На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Що приніс нашому місту рік 2012-й?

2 січня 2013 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1824 | Коментарів: 0
Новина  Що приніс нашому місту рік 2012-й?
Є що згадати українцям про рік, який минає! Євро-2012 і парламентські вибори, закон про мовну політику й початок масового переходу на цифрове телебачення, злочин «караванського стрілка» та вибухи в Дніпропетровську, безуспішна боротьба за свободу політв’язнів… Зрозуміло, що на фоні процесів загальнодержавного значення не так яскраво виглядають події локального рівня. Проте в житті практично кожної територіальної громади траплялося щось таке, що довго слугувало темою для розмов її жителів. Можливо, десь таких подій і бракувало, але тільки не в Прилуках. Люди нашого міста нудьгувати не звикли, регулярно створюючи всілякі цікавинки та резонансні теми. Вистачало подібного і в 2012 році. «Град» пропонує вам, друзі, власну версію рейтингу прилуцьких подій і особистостей за останні дванадцять місяців, які за східним календарем пройшли під знаком Дракона.

Подією року без вагань і сумнівів назвемо жовтневі відкриття нових архітектурних об’єктів у центрі міста – площі Володимира Мономаха та пам’ятника Василю Маслову. Ці урочистості проливають світло на ще одну подію, адже винуватцем обох свят є Почесний громадянин міста, меценат Юрій Коптєв: у липні всі без перебільшення Прилуки разом із Юрієм Вікторовичем відзначали його півстолітній ювілей.

Кругла дата мецената плавно переводить нас до номінації «Ювілей року», разом з тим очоливши її. Не забули ми й про поважні дати в житті інших шанованих прилучан, зокрема: 60 років директора агротехнічного коледжу Павла Чернікова, 75 років активного громадського діяча, дописувачки «Града» Лариси Сакун, 90 років ветерана Великої Вітчизняної війни Миколи Однолька та стільки ж – іншого ветерана, Почесного громадянина й одного з перших визволителів міста, нині покійного Кирила Кутового. Серед решти ювілярів відзначимо Прилуцьку школу мистецтв (20 років), міську ветеранську організацію (25 років), Центр підтримки підприємництва (5 років), Територіальний центр соціального обслуговування (15 років). Варто згадати й історичні дати, так чи інакше пов’язані з нашим містом: 70-річчя створення «Молодої гвардії», 25-річчя від початку експлуатації на аеродромі «Прилуки» авіаційного комплексу Ту-160 та 70-річчя трагедії в Плискунівському яру.

Згадане вище ім’я Юрія Коптєва зустрічається ще в одній номінації – «Визнання року». Це стало можливим завдяки не кому-небудь, а самому Президенту України, котрий своїм Указом нагородив Юрія Вікторовича орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Суспільне визнання у 2012 році разом із премією «Квіт папороті» прийшло до поетеси Валентини Грибенко. Іншого митця, Петра Бойка, прийняли до Національної спілки художників України. Ще одні представники творчості, ансамбль «Сорочинські співанки», потрапили в поле зору відомої телепередачі «Фольк-music», за що відзначимо і їх. А для Прилуцького обласного будинку дитини «Надія» заслуженою нагородою за нелегку роботу став диплом за відданість справі в рамках міжнародної програми «Суспільне визнання».

Наступна номінація схожа на попередню, хоча дещо скромніша – «Успіх року». Тут фігурують здебільшого діти та молодь. Чемпіонкою області з шахів до 8 років стала Валерія Андрієвська. Катерина Рогова перемогла на чемпіонаті України з кікбоксингу. До числа кращих на планеті у військово-спортивному багатоборстві потрапив Артем Борсук. Щедрий врожай нагород на кількох змаганнях зібрала команда гуртка спортивного туризму ЦТДЮ. Газету Прилуцької колонії «Горизонт» відзначено в національному конкурсі шкільних видань. Призове місце привіз із фестивалю в Болгарії танцювальний колектив «ДАНС-КЛАС». Ну а справжнім відкриттям року став чемпіон світу з пауерліфтингу Сергій Редька.

А зараз перейдемо від людей до культурних подій, об’єднаних у нашому рейтингу в номінацію «Видовище року». Заслуговують схвальних відгуків насамперед прем’єрні проекти: театральний фестиваль «МРІЙ-ДІМ», шоу-програма «Мій зможе», вуличний фестиваль «Подвір’я», футбольний кубок братів Причиненків та вперше проведений у Прилуках показ фільмів кінофестивалю «Відкрита ніч». Укотре порадував місцевого глядача міжнародний фестиваль «Мистецькі барви». Не обійшовся 2012 рік і без народних гулянь, серед котрих запам’яталися Миколин і Воздвиженський ярмарки, пляжна вечірка до Дня молоді та фестиваль народних традицій і бойових мистецтв «Спасівський серпанок».

Не хочеться згадувати сумне, але номінація «Провал року» не дає промовчати. Дав старт провалам ухвалений на початку року проблемний бюджет міста, який майже відразу породив зарплатну заборгованість. Не склалося в 2012-му із затвердженням бренду міста, хоча про актуальність цього питання багаторазово згадували в стінах міської ради та на шпальтах преси. Опозиційна частина місцевого політикуму може записати на свій рахунок невдачу з проведенням референдуму щодо дострокового припинення повноважень міського голови.

Багатим видався рік, що минає, і на скандали. Пальму першості в номінації «Скандал року» віддати якомусь конкретному інциденту не так і просто. Чого варті хоча б дорожньо-ремонтні перипетії чи то «крокодиляче» протистояння Олега Ляшка та Миколи Рудьковського в День Перемоги! Та чи не найбільший резонанс викликало найсвіжіше присвоєння звань Почесних громадян міста.

Завершити все ж хочеться на мажорній ноті. Номінація «Позитив року» охоплює чимало добрих справ і починань: снігова фортеця на Центральній площі від етнічного поляка Тадеуша Міщака, облаштування МНСниками мобільного пункту обігріву населення, новосілля міської дитячої бібліотеки, будівництво каналізації на вулиці Густинській, заснування футбольного клубу «Прилуки», відновлення (хай навіть і не надовго) виробництва на цегельному заводі й, нарешті, реставрація кам’яниці Івана Скоропадського та меморіалу-сверу Вічної Слави. Що ж, є чим похвалитися старому року! Чим же відповість прийдешній?

Олександр Бойко
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2399


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: FWL7G

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: TOM,

Сьогодні віртуальний день народження у 8 користувачів: Beaver, vinilman, Arnage, voky89, solo3, olegg-1969, cybulnik, lelik123,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту