На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Головоломка з лавочками

31 січня 2013 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2615 | Коментарів: 5
Новина  Головоломка з лавочками
Головоломка з лавочками «Трудно быть богом…» – говорив один із персонажів однойменної книги братів Стругацьких, у якій ішлося про просвітницьку діяльність невеликої групи землян на планеті, де панувало середньовічне невігластво, де люди з відразою ставилися до того, хто періодично миється, де тих, хто просто вмів писати, мордували та страчували, де купка темних і жорстоких аристократів правила рештою темних, заляканих та не маючих права навіть на своє життя.
Зараз ніхто не проводить ніяких паралелей із нашим «маємо що маємо», але відголоски подібної ситуації змушують задуматися над тим, що сказати і що зробити. Якщо видати імена інформаторів, які виявилися близькими мені людьми, вони в гіршому випадку не зможуть у недалекому майбутньому влаштуватися на роботу за професією в рідному місті. Щодо решти опитаних учителів, то вони говорили те, що потрібно було говорити, адже зверху над ними молот, а знизу – ковадло. Навіть діти перед тим, як щось сказати, запитували: «А це анонімно?».

У зв’язку з цим нумерація шкіл проводиться в тому порядку, в якому я їх відвідував або зв’язувався з їхніми представниками. Всі імена є анонімними, окрім представників влади, адже вони робили акцент на тому, щоб їхні слова мали свого автора та були передані максимально точно.

22.01.13 (вівторок), приблизно 10:30
День перед випуском чергового номера газети. У редакцію зайшла жінка та взяла курс на кабінет головного редактора:
– …що це таке, що з дітей у школах збирають гроші?!
– Які гроші?
– Збирають по шість гривень на лавочки. Сказали, що будуть ставити десь на «строймаші». То вони по 10 гривень збирають на благоустрій школи, а це ще й на лавочки якісь! У малого навіть запис у щоденнику є: «6 гривень лавочки».
– Добре, ми спробуємо розібратися.

22.01.13 (вівторок), приблизно 20:00
– Алло. Доброго вечора, Олександре Олександровичу (знайомий учитель зі школи №А, ім’я змінено). Я телефоную Вам із такого приводу: до нас сьогодні приходила одна жінка, яка скаржилася, що в їхній школі з дітей збирають гроші на лавочки. У вас щось подібне є в школі?
– Так, збирають гроші: з кожного учня по 7 гривень.
– Це проводиться примусово чи добровільно?
– Як сказати… щоб було правильно: добровільно-примусово.
– А не знаєте, в дитсадках збирають гроші чи ні?
– У дитсадках також збирають: з кожної дитини по 5 гривень.

23.01.13 (середа), приблизно 17:00
Назву установи, де я зустрів двох жінок, діти яких навчаються в початкових класах тієї ж школи №А, я не можу назвати. Але відповіді жінок такі.
Перша жінка: «Які ще гроші?! Вперше чую. Моя мала взагалі нічого не говорила про це, значить і їй ніхто нічого не казав».
Друга жінка: «Я також вперше чую таку інформацію».

Декілька хвилин потому
– Алло, Лєра (знайома учениця 8-го класу тієї ж школи №А), ти можеш мені сказати, з вас у школі збирають гроші на лавочки?
– Ще й як збирають! Навіть батькам телефонують.
– Всі поприносили?
– Половина принесла, а решта сказали, що не будуть здавати.

24.01.13 (четвер), приблизно 16:00
Після спільного засідання постійних депутатських комісій чекаємо з головним редактором біля сесійної зали Тетяну Клименко, щоб прояснити головоломку з лавочками.
– Звертаємося до Вас з приводу того, що по школах буцімто збирають гроші на лавочки. Дехто з батьків навіть скаржився в редакцію. Тому ми б хотіли з’ясувати, що відбувається насправді.
– Хто конкретно звертався, з якої школи?
– Мама дитини зі школи №В.
– Можете сходити в школу №В і переговорити з директором про це питання. А ще я можу дати таку інформацію, що у нас оголошена загальноміська акція «Подарунок місту». Детальніше про неї розкаже заступник міського голови Григорій Володимирович Мисан. Управління освіти також долучилось до участі в цій акції, адже ми працюємо над науково-методичною темою, в якій одним із пунктів є формування духовно-моральних цінностей особистості. У ці духовно-моральні цінності входять повага до міста, любов до міста, патріотизм до міста й так далі. Так як випускники шкіл кожного року збирають кошти і роблять місту подарунок, то ми запропонували поставити іменні лавочки в двох центральних парках. Адже коли Юрій Коптєв робив площу Володимира Мономаха, то з центральних парків лавочки попереносили туди і тепер людям, які будуть прогулюватися по Центральній площі, місця для відпочинку немає.
– На кого розповсюджується акція в освітніх установах?
– Вона розповсюджується на випускників, але вони здають кошти лише з власної ініціативи: ніхто не має права вимагати в них ці кошти. А також вона стосується педагогічних працівників, яких у нашому місті 926. Можна ж поставити лавочку: «Від педагогічних працівників міста»?! Вона коштує від 2 до 4 тисяч гривень.
– Скажіть, будь ласка, скільки випускників у цьому році?
– Не можу зараз точно сказати, але це вийде по 10 гривень із дитини, якщо вони, звичайно, захочуть зробити подарунок місту.
– А якщо кошти збирають і з учнів, які не є випускниками?
– То це порушення. Я зараз зачитаю лист, що є офіційним документом і зареєстрований управлінням освіти, адресований директорам шкіл: «Доводимо до вашого відома, що з метою благоустрою міста оголошено міську акцію «Подарунок місту», якою передбачено збір коштів для виготовлення та встановлення іменних лавочок у парках та скверах міста. Просимо провести роз’яснювальну роботу в своїх колективах та залучити до участі в акції учнів, працівників навчальних закладів, профспілки та батьківську громадськість». Де ви тут бачите слово «зобов’язати»? Якщо ви допоможете мені виявити вчителів, які примусово збирають гроші, то я гарантую, що вони до кінця року 30% своєї зарплати отримувати не будуть.

25.01.13 (п’ятниця), 08:55
Йдучи центральним ринком, я почув таку розмову між двома продавчинями:
– …вони ж, ***, гроші, що Коптєв давав, покрали, а тепер із дітей збирають!
– У вас також?
– Ага: по десять гривень чи по сім… Нехай моя дитина краще пиріжка купить, ніж я їм щось дам!

День той же, 09:15
За рекомендацією Тетяни Клименко я вирішив зустрітись із заступником міського голови Григорієм Мисаном.
– Справа в тому, що до нас у редакцію надійшли скарги стосовно благодійної акції «Подарунок місту». Вчора я мав розмову з Тетяною Михайлівною Клименко, то вона повідомила, що акція абсолютно добровільна і розповсюджується на випускників та працівників навчальних закладів. А дехто з батьків говорить, що кошти збираються примусово.
– Чи є хтось, хто сюди прийде й скаже це?
– Я сумніваюся, що такі знайдуться.
– У Вас є якась конкретна інформація? Наприклад, заява людини, яка здавала гроші. Справа в тому, що в нас багато акцій, але жодна з них не є примусовою. Більше того, жодна з них не вимагає великих матеріальних затрат.

Протягом 25 січня я завітав у кілька шкіл, у яких відповіді вчителів та учнів на питання: «Чи є акція добровільною?» – розбігалися у зовсім різні сторони. Лише в одній школі учні середніх класів підтвердили, що їм тільки повідомили про акцію. В іншому навчальному закладі учні старших класів, лише пересвідчившись, що вони залишаться анонімними, повідомили, що на школу прийшла сума, яку потрібно здати до казни благодійної акції.

Тут, на мою думку, є три гіпотези:
1) на школи дійсно порозсилали листи зі вказаною сумою коштів (це може бути окремий лист без штампів та підписів), а вчителі доплачувати зі своєї кишені не хочуть і робоче місце також не бажають втрачати;
2) деякі вчителі занадто наполегливо віднеслися до благодійної акції;
3) вчителі не зрозуміли в листі фразу «Просимо провести роз’яснювальну роботу» або ж сам лист загалом. Але в когось можуть виникнути власні припущення з цього приводу. У даному випадку зрозуміло лише одне: гроші з дітей (не з усіх) збираються і не завжди добровільно.

Олексій Паляничка
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2476


Коментарі (5 шт.):

1 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 31 січня 2013 р., 19:51:09  Цитувати
ну нічого нового тут немає як завжди в освіті все добровільне (читай добровільно-примусове). Офіційно лист правильно, ніхто нікого не змушує здавати. Але якщо якась школа не здасть на пару лавочок, то буде всім секір-башка як мінімум - ставлення до директора та педколектива точно зміниться.

Взагалі-то, ініціатив хорших багато, але як воно все проводиться -
В принципі, 6 грн і дійсно не багато, але не у всіх дітей, батьків чи вчителів будуть ці зайві гроші, якщо ті самі зарплати не виплачують..

І чомусь такі ініціативи завжди підтримує освіта, бо там народ підневільний. Та ж сама Тетяна Михайлівна ....хочещ мати роботу - підтримуй ініціативи

В небюджетних сферах взагалі ніякої інфо про лавочки не було
2 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 31 січня 2013 р., 21:22:43  Цитувати
Цитата:В принципі, 6 грн і дійсно не багато
якщо я буду впевнений, що ці гроші будуть потрачені лише на те, на що вони розраховані. Якщо я зможу переглянути звіт по зібраним грошам, вартості лавочок і роботи, і виконаній роботі, то я тікі за. Але як можна вірити Клименчисі та Беркуту в плані грошей на слово???
3 Дивитися профіль Helen Helen Дата: 31 січня 2013 р., 21:25:54  Цитувати
OLEX,
Цитата:Якщо я зможу переглянути звіт по зібраним грошам, вартості лавочок і роботи, і виконаній роботі, то я тікі за.
це точно.. вже тоді краще зібрати гроші самим і замовити у ПМБК лавочку від форумчан Прилуки інфо
4 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 31 січня 2013 р., 23:43:58  Цитувати
многа букав, а смисл один і той же
5 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 1 лютого 2013 р., 01:09:11  Цитувати
А потом будут собирать деньги на урны, потому что летом на лавочках молодёжь будет пить пиво и семочки плевать мимо, ибо к лавочкам нужны ещё урночки.


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: kSgUD

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak, Kozakuacom,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту