На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Прилуцька весна

9 березня 2013 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1580 | Коментарів: 4
Новина  Прилуцька весна
Страх завжди був супутником неправди. Неправда в свою чергу використовувала страх. Підло, брудно, ганебно, прикриваючи недолугість і бездарність, експлуатуючи ниці прояви інстинкту самозбереження тих, кому адресоване збочене подання істини. Зручний і непорушний симбіоз двох вірусів, які паразитують обопільно один на одному. Поєднання протилежностей відбувається без боротьби. Безперспективність такого існування є такою ж очевидною, як абсурдність корисності обох.

У минулу п’ятницю на майдан біля Шевченка прийшло декілька десятків прилучан. Домінуючою частиною учасників зібрання були громадяни, що проживають на вулиці Перемоги. Хтось вдало пожартував із цього приводу, що з Перемоги все починається, нею ж і закінчиться. Дай Бог. До «переможців» долучилися й інші городяни – з вулиць Шевченка, Козачої і Фрунзе. Об’єднував останніх усе той же рух зерновозів, який, незважаючи на «титанічні» зусилля влади, не було врегульовано чи вирішено у якийсь інший спосіб. Ні, так говорити не можна: трафік вантажівок не збільшився, але за це варто дякувати не меру всія Прилук, а сезонності переробки збіжжя на елеваторах і акціям протесту самих громадян.

Повертаючись до «профільності» учасників акції першого березня. За захистом своїх прав у солідарний із «переможцями» спосіб долучилися мешканці багатоповерхівок, яким в один прекрасний момент «вирубили» ліфти без оголошення терміну оздоровчого крокування по сходах. Владу про мирне зібрання громадян ініціатори повідомили завчасно. Ранок п’ятниці був вибраний не випадково, адже саме в цей день мало відбутися пленарне засідання міської ради. І тут ми підходимо до найцікавішого. Точніше, до найжахливішого – кому яке визначення подобається. Згадана вище теорія про поєднання страху з неправдою підтвердила своє існування. Від усвідомлення подібної хрестоматійності стало бридко й огидно. Це моє суб’єктивне сприйняття очевидних факторів. Переконаний, що я не був самотнім у цьому.

Напередодні проведення мітингу, в четвер увечері, мені стало відомо, що міський голова має намір на завтрашній мітинг зігнати в «добровільний», як завжди, спосіб під стіни міської ради своїх «палких прихильників». Вибір градоначальника, як і зазвичай, був не оригінальним: Беркут зробив ставку на освітян і комунальників. Безпрограшний варіант вибору соціального зрізу, поза всякими сумнівами вірність електорального сегменту. Лише тоді, коли ініціатори акції згуртувалися біля пам’ятника Кобзарю, стало зрозуміло, навіщо зібрався альтернативний натовп біля виконкому. Йому було поставлено завдання боронити «хазяїна», тобто не допустити учасників мирного зібрання в міську раду! Пам’ятаєте: неправда завжди використовує страх. Підло, брудно, ганебно… Експлуатуючи страх комунальників і освітян втратити робочі місця, Беркут прикрився ними, мов живим щитом, затуливши проріхи свого недолугого господарювання. У свою чергу нещирість збіговиська підневільних була саме тою неправдою, зараженою від панічного страху Беркута. Симптоматично, нічого не скажеш, без будь-якої надії на реконвалесценцію.

До честі тих, хто був змушений прийти не по своїй волі під стіни ради, варто сказати, що вони так і продовжили пасивно спостерігати за учасниками добровільного зібрання. Пасивність стала честю. Позиція деградувала в безучасність. А чи можна було чекати на інший розвиток подій? Переконаний, що ні, навіть незважаючи на підлість і безсовісне використання Беркутом частини громадян. Притаманні невільникам страх і розуміння, хоч і мовчазне, неправильності свого вибору спонукали городян не ставати наперекір іншим городянам, які відкрито й чесно прийшли захистити свої права, а можливо і права тих, які мовчки стояли осторонь.

Мітингувальники зайшли безперешкодно в міську раду. Навіть домоглися, щоб їхні питання були розглянуті народними обранцями. З цього приводу було прийнято аж два рішення, які скоріше носили характер декларативний, а не дієвого самоврядного рішення. Попри весь скепсис, це безумовна перемога, яка повинна стати сигналом для інших, особливо для тих, хто зайняв мовчазну позицію невтручання.

Все ж таки виникає питання: чому громада мусить силоміць домагатися від свого представницького органу, щоб той відволікся від архіважливих справ і знизійшов до розв’язання життєвих і буденних? Невже питання доріг і зупинки ліфтів виникли вчора? Де системність роботи? Де господарський підхід? Останні риторичні запитання я міг би прокричати в кабінеті міського голови. При цьому присутність чи відсутність там міського голови на результат ніяким чином не вплинули б. Хоча затятість у господарюванні для самого себе в нього завидна, але це вже зовсім інша історія. Про матеріальний зиск Беркута від будівництва, дрібного ремонту і пов’язані з цим витрати на розробку кошторисів я обов’язково напишу. Перебування Беркута на екваторі каденції другого терміну до цього просто зобов’язує. Весна тільки починається, і почалася вона з Перемоги.

Владислав Кіча
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2526


Коментарі (4 шт.):

1 Дивитися профіль crok crok Дата: 11 березня 2013 р., 12:55:06  Цитувати
Протягом щонайменше 15 років не було такої самої кількості протестів на дії міської влади, як за останні два роки...
2 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 11 березня 2013 р., 17:43:09  Цитувати
Цитата crok:Протягом щонайменше 15 років не було такої самої кількості протестів на дії міської влади, як за останні два роки...
не було просто кому ці протести устраювать
3 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 11 березня 2013 р., 19:43:20  Цитувати
Frankinshtain, а тепер понаєхалі тут?
4 Дивитися профіль crok crok Дата: 14 березня 2013 р., 02:50:26  Цитувати
Frankinshtain,
Цитата:не було просто кому ці протести устраювать
ага, якраз я тобі й повірив!!!
Ти просто не знаєш, як прилучани можуть протестувати! Згадаємо хоча б події... а, ну да! Ці події ти не згадаєш, ... так от, згадаємо події початку 90-х років! І з тих пір прилучани нікуди не поділись! Так що, повір вже мені на слово - тут є кому протестувать, якщо, звичайно, на те є причини!

От якраз тому й не було такої кількості протестів, бо не було причини! А причина тая знаходиться у будинку міської мерії, у відповідному как-би-нєт-і!


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: e4HB

TIM TV OnLine


Сьогодні віртуальний день народження у 7 користувачів: filosof1, adam007, advocat-pryluky, Orbital, Svitozar, Nataliia09, Nataliia02,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту