На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Беркут з Мозговим знущаються з прилучан!

6 грудня 2013 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2766 | Коментарів: 0
Новина  Беркут з Мозговим знущаються з прилучан!
Відкритий листміському голові м. Прилуки Юрію Беркуту

У зв’язку з тим, що до кінця року збігає термін експлуатації ліфтів згідно приписів Держгірпромнагляду без обладнання їх двостороннім зв’язком, мешканці будинків 216, 313 по вулиці Київській хочуть довідатись, чому при капітальному ремонті диспетчеризація 7 ліфтів у під’їздах вищевказаних будинків не виконана. Хочемо повідомити, що замість того, щоб навести елементарний порядок при експлуатації механізмів підвищеної небезпеки, КП «Прилукижитлобуд» абсолютно нічого не робило для цього:

1. Не велося технічне обслуговування ліфтів, про що свідчать записи технічного експерта й інспектора Держгірпромнагляду.
2. Не велась технічна документація на ліфти.
3. Приміщення машинних відділень і приямки знаходились у жахливому стані (вибиті вікна, сміття, підтікання дахів, захаращення).

Мешканці будинків за технічне обслуговування платили, ремонт машинних відділень коштував недорого, але ніхто нічого не робив. Замість того, щоб із 2010 року, коли була прийнята програма «Модернізація, ремонт та розвиток ліфтового господарства м. Прилуки», виділяти невеликі кошти на ремонт ліфтів у яких закінчився термін експлуатації, проблема почала роками не вирішуватись, а при зверненнях мешканців у міську раду після зупинки, ліфтів зазвучали цифри в 600 тисяч гривень.

Після виділення коштів на технічне діагностування та ремонт ліфтів мешканці будинків звернулись у міську раду із зауваженнями до роботи СРПБ «Чернігівліфт» і запропонували укласти договір з іншою організацією або сумісно з обома організаціями на проведення ремонту, бо в цієї організації значно нижча вартість ремонтів і вписується диспетчеризація на виділені кошти.

Директор СРПБ «Чернігівліфт» знизив суму ремонту ліфтів з 220 тисяч до 180 тисяч гривень і пообіцяв усе зробити швидко та якісно. А закінчилось усе тим, що ніхто нічого не хотів робити, а навпаки, затягнути ремонт якнайдовше, особливо в під’їздах №№2, 3 будинку 216, мешканці яких скаржились на роботу КП «Прилукижитлобуд» (директор Мозгов В.І.). Звернення в міську раду до заступника міського голови Назіма В.І. та скарги в обласну державну адміністрацію нічого не дали – ми одержували тільки відписки. Ліфти в під’їздах №№2, 3 були запущені тільки після допомоги депутата міської ради Барнаша Д.В. через півроку після зупинки 19. 08. 2013 р.

А тепер про кошти, на відсутність яких вічно скаржиться пан Мозгов В.І. На ремонт ліфтів СРПБ «Чернігівліфт» у міській раді запросило 180 тисяч, а на що ж розписаний залишок у сумі 40 тисяч гривень? Вартість діагностування одного ліфта з робочим і контрольним виїздом становить у Чернігівському ЕТЦ 4835 гривень (4835Х7=33845 грн.) Виділено ж на діагностування 54 тисячі гривень. Навіщо і за чиї кошти курсували експерти ЕТЦ? Вартість найновішої системи диспетчеризації одного ліфта – 8 тисяч гривень із дистанційним управлінням і діагностуванням ліфта з диспетчерського пункту м. Чернігова.

Перед проведенням капітальних ремонтів згідно «Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів» (введені 2008 року) всі служби знали, що необхідно робити двосторонній зв’язок і є кошти, а після проведення ремонтів знову «Прилукижитлобуд» розповідає казки про відсутність коштів. При бажанні на ремонт ліфта можна списати велику суму коштів, як, наприклад, на ліфт у під’їзді №1 будинку 216, де проводиться вже другий капремонт за декілька років, а ліфт ніяк не може нормально працювати.

Вважаємо, що не варто робити мешканців багатоповерхівок ніби утриманцями для міського бюджету. Квартири вони в основному заробили нелегкою багатолітньою працею на тих підприємствах, які будували житло, й не завжди на престижних роботах. Багатоповерхівки будували з ціллю економії коштів і земельних ділянок. Мешканцям було обіцяно підтримання ліфтового господарства в нормальному стані, що й виконувалось. Міська рада завжди тримала це на контролі і негайно вирішувала всі питання в разі зупинки ліфтів. Останнім часом ми чуємо, що в бюджеті немає коштів, і пропонується: «Любиш кататись – люби й санчата возити». Пенсіонери, інваліди при нинішніх пенсіях і заробітних платах, високих цінах не можуть фінансувати ремонти, а тим більше багатотисячні заміни ліфтів, тому просять міську владу піднімати питання про фінансування програми з обласного бюджету, в наповнення якого Прилуки вносять значний вклад. Тільки після заміни ліфтів, приведення дахів і підвалів у нормальний стан повинно ставитись питання про організацію об’єднань співвласників будинків, неминучість чого мешканці усвідомлюють.

Щодо роботи управління комунального господарства, то ми робимо висновок про повну його бездіяльність.

1. Не проводиться ніякого контролю за роботою КП «Прилукижитлобуд», начальник якого Мозгов В.І. замість вибачення за злочинну халатність при експлуатації механізмів підвищеної небезпеки займається зведенням рахунків із мешканцями, які обурюються від його бездіяльності й хамства.
2. Мешканцям (і у відповіді на лист в облдержадміністрацію) не подана інформація про причини затягування ремонтів і перевитрату коштів.
3. Чому не враховуються пропозиції мешканців для економії бюджетних коштів із організацією конкурсів на обслуговування й експертизи (експертиза ЕТЦ в Києві й області коштує 3435 гривень, приватний сектор – 1700 гривень, а в Чернігові чомусь 4835 гривень)?
4. Чому не встановлений двосторонній зв’язок при капітальному ремонті ліфтів у будинках 216 і 313?
5. Чому мешканцям у кінці року не надається звіт про роботу КП «Прилукижитлобуд»?

Ми просимо депутатів, міську владу почати вирішувати підняті питання на перспективу шляхом пошуків компромісних рішень, а не заганяти проблеми в глухий кут, як це вміє робити пан Мозгов В.І.

Мешканці будинків 313, 216, вул. Київська, м. Прилуки
(всього 67 підписів)

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2764


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: BlpMk

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 3 користувачів: TAMPLIER, sic23, VIKAS,

Сьогодні віртуальний день народження у 11 користувачів: romanenko, RazoR, grek, tanyusha, DzhaBudda, sang82, yura, urets1961, Vampir, ksushka1988, flpnko,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту