На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: На табличках з назвами прилуцьких вулиць будуть герб і святитель

2 серпня 2013 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 7914 | Коментарів: 8
Новина  На табличках з назвами прилуцьких вулиць будуть герб і святитель
На табличках з назвами прилуцьких вулиць будуть герб і святитель Прилуки взялися наводити лад у своєму адресному господарстві. На вулицях, провулках, в‘їздах та площах будуть встановлені абсолютно нові таблички з їх назвами. Зразки цих табличок першими побачили й оцінили депутати міськради на сесії 25 липня, обговорюючи міську Програму «Впорядкування адресного господарства міста Прилуки протягом 2013-2017 років» і виділяючи на її реалізацію перші 65 тисяч гривень. Усього Програма обійдеться громаді у 250 тисяч бюджетних гривень. Планується залучати і позабюджетні кошти.

Керуючись затвердженим виконкомом Положенням, дизайн нових табличок розробив колектив відділу містобудування та архітектури міської ради.

– Варіантів табличок було багато, – розповів начальник цього відділу Роман Мірчук. – Їх усі розглядала узгоджувальна комісія. Було вивчено досвід Львова, Харкова. Нам сподобалося, що там на табличках є герб міста, тож і ми скористалися цією ідеєю. Відтак, на нових прилуцьких табличках зліва буде герб міста, потім ітиме назва вулиці (провулка, в‘їзду, площі) українською та англійською мовами, далі – схематичний силует пам’ятника небесному покровителю міста Іоасафу Бєлгородському. Кольори табличок такі ж, як у герба Прилук: жовтий і синій.

Загалом буде чотири види табличок. Три з них, маючи однакову висоту (200 міліметрів), різнитимуться довжиною, яка коливатиметься в залежності від кількості символів у назві: від 4 до 17. До речі, на сьогодні за довжиною назви в Прилуках лідирує вулиця Червоноармійська, де аж шістнадцять літер. Четвертий вид табличок призначатиметься для вулиць, провулків та в‘їздів, назви яких складаються із двох слів. Тут висота сягне 250 міліметрів, а довжина – 1,1 метра.

Вартість табличок, зрозуміло, теж буде різною. Найменша коштуватиме 50 гривень, середня (таких по місту буде близько сімдесяти відсотків) – 70, найбільші – 100 і 150. За умови, якщо вони, як пропонують розробники, виготовлятимуться з пластика. Якщо ж матеріал замінять на метал, а саме на цьому наполягають деякі депутати міськради, то ціна буде вищою. Усі «за» і «проти» такого кроку доручено вивчити управлінню житлово-комунального господарства, чим воно вже й займається.

А жителів міста, безперечно, цікавить, коли ж їхні вулиці, провулки та в‘їзди прикрасять нові й доволі симпатичні таблички.

– Програма «Впорядкування адресного господарства міста Прилуки протягом 2013-2017 років» реалізовуватиметься у кілька етапів. На першому таблички будуть встановлені там, де вони на сьогодні взагалі відсутні, – пояснив Роман Мірчук. – А вже потім виконуватиметься заміна старих. Комітети самоорганізації населення склали і подали списки вулиць, провулків та в‘їздів міста, які наразі не мають табличок з назвами. З них і почнеться впорядкування адресного господарства. До табличок у тому ж стилі виготовлятимуться номерні знаки будинків. У приватному секторі люди придбаватимуть ці знаки за власний кошт, а самі таблички профінансує місто: як виготовлення, так і монтаж. Житловим фондом, що на балансі КП «Прилукижитлобуд», опікуватиметься дане підприємство.

Слід сказати, що Прилуки виважено підійшли до впорядкування свого адресного господарства. Спершу міська рада затвердила новий Перелік вулиць, провулків, в‘їздів та площ міста. Він не переглядався з 2008 року, а відтоді було ухвалено не одне рішення про перейменування вулиць, присвоєння назв новим вулицям і площам. Переліком навіть усунено розбіжності щодо написання окремих назв. Для цього його розробники немало попрацювали з музейниками. У підсумку місто отримало офіційний документ, на підставі якого можна виготовляти нові таблички, не боячись, що про когось забули чи когось не так назвали.

Впорядкування адресного господарства не тільки полегшить проведення переписів населення і виборчих кампаній, а й покращить імідж міста, ставлення до нього гостей. Бо зникне плутанина з назвами вулиць, викликана насамперед їхнім перейменуванням. Це коли вулиця понад десять років тому офіційно змінила назву, але й досі живе під старою вивіскою. Приїжджим такі парадокси створюють чимало незручностей. Особливо іноземцям. Ну як їм поясниш, що коли вони шукають у Прилуках вулицю Андріївську, то треба йти туди, де стоїть покажчик «Пролетарська»? Якась суцільна дезорієнтація. Але терпіти її вже недовго.

За матеріалами Відомостей Чернігівщини


Коментарі (8 шт.):

1 Дивитися профіль rediska rediska Дата: 3 серпня 2013 р., 18:06:11  Цитувати
Цитата:У приватному секторі
і шо ж чекає на приватний сектор?
2 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 3 серпня 2013 р., 19:58:01  Цитувати
краще б вони дороги заасфальтували нормально!
3 Дивитися профіль rediska rediska Дата: 3 серпня 2013 р., 20:52:58  Цитувати
Helen, їм все одно чим прикривать свої програми впорядкувань чи дорогами чи табличками-- головне, щоб побільше в осад випало в карман
4 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 4 серпня 2013 р., 00:46:14  Цитувати
Таблички шо-попало. І половину їх потирять і поламають якшо пласмасові будуть.
5 Дивитися профіль Sheriff Sheriff Дата: 4 серпня 2013 р., 17:52:47  Цитувати
Наверное Беркут уже всё что можно украл, раз решил на табличках заработать ? А может надо было у людей спросить что им нужнее - таблички, дороги или что-то ещё ?
6 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 4 серпня 2013 р., 21:00:07  Цитувати
Вивчили досвід Львова



і вирішили зробить убожество



От у Львові дійсно люди займалися цим питанням http://lviv-signage.livejournal.com/1071.html , а не чайники з "відділу містобудування та архітектури міської ради"
7 Дивитися профіль crok crok Дата: 5 серпня 2013 р., 14:55:21  Цитувати
Н-да... "Сотворілі" таке чЮдо, яке не читається навіть тут, на екранах моніторів! А уявіть - у сутінках, або ж вночі... Та ще й шрифт - із засічками...
І до чого праворуч привид, який посинів від люті?
8 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 6 серпня 2013 р., 13:19:00  Цитувати
rediska,
Цитата rediska:
Цитата:У приватному секторі
і шо ж чекає на приватний сектор?
чєтай, нічого харошого


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: 25wX0

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 11 користувачів: pipin, Bonya, edward, akmurzieva, ghedaz, Vika_Lyalya, grosboy, Andrey-7810, Voluk, AlexShevchenko, Galayn,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту