлення підсудного можливе лише в умовах його ізоляції від суспільства з призначенням покарання в межах санкції інкримінованого йому закону - два роки обмеження волі.
Цей випадок стане «добрим» прикладом для інших чоловіків, які безвідповідально ставляться до батьківських обов’язків і не піклуються про своїх нащадків. Можливо, хтось із них таки задумається над своєю поведінкою і не залишить родину напризволяще, нехай навіть і боячись покарання.


Анатолій СУХОНОС, старший помічник Прилуцького
міжрайонного прокурора, молодший радник юстиції.
http://www.guberniya.net.ua/


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: bHGeD

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: McLay,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: ed-win, Dmitro, FOX666, wollandd, klan119, Angela, temkaim, andrey-taxi, grekas,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту