На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Купатися чи не купатися? Плюси і мінуси наших пляжів

28 червня 2012 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 1937 | Коментарів: 2
Новина  Купатися чи не купатися? Плюси і мінуси наших пляжів
Прийшла сонячна пора відпусток та відпочинку. Звичайно, поїхати на море дозволить собі не кожен. Зрештою, коли нестерпна спека дошкуляє, місцеві мешканці задовольняються тим, що мають. Крім того, для більшості прилучан провести прекрасні літні місяці, не скупавшись у річці та не позагоравши на пляжі, неприпустимо. На те воно й літо!

Маловідомі сорочинські Бабуки

Ми вирішили дослідити стан готовності прилуцьких пляжів до прийому гостей та жителів міста. Вирушили на екскурсію о десятій годині ранку в будній день. Спочатку завітали на пляж Бабуки, що на Сорочинцях. Коли прибули на місце, перше, що кинулося у вічі – це чистота, охайність та безлюдність. Аж ні – чути голоси. Це недалеко від берега компанія юнаків розводить багаття: схоже на те, що будуть смажити шашлики. Виявилося, що хлопці, які вже скупалися, відпочивають здебільшого саме тут: вода чиста, подобається навколишня місцевість. На прохання поплескатися для фотосесії Євген Войтехов-Хмелевич та Михайло Дідик погодились одразу.

За словами наших нових знайомих, надвечір на пляжі збирається куди більше бажаючих зануритись у воду. Та погано, що Бабуки розташовані на околиці, незручно добиратися. Ще багато хто не знає про існування цього місця відпочинку, а так відвідувачів було б значно більше.

Голова комітету самоорганізації населення №2 Заудаївського мікрорайону Віра Коток підтвердила мої висновки про те, що пляж перебуває в хорошому стані. Але для повної готовності необхідно підсипати піску, тому що той, який привезли в зону відпочинку торік, внаслідок танення снігу змило водою. Крім цього, жителі мікрорайону мають чимало задумів стосовно пляжу: зробити столики, лавочки. До речі, в минулому році люди власними силами вирубали кущі, розширили зону відпочинку, збирали гроші і винаймали техніку для очистки річки. Одним із перших ініціаторів відновлення пляжу є Борис Коваленко, інша невтомна активістка – Олена Бальбух. Можна тільки дякувати цим та іншим людям, які не стояли осторонь, а завзято бралися за роботу.



Який він – центральний пляж...

На годиннику – близько 11-ї. Тримаємо курс на центральний пляж. Тут картина зовсім інша: людно й гамірно. На березі й у воді – діти та дорослі. Купаються, загорають. Здається, ніби все чудово. Проте у спілкуванні багато відпочивальників висловлюють незадоволення пляжем. Це й не дивно: навколо видніється сміття, на воді зеленіє різак. Що вже казати про понівечені альтанки та дитячі майданчики – не залишилось бодай що-небудь уцілілим.

Почувши від людей, що власник розташованого поблизу кафе «Пікнік» Владислав Готчев переймається долею пляжу, домовляємося з ним про зустріч. Він розповів, що в цьому році, як ніколи, дуже багато різаку. Суцільним зеленим килимом була вкрита вся поверхня води. Причиною такого врожаю різаку, мабуть, стала велика спека, яка розпочалася набагато раніше літа. Ще до початку купального сезону протягом квітня-травня підприємець разом із небайдужими людьми чистили річку разів п’ять. Хто дизпаливо виділяв, хто гроші, хто безпосередньо фізично брав участь. Прилучани, які запропонували свою допомогу, зробили це виключно через розуміння ситуації, що склалася.



...і яким повинен бути?

Що можуть сказати лікарі про стан річкової води і чи є вона безпечною для здоров’я, вдалося розпитати у лікаря з комунальної гігієни Прилуцької міської санітарно-епідеміологічної станції Олександра Халімоненка. З його слів стало відомо, що воду з річки Удай на центральному пляжі брали на експертизу 12 червня 2012 року. Згідно з бактеріологічними показниками вода відповідає вимогам «Санітарних правил і норм охорони поверхні вод від забруднення» (СанПіН 4630-88 введ. із 01.01. 1989 р.). Щодо санітарно-хімічних показників, то більшість із них у нормі. Щоправда, розчинного кисню виявлено у 4 рази менше від необхідної кількості, що погіршує якість води. Також наявне перевищення вмісту заліза у 3-3,5 рази. Відхилення не настільки суттєві, щоб забороняти купатися: загрози для здоров’я немає. Попри це пляж і досі офіційно не відкритий. Цікаво, а чому?

У секторі санітарно-екологічного контролю міської ради повідомили, що санітарного паспорта пляжу наразі немає. Зауважимо: для того, щоб відкрити пляж офіційно, береться до уваги загальний санітарно-технічний і санітарно-гігієнічний стан. Це чистота, наявність туалету, питного фонтанчика, контейнерів для сміття, гучномовця. Усі об’єкти повинні бути поновлені й пофарбовані, слід забезпечити підвезення піску, роботу рятувальників та міліцейського наряду, встановити буйки. Мають бути й висновки лабораторних досліджень.

Скільки чекати на приведення до належного стану головного пляжу Прилук – схоже, невідомо. Як поінформували в управлінні з питань надзвичайних ситуацій міськради, на засіданні комісії з техногенної безпеки розглядалася міська програма щодо ремонту і відновлення території пляжу. Але є проблеми з фінансуванням відповідних робіт.


Наталія Полтавець

P.S. Звичайно, даною публікацією не охоплено всі без винятку місця літнього відпочинку прилучан. Є ще й інші улюблені куточки природи. Але це вже тема для окремої розмови.

http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2205


Коментарі (2 шт.):

1 Дивитися профіль Frankinshtain Frankinshtain Дата: 28 червня 2012 р., 21:02:09  Цитувати
На бабуках колись і ми отдихали!
2 Дивитися профіль adam adam Дата: 30 червня 2012 р., 17:59:40  Цитувати
Сколько лет уже этот РЕЗАК создает неудобства для всего города и его гостей неужели ученые умы не могут найти способ как его истребить химическим или бактериологическим способом на полях сорняки уничтожают же какая была речка в 70 годы я при Чепуре на спасалке работал на рыбалку плавали аж в Обычов в Заезде самогон покупали отето жизнь была


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: HjDee

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 9 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak, Kozakuacom,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту