На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Метри* доріг

20 червня 2012 р. | Автор: OLEX | Переглядів: 2245 | Коментарів: 1
Новина  Метри* доріг
Метри* доріг За свою більш ніж десятирічну газетярську практику мені багато чого доводилося бачити. Зустрічати стурбованих і лайливих дописувачів. Приймати від вдячних і не тільки читачів рукописи. Обговорювати, пояснювати доцільність і не зовсім авторських доробок. Приймати й на свою адресу об’єктивну і не лише критику. Змиритися з нищівним, іноді менторським тоном майстрів епістолярного жанру. Всяке було. Будь-який досвід корисний, навіть якщо практика видається не дуже приємною. Але однозначно це лише загартовувало характер, а зустрічний вітер сприймався легко. Нерозуміння, ігнорування, чванство, нігілізм – усе можна пояснити вадами виховання респондентів. Але коли тобі просто плюють в обличчя, говорячи при цьому, що йде дощ, треба бути безнадійним флегматиком-дзенбуддистом, щоб ковтнути демарш циніка.

Дочекався, нічого не скажеш. 15 червня, минулої п’ятниці, до редакції принесли лист-відповідь директора компанії «Артміко» пана А.А. Симоняна. До честі останнього, він зробив це особисто. На словах повідомив, що у нього все добре, буцімто провели контролюючі органи контрольні заміри – і все зійшлося. Технологія витримана, а приписок не виявили ЗОВСІМ! Більше того, з’ясувалося, що переважна кількість якісно залатаних латок значно перевищує площу, задекларовану в актах, які підписав замовник – міськвиконком! За словами директора, перевірку проводили представники обласної прокуратури. Вдумайтеся: оце рівень! І що мені тепер говорити про свої критичні матеріали? Я – брехун, обмовив чесну фірму, спаплюжив, закатав у асфальт добре ім’я провідного шляхобудівного підприємства. А як інакше? Прокуратура міряла і ніяких порушень не виявила! А тепер поставте на терези апарат державного примусу – прокуратуру і друкований ЗМІ – «Град»: хто переважить? Так отож! Отримай ляпас, борзописцю!

Перепрошую, це не приступ самобичування. Мені просто реально нічого сказати. Усі бачать, усі клянуть горе-ремонт, а в об’єкта «похвал» прилучан все ОК! Ну добре, назнімав Юрій Беркут кіна про «рокітний» зразково-показовий ремонт, загрався бідолаха на телебаченні – що з нього взяти, всі звикли. Але ж тут вистачило совісті лист у редакцію припхати! Бравурно описати свої плани в освоєнні міських коштів, звинуватити автора в расизмі, невігластві. Що найбільше вразило, так це те, що я не знаю прилуцьких вулиць! Бачте, рулетка у мене була куценька, от і неправильно наміряв!

Нацистський ідеолог говорив, що чим жахливіша брехня, тим охочіше в неї повірять. Ви знаєте, я вже повірив. Технології дотримано, ніхто у грязюку і воду не кладе застиглий асфальт, ніхто не бігає з чайником, розливаючи, наче каву, цівки гудрону, всі латки закатуються виключно катком, ніхто не клав замість підстилки в яму біля магазину «Модуль» землю. Контролюючі органи нічого незаконного ж не уздріли, то давайте й ми з вами робити вигляд, що все гаразд. Я особисто із залученням судового експерта провів контрольні заміри. Ну, провів, і «шо»? Згаяв час та папір. Усе з’ясувалося і так, повна сатисфакція справедливості. Але чомусь вити хочеться від такої жахливої правди. А взагалі треба на речі дивитися ширше: он як крадуть в Україні – мільярдами, а тут, подумаєш, – десятки тисяч!

Факти священні, коментар вільний. Головний постулат журналістської деонтології. На сьогодні єдиним фактом, який за чиєюсь злою волею отримав шанс на життя, є те, що ремонт дорожнього покриття вулиць Прилук відбувається із суворим дотриманням технології і без приписок. Наслідок такого стану речей зрозумілий: мої голі коментарі були нічим іншим, як поширенням неправдивої інформації. Залишається лише публічно вибачитися і змиритись. Інших варіантів просто немає. А в якості моральної компенсації для директора ПП «Артміко» я змушений ініціювати ухвалення міською радою рішення про відзначення А.А. Симоняна почесною грамотою. Це буде перший крок до того, щоб через рік номінувати останнього на звання «Почесного громадянина міста». Переконаний, що колеги мене підтримають. А як же інакше? Були ж депутати одностайні, коли голосували проти моїх запитів до контролюючих органів із питань діяльності «Артміко». Діалектика, закон заперечення заперечень. І жиманси у стилі «ми були щирі у своїй омані» не приймаються. Можливо, з подякою пану А.А. Симоняну я хоч тут випереджу міського голову на цілу голову.

Попередню статтю я ілюстрував колажем із написом «Ложимо на совість». Із совістю розібралися жорстко і по закону. Тепер «положили» і на всіх нас, які бачать, відчувають і турбуються. «Положили» на лопатки очевидні факти, без яких залишається пустою балаканиною навіть найбільш хвацький коментар.

Шановні працівники компанії «Артміко», прийміть вітання. Знімаю капелюха й аплодую стоячи. Якби така хватка, як у «рєшеніях вапросов», була у вас при улаштуванні асфальтового покриття, то Німеччина з її автобанами нервово закурила б «Прилуки особливі», споглядаючи однойменні дзеркальні вулиці нашого міста…

*У назві статті слово «метри» вжито не в значенні міри довжини, а в сенсі характеристики людей, відомих своїми обдаруваннями та знаннями в певній галузі (від французького «вчитель»).

Владислав Кіча
http://gradpryluky.info/index.php?newsid=2200


Коментарі (1 шт.):

1 Дивитися профіль OLEX OLEX Дата: 20 червня 2012 р., 19:32:43  Цитувати
Ну і лист-відповідь від ПП «Артміко»:
ДРУКУЄТЬСЯ МОВОЮ ОРИГІНАЛУ

Цитата:Шановні мешканці міста!

Звертаюся до вас від імені колективу ПП «Артміко».

Підставою для звернення послужила стаття в газеті «Град Прилуки» від 06 червня 2012 року №23 під назвою «Крадуть безбожно» з підзаголовком «ПП «АРТМіК0» ЛОЖИМО на СОВІСТЬ!» (дослівно), автором якої є директор даної газети Владислав Кіча.

Наше підприємство вже декілька років виконує в місті Прилуки роботи з улаштування дорожніх покриттів для транспорту та пішоходів. Крім того, аналогічні роботи протягом багатьох років виконуємо в містах Ромни, Пирятин, Лубни, Бахмач, Київ як за кошти місцевих бюджетів, так і за кошти державного бюджету.

Так, в 2012 році нашою організацією із управлінням житлово-комунального господарства Прилуцької міської ради укладено договори за результатами проведених конкурсних торгів, в яких брало участь крім нас ще 1 підприємство.

Згідно із Законом України «Про здійснення державних закупівель», оголошення про проведення конкурсних торгів були опубліковані у офіційному віснику державних закупівель та розміщені на веб-порталі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, тобто інформація про проведення торгів була доступною для всіх. Але, незважаючи на відкритість процедури, бажаючих для участі в конкурсних торгах виявилося мало.

Хто і кому заважав взяти участь у конкурсних торгах?..

Виходячи з вищевикладеного, всі натяки на прихильність міської влади до ПП «Артміко» є безпідставними, адже підприємство є переможцем конкурсних торгів як учасник, який надав найменшу ціну та запропонував тривалі терміни розрахунків.

За двома укладеними договорами ПП «Артміко» повинне в 2012 році виконати улаштування дорожніх покриттів для транспорту та пішоходів в кількості 6500 м2, на суму 962 636,59 грн.

На даний час нами виконані роботи об‘ємом 6630 м2, а нам профінансовано лише 580 000,0 грн., оскільки кінцевий розрахунок передбачено провести за виконані роботи до 31 грудня 2012 року, відповідно до помісячного плану асигнувань (надходження субвенції з державного бюджету).

Тобто, значну частину робіт виконано за рахунок підприємства.

Про те, як вижити підприємству до проведення кінцевих розрахунків ніхто не запитує. Чи можливо нам виконувати роботи відповідно до помісячного плану асигнувань, тобто до кінця грудня 2012 року?

По питанню об’ємів виконаних робіт по вул. Незалежності від цигаркового кіоску до кафе «Явір», то наболіло сказати, що, напевне Владислав Кіча не знає вулиць міста або ж використовував при замірах рулетку із зменшеним градуюванням (і чи взагалі використовував?).

Можу запевнити, що всі об’єми, які вказані у актах виконаних робіт, є реальними.

Крім того, весь колектив підприємства обурюють вислови автора статті в адрес працівників ПП «Артміко». Вважаю, що це є зневагою та проявом расизму.

Хочеться звернути увагу правоохоронних і силових відомств міста та області щодо вжиття відповідних заходів та недопущення подібних випадків в майбутньому з боку директора газети «Град Прилуки», а саме поширення неправдивої та недостовірної інформації, що порушує особисті немайнові права.

Кім того, згідно із статтею 277 Цивільного кодексу України, фізична особа, особисті немайнові права якої порушено внаслідок поширення про неї та (або) членів її сім’ї недостовірної інформації, має право на відповідь, а також на спростування цієї інформації. Спростування недостовірної інформації здійснюється особою, яка поширила інформацію.

З повагою від імені колективу ПП «Артміко», директор підприємства А.А. Симонян


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: IsYu5

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 1 користувачів: Helen,

Сьогодні віртуальний день народження у 8 користувачів: sh_, vladimir975, RALYSA, aksvalent, lilemay, furzik111, furzik1111, AleksisMak,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту