На главную СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!
Вхід для користувачів:
Реєстрація / Забули пароль?
Всі фотогалереї Панорами ПрилукФорум Користувачі Новини Оголошення Каталог ЧатПро сайт
Сайт українською   Сайт на русском

Фото: Київ 2022
Власник: morsresistis
Галерея: Templates
Додано: 2022-11-13

Фото: Без опису
Власник: watt
Галерея: Війна
Додано: 2022-06-09

Фото: Без опису
Власник: porosytenkokoly
Галерея: 22 война
Додано: 2022-03-25

Фото: Без опису
Власник: albertino
Галерея: как умеем
Додано: 2021-03-09

Фото: Зминченко А.Н.
Власник: alexzhell
Галерея: моя
Додано: 2020-10-17
Найрейтинговіше фото
За місяцьЗа тиждень

В цьому місяці фото ще не оцінювалися!
Найбільш обговорюване
В цьому місяці фотографії не обговорювались.
Останні новини
По датіПо коментарям

2021-03-23 (0 коментарів)
«Сбиты на взлете»: ликвидация «МиГа» и «Сухого» - бесславный конец российского авиапрома!
2021-03-23 (1 коментарів)
В РФ черговий скандал з авіаносцем «Адмирал Кузнецов»
2019-04-24 (0 коментарів)
Трибунал ООН призначив дати слухань у справі полонених українських моряків
2018-10-30 (2 коментарів)
Ремонт по-російськи
2018-08-22 (0 коментарів)
РФ готується підняти з дна моря ракету з ядерним двигуном, що впала при невдалих випробуваннях
2018-03-19 (2 коментарів)
Александр Дугин: Мы стремительно летим в чёрную дыру.
2017-08-21 (2 коментарів)
WikiLeaks виявився залежним від Росії!
2016-08-02 (0 коментарів)
The Economist: Українська гривня перша в світі за недооціненістю: справедливий курс - 7,74 за долар
2016-07-30 (1 коментарів)
Росія продає "флешку" об’ємом 50 Мб, яка важить 25 кг!
2016-05-31 (0 коментарів)
Ракетний катер «Прилуки» ВМС ЗС України провів перші ходові випробування під час ремонту
Останні оголошення
Друзі сайту
Общественный транспорт г. Прилуки Группа поддержки сайта Прилуки.инфо ВКонтакте
billboard.biz.ua - Рекламные плоскости Знаю.орг

Наша кнопка: (показати код)
Priluki.info

Відвідувачі
Новина: Обережно, шахрайство!

24 травня 2012 р. | Автор: crok | Переглядів: 2387 | Коментарів: 17
Новина  Обережно, шахрайство!
Обережно, шахрайство! Останнім часом почастішали випадки повторних підключень до ТІМ наших абонентів, які нещодавно відключились від нас з метою переходу до іншого провайдера. На наше запитання, чому було приняте таке рішення, вони розповідають дивні речі. Виявляється, підрядники одного з інших провайдерів нашого міста, відвідуючи квартири наших абонентів або нав’язливо їм телефонуючи, надають людям завідомо неправдиву інформацію з метою змусити їх змінити постачальника інтернет-послуг. Схоже, така тактика була обрана у зв‘язку з тим, що вони отримують винагороду лише за сам факт підключення абоненту. Після цього хоч трава не рости - весь супровід абонента здійснюється київським офісом (спосіб зв‘язку з яким ще треба знайти), ніяк не чіпаючи місцевих "підключаторів".

У зв‘яку з цим публікуємо деякі з типових "варіантів", що використовуються наразі для обману клієнтів, з нашими роз‘ясненнями. Інформація зібрана зі слів абонентів, що повернулися до нас. В міру надходження нових "варіантів" список буде поповнюватись.

Варіант 1: У телефонній розмові абоненту пропонують дуже-дуже дешевий тариф, мотивуючи це тим, що він акційний для нашого міста при підключенні саме зараз, наприклад 90 мегабіт у секунду за 90 гривень (цифри станом на березень 2012 і можуть змінюватись разом з тарифами). Абонент погоджується, його швиденько підключають радісно сповіщаючи, що його тарифний план - 90 грн за 30 мегабіт у секунду. На зауваження що обіцяна швидкість була втричі більшою, роблять великі очі - ким обіцяна? Таких тарифів не існує. Абонент підключений, гроші за це отримано, а що з ним буде завтра - проблеми зовсім не цих людей.
Висновок: погоджуючись на підключення до іншого провайдера, не полінуйтесь зайти на його сайт, щоб перевірити правдивість інформації, яку надають вам місцеві представники цієї фірми! Не буває ніяких "секретних акцій", "акцій лише для вас" та подібних. Послугу вам буде надавати фірма-провайдер, а не ті люди що телефонують вам чи протягли вам кабель. Винятково вся інформація про тарифи є на сайті відповідної фірми. І ці тарифи не бувають різко відмінними від тарифів ТІМ - ми уважно слідкуємо за цим ;-)

Варіант 2: Розмова з абонентом:
- Послугами якого провайдера ви користуєтесь?
- ТІМ
- Як, ви ще не знаєте??? ТІМ закривається, швиденько перепідключайтесь до нас поки акція, бо потім буде пізно.
Тут сказати можна коротко - це брехня! Причому, як правило, приправлена тиском "швиденько, бо акція скінчиться" для того, щоб не дати людині оговтатись та перепровірити інформацію.

Варіант 3, вже за межею закону. На жаль, працюючи майже 14 років в цивілізованому суспільстві, ми приділяли недостатньо уваги антивандальному захисту свого обладнання. Тобто, воно захищене від викрадення/втручання, але часто цього замало, щоб перешкодити діям, спрямованим саме на безглузде пошкодження або тимчасове виведення з ладу. З осені минулого року почастішали випадки, які раніше були рідкістю: знеструмлення наших вузлів там, де тільки можна дотягнутися до них, вирізання кабелю, причому оптично-волоконного, який, до речі, не можна здати як металобрухт, або просто його пошкодження. Як правило, виведення з ладу вузла збігається в часі зі шквалом дзвінків від представників нового провайдера до абонентів мікрорайону, що залишився без зв‘язку, з питанням - чи вас влаштовує якість послуг вашого нинішнього провайдера? Міліція неохоче береться за такі справи, і жодної ще не розкрила. Поки що...

Прикро, але тут є наша провина - як і ви, ми вважали, що такі методи "конкурентної боротьби" залишились в 90-х роках минулого століття. Наразі вже закінчується реорганізація вузлів, що були уразливі до вандалізму. А "мисливців за кабелями" міліція все ж колись спіймає на гарячому. Або ми самі. У цьому напрямку робота теж ведеться.
Щоб ця історія не виглядала необґрунтованою - ось одне з обговорень аналогічних проблем провайдерами інших міст на всеукраїнському форумі.

PS: Конкуренція на ринку - це гарно, і завжди ваш вибір тільки за вами. Але, не повторюючи помилок інших абонентів, ви збережете нерви собі і нам :-)
В разі виникнення питань - ми раді допомогти вам. Наша техпідтримка, на відміну від інших, працює з 8 до 24 години і знаходиться в одному з вами місті. Телефони є в кожного - 3-12-56, 7-09-75, та мобільні, що розміщені на сайті. До речі, наше місцезнаходження теж є добре відоме всім!

23 травня 2012, tim.ua


Коментарі (17 шт.):

1 Дивитися профіль edwardburn edwardburn Дата: 24 травня 2012 р., 10:08:45  Цитувати
Недавно у моей знакомой пропало соединение с интернетом "Домашний Киевстар", открыли окно и обнаружили, что кабель (был не закреплен - просто висел снаружи дома) перетерся об металлический откос окна.
При подключении был оставлен телефон некой Светланы. Звоним, она говорит что не знает кто подключал услугу, она просто принимает заявки, звоните в Киев.
Звоним в Киев, там называть горе - подключателей отказываются, принимают заявку на ремонт, обещают прислать специалиста в недельный ( !!! )срок. Только после того, как мы пригрозили судом и попросили назвать на кого именно нам надо жаловаться, а также после предупреждения о том, что разговор мы записываем и будем его использовать в суде операторша приняла жалобу и обещала принять меры.
На следующий день пришел недовольный горе - подключатель, закрепил кабель снаружи дома, восстановил соединение.
При подключении к услуги горе - подключатели оставили визитку, на которой были услуги сантехника, ремонт квартир. Вот такие "спецы" ходят и подключают домашний киевстар. Ещё бы написали "Лужу, паяю, ЭВМ починяю".
А насчет ТИМа - ребята действительно спецы, кабель тянут по стояку подъезда, да и техподдержка всегда на связи.
2 Дивитися профіль Revenger Revenger Дата: 24 травня 2012 р., 11:50:23  Цитувати
Цитата:При подключении к услуги горе - подключатели оставили визитку, на которой были услуги сантехника, ремонт квартир. Вот такие "спецы" ходят и подключают домашний киевстар. Ещё бы написали "Лужу, паяю, ЭВМ починяю".


А що Ви думали? Ці "специ" отримують копійки і тому підробляють як тільки можуть: за підключення вони отримують 24-30 грн., за ремонт - 12-15 грн.! (цікавився по оголошенню про набір монтажників для підключення інтернету від Київстар) Це копійки! Думаєте за такі гроші Вас повинні підключати швидко, якісно, естетично і дотримуючись всіх вимог? Да людина собі й на кусок хліба не заробить, працюючи тільки монтажником Київстару.

Цитата:На следующий день пришел недовольный горе - подключатель, закрепил кабель снаружи дома, восстановил соединение.


Ось тому він і незадоволений прийшов, бо за ремонт він отримає в 2 рази менше, ніж за підключення.

А щодо суті статті: в даній ситуації винити потрібно не сам Київстар, а прилуцьких хлопчиків та дівчаток, які пішли працювати менеджерами у Київстар. І замість того, щоб працювати професійно, вони працюють "чисто по-прилуцькому", "со смекалкой". Оплата йде за кожне підключення. І тут в головах юних менеджерів вселяється девіз: "Даєш більше підключень-отримуєш більше грошей! Будь-якими методами!!!" Це ж наш прилуцький менталітет... А сам Київстар, я думаю, і не в курсі цих методів. Хоча їх це й не хвилює- їх хвилюють лише показники підключень.
3 Дивитися профіль crok crok Дата: 24 травня 2012 р., 14:54:18  Цитувати
Revenger,
Цитата:А сам Київстар, я думаю, і не в курсі цих методів. Хоча їх це й не хвилює- їх хвилюють лише показники підключень.
- ось сам собі й відповів!
Ловкенько Ви, шановний, розмірковуєте!!!
Цитата:І замість того, щоб працювати професійно, вони працюють "чисто по-прилуцькому", "со смекалкой".
а Ви хоча б читали той форум, що у статті? Там пишеться зовсім не про Прилуки! І, подивіться на дати, задовго до того, як Київстар з’явився у Прилуках. Чи там дивним чином теж працювали "чисто по-прилуцькому", "со смекалкой"???
Не треба тут "гнать" на прилучан! Вони працюють набагато краще, чим у інших містах хоча б тому, що Прилуки - місто невелике, тут всі всіх знають, можна за такі "дєла" й по інтерфейсу схлопотать!
Якщо б Ви прочитали відгуки, то добре б затямили - Київстар добре знає про те, як працюють найняті ним люди! І його це влаштовує! Інакше така практика припинилась би вже давно.
4 пархатый (гость) Дата: 24 травня 2012 р., 15:28:25  Цитувати
Чем больше контора тем больше проблем . Сам знаю и такое у нас на фирме . Относительно всего описанного : рано или поздно все вылезет наружу. Кто кому чего резал , воровал и подключал .
5 che (гость) Дата: 24 травня 2012 р., 16:21:49  Цитувати
Не нужно жлобится на привлечение спецов по корпоративным конфликтам, тогда и проблемы будут давится в зародыше. А рынок вещь жесткая, панове "комерсы",)))
6 Дивитися профіль Revenger Revenger Дата: 24 травня 2012 р., 16:40:21  Цитувати
crok, може Ви ще скажете, що в Прилуках працюють менеджери по підключенню до інтернета від Київстар зовсім не прилуцькі, а заслані з інших міст України? Чи може ці самі менеджери не зацікавлені в збільшенні кількості підключених абонентів? І чи не прилуцькі менеджери телефонують абонентам, у яких різко почались проблеми з ТІМовським інтернетом? І хто ж тоді ріже ці ТІМовські кабелі? Хто отримує від цього фінансову вигоду, окрім менеджерів? Монтажники? Так я Вас розчарую-монтажники ж також прилуцькі і вони навряд чи займаються цим. А який їм зміст? Вночі різати кабелі, а вдень приходити їх же ремонтувати по 12 грн.? Багато вони на цьому зароблять? А загалом, слідуючи Вашій логіці, в головному офісі Київстару в Києві сформували спецбригаду, яка їздить містами України і ріже кабелі провайдерів-конкурентів... Це ж повний брєд!
7 пархатый (гость) Дата: 24 травня 2012 р., 16:57:29  Цитувати
Поставьте растяжку с фугасом . Только что бы не на клочья разорвало . А то потом не поймешь кто был А кому же жаловаться если кабеля незаконно по чердакам тянули. Вот и все решение вопроса. Будут резать по черному . И милиция не поможет . Чего же Вы заявы не пишите ментам если у Вам нанесли ущерб ??? Потому что все нужно делать ЗАКОННЫМ путем с самого начала . Если я не прав дайте ответ .
8 Дивитися профіль crok crok Дата: 24 травня 2012 р., 19:15:14  Цитувати
Revenger, Ви так нічого й не зрозуміли... а жаль.
Я сказав про те, що ЗАДОВГО до того, як Київстар з’явився у Прилуках, такі самі НЕПРИЛУЦЬКІ менеджери у інших містах України діяли тими самими НЕПРИЛУЦЬКИМИ методами! Монтажники там теж - Ви будете, певно, здивовані, - НЕПРИЛУЦЬКІ! Але стиль роботи був відпрацьований ЗАДОВГО до Прилук! І, звісно, до Прилук цей стиль роботи не має НІЯКОГО ВІДНОШЕННЯ!
Так що не треба "гнати" на прилуцьких менеджерів-монтажників! Так, вони - прилучани! Але працюють вони не "чисто по-прилуцькому", "со смекалкой", а так, як їм підказують ті, хто вже це все пройшов!
Я уважно прочитав Ваш
Цитата:повний брєд!
Н-да... логіка Ваших "умствєнних ходов" мені незрозуміла...
Ще раз повторю: методи й стиль роботи прилуцьких підрядників-підключаторів є загальнокиївстаровськими! І не треба у цьому звинувачувати прилучан-виконавців!
9 Дивитися профіль crok crok Дата: 24 травня 2012 р., 19:18:08  Цитувати
che (гость), а Ви, шановний, не являєтесь таким самим "комєрсом"? Чи Ви працюєте на кацапів "за єду"?


Добавлено 24 мая 2012 г., 19:37:19:


пархатый (гость),
Цитата:Если я не прав дайте ответ .
Ви катастрофічно неправі! Даю отвєт. Для того, щоб міліція почала чухатися, рівень завданого збитку повинен відповідати певній сумі - подивіться кримінальні норми. А хто порахує вартість вирізаного, скажімо, триметрового шматка оптоволоконного кабелю? Та й так вже історично склалося, ще з часів СРСР, що міліція не бажає погіршувати свою "отчётность" зайвими нерозкритими справами.
Цитата:А кому же жаловаться если кабеля незаконно по чердакам тянули.
Тут Ви теж фантастично помиляєтесь! Даю отвєт. У ТІМа є всі відповідні, офіційно на законних підставах оформлені документи для роботи не тільки на горищах, технічних поверхах і підвалах, а ще й у системі каналів та на опорах в межах міста. Інакше найперша ж перевірка (а їх, повірте, вистачає!) поставила би великий хрест на всій діяльності ТІМа. Але... якщо Ви не знаєте, то я Вам нагадаю, що ТІМ працює вже більше 14 років, і не тільки у Прилуках! І майже всі кабелі ТІМ у Прилуках протягнуті відповідно до технічних вимог, які виставлялися на момент прокладання! А зараз постійно кабельне господарство оновлюється, відповідно до нових вимог... Якщо Ви ще не помітили, то теж підкажу - у відомому будинку на Переяславській у центрі міста, на шостому поверсі, вже немає ніякого нашого обладнання - оновлюємося відповідно часу!
Я б міг ще Вам навести цілу низку технічних вимог до будівництва ліній, щоб Ви переконалися у своїй повній некомпетентності у цій справі, та, мені здається, всі мої слова будуть "мімо касси". Пам’ятаєте дєдушку Крилова - Но Мишенькин совет лишь попусту пропал.
10 пархатый (гость) Дата: 24 травня 2012 р., 20:00:53  Цитувати
Шановні не морочте людям голови . Подавайте заяву в міліцію і хай вона їх розшукує. У Вас ( якщо це правда) є всі документи то чому ж Ви не дієте? В кінці кінців поставте на пробу відеонагляд . Може щось і піймаєте. Ви ж спеціалісти по всім цим штукам . Дійте Впевнений Ви зможете . Ви по дахам найкращі спеціалісти в місті : провід затягнути , недоліки в будівництві зафіксувати Одним словом КАРЛСОНИ . Насправді це не завсім смішно к оли в тебе щось крадуть або роблять підлу справу відносно твого бізнесу . Такі часи .

P.S. 1.для Олекса відносно Геббельса : запитайте у свого фюрера Тягнибока . Він напевно знає. Може він Вам дасть почитати МАЙН КАМП . Її звісно писав Гітлер ( якщо писав взагалі . Так як у нас Кучма а Янек ПРАХФФЕССОР) . До речі вона заборонена для продажу . Але впевнений у Тягнибока вона є. 2. в мене є зустрічне питання : Олексе , так Ви впевнені що 3.000.000.0 про які писав пустозвон Ляшко були виділені та неприйняті містом з вини не меншого пустозвона Беркута ???
11 пархатый (гость) Дата: 24 травня 2012 р., 20:11:43  Цитувати
Олексе , не корміть троля В мене гарний настрій . Не знаю , що Ви там робите за своїм референдумом а от у мене є 100% інфо , що для Беркута та Хоменка наступають тяжкі часи . Впали в немилість до пахана. Щоправда це інфо від поважних осіб в київських верхівках. Не гарантую 100% достовірності але ці люди дуже поважні і знають про що говорять . І надалі не приписуйте ніколи мені любові до Юрія Володимировича . Я знаю його краще ніж Ви. Потрібно було 2 роки тому не пустозвонством займатися а виборами . А тепер маєте те що маєте. І все про що я пишу тільки для того : ЧИ ДІЙСНО ВИ СЕБЕ ВВАЖАЄТЕ ТІЄЮ СИЛОЮ ЗДАТНОЮ НАВЕСТИ ЛАД В МІСТІ ТА ВЗЯТИ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЙОГО ДОЛЮ. Судячи з більшості Ваших коментарів НІ. Хоча дієте активно , але в більшості випадків безкультурно відносно свого опонента БЕркута . Супротивника потрібно поважати який та ким бі він не був . Це , молодий чоловіче , в мене закладено ще на комсомольских зборах де ми не пили горілки так як Ви на своїх зустрічах. Вибачте.
P.S. невже , Олексе, Ви пропустите мій коммент ???
12 Дивитися профіль Revenger Revenger Дата: 24 травня 2012 р., 21:17:18  Цитувати
Цитата:Н-да... логіка Ваших "умствєнних ходов" мені незрозуміла...
Ще раз повторю: методи й стиль роботи прилуцьких підрядників-підключаторів є загальнокиївстаровськими! І не треба у цьому звинувачувати прилучан-виконавців!


Зато мені зрозуміла логіка Ваших "умствєнних ходов", crok, : ті люди, що ріжуть кабелі, псують обладнання і отримують гроші за це (і Прилуцькі, і в інших містах) - вони невинні овечки, а в усьому винен злий вовк КИЇВСТАР, який дає команди все це робити(в чому я сильно сумніваюсь). Та навіть припустивши, що Київстар дав таке негласне розпорядження своїм менеджерам-монтажникам будь-якими методами підключати людей, це ж якими тупими вівцями треба бути цим менеджерам-монтажникам, щоб свідомо виконувати протизаконні розпорядження? А Ви їх вперто захищаєте і ще й відстоюєте їх невиновність. Тому мені Ваша точка зору неприйнятна.
Уявіть собі ситуацію, що Ваш начальник дає вам команду зробити завідомо незаконну дію. Судячи з Вашої логіки, Ви підете і зробите те, що від Вас вимагають, а коли Вас прихватять за зад - Ви будете плакатись, що в усьому винен Ваш начальник, а Ви-свята овечка... А нормальна людина в даній ситуації пошле свого начальника й піде на іншу роботу.
13 пархатый (гость) Дата: 24 травня 2012 р., 21:33:22  Цитувати
Цитата crok:Revenger,
Цитата:А сам Київстар, я думаю, і не в курсі цих методів. Хоча їх це й не хвилює- їх хвилюють лише показники підключень.
- ось сам собі й відповів!
Ловкенько Ви, шановний, розмірковуєте!!!
Цитата:І замість того, щоб працювати професійно, вони працюють "чисто по-прилуцькому", "со смекалкой".
а Ви хоча б читали той форум, що у статті? Там пишеться зовсім не про Прилуки! І, подивіться на дати, задовго до того, як Київстар з’явився у Прилуках. Чи там дивним чином теж працювали "чисто по-прилуцькому", "со смекалкой"???
Не треба тут "гнать" на прилучан! Вони працюють набагато краще, чим у інших містах хоча б тому, що Прилуки - місто невелике, тут всі всіх знають, можна за такі "дєла" й по інтерфейсу схлопотать!
Якщо б Ви прочитали відгуки, то добре б затямили - Київстар добре знає про те, як працюють найняті ним люди! І його це влаштовує! Інакше така практика припинилась би вже давно.


Більшість матеріалу що викладаєте на сайті не має ніякого документального підтвердження. Взяти хоча б ці злощасні кабелі. Я Вас прекрасно розумію . Це Ваша робота , Ваш заробіток . Але. ВЕЛИКЕ АЛЕ : оперуйте доведеними фактами . Не робіть незрозумілих припущень. Ви розпочинаєте дискусію але програєте її. Немає доведених та очевидних фактів. Нічим Вам крити . Залиште свої припущення при собі. Адже те що Ви пишите читають люди. Ви повинні давати правдиву та провірену інформацію. От щоб я Вам радив . Не звинувачуйте мене в повчанні . Це дружня порада. Просто так склалося що в своєму житті я зустрічав та й зараз спілкуєсь з багатьма людьми що ведуть себе саме так : немає фактів - немає розмови .

P.S. мої доньки Вам передують найкращі побажання . Вони помятають Вас з часів коли Ви "крутили" там дискотеки та й до Європи ходили Ви молодець.
14 Дивитися профіль crok crok Дата: 25 травня 2012 р., 02:38:26  Цитувати
пархатый (гость), Revenger, - тролінг
15 Дивитися профіль Revenger Revenger Дата: 25 травня 2012 р., 09:00:29  Цитувати
crok, якщо я не поділяю Вашу думку - це не означає, що я пишу провокаційні коментарі. А Ви вважаєте свою точку зору істинною, не бажаєте чути других та нав‘язуєте іншим свою точку зору. І ті, хто не погоджуються з Вами - тролі? Це Ви - ТРОЛЬ, crok!!! Виражайте своє самолюбство та егоїзм на інших форумах!
16 пархатый (гость) Дата: 25 травня 2012 р., 09:02:44  Цитувати
crok, оце і вся Ваша манера спілкування В Раді кричать ганьба та пики трощать а ви тролі, тролінг . Добре хоч нема змоги когось побити . А аргументів та фактів , crok, як не було так і немає .
17 Дивитися профіль Qwerty Qwerty Дата: 26 травня 2012 р., 22:43:54  Цитувати
"На жаль, працюючи майже 14 років в цивілізованому суспільстві, ми приділяли недостатньо уваги антивандальному захисту свого обладнання. Тобто, воно захищене від викрадення/втручання."

Интересно чем же оно защищено, голубиным помётом или пухом на чердаке?(это я о своём доме), думаю на других не лучше. И для ТИМофилов сам являюсь абонентом ТИМа, и даже предлагал установить у себя на чердаке мною привезённый антивандальный ящик БЕЗВОЗМЕЗДНО


Додати коментар:
Ваше ім'я (максимум 15 символів)




Антиспам-код: NMMM1

TIM TV OnLine

Сьогодні день народження у 3 користувачів: orij, STrat, jeck,

Сьогодні віртуальний день народження у 3 користувачів: ladat, vsa07, skycon,

Модератори: Helen, watt, Tyt24vcytki

Прилуки | Всі фотогалереї | Всі фотографії | Користувачі | Новини | Форум | Чат | Оголошення | Про сайт | Нагороди | Коментарі | Вгору
(C) 2002-2010 O-Design
Контакти На головну Пошук по сайту