На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Європарламент закликає Росію утриматися від тиску на Україну

11 вересня 2013 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 979 | Коментарів: 1
Новина  Європарламент закликає Росію утриматися від тиску на Україну
Європарламент закликає Росію утриматися від тиску на Україну Фракції Європейського парламенту узгодили текст резолюції про відносини між Росією і країнами Східного партнерства, в якій висловлює підтримку Україні та іншим державам, а також просить Росію утриматися від тиску на сусідів.

Завтра, 12 вересня, проект резолюції буде винесено на голосування.

Зокрема, в проекті резолюції йдеться, що ЄС готовий захистити країни Східного партнерства, які були схильні до "відкритого і зростаючого тиску Росії, спрямованого на те, щоб утримати їх від асоціації з ЄС".

У зв‘язку з цим євродепутати просять Європейську комісію та Раду ЄС виступити з конкретними і ефективними заходами для підтримки України та інших партнерів.

Європарламент нагадує, що Угоди про асоціацію спрямовані на підвищення конкурентоспроможності, економічного виробництва і продуктивності країн-партнерів. У проекті йдеться, що співпраця країн Східного партнерства з Росією вигідна для всіх зацікавлених сторін, а всі торговельні суперечки повинні бути вирішені згідно з правилами та зобов‘язаннями, прийнятими в рамках СОТ.

"ЄС готовий допомогти партнерам в їхніх зусиллях щодо інтеграції за допомогою тимчасового застосування відповідних частин Угоди про асоціацію та глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі з моменту її підписання; розморозити після підписання або парафування відкладені кредити і програми допомоги, продовжувати вживати заходи, спрямовані на спрощення візового режиму і з часом впровадження безвізового режиму", - йдеться в проекті резолюції.

"Подальші політичні та економічні реформи в цих країнах будуть на основі цінностей і стандартів ЄС, у підсумку, в інтересах Росії, тому що це розширить зону стабільності, процвітання і співробітництва на її кордонах", - упевнені депутати Європарламенту.

Вони також вважають, що вільний вибір країн Східного партнерства, який не впливає негативно на торгівлю з Росією, не повинен змушувати їх стикатися з такими наслідками, як торговельні заходи, візова політика, втручання в заморожені конфлікти.

У проекті міститься заклик до Єврокомісії та Зовнішньої служби ЄС розглядати ці події як такі, що "виходять за межі суто торгівлі, яка є всього лише прикриттям для волаючого політичного тиску, діяти і захищати партнерів ЄС, посилаючи потужний сигнал підтримки для всіх країн Східного партнерства в їхньому європейському прагненні і виборі".

У проекті документа міститься положення про рішучу підтримку Європарламенту парафування або підписання Угоди про асоціацію на саміті у Вільнюсі з тими країнами Східного партнерства, "які готові і можуть це зробити за умови виконання вимог".

"(ЄП) вважає, що це надасть нового імпульсу поступовій інтеграції та суттєвому поглибленню відносин, тим самим відповідаючи на їхні європейські устремління; закликає в цьому відношенні країни Східного партнерства продовжувати та активізувати свої зусилля у вирішенні сьогоднішніх проблем напередодні саміту Східного партнерства, і не піддаватися тиску", - йдеться в проекті документа.

Крім того, Європарламент має намір висловити жаль у зв‘язку з тим, що в міру наближення Вільнюського саміту на країни Східного партнерства, у тому числі Україну, здійснюються різні види тиску.

"(ЄП) вважає це тиском неприйнятним; вважає, крім того, що поступова інтеграція країн-партнерів з ЄС відповідає їхньому прагненню до добросусідських відносин з Росією, і закликає Росію утриматися від надання тиску, і повною мірою поважати їхнє суверенне право дотримуватися свого власного політичного вибору", - йдеться в проекті резолюції.

За матерiалами: Інтерфакс-Україна


Коментарі (1 шт.):

1 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 12 вересня 2013 р., 17:43:42  Цитувати
Європарламент підтримав резолюцію, що засуджує тиск Росії на сусідів

Європарламент підтримав резолюцію, що засуджує тиск Росії на країни Східного партнерства. Резолюція була підтримана простою більшістю в ході голосування в четвер у Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європейського парламенту, передає Інтерфакс-Україна.

Напередодні голосування в ЄП відбулися дебати з цього питання, у ході яких депутати розкритикували позицію Москви й висловилися в підтримку країн Східного партнерства.

"(ЄП) підкреслює відповідальність ЄС захистити країни Східного партнерства, які були піддані відкритому, тривожному й зростаючому тиску Росії, спрямовану на те, щоб утримати їх від асоціації з ЄС, і просить Єврокомісію й Раду ЄС виступити з конкретними й ефективними заходами для підтримки країн-партнерів", - говориться в резолюції.

У резолюції зазначено, що економічне співробітництво країн Східного партнерства з Росією вигідно для всіх зацікавлених сторін, а всі торговельні суперечки повинні бути вирішені згідно з правилами і зобов‘язаннями, прийнятими в рамках СОТ.
"ЄС готовий допомогти партнерам у їхніх зусиллях по інтеграції за допомогою тимчасового застосування відповідних частин Угоди про асоціацію й глибоку й всеосяжну ЗВТ із моменту її підписання", - сказано у резолюції.

"(ЄС готовий) розморозити після підписання або парафування відкладені кредити й програми допомоги, продовжувати вживати заходи, спрямовані на спрощення візового режиму й перспективу впровадження безвізового режиму", - зазначено в резолюції.

"(ЄП) рішуче підкреслює, що вільний вибір країн Східного партнерства, який у жодному разі не впливає негативно на торгівлю з Росією, не повинен змушувати їх зустрічатися з такими наслідками, як торговельні заходи, візова політика, мобільність працівників, втручання в заморожені конфлікти й інші, причому рішуче відкидає підхід гри в нульову суму, як парадигму ЄС і відносин Росії з країнами Східного партнерства ", - йдеться резолюції.


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: ssQTT

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 11 користувачів: pipin, Bonya, edward, akmurzieva, ghedaz, Vika_Lyalya, grosboy, Andrey-7810, Voluk, AlexShevchenko, Galayn,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту